Border kolie - štěňata s PP NIOX FCI

Prodám Border kolii - Nabízíme k prodeji zdravá a vitální štěňátka border c...
30000 KčMám 2,5 roční border kolii a ona se například na cvičáku boji psů že začátku se jen bála, potom na psi, kteří se s ní chtěli kamarádit ona se bála tak na ně začala cenit zuby a teď na psí startuje skoro hned jak se k ní přiblíží a je na ní vidět ta nejistota a jak se bojí jinak by agresivní nikdy nebyla.
Uživatel s deaktivovaným účtem
a k takovému psovi chcete štěně, jo?
Ale toto není o okřiknutí, ale o soustavné klidné práci se psem.
Určitě si dalšího psa nepořizuj, věnuj se tomuto, nejlépe pod vedením někoho zkušeného, kdo přímo tebe a fenu vidí.
Chápu, že se musíš hodně věnovat škole, ale když už psa máš, chce to pracovat, pracovat a zas pracovat. Nejde jen o délku času, ale o smysluplném naplnění, aby se pes duševně zabavil, měl k tobě důvěru. Měla bys ji v klidu socializovat. Když ti bude věřit, nebude se tolik bát.
rapotacka11
napsal(a):
Máš špatně zvolené (módní) plemeno psa, víš ?
Měli Ti tenkrát koupit cokoli jiného.
Borderka byla hrubá chyba.
Nepatří na cvičák, ale ke stádu ovcí ...
Toto jí asi u takto starého psa moc nepomůže.
Ale taky si myslím, že slečna by se měla spíš učit, než mít psa, navíc borderu.
Zadavatelko, co takhle opravdu zkusit pasení?
LájošM
napsal(a):
Toto jí asi u takto starého psa moc nepomůže.
Ale taky si myslím, že slečna by se měla spíš učit, než mít psa, navíc borderu.
Zadavatelko, co takhle opravdu zkusit pasení?
Zadavatelka by asi měla začít znovu od začátku, tak, jako by u ní pes byl nový. Vybudovat si vzájemný vztah. Kde je bordera ubytovaná? Smíš si ji vzít k sobě do pokojíku?
Nesmíš vůči ní být náladová ( i když je to v tvém věku těžké ), klidná, spíš laskavá než přísná, ale v klidu důsledná, v každé situaci stejná. Bordery, zvlášť feny, jsou hodně citlivé. Ona tě naučí ovládat se, jednou se ti to bude hodit.
Tak i když máš špatnou náladu, k ní se musíš chovat hezky, ani náhodou nesmí být hromosvod tvých špatných nálad.
V článcích i diskuzích najdeš dost inspirace k tomu, co s ní dělat. Začni úplně jednoduchými cviky ( hraním ). Skákáním, hledáním předmětů, vytvoř jí hlavolamy ( pár piškotů do několika papírových krabic ), pár granulí do pet lahve se širším hrdlem.
Nenuť ji do kontaktu se psy, spíš se na ně zpovzdálí dívejte, tam kde si spolu hrají, ať vidí, že je to dobré.
Ale nečekej, že to půjde samo, nesmíš se na ni zlobit, když to nepůjde, nebo to půjde pomalu. Neštěstí border kolií jsou ukázky jejich cvičení, kdy není vidět ta spousta práce se psem, než se může jít na pódium něco předvádět. Jsou za tím hodiny a hodiny práce po malých krůčcích. Tak nečekej zázraky.
napsal(a):
Zadavatelka by asi měla začít znovu od začátku, tak, jako by u ní pes byl nový. Vybudovat si vzájemný vztah. Kde je bordera ubytovaná? Smíš si ji vzít k sobě do pokojíku?
Nesmíš vůči ní být náladová ( i když je to v tvém věku těžké ), klidná, spíš laskavá než přísná, ale v klidu důsledná, v každé situaci stejná. Bordery, zvlášť feny, jsou hodně citlivé. Ona tě naučí ovládat se, jednou se ti to bude hodit.
Tak i když máš špatnou náladu, k ní se musíš chovat hezky, ani náhodou nesmí být hromosvod tvých špatných nálad.
V článcích i diskuzích najdeš dost inspirace k tomu, co s ní dělat. Začni úplně jednoduchými cviky ( hraním ). Skákáním, hledáním předmětů, vytvoř jí hlavolamy ( pár piškotů do několika papírových krabic ), pár granulí do pet lahve se širším hrdlem.
Nenuť ji do kontaktu se psy, spíš se na ně zpovzdálí dívejte, tam kde si spolu hrají, ať vidí, že je to dobré.
Ale nečekej, že to půjde samo, nesmíš se na ni zlobit, když to nepůjde, nebo to půjde pomalu. Neštěstí border kolií jsou ukázky jejich cvičení, kdy není vidět ta spousta práce se psem, než se může jít na pódium něco předvádět. Jsou za tím hodiny a hodiny práce po malých krůčcích. Tak nečekej zázraky.
Moc za tohle děkuji zkusim to s ní od začátku ona se na cvičák hrozně těší a proto nedokážu přesně určit co k těm psům cítí bydlí venku ve voliéře nějak zkusím přesvědčit rodiče aby mohla spát u mě v pokoji ale asi to nedovolí rodiče jsou takový zastaralý a prostě pes patří ven a porat říkají,, nenech se oslintavat,, ,, nedávej mu to maso má granule,, atd. Je těžké se mu věnovat když mi to rodiče nedovolí pořád se musím učit protože na mě mají velké nároky.
LájošM
napsal(a):
Já myslel pasení pod vedením někoho zkušeného. Nevím, odkud jste, na severu Moravy i Čech bývá dost příležitostí se pasení naučit. Na jihu republiky je to horší s dostupností, pokud se nezapojí i rodiče.
Bydlíme ve Královéhradeckem kraji a rodiče mi nedovolí se psem někam daleko jezdit
Děti to někdy mají s rodiči těžké ( naopak to platí taky ). Jen si myslím, že když ti rodiče koupili psa, měli by ti pomoct s náležitou péčí o něj. A k tomu u borderky patří zaměstnávání, jinak se také může ve volieře zcvoknout.
napsal(a):
Děti to někdy mají s rodiči těžké ( naopak to platí taky ). Jen si myslím, že když ti rodiče koupili psa, měli by ti pomoct s náležitou péčí o něj. A k tomu u borderky patří zaměstnávání, jinak se také může ve volieře zcvoknout.
Jj, s těmi vjemy okolo = tygr v kleci. Viděla jsem borderu pořízenou jako hlídacího psa, ve 3 letech asociální vycukaný šílenec. Majitelé se jí tenkrát snažili zbavit. Ani nevím, jak to dopadlo, ale jako magor bez PP ten pes moc dobré vyhlídky neměl.
napsal(a):
Ona není celý den ve voliéře je venku na zahradě. A když je zima tak je dost u babičky. Taky babička ji dost rozmzluje k jídlu ji třeba dá zbytek Polívky a potom nejí moc granule
rapotacka11
napsal(a):
- Australského ovčáka, máme velikou zahradu a za domem veliké louky .....
A borderka - bydlí venku ve voliéře
Aha.
Tak to už se asi zbláznila ...
Dovedu si představit, jak se jí věnuješ ...
v 16 hod už je tma.
Většinou chodím domu o půl třetí když máme idpoledku tak o půl čtvrtý a o víkendu jsem s ní skoro celý den a každý měsíc s ní do na velikou procházku od 10:00 do15:00
napsal(a):
Jj, s těmi vjemy okolo = tygr v kleci. Viděla jsem borderu pořízenou jako hlídacího psa, ve 3 letech asociální vycukaný šílenec. Majitelé se jí tenkrát snažili zbavit. Ani nevím, jak to dopadlo, ale jako magor bez PP ten pes moc dobré vyhlídky neměl.
Můj pes je taky bez pp koupili jsme ji na inzerát na bazosi jako hlídacího psa ji určitě nemáme i když seteka na lidi co jdou kolem ale nikdy by jim nic neudělala.
Eliška Nejmanová
napsal(a):
Ona není celý den ve voliéře je venku na zahradě. A když je zima tak je dost u babičky. Taky babička ji dost rozmzluje k jídlu ji třeba dá zbytek Polívky a potom nejí moc granule
Špatné je to, že je sama, pes se sám nezabaví, ani na sebevětší zahradě. Pes může sám ( klidně ve volieře ) odpočívat, když je unavený. To, že jí babička dá zbytek polívky, to ničemu nevadí. Naopak, babička ( i já jsem babička a je jich hodně, co mají psa ) ji může zaměstnat, zabavit a dělat jí společnost, když ty jsi ve škole. Když babičce ukážeš nějaké triky, které s ní může dělat - na zahradě, v kuchyni, nevadí, že ji bude rozmazlovat, bude triky dělat nepřesně - jen by to měly být jiné, než od ní budeš přesně vyžadovat ty. Pak pro ni může být i rozmazlovací babička velkým přínosem.
Eliška Nejmanová
napsal(a):
Většinou chodím domu o půl třetí když máme idpoledku tak o půl čtvrtý a o víkendu jsem s ní skoro celý den a každý měsíc s ní do na velikou procházku od 10:00 do15:00
Ten měsíc mi dostal. To mi opravdu přijde jako trol.
Pokud ne, lze jen konstatovat: děvče, nevhodně zvolené plemeno do nevhodného prostředí k nevhodné činnosti a k nevhodným majitelům. Z toho se musí vycházet, najít si dobrý cvičák, ne na cvičení, ale na radu jak postupovat dál, protože tady bude nutné práci ze psem vidět na živo.
A ZAPOMENOUT v dohledné době alespoň 5-let na jiného psa, pokud nemáš v úmyslu zničit prvního psa úplně, sebe, rodiče, zahradu a okolí.
amiš
napsal(a):
Pokud ne, lze jen konstatovat: děvče, nevhodně zvolené plemeno do nevhodného prostředí k nevhodné činnosti a k nevhodným majitelům. Z toho se musí vycházet, najít si dobrý cvičák, ne na cvičení, ale na radu jak postupovat dál, protože tady bude nutné práci ze psem vidět na živo.
A ZAPOMENOUT v dohledné době alespoň 5-let na jiného psa, pokud nemáš v úmyslu zničit prvního psa úplně, sebe, rodiče, zahradu a okolí.
Tam je největší problém, že rodiče pořídili psa, kterého si holčina vykručela a nepochopili, že je to hlavně jejich zodpovědnost! O nevhodnosti plemene - to je jasné. NO by tento režim zvládal podstatně líp. Jenže teď je potřeba nějak z toho ven. Při stávajícím režimu se jim ta bordera zblázní. A jestli je nebo není s PP - to je teď úplně jedno.
Ta babička by mohla dost pomoct, jestli se tam nudí každá zvlášť, mohly by se spolu zabavit.
Amiš, to bys nevěřil, kolik lidí tohle považuje za hodně velké vyžití aneb co by ten pes chtěl. Pamatuju maďarskýho ohaře pořízenýho do paneláku, během týdne jen čůrací procházečky na flexině. A o víkendu PĚT KILOMETRŮ dlouhá procházka. Ten člověk to opravdu říkal takhle s důrazem, jakože proč ten pes blbne a demoluje byt, když chodí na takový pochody. Jestli nemám něco na uklidnění.
Jinak, no, zadavatelko. můj pes chodí každý den ven na dvě hodiny a je to minimum k tomu, aby se zastavil program samohybného prořezávače keřů a kopání metra. A to mám asi tak milionkrát línější plemeno než borderku, předtím jsem měla psy plemene pracovního, pořád tisíckrát línější než borderka a v tom srovnání je Nora pes příjemně líný a její potřeby co se pohybu a práce se naplňují dosti snadno.
Borderky bez práce se normálně zblázní, zcela vážně.
Další oběť módnosti plemene...
napsal(a):
Amiš, to bys nevěřil, kolik lidí tohle považuje za hodně velké vyžití aneb co by ten pes chtěl. Pamatuju maďarskýho ohaře pořízenýho do paneláku, během týdne jen čůrací procházečky na flexině. A o víkendu PĚT KILOMETRŮ dlouhá procházka. Ten člověk to opravdu říkal takhle s důrazem, jakože proč ten pes blbne a demoluje byt, když chodí na takový pochody. Jestli nemám něco na uklidnění.
Jinak, no, zadavatelko. můj pes chodí každý den ven na dvě hodiny a je to minimum k tomu, aby se zastavil program samohybného prořezávače keřů a kopání metra. A to mám asi tak milionkrát línější plemeno než borderku, předtím jsem měla psy plemene pracovního, pořád tisíckrát línější než borderka a v tom srovnání je Nora pes příjemně líný a její potřeby co se pohybu a práce se naplňují dosti snadno.
Borderky bez práce se normálně zblázní, zcela vážně.
No,když jsem ještě bydlela v Praze, pamatuji v centru města na flexině kavkazáky a křížence tohohle typu, venčené pravidelně na Karlově náměstí. A na sídlišti, kde jsem bydlela pár malamutů, čuvače a tibetskou dogu. Poměrně smutný pohled, nejen na ploužící se psy na vodítku, ale i na kvalitu jejich srsti s porovnání se zvířaty, žijící venku.
Ale tak velký chlupatý moloss aspoň fakt té práce tolik nepotřebuje. Třeba má doma vypnutý topení nebo tak. Ti ohaři na flexině jsou na tom teda hůř.
No a borderky a maliny pořízený nevím vůbec proč, to je kapitola sama pro sebe. Sbírka stereotypií.
Když se podíváte do zdejších diskuzí, tak zjistíte, že 50% ( a to jsem možná nízko ) psů je pořizováno úplně nevhodně, zbytečně......A pak se podíváte do inzerce a tam to pokračuje. Dnes dvouletá angl. bulterierka.
A to tahle borderka má aspoň zahradu a babičku. Ty zavřené v bytě v kleci ( přece po jejich dobro, aby si neublížily ) jsou na tom podstatně hůř.
Jestli je babička jen trochu empatická a zdravá, mohla by výrazně pomoct.
napsal(a):
Ale tak velký chlupatý moloss aspoň fakt té práce tolik nepotřebuje. Třeba má doma vypnutý topení nebo tak. Ti ohaři na flexině jsou na tom teda hůř.
No a borderky a maliny pořízený nevím vůbec proč, to je kapitola sama pro sebe. Sbírka stereotypií.
Zrovna tento týden jsem 2 známým rozmlouvala pořízení maliňáka jako kámoše do rodiny a na procházky - naštěstí to padlo na úrodnou půdu, i když jeden z nich už byl v podstatě rozhodnutý, a po mně chtěl jen doporučit spojení, když já budu mít štěňata až za rok ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Zrovna tento týden jsem 2 známým rozmlouvala pořízení maliňáka jako kámoše do rodiny a na procházky - naštěstí to padlo na úrodnou půdu, i když jeden z nich už byl v podstatě rozhodnutý, a po mně chtěl jen doporučit spojení, když já budu mít štěňata až za rok ...
Je hezké, že se vzdali BOM, ale co dál?
Když to jde, tak beru lidi "já chci psa" na výstavu ... oni když uvidí tu počůranou podlahu, občas nějaký to rozšláplý lejno a trošku toho psího smradu .... u poloviny nastává "psa nechci" a druhá polovina alespoň vidí, že je hafo plemen a neřídí se pouze podle toho, co mají sousedi nebo známí. Vidí reálnou velikost zvířete i v praxi (kam se co vejde atd.), kouknou se na temperament a náročnost údržby. Nebo je vezmu do útulku na venčení .... a pěkně na férovku dostanou vodítko a psa do ruky .... chce to vybrat nějakého janka .... ať jsou pěkně špinaví a mají ruku jak orangután.
Nebude to bordera ani MKO ? Doufám.
napsal(a):
Nebude to bordera ani MKO ? Doufám.
Nebude... bude to výmar
amiš
napsal(a):
No,když jsem ještě bydlela v Praze, pamatuji v centru města na flexině kavkazáky a křížence tohohle typu, venčené pravidelně na Karlově náměstí. A na sídlišti, kde jsem bydlela pár malamutů, čuvače a tibetskou dogu. Poměrně smutný pohled, nejen na ploužící se psy na vodítku, ale i na kvalitu jejich srsti s porovnání se zvířaty, žijící venku.
To já pamatuju někdy před 30 lety (uf, to je už dávno!) módnost foxlů. Pořídila si jej kámoška z paneláku. Děs běs. Každá moje návštěva u nich znamenala VŽDY nějakou část mého oděvu roztrženou na cár! Už jsem tam pak chodila v teplákách, neb to fakt byla kvanta oblečení, co mi ten pes zničil. Naprosto nesocializovaný, magor, teda on to nedělal z agrese - on to dělal z přebytku energie, z nevyblbnutí, byla jsem mladičká, psům jsem pořádně nerozuměla ale bylo mi jej strašně líto. Btw, NIKDY nezakusil, co to je být venku na volno, celý život krátké vycházky na vodítku kolem paneláku. Pak neměl tak blbnout, jak blbnul!
amiš
napsal(a):
Ne, to nebude trollení. O to je smutnější. Ale tak třeba fakt někdo z dospěláků v rodině přece jen vypomůže...
Stejně je to zvláštní. Kvůli "zdraví" pracuji na zkrácený úvazek, snad bych si i psa mohla pořídit (mám "jen" víkendového psa). Ale nevím, jak by to nakonec dopadlo s vycházkami, když bývám často nemocná, takže z důvodu snahy o zodpovědnost, pes nebude (i když nikdy neříkej nikdy). A tady slečně - skoro ještě dítěti (školou povinnému) - je pořízen takovej akčňák a "magor" jako je bordera. Neviním slečnu, viním její rodiče! Na pořízení psa by se měly skládat nějaké zkoušky!
no a teď se někdo vžijte do její situace, přišla se poradit a čte, jak jsou její rodiče divní
tady mají australáka v kotci a děti s ním nikam nejdou, protože to není možné
tahle slečna se snaží
a až jí na cvičáku (na tom bez ostnáče a proutku) někdo ukáže, co s tím psem jde a nejde, budeme se ještě hodně divit
kde my jsme byli v tom věku, v jakém levelu psím ? všici hvězdy :-)
ono to půjde, držte se
napsal(a):
no a teď se někdo vžijte do její situace, přišla se poradit a čte, jak jsou její rodiče divní
tahle slečna se snaží
a až jí na cvičáku (na tom bez ostnáče a proutku) někdo ukáže, co s tím psem jde a nejde, budeme se ještě hodně divit
ono to půjde, držte se
Ale jo, já jsem to pročetla. A nejvíc se mi líbily rady "Orionky" - ty byly k věci a užitečné.
Nicméně, že by se měly skládat zkoušky na pořízení psa, za tím si stojím (byť k tomu nikdy nedojde). A když ty odrazující příspěvky odradí aspoň jednoho 15 +- puboše od pořízení módního plemene, na něž nebude mít dost času ani zkušeností, tak budu ráda.
Elisko-reaguje ten pes na aport nebo radsi pamlsky? moje fena taky nemusela psy a je na pamlsky, tak pokaždé když jsme potkavali psy tak jsem dala povel k noze,ukazala pamlsek,jakmile jsme byly blizko psa tak pamlsek před čumák tak ať ho hned nesezer,ale jakoby vylizuje,u toho jsem ji chvalila a pokud jsme prošli kolem psa bez reakce tak obrovská pochvala. na cvicaku jsme meli domluvene lidi se psy,kterymi jsme se mijeli v postupne se zmensujici vzdalenosti. ve finale se udelal kruh s rozestupy jednotlivych psovodu a kazdy prochazel slalom se svym psem mezi ostatni. nechces to zkusit navrhnout na vasem cvičáku? co ti tam doporucili za cviceni? nejlepe předtím pořádně vybehat nez se do toho pustite. drzim palce
fikovnice
napsal(a):
Pomáhá Ti s ní někdo z dospěláků nebo jsi na ni komplet sama?
Jen babička které je skoro 90 ji občas krmí a když je zima tak je občas u babičky doma. A táta je člověk, který rád chodí, tak ji bere na procházky. A celá rodina si s ní občas hraje, ale výcvik je hlavně na mě.
napsal(a):
tahle slečna se snaží
ono to půjde, držte se
Víte, ono to není ani tak o kritice, jako o celkové nezodpovědnosti. V současné době není problém si něco načíst a k výběru psa přistupovat zodpovědně a přihlédnout k tomu, jaké potřeby má to které plemeno a co nabízím já, jaké jsou moje možnosti.
Nejsem hvězda a chyb jsem nadělala hodně, ale když mi rodiče konečně povolili psa, bylo mi 13 let, tak můj sen byl dobrman, nebo doga, nebo tak něco. Nakonec, po zvážení situace(a s pomocí otce, to ano), jsem skončila u středního knírače. Podmínka byla, že budu chodit na cvičák. Tak jsem jezdila každou sobotu po obědě na cvíčák pro knírače (nejprve mi otec vozil do Počernic, ale tam se zrovna končilo), takže jsem jezdila na Balkán (pan Rousek, pamětníci jistě vzpomenou), dva přestupy, kus pěšky, celé odpoledne, v zimě jsem se vracela hluboko za tmy. A dalo se to zvládnout.
Dnes kolem sebe vidím naprosto nevhodný výběr plemene, laxní přístup majitelů, kterým se nechce nic obětovat ze svého pohodlí a pak nastávají krizové situace.
Nic proti zadavatelce, snaží se alespoň svou situaci nějak řešit, ale už dopředu uvažuje o dalším psu, aniž má vyřešeného prvního.A o tom to asi je.
amiš
napsal(a):
Víte, ono to není ani tak o kritice, jako o celkové nezodpovědnosti. V současné době není problém si něco načíst a k výběru psa přistupovat zodpovědně a přihlédnout k tomu, jaké potřeby má to které plemeno a co nabízím já, jaké jsou moje možnosti.
Nejsem hvězda a chyb jsem nadělala hodně, ale když mi rodiče konečně povolili psa, bylo mi 13 let, tak můj sen byl dobrman, nebo doga, nebo tak něco. Nakonec, po zvážení situace(a s pomocí otce, to ano), jsem skončila u středního knírače. Podmínka byla, že budu chodit na cvičák. Tak jsem jezdila každou sobotu po obědě na cvíčák pro knírače (nejprve mi otec vozil do Počernic, ale tam se zrovna končilo), takže jsem jezdila na Balkán (pan Rousek, pamětníci jistě vzpomenou), dva přestupy, kus pěšky, celé odpoledne, v zimě jsem se vracela hluboko za tmy. A dalo se to zvládnout.
Dnes kolem sebe vidím naprosto nevhodný výběr plemene, laxní přístup majitelů, kterým se nechce nic obětovat ze svého pohodlí a pak nastávají krizové situace.
Nic proti zadavatelce, snaží se alespoň svou situaci nějak řešit, ale už dopředu uvažuje o dalším psu, aniž má vyřešeného prvního.A o tom to asi je.
Mě rodiče v 11ti letech pořídili zlatého retrívra. Zkušenosti se psy neměli, předtím jsem měli jezevčíka, vesnicke vorisky a jako posledního baseta, se kterým se šlo občas - fakt jen občas - většinou když já jsem chtěla, na procházku. Později jsem s ním chodila sama. Nikdo se mi nijak nevěnoval ale byl to bezproblémovy pes. Kdybych v té době chtěla jiné plemeno, třeba i zmiňovanou borderu, myslím, že by mi ji pořídili. Psovi jsem se věnovala, brala ho všude, ale přesto že jsem se o psy zajímala a hodně četla, tak ta praxe mi chyběla. Po roce se z prochazek staly noční můry, pes mě za sebou vláčel a absolutně mě ignoroval. Naštěstí tedy rodiče neměli problém mě začít vozit na cvičák, každou neděli. Tam mi hodně pomohli a nakonec jsme se se psem pěkně sžili. Pokud by ale neměli snahu rodiče a nevozili mě na cvičák, tak nevím jak by to dopadlo.
Na vesnici, kde jsem vyrůstala, to funguje tak, že si lidi pořizuji plemena podle vzhledu a nic jiného neřeší. Je to špatně, ale je to tak. Teď si tam jedna známá pořídila krizence Sao X Kavkaz. Do teď měli vesnické smesky a anglického buldoka. Tak jsem zvedava. No jo, je to krásný medvídek.
Eliška Nejmanová
napsal(a):
Jekky reaguje víc na aport a to tím že je připravena než ji ho hodím takže u pamlsku je taková klidnější a rozumnější. Na cvičáku jsme to zkoušeli a tam v pohodě, protože ví že cvičíme. Ale když se sejdeme před cvicakem a čekáme než začne, tak si psi hrají a Jekky musí stát opodál.
- tak si psi hrají a Jekky musí stát opodál.
""""""""""
No to musí.
Je jiná.
Psi její řeči těla nerozumí.
amiš
napsal(a):
Ještě k tomu vožení, do Počernic mi otec vozil autem, tam se tehdy jinak dostat nedalo, ale na Balkán jsem jezdila sama se psem bez doprovodu MHD, 2 hodiny tam a 2 zpátky- když tak o tom přemýšlím, ano, to jsem za hvězdu i byla, dnes bych se na to už vykašlala. A naši byli v klidu, ačkoli tehdy na mně mohli volat leda z balkonu .
Eliška Nejmanová
napsal(a):
Jen babička které je skoro 90 ji občas krmí a když je zima tak je občas u babičky doma. A táta je člověk, který rád chodí, tak ji bere na procházky. A celá rodina si s ní občas hraje, ale výcvik je hlavně na mě.
Eliško, možná by pomohlo, kdybys napsala nějak pokud možno co nejpřesněji režim Tvého psíka. Prostě jak to je, když ráno vstaneš, co děláte po návratu ze školy, jak PŘESNĚ to probíhí na cvičáku, co víkendy, kdo všechno Ti pomáhá, zda s ním cvičíš jen Ty, atd. atd. Jsi ještě mladičká a nezkušená a zde je mnoho opravdu zkušených kynologů a ti Ti mohou pomoci. Z Tvých příspěvků vnímám, že máš borderku ráda - a to je pro mě prostě nejdůležitější ve vztahu člověk - pes - vzájemná láska a náklonnost. Není nic horšího, než když si třeba dítě pořídí psa a po roce (nebo i dřív jej omrzí a přestane se mu věnovat).
Diskuze se rozrostla a já nemám čas vše pročítat. Pokud jsi tedy někde výše již psala celkový režim psa, tak prosím promiň.
amiš
napsal(a):
Přesně tak Amiš, souhlasím s Vámi.
A také kvituji, že se tu nikdo do slečny nenaváží nějak extra zle, to by bylo asi stejně kontraproduktivní.
amiš
napsal(a):
"Amiš", ve kterém vlákně je, že zadavatelka chce dalšího psa? To jsem nějak přehlídla. To je samozřejmě neskutečná hloupost, a snad k tomu nedojde.