Border Koie

Prodám Border kolii - Registrovaná chovatelská stanice Gymor s několikal...
27000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Tak třeba Noru nejvíc baví následující hra: já jdu a kopu před sebou balonek, Nora je fotbalový brankář. Jiný pravidla to nemá.
Eliška Nejmanová
napsal(a):
To mě taky napadlo ale ona když vidí balónek nebo jinou hračku tak už čeká než to hodím a nepřemýšlí co je co
To je právě chyba. U border je to časté, pak jsou z nich chudáci, co mají místo mozku balón a neumí nic jiného.
Jak se píše výš, dobrý je čuchací kobereček, hlavolamy, nebo rozhazovat pamlsky v trávě a nechat ji hledat. Nebo naučit hledání tebou napachovaných předmětů (pak si můžete složit např. zkoušku StPr).
Eliška Nejmanová
napsal(a):
To mě taky napadlo ale ona když vidí balónek nebo jinou hračku tak už čeká než to hodím a nepřemýšlí co je co
Musíte ji nejdřív naučit, aby byla v klidu. Aby se dokázala soustředit. Ne aby byla jak magor, který se může zbláznit, když vidí míček. Třeba si ji posaďte a požadujte, aby byla klidná a soustředila se na vás. Teprve potom ji balónek dejte. Dělejte to nejdřív jen po chvilkach a prodlužujte postupně. Pak ji naučte třeba na slovo balonek a až bude to slovo znát - tzn řeknete balónek a ona ho podá, tak přidejte jednu další hracku a ucte její název. Postupně můžete přidávat další.
Mám doma taky blázna do balónku, ale dokud není v klidu a je jak tank, který se vrhne na balónek, tak ho prostě nedostane. Používám ho na cvičení. Dám ho do kapsy, pocvicime a ta odměnu mu balónek dám. S tím schovávánim je taky naučeny, že musí být v klidu a čekat, jinak nic nebude. Dělala jsem to treba i tak, že pokud se neuklidnil tak jsem balónek schovala a žádná hra nebyla, konec. Neumíš se chovat? Nebudeme si hrát. Nechala jsem ho zchladnout a za nějaký čas to zkusila znovu. To samé na cvičáku, když se mi treba snažil dostat do kapsy pro balónek a nesoustedil se na cvičení - odešli jsme z placu, pes šel do auta, kde jsem ho chvíli nechala, pak ho vytáhla a byl schopný se soustředit a cvičit. Na mého psa tohle platí. Ale každý pes je jiný.
marcelaamax
napsal(a):
Musíte ji nejdřív naučit, aby byla v klidu. Aby se dokázala soustředit. Ne aby byla jak magor, který se může zbláznit, když vidí míček. Třeba si ji posaďte a požadujte, aby byla klidná a soustředila se na vás. Teprve potom ji balónek dejte. Dělejte to nejdřív jen po chvilkach a prodlužujte postupně. Pak ji naučte třeba na slovo balonek a až bude to slovo znát - tzn řeknete balónek a ona ho podá, tak přidejte jednu další hracku a ucte její název. Postupně můžete přidávat další.
Jo ona zná balonek, kroužek, uzlík, talíř, méďa, klacek