Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2018 09:21
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

Dobrý den, potřebovala bych poradit a nevím na koho se obrátit. Mám si jet pro fenečku mini bulíka která má již 6 let. Majitel říkal že je hodna poslušná atd.. Mám ale ovšem strach že už si na mě nezvykne a stane se nešťěsti, že po mě vyjede nebo tak něco.. mám z toho opravdu hrůzu, tak bych byla ráda kdyby jste mi psali vaše názory, moc děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2018 09:42

Pokud do toho jdete se strachem, tak si ji neberte

11.12.2018 09:45
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud do toho jdete se strachem, tak si ji neberte

Dneska za ní jedu, a řekla jsem si že uvidím jaký z ní budu mít pocit když se poprvé uvidíme. Není to tak že mám strach napsala jsem to špatně, ale mám prostě obavy že si nezvykne :/

11.12.2018 09:46
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

U nás skončila šestiletá labradorka.
Byla tu hned jako doma.
V bytě i na dvoře, zahradě. Brali jsme ji hodně ven.
Neměla čas vzpomínat.
Proč by po Vás měla vyjet ?
Proč ji dává pryč ?
Zaveďte si hned řád a pravidla.
Slevit můžete později.
Později není za 3 týdny.
"Později" trvá mnohem dýl.

11.12.2018 09:48
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

rapotacka11 napsal(a):
Byla tu hned jako doma.
Neměla čas vzpomínat.
Proč ji dává pryč ?
Slevit můžete později.
Později není za 3 týdny.

Já s ní budu celý týden od rána do večera a přítel o víkendu takže sama nebude ani minutku, Majitel má chovnou stanici a má pejsků už hodně tak jí hledá nový domov a já se do ní zamilovala na první pohled. Tady bude v bytě i na zahradě až bude tepleji.

11.12.2018 09:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Brali jsme si z útulku Chodského psa. Teď jsou s manželem nerozluční parťáci.
Nebála bych se toho.

11.12.2018 10:15

tak ona šestiletá fenka už moc peněz nevydělá, to je fakt
pěkně mu ji nechte, ať se stará

11.12.2018 10:30
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

Já to takhle neberu.

11.12.2018 10:32
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

sisi58 napsal(a):
Brali jsme si z útulku Chodského psa. Teď jsou s manželem nerozluční parťáci.
Nebála bych se toho.

Dobře děkuji :) Tak to teda zkusím

11.12.2018 10:33
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

S tím se počítá.
(že to tak neberete)

11.12.2018 10:58
eli22

XXX.XXX.181.79

Peturuse1111 napsal(a):
Dobře děkuji :) Tak to teda zkusím

Dědovi jsme pořídili pejska z útulku, který byl už jednou pro svou povahu do útulku vrácen. Bylo mu pět let. Během pár dnů se z nich styli nerozluční parťáci. Teď je mu 8 let.

11.12.2018 11:13
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

rapotacka11 napsal(a):
S tím se počítá.
(že to tak neberete)

Ted jsem prave nevedela jak to myslíte :D jojo :)

11.12.2018 11:15
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

eli22 napsal(a):
Dědovi jsme pořídili pejska z útulku, který byl už jednou pro svou povahu do útulku vrácen. Bylo mu pět let. Během pár dnů se z nich styli nerozluční parťáci. Teď je mu 8 let.

Děkuji za reakce. Jsem rozhodnutá že to teda zkusím :) A myslím že když na ni budu hodná a věnovat se jí že by to mělo být v pohodě ne ?

11.12.2018 13:31
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Věnovat rozhodně. Když to počasí trochu dovolí, tak ven.
Jen na vodítku - zatím.
A nemusíte být hned ťuťu ňuňu, to až později.

11.12.2018 13:45
Atheira

XXX.XXX.50.119

Peturuse1111 napsal(a):
Děkuji za reakce. Jsem rozhodnutá že to teda zkusím :) A myslím že když na ni budu hodná a věnovat se jí že by to mělo být v pohodě ne ?

To, že je jí 6 vůbec nemusí hrát roli. Jestli je zvyklá být mezi psy a mezi lidmi, což asi je, tak nejspíš nebudete mít jediný problém. Ale když budete mít po setkání blbý pocit, tak bych do toho určitě nešla, to uvidíte sama.
Mám zkušenost, že když jde pes "do lepšího" ve smyslu mám víc svého prostoru a jen svoje lidi, zapomene v podstatě hned, že nový domov je teprv chvíli nový. A když jich má ten člověk teda tolik, asi se jim ani tolik individuálně nevěnoval, třeba bude právě o to vděčnější. To uvidíte. Každopádně, já bych do toho šla. Doma jsme měli už více osvojených psů starších pěti let a vždycky to byli skvělí psi. Jen jeden byl takový méně kontaktní - ne zlý! žádné problémy s ním nebyly, ale nebyl mazel, prostě si pro pohlazení nepřišel a nestál o něj a ani o jiné psy nejevil zájem, byl to takový samorost, tak jsme ho takového brali.

11.12.2018 13:50
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

Atheira napsal(a):
To, že je jí 6 vůbec nemusí hrát roli. Jestli je zvyklá být mezi psy a mezi lidmi, což asi je, tak nejspíš nebudete mít jediný problém. Ale když budete mít po setkání blbý pocit, tak bych do toho určitě nešla, to uvidíte sama.
Mám zkušenost, že když jde pes "do lepšího" ve smyslu mám víc svého prostoru a jen svoje lidi, zapomene v podstatě hned, že nový domov je teprv chvíli nový. A když jich má ten člověk teda tolik, asi se jim ani tolik individuálně nevěnoval, třeba bude právě o to vděčnější. To uvidíte. Každopádně, já bych do toho šla. Doma jsme měli už více osvojených psů starších pěti let a vždycky to byli skvělí psi. Jen jeden byl takový méně kontaktní - ne zlý! žádné problémy s ním nebyly, ale nebyl mazel, prostě si pro pohlazení nepřišel a nestál o něj a ani o jiné psy nejevil zájem, byl to takový samorost, tak jsme ho takového brali.

Určitě do toho půjdu, ale mám trochu strach když už je tak stará.. měla jsem rotvajlera který měl ani né rok a vyjel po mě.. proto mám z toho obavy.. Ale budu se jí plně věnovat protože bude moje a budu jí rozmazlovat. Ten rtv byl přítele a měl ho prostě radši než mě tak to vyjetí přikládám k tomu... prostě už těm psům nevěřím.. ale třeba se ten strach odbourá a budeme kamarádky :/ Doufám v to

11.12.2018 13:54

mohu vědět, odkud je ?
ať vím, komu se vyhnout
a s tím, co tu píšete, bych si staršího psa nevzala
a to nic ve zlém

11.12.2018 13:54

Peturuse1111 napsal(a):
Já s ní budu celý týden od rána do večera a přítel o víkendu takže sama nebude ani minutku, Majitel má chovnou stanici a má pejsků už hodně tak jí hledá nový domov a já se do ní zamilovala na první pohled. Tady bude v bytě i na zahradě až bude tepleji.

A má chov. stanici, nebo množárnu? Šestileté feny se většinou pryč nedávají. Nějak souhlasím s Megíí. Pořádně si ho prolustrujte - majitele.

11.12.2018 13:59
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

A má chov. stanici, nebo množárnu? Šestileté feny se většinou pryč nedávají. Nějak souhlasím s Megíí. Pořádně si ho prolustrujte - majitele.

Má chovnou stanici. Fenka je s pp plně testovaná. Má ji doma v bytě ale má jich doma více tak se chce asi věnovat těm mladším.. vznikla tady z toho uplně jiná debata něž jsem chtěla, chtěla jsem jen vědět váš názor na to že má 6 let a né tady řešit že se jí majitel chce zbavit.. to si já osobně nemyslím.

11.12.2018 14:04
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Vím, o kterého chovatele a jakou fenu jde. Vůbec bych se toho nebál!
Šestiletý minibulík má před sebou ještě dost let života, není to žádná stařenka nad hrobem. Na druhou stranu má v tomto věku za sebou pubertální výstřelky a divokost mládí. :-) Je vychovaná, čistotná, umí na vodítku... Navíc je vzhledem k věku s velmi vysokou pravděpodobností skutečně zdravá.
Jeďte se k chovateli podívat beze strachu a bez předsudků! Přistupte k tomu se zcela otevřenou myslí a pokuste se nebýt ovlivněná hloupými řečmi. (To není na nikoho konkrétně, spíš takové obecné konstatování.) Uvidíte, jaký budete mít pocit z pana chovatele a hlavně z fenky. Jsem přesvědčen o tom, že si přivezete domů skvělou parťačku!

11.12.2018 14:04
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Ale dávají.
V blízkém okolí " dostali" jednu kavalírku a jednu vestku...

11.12.2018 15:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

Vždy, když čtu podobný dotaz si říkám, zda dotyčný chodí alespoň na WC sám, nebo až po poradě s "1000 přáteli" na ksichtbúku.
Nikdo nezná vás, nikdo nezná tu fenku. 10 x vám napíší různé "rádkyně" vemte si ji, 11 x "další taky rádkyně" neberte si ji a vylíčí různé hororové varianty...
Ani z jedné skupiny nemůžete brát názor jako relevantní. Předpokládám, že jste plnoletá a nejste zbavena svéprávnosti...tož se zkuste rozhodnout SAMA.
to je jen takový povzdech

11.12.2018 16:07
Atheira

XXX.XXX.50.119

Peturuse1111 napsal(a):
Určitě do toho půjdu, ale mám trochu strach když už je tak stará.. měla jsem rotvajlera který měl ani né rok a vyjel po mě.. proto mám z toho obavy.. Ale budu se jí plně věnovat protože bude moje a budu jí rozmazlovat. Ten rtv byl přítele a měl ho prostě radši než mě tak to vyjetí přikládám k tomu... prostě už těm psům nevěřím.. ale třeba se ten strach odbourá a budeme kamarádky :/ Doufám v to

Ale není stará. Ještě může mít dost let před sebou... Ne dva, tři roky, ale třeba ještě dalších 6 nebo 7...
Znám plno psů, co mají, přirozeně, radši své lidi než mě, ale běžně po těch, co mají rádi méně, nevyjíždí.
Jestli nevěříte psům obecně, nejdřív si to srovnejte v hlavě, ona takováhle jedna malá nedůvěra vám může podělat život na x dalších let, když si do takové situace pořídíte psa nebo ho podělá tomu psovi, který za chvíli zase pofrčí někam jinam.

11.12.2018 16:11
fikovnice

XXX.XXX.135.170

rapotacka11 napsal(a):
Byla tu hned jako doma.
Neměla čas vzpomínat.
Proč ji dává pryč ?
Slevit můžete později.
Později není za 3 týdny.

U nás v dávnější minulosti skončil roztomilý vestaj. Pár dní se krčil v zimě, u cizího baráku, kdesi pod nějakými fošnami. Tehdy jsme se rozhodovali vzít si štěndo. Moje teta pár dní chodila kolem tady toho bezprizorního psíka a nosila mu aspoň rohlíky a nějaké jídlo na přilepšenou. Po pár dnech došlo k rozhodnutí, teta přišla až k němu a řekla jen dvě slova:"Tak pojď." Chce se mi skoro brečet, když na to vzpomínám. Ten pesan se ze sekundy změnil na šťastného, naprosto IHNED pochopil, oč jde - že získal své nové lidi, nový domov (prostě nakráčel s tetou po boku do svého nového bydliště) a byl to jeden z našich nejúžasnějších vořechů. Bohužel velmi pravděpodobně jej někdo vyhodil z auta, auta nenáviděl, štěkal na ně. Jednou se dostal z nezajištěné branky...a vlítl rovnou pod auto. Ale pěkných pár let žil ten úžasný šťastný psí život, kdy věděl, že má nový domov a své lidi, kteří jej milují. A dodatek: na veterině nám tehdy řekli, že věk odhadují na 5 let cca. A opravdu si zvykl od první minuty...

11.12.2018 19:30
aluska

XXX.XXX.168.76

Letos v únoru se ke mě dostal 6ti letý pes, jezevčík s PP, už nechtěný původním majitelem. Přijela 3kilová hrbatá troska, zubní kámen jako hrom, srst mizerná.Prý byl venku v kotci. Do léta nabral na 5,60, 3x dornovka na srovnání posunů, vyosení a blokád a do léta jsme splnili podmínky pro razítko chovný pes v PP. Teď na podzim na mezinárodce už V3. Povahově je úžasnej, říkám mu vteřinový lepidlo, nehne se ode mě ani na krok a k mým třem fenkám zapadl skvěle.

12.12.2018 07:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Peturuse1111 napsal(a):

Fenka vás nemusí milovat hned od začátku a nebo vás bude milovat, že s vámi bude chodit i na záchod.
Pozor na řeči typu: "bude vám vděčná, že jste ji zachránila." Nemusí to tak být.
Ale kvalitní péče a milující panička může udělat zázrak v podobě oddaného pejska.

12.12.2018 07:26
polárka.15

XXX.XXX.162.54

T bylo první, co mě hned napadlo

Zadavatelka: To je Váš první pes?

12.12.2018 08:13
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

aluska napsal(a):
Letos v únoru se ke mě dostal 6ti letý pes, jezevčík s PP, už nechtěný původním majitelem. Přijela 3kilová hrbatá troska, zubní kámen jako hrom, srst mizerná.Prý byl venku v kotci. Do léta nabral na 5,60, 3x dornovka na srovnání posunů, vyosení a blokád a do léta jsme splnili podmínky pro razítko chovný pes v PP. Teď na podzim na mezinárodce už V3. Povahově je úžasnej, říkám mu vteřinový lepidlo, nehne se ode mě ani na krok a k mým třem fenkám zapadl skvěle.

Jooj chudinka, to tak prostě někdy je, to já naštěstí nemusím řešit protože je nádherná vykrmená domácí mazlíček :)))

12.12.2018 08:14
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

polárka.15 napsal(a):
T bylo první, co mě hned napadlo

Zadavatelka: To je Váš první pes?

Ne není to můj první pes.

12.12.2018 08:15
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

sisi58 napsal(a):
Fenka vás nemusí milovat hned od začátku a nebo vás bude milovat, že s vámi bude chodit i na záchod.
Pozor na řeči typu: "bude vám vděčná, že jste ji zachránila." Nemusí to tak být.
Ale kvalitní péče a milující panička může udělat zázrak v podobě oddaného pejska.

Já jsem ale nikoho nezachránila, měla se uplně skvěle, žila ve výborných podmínkách .. Je z chovatelské stanice..

12.12.2018 08:19
polárka.15

XXX.XXX.162.54

Peturuse1111 napsal(a):
Ne není to můj první pes.

Tak tím pádem ale přece už musíte znát etologii psa, aspoň její základy, tak byste si na to měla umět odpovědět sama. Jeďte tam a ono se to rozhodne samo...

12.12.2018 08:23
Šarina

XXX.XXX.231.146

Dasvo napsal(a):
Vím, o kterého chovatele a jakou fenu jde. Vůbec bych se toho nebál!
Šestiletý minibulík má před sebou ještě dost let života, není to žádná stařenka nad hrobem. Na druhou stranu má v tomto věku za sebou pubertální výstřelky a divokost mládí. :-) Je vychovaná, čistotná, umí na vodítku... Navíc je vzhledem k věku s velmi vysokou pravděpodobností skutečně zdravá.
Jeďte se k chovateli podívat beze strachu a bez předsudků! Přistupte k tomu se zcela otevřenou myslí a pokuste se nebýt ovlivněná hloupými řečmi. (To není na nikoho konkrétně, spíš takové obecné konstatování.) Uvidíte, jaký budete mít pocit z pana chovatele a hlavně z fenky. Jsem přesvědčen o tom, že si přivezete domů skvělou parťačku!

já zase vůbec nevím, o koho jde, a ani nejsem chovatelka, ale chápu chovatele, který má více psů (protože jinak prostě v tom plemeni nic nedokáže) a taky chápu, že starším zvířatům hledá nový pěkný domov. Už jenom proto, že pokud dělá chovatelskou práci (a bez ní by plemena zanikla), tak nemůže mít 1-2 broučky na dožití a teprve pak pořídit štěně a pokračovat v chovu.
To, že já bych to nedokázala já, to na věci nic nemění.
Já zrovna "točím" osmého psa - za 43 let v kynologii... ale pro štěně chodím vždy do takovéto velké CHS, protože v ní mám důvěru více než v chovatelského začátečníka.
Pokud je to solidní CHS, bude ta šestiletá pejska skvěle socializovaná, bude zvyklá na lidi i na psy. Ale protože už je starší, zřejmě dá přednost klidnému domovu, než místu, kde se pohybuje více mladších psů, včetně úplně malých štěňat. Pokud je povahově OK a pokud si "sednete", uvidíte, že k vám zapluje jak nic.
Držím palce a dejte vědět, jak jste se rozhodla.

12.12.2018 10:23
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

polárka.15 napsal(a):
Tak tím pádem ale přece už musíte znát etologii psa, aspoň její základy, tak byste si na to měla umět odpovědět sama. Jeďte tam a ono se to rozhodne samo...

Už ji mám doma, chtěla jsem znát jen názor lidí kteří si brali podobně starého psa.. A každý pes je jiný, měla jsem od štěněte a tohle je poněkud jiná situace si vzít staršího psa :) Psa mám doma a větší zlatíčko jsem neviděla takže už se to nemusí dál rozvádět, názorů jsem si přečetla hodně a nějak to neovlivnilo moje rozhodnutí.

12.12.2018 14:13
polárka.15

XXX.XXX.162.54

Peturuse1111 napsal(a):
Už ji mám doma, chtěla jsem znát jen názor lidí kteří si brali podobně starého psa.. A každý pes je jiný, měla jsem od štěněte a tohle je poněkud jiná situace si vzít staršího psa :) Psa mám doma a větší zlatíčko jsem neviděla takže už se to nemusí dál rozvádět, názorů jsem si přečetla hodně a nějak to neovlivnilo moje rozhodnutí.

Já si vzala pravděpodobně dle vet. 8 letou problémovou zanedbanou fenu teriéra, nesocializovaná na lidi - jen běžná manipulace vzít na vodítko, dát nažrat, ani na psy. Nejdřív po nás cvakala, vyjížděla, se psy se neuměla chovat a za 2 roky je to zcela jiný pes. Takže nejde o věk, ale o to, jak se člověk svým zvířatům věnuje.

12.12.2018 16:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

aluska napsal(a):

Fotky "před" a "po" by nebyly?

12.12.2018 19:24
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Peturuse1111 napsal(a):

Tak to je fajn Držíme palečky. Nebojte se toho, naopak, budujte důvěru, to udělá strašně moc = vztah. Mně jako dítě napadl pes a do svých skoro třiceti jsem o nich nechtěla ani slyšet. Osud chtěl jinak a dnes mám doma více než svérázné plemeno a je to hodně silné a emotivní pouto.

Důležité je dát pozornost, lásku, ale být důsledný, spravedlivý, racionální a čitelný. A pevné nervy

12.12.2018 19:27
aluska

XXX.XXX.168.76

sisi58 napsal(a):

Byly, první když přijel v únoru, druhá na krycí kartu v září...

12.12.2018 19:29
aluska

XXX.XXX.168.76

sisi58 napsal(a):

A ještě mám jednu nalezenou na Slovenku u hnoje, tý bylo asi 1,5 roku

13.12.2018 10:48
Peturuse1111

XXX.XXX.32.19

barevnalentilka napsal(a):
Tak to je fajn Držíme palečky. Nebojte se toho, naopak, budujte důvěru, to udělá strašně moc = vztah. Mně jako dítě napadl pes a do svých skoro třiceti jsem o nich nechtěla ani slyšet. Osud chtěl jinak a dnes mám doma více než svérázné plemeno a je to hodně silné a emotivní pouto.

Důležité je dát pozornost, lásku, ale být důsledný, spravedlivý, racionální a čitelný. A pevné nervy

Děkuji moc :) Nakonec nemá 6 ale 8 let ale čert s tím :) Je fakt úžasná, hodná, mazlivá, a strašně hravá :D Sice má za sebou nespočet výstav ale nemá ani základní výcvik je na všechno strašně hrrr ale to se snažím jí odnaučit, ale už aspoň vím co to znamená tvrdohlavý pes, dělá si opravdu co chce skáče na stůl, na televizi.. 100x jsem řekla nesmíš okřikla ji a ona furt dokolečka, ale to se naučíme. A nejlepší můžu na ni řvát, volat, pískat ale když nemám pro ní pamlsek tak se na mě ani nepodívá a dělá že tady nejsem :D :D Neslyší prostě na nic, ale jakmile mám pamlsek a zavolám Deny naa tak už je u mě :D Paličák to je, jinak je fakt zlaťučká, děkuji všem za pozitivní názory :) a rady.

13.12.2018 12:33
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Peturuse1111 napsal(a):
Děkuji moc :) Nakonec nemá 6 ale 8 let ale čert s tím :) Je fakt úžasná, hodná, mazlivá, a strašně hravá :D Sice má za sebou nespočet výstav ale nemá ani základní výcvik je na všechno strašně hrrr ale to se snažím jí odnaučit, ale už aspoň vím co to znamená tvrdohlavý pes, dělá si opravdu co chce skáče na stůl, na televizi.. 100x jsem řekla nesmíš okřikla ji a ona furt dokolečka, ale to se naučíme. A nejlepší můžu na ni řvát, volat, pískat ale když nemám pro ní pamlsek tak se na mě ani nepodívá a dělá že tady nejsem :D :D Neslyší prostě na nic, ale jakmile mám pamlsek a zavolám Deny naa tak už je u mě :D Paličák to je, jinak je fakt zlaťučká, děkuji všem za pozitivní názory :) a rady.

To je bulík! Popisujete to naprosto přesně. Oni takhle fungují. :-)

13.12.2018 12:49

blahopřeji k novému kamarádu

a chovateli také, k němu se fakt nehodila
jasně, že je jí osm, v šesti se totiž ještě dá chovat
lovecký tank v osmi letech nemá základní výcvik.. co to je za chovatelský záměr

13.12.2018 13:03

blahopřeji k novému kamarádu

a chovateli také, k němu se fakt nehodila
jasně, že je jí osm, v šesti se totiž ještě dá chovat
lovecký tank v osmi letech nemá základní výcvik.. co to je za chovatelský záměr

Asi dobrá chovka

13.12.2018 13:16

"100x jsem řekla nesmíš okřikla ji a ona furt dokolečka, ale to se naučíme"
hlavně se musí naučit psovodka, koukám.....

13.12.2018 14:04
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

aluska napsal(a):

Krásný pes

13.12.2018 14:11
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Peturuse1111 napsal(a):

Je fajn, že máte motivaci - pamlsek. Někteří psi nejdou namotivovat ani na jídlo. Pak je dobré pejska ještě zaměstnat (u nás platí hory, nějaké nové situace = lanovka... obchod...čumenda na vořiškiádě... a !cvičit), jinak mám doma neřízenou střelu. Když upustí páru, tak výchova jde o dost lépe.

13.12.2018 15:21
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Děkuji moc :) Nakonec nemá 6 ale 8 let ale čert s tím :) Je fakt úžasná, hodná, mazlivá, a strašně hravá :D Sice má za sebou nespočet výstav

Třeba si ji bejvalka ještě na 1 vrh půjčí.
To se stalo jedné z těch dobraček, co jsem se o nich
zmínila. Fenka se vrátila úplně, úplně vyřízená....

13.12.2018 18:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"100x jsem řekla nesmíš okřikla ji a ona furt dokolečka, ale to se naučíme"
hlavně se musí naučit psovodka, koukám.....

Tohle opakování spousta lidí nechape, mám to doma denně u přítele 😂 navíc pokud ten pes ani neví, co nějaké nesmíš znamená.

U nás to starší pes teda ví, rikam ne a normálně na to reaguje. Ale pokud mu to řekne přítel, tak absolutně nereaguje. Protože on mu řekne desetkrát ne, například když leží na gauči a pes otravuje s balonkem, a po 11 stejně ten balónek vezme a začne si s ním hrát. Takže se pes jednoduše naučil, že nemá cenu s tím přestat, protože stejně dosáhne svého. Občas už chytám nervy, říkám příteli ať řekne rázně Ne, odstrci ho a ignoruje. Ale je to jako mluvit do dubu, on už to teoreticky ví, ale prakticky to stejně nedělá. Připadá mi celkove, že chlapi s tímhle tak nějak mají problém 😁. Samozřejmě ne vsichni. Ale u nás je to Teda tak, že přítel má psy rád, ale hlavně co se hraní a mazlení týče, nějaká výchova ho moc nebere. Asi to bude taky tím, že nikdy žádného psa doma neměli, a teď hned dva 😂. Máte to taky tak?

Omluvám se, že je to tak trochu mimo téma.

14.12.2018 12:27

marcelaamax napsal(a):
Tohle opakování spousta lidí nechape, mám to doma denně u přítele 😂 navíc pokud ten pes ani neví, co nějaké nesmíš znamená.

U nás to starší pes teda ví, rikam ne a normálně na to reaguje. Ale pokud mu to řekne přítel, tak absolutně nereaguje. Protože on mu řekne desetkrát ne, například když leží na gauči a pes otravuje s balonkem, a po 11 stejně ten balónek vezme a začne si s ním hrát. Takže se pes jednoduše naučil, že nemá cenu s tím přestat, protože stejně dosáhne svého. Občas už chytám nervy, říkám příteli ať řekne rázně Ne, odstrci ho a ignoruje. Ale je to jako mluvit do dubu, on už to teoreticky ví, ale prakticky to stejně nedělá. Připadá mi celkove, že chlapi s tímhle tak nějak mají problém 😁. Samozřejmě ne vsichni. Ale u nás je to Teda tak, že přítel má psy rád, ale hlavně co se hraní a mazlení týče, nějaká výchova ho moc nebere. Asi to bude taky tím, že nikdy žádného psa doma neměli, a teď hned dva 😂. Máte to taky tak?

..jako bych to viděla u nás, ale už se moc nerozčiluju, stejně to nemá význam a budu si ničit nervy, naštěstí to má jen u přítele, u mně motýl seznal, že to má marný a tak otravuje jenom přítele........

14.12.2018 13:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

..jako bych to viděla u nás, ale už se moc nerozčiluju, stejně to nemá význam a budu si ničit nervy, naštěstí to má jen u přítele, u mně motýl seznal, že to má marný a tak otravuje jenom přítele........

Jo máme to taky pes, na mě pes nic nezkouší, ví, že stačí když to řeknu jednou. I malé stendo už se naučilo, ale přítele pořád tahá za nohavice a kouše, neumí být důsledný.

14.12.2018 13:32

podstatou mého příspěvku nebylo to 100x (i když to je samozřejmě na prdlačku), ale přístup "nesmíš okřikla", který je lehce neinteligentní i u vlastního psa se kterým je člověk sžit, nota bene u psa cizího, který údajně nic neumí !
Krom toho,že je to blbost, je to fakt odvaha .

14.12.2018 13:34

marcelaamax napsal(a):

Psa zatím nemáme, pořád vybírám, ale když jde o psy... brnká to na nervy, to jo... ale je to ještě horší když to chlapi dělaj u dětí jako že já se snažím být důsledná a vychovávat, a chlap řekne třikrát ne a pak jo...

14.12.2018 13:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

podstatou mého příspěvku nebylo to 100x (i když to je samozřejmě na prdlačku), ale přístup "nesmíš okřikla", který je lehce neinteligentní i u vlastního psa se kterým je člověk sžit, nota bene u psa cizího, který údajně nic neumí !
Krom toho,že je to blbost, je to fakt odvaha .

U nás NE normálně funguje. Ale to už jsme zase u těch "zakazovych" povelů, ktery mnoho z vás nedoporučuje. Já je u svých psů bezrpoblemu používám a používát budu dál. Nemusím křičet, stačí jedno rázné NE.

Ale je samozřejmě blbost řvát na psa nesmíš, kdyz vůbec neví, co to znamená, to jsem psala už v předchozím pripsveku.

14.12.2018 18:26

Můj chlap na fenu..."Sáro mazej dolu, já už tě nechci drbat" a fena "a když budu roztomiloučká a hodňoučká?..asi takhle? (předvede)"..."no tak to můžeš zůstat"....ovšem i můj chlap je někdy tvrďák a té roztomiloučké feně řekne .."ne, prostě mazej"..."a když ti dám pusu a pověsím se ti kolem krku (což ihned provede)"....a můj chlap "no ty jsi moje kočanda, moje malá holčinka" a je to, ale mě to neva, jsem ráda, že pesany všichni rozmazlujou.
Spíš mi vadía hodně, když např. pes stojí před televizí a manžel chce přepnout program, což přes psa nejde a ten se k pokračování v chůzi nemá...nejdřív mu klidně řekne "Jacku, mazej".....pokud má to štěstí a pes nepřemýšlí nad nesmrtelností brouka, tak se na něj s nechápavým výrazem i podívá.....manžel už zopakuje povel o poznání nervózněji....a pes by i rád poslechnul, ale jeho reakční doba je prostě delší než manželova trpělivost (on to tak nějak nechápe, že musí po povelu chvíli počkat, než pes vyšle požadavek do dlouhodobé paměti), takže na něj následně zvýší hlas a moje "bázlivý štěndo" je z toho celý nešťastný, protože absolutně neví která bije....a na otázku "jak se cítíš??" by stopro odpověděl "ublíženě"

14.12.2018 18:29

marcelaamax napsal(a):
U nás NE normálně funguje. Ale to už jsme zase u těch "zakazovych" povelů, ktery mnoho z vás nedoporučuje. Já je u svých psů bezrpoblemu používám a používát budu dál. Nemusím křičet, stačí jedno rázné NE.

Ale je samozřejmě blbost řvát na psa nesmíš, kdyz vůbec neví, co to znamená, to jsem psala už v předchozím pripsveku.

žádný zákazový povel neexistuje
jak jste naučila "NE" ?
co bylo žádáno, aby pes provedl jak jste mu k tomu pomohla ?

a ano, 100% cizího psa neokřikovat, hodně hloupý začátek..to se pejsek také mohl ohnat a šupat zpět, odkud přitlapkal

14.12.2018 18:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

jak jste naučila "NE" ?

a ano, 100% cizího psa neokřikovat, hodně hloupý začátek..to se pejsek také mohl ohnat a šupat zpět, odkud přitlapkal

Už se to tady řešilo několikrát. Že se psovi ukáže co má dělat místo toho co dělá a tím pádem to zakázove není. To je jedno, pro mě to prostě je zákaz. Pes má začít dělat cokoli jiného, ale má přestat s činností, kterou právě dělá. Nikdy jsem nějak důkladně nepřemýšlela nad tím, jak to psa učím. Viz třeba tady jsme to tak řešili https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3511798/povel-nesm íš

Edit: Dám příklad třeba teď se štěňetem. Má zlozvyk, že pokud se vykadi doma, tak to začne žrát. Jestli po sobě chce uklidit nebo proč to dělá nevím, ale venku to nedělá. Takže pokud ji u toho pristihnu, tak ji prostě řeknu NE a odstrcim ji od toho a hned to uklidím. V tu chvíli nějak nemám čas ji ukazovat co má dělat. Prostě reknu NE a dal povídám nastavene něco ve smyslu, že je nehorázny prase. Teď už ani odstrkovat nemusím, pochopila to a jen co řeknu ne tak to nechá být a jde od toho pryč.

14.12.2018 19:12
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

jak jste naučila "NE" ?
"""""""""""""""""
U nás stačil asi tón, kterým to bylo řečeno.
Nic jsem nevysvětlovala, nebyl čas.
Pochopily kočky i pes.(i vnuci, těm to trvalo dýl - zkoušeli ...)
Zastavili se, nepokračovali v čem neměli.

14.12.2018 19:17

však učení trestem

řeknu NE a odstrcim ji od toho a hned to uklidím
uděláš s ní to požadované chování.....

14.12.2018 19:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

však učení trestem

řeknu NE a odstrcim ji od toho a hned to uklidím
uděláš s ní to požadované chování.....

Ale nezkazuji ji, co má místo té činnosti dělat ne? Prostě jen řeknu ne a odstrcim. Většina tady radí, že se musí psovi ukázat co má potom místo nežádoucí činnosti dělat. Ale zrovna tady fakt není čas ji něco ukazovat 😁

Nejsem ten typ člověka, ktery by do detailu resil jak postupovat při výchově, zda je to dobré tak nebo tak, jestli je to pozitivně nebo negativně, jestli je to trest nebo není. Prostě to nějak dělám a funguje to, když to fungovat nebude, zkusím to jinak. Psy nemlatim, ale u dospelaka pokud se jedná o něco, kdy moc dobře ví, co má udělat a stejně to neudělá, nebo naopak ví, že to nemá dělat a stejně to dělá tak ho upozorním a poté klidně plácnu pres zadek. Občas klidně cuknu s vodítkem atd. Prostě vychovavam tak nějak intuitivně nebo jak to říct. Nedělám z toho vědu. Což asi spousta lidí tady chápat nebude.

14.12.2018 19:35

Když na psici zvýším hlas, tak je tak nějak jedno, jestli povel byl zákazový, nebo jestli jsem žádala jiné chování. Přistihnu, jak stojí předníma na hraně stolu a čuchá, jestli tam nezbylo něco, co by se dalo případně....ukrást.
"To nemyslíš vážně !". Je to zákaz, nebo povel ? ( Zvýším hlas neznamená, že zařvu, stačí "zasyčet" )

14.12.2018 19:45

Prostě jen řeknu ne a odstrcim
však to je přesně to - učíš ji co dělat na povel NE, ty ten pohyb s ní fyzicky uděláš, je tam to NĚCO

je to stejné, jako když jsem psa učila "vypadni"prostě a jednoduše odvedením na vodítku nebo za něčím
jako když jsem zachytila odvrácení hlavy od dlaně s mlsem = povel NE (zde rozdíl v tom, že já ten pohyb zachytila, ty jsi ho se psem fyzicky provedla)

Nedělám z toho vědu
věda-teorie- pouze popisuje realitu, věda nic nedělá, nevymýšlí si, tak to je

14.12.2018 19:48
Jirka02

XXX.XXX.41.20

Předtím by bylo dobré kdyby jste za pejskem jezdila. Více by jste se seznámili a věděla by jste co z části očekávat. Ale pokuď do toho jdete ze strachem myslím si že to moc dobré nebude.

14.12.2018 19:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Prostě jen řeknu ne a odstrcim
však to je přesně to - učíš ji co dělat na povel NE, ty ten pohyb s ní fyzicky uděláš, je tam to NĚCO

je to stejné, jako když jsem psa učila "vypadni"prostě a jednoduše odvedením na vodítku nebo za něčím
jako když jsem zachytila odvrácení hlavy od dlaně s mlsem = povel NE (zde rozdíl v tom, že já ten pohyb zachytila, ty jsi ho se psem fyzicky provedla)

Nedělám z toho vědu
věda-teorie- pouze popisuje realitu, věda nic nedělá, nevymýšlí si, tak to je

Ale tak pak nechápu, co je teda na takových povelech jako je fuj nebo ne tak spatnyho?

14.12.2018 19:50

Když na psici zvýším hlas, tak je tak nějak jedno, jestli povel byl zákazový, nebo jestli jsem žádala jiné chování. Přistihnu, jak stojí předníma na hraně stolu a čuchá, jestli tam nezbylo něco, co by se dalo případně....ukrást.
"To nemyslíš vážně !". Je to zákaz, nebo povel ? ( Zvýším hlas neznamená, že zařvu, stačí "zasyčet" )

ta intonace je trest, syčení obzvlášť, pes se tomu chce prostě vyhnout, netřeba nad tím více špekulovat.....
"zákazový" je lidská kategorie, pro psa je podstatné, co a jak přichází v souvislosti s chováním

14.12.2018 19:56

marcelaamax napsal(a):
Ale tak pak nechápu, co je teda na takových povelech jako je fuj nebo ne tak spatnyho?

fuj je jenom slovo, jako borůvka a jakékoliv jiné
až člověk tomu dává smysl
vidím rozdíl v tom, jestli naučím fuj třeba tak, že psa nakopnu až odletí (trest, poslušnost na základě strachu, pes brzo zjistí, že mimo dosah boty je to v poho, nespolehlivé, pes může člověku přestat věřit.....), nebo tím, že ho na to slovo naučím se třeba na mě podívat, za odměnu - pes se tak chovat chce dobrovolně a rád, spolehlivé, pes má v člověku jistotu vůdce....

14.12.2018 19:58

marcelaamax napsal(a):
Ale nezkazuji ji, co má místo té činnosti dělat ne? Prostě jen řeknu ne a odstrcim. Většina tady radí, že se musí psovi ukázat co má potom místo nežádoucí činnosti dělat. Ale zrovna tady fakt není čas ji něco ukazovat 😁

Nejsem ten typ člověka, ktery by do detailu resil jak postupovat při výchově, zda je to dobré tak nebo tak, jestli je to pozitivně nebo negativně, jestli je to trest nebo není. Prostě to nějak dělám a funguje to, když to fungovat nebude, zkusím to jinak. Psy nemlatim, ale u dospelaka pokud se jedná o něco, kdy moc dobře ví, co má udělat a stejně to neudělá, nebo naopak ví, že to nemá dělat a stejně to dělá tak ho upozorním a poté klidně plácnu pres zadek. Občas klidně cuknu s vodítkem atd. Prostě vychovavam tak nějak intuitivně nebo jak to říct. Nedělám z toho vědu. Což asi spousta lidí tady chápat nebude.

náhodou to chápu :-)
a děláme to všichni ze začátku (a někteří dofurt anebo vylepšují řevem level 8, trháním vodítkem, elektronikou), ono to jinak také nejde, když to malé ještě nic našeho neumí, to je přece v pořádku.. maminka je také odstrkává
akorát u některých věcí to stačit nebude, protože chtěné je příliš atraktivní (srna, kočka, slanina,..)
no ale proč to ten dospělý pes dělá, když ho i upozorním a přesto to dělá a musím jej plácnout ? to je nefunkční :-)
vidíte ty smajlíky, jo :-)

14.12.2018 20:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

vidím rozdíl v tom, jestli naučím fuj třeba tak, že psa nakopnu až odletí (trest, poslušnost na základě strachu, pes brzo zjistí, že mimo dosah boty je to v poho, nespolehlivé, pes může člověku přestat věřit.....), nebo tím, že ho na to slovo naučím se třeba na mě podívat, za odměnu - pes se tak chovat chce dobrovolně a rád, spolehlivé, pes má v člověku jistotu vůdce....

To samozřejmě souhlasím. Ale prostě dost se tu řešili zakázove povely jako takové, že to jde bez nich, že jsou k ničemu a špatně. Ale to co píšete vy je jen způsob jak psa naučit povel, jakýkoli. Sedni ho taky můžu naučit tím, že ho priskrtim na obojku a budu mu silou tlačit zadek dolu. Nebo treba odložení, že ho nakopnu za každou snahu se zvednout, místo toho abych odmenila každou chvilku co leží.

14.12.2018 20:38

náhodou to chápu :-)
a děláme to všichni ze začátku (a někteří dofurt anebo vylepšují řevem level 8, trháním vodítkem, elektronikou), ono to jinak také nejde, když to malé ještě nic našeho neumí, to je přece v pořádku.. maminka je také odstrkává
akorát u některých věcí to stačit nebude, protože chtěné je příliš atraktivní (srna, kočka, slanina,..)
no ale proč to ten dospělý pes dělá, když ho i upozorním a přesto to dělá a musím jej plácnout ? to je nefunkční :-)
vidíte ty smajlíky, jo :-)

Příroda je mocná čarodějka a vždycky budou situace, kdy psí přirozenost bude vítězit nad povelem. A od toho má člověk vodítko, aby psu dopomohl ty jeho psí pudy překonat :-).
Tak např. budu svou psici se 100% přivoláním při hárání vodit na vodítku i tam, kde jsem přesvědčená, že aspoň v okruhu 5ti kilometrů žádný pes není.

14.12.2018 20:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Ach, hmn, proč vy nechodíte i na koně...

14.12.2018 20:50

Když se vrátím k tématu : Šestiletý pes není starý. Vzala jsem si k sobě 11ti letého po smrti jeho majitelky. Zapadl k nám dobře, ale měla jsem to snažší, byl to můj odchovanec ( i když jsem ho viděla za 11 let asi 3x ) a měla jsem v té době jeho matku a bráchu. Když se proti mě postavil a nechtěl sebou nechat manipulovat a vrčel, zavolala jsem fenu, ať si ho jde srovnat. Stačilo, že se postavila vedle mě a on zkrotl.

14.12.2018 22:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

aluska napsal(a):

Máte můj

16.12.2018 15:49
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Slovo "NE!" používám s úspěchem i na kočky. Pravda, ten úspěch není stoprocentní , ale jak je psáno výše, jde stejně hlavně o intonaci. A prostřední kocour (největší zlobivka) dokáže tomu slovu NE fest odmlouvat - to je z jeho strany tolik a tolik žvanění (rozumějte - nespokojených mňoukacích zvuků), ale moooc dobře ví, že dělá něco co nemá , a téměř vždy s tou nežádoucí činností přestane.

16.12.2018 15:59
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Naprosto přesně vědí ...
Pes je nahoře v pokoji a přesto sleduje
nechystám li se ven. Když se oblékám
popoleze na druhý schod a čeká, zda ho vyzvu.
Já jen řeknu ne a on se vrací do pokoje.

16.12.2018 16:03

to jsou ale chytrá zvířata
možná se tak narodila
možná je to maybelline

16.12.2018 16:14
fikovnice

XXX.XXX.135.146

rapotacka11 napsal(a):
Naprosto přesně vědí ...
Pes je nahoře v pokoji a přesto sleduje
nechystám li se ven. Když se oblékám
popoleze na druhý schod a čeká, zda ho vyzvu.
Já jen řeknu ne a on se vrací do pokoje.

Jo jo, je to tak! U psa je to i pochopitelné. Ale kočky jsou víc svéhlavé, přesto prostě vědí, jak píšete... Ale je to určitě o vedení zvířete od chvíle, kdy se stane člověk jeho majitelem. Já tohle slovo NE nepoužívám moc často, přesto všichni tři čtyřnožci jeho význam znají dokonale.

Přidejte reakci

Přidat smajlík