Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2018 17:34
rotikovac

XXX.XXX.241.244

Ahoj všem,

máme doma 10m rotíka, který bohužel velmi špatně traví veškeré granule (5-6x denně kadit, většinou průjem..), které jsme do teď zkoušeli. Před týdnem dostal dietu od doktora - rýži s kuřetem a mrkví a od té doby má jedno - dvě, pevné hovínka denně, v klidu doběhne do parku a nemá potřebu kadit hned před vratama.

Nechceme zbytečně ztrácet čas zkoušením dalších granulí a napadlo nás, že by mu mohl vyhovovat BARF, ale co jsem zjištoval na internetu, mix pro tak velkého psa barfu stojí na měsíc okolo 5-6 tisíc, což mi přijde poměrně dost v porovnání s granulemi (1500/měsíčně).. Chtěl bych se zeptat na vaše tipy, případně články, které by mi pomohli vysvětlit jak a čím krmit co nejšetrněji k trávení, případně jak na tom barfu trochu ušetřit, nechce se mi věřit, že by každý chovatel co má doma třeba 5 velkých psů a krmí barfem za krmivo utratil měsíčně 30 tisíc... Na druhou stranu bych chtěl mít jistotu, že pes dostává přesně to co dostávat má a, že nedávám špatný poměr masa, zeleniny, přílohy, kostí, proto se trochu bojím barfovat... děkuji za všechny odpovědi! :)

19.12.2018 17:46
impact

XXX.XXX.195.92

To jste hodne, hodne spatne cetl. Jestli jste na fejsbuku, najdete si skupinu BARFovani. Tam toho najdete asi nejvic - jak skladbu jidelnicku, tak overene dodavatele masa, atd. A nebojte, vic jak na kvalitnich granulich urcite nezaplatite.

19.12.2018 17:48
impact

XXX.XXX.195.92

Pravej sloupec - http://manwe.eu/index.php/uvod .

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2018 17:58

to nesmíte gůglit "barf", ale maso pro psy :-)
koupím kuře, nadělám z něj dvě kuřátka, jedno dostane ráno a druhé večer
k tomu hrst rýže nebo vloček, dýně, okurek, mrkve, brambor
a to je celé
vtip je v tom, že to celé kuře má v sobě vše - tuk, bílkoviny, kosti (vápník a tak), vnitřnosti.. v optimálním poměru
takže tím nic zkazit nelze.. platí, že nechám psa sníst vždy kosti a vnitřnosti jen z toho jednoho zvířete - nedám půl kila jater nebo kilo kostí naráz, ale v průběhu 4 dnů třeba aby to zvíře snědl celé
a čím větší pes, tím víc přílohy snese, takže rotvajler může dostat třeba 2 třetiny masa a 1/3 příloh
dává se cca 4% aktuální váhy psa, ale např. můj 26kg psíček sní asi tak 2% (sušenek by to sežralo kamion ovšem)
jsou obchody jako rabbit štěpánov, kuřecí svět, i v řeznictví dostanu levnější součásti, nekupuji steak
anebo dopsimisky.eu, tutani.cz .. třeba ty ryby jsou dobré, ty vcelku

19.12.2018 18:00
rotikovac

XXX.XXX.241.244

Děkuju za odpověď, četl jsem to zde - https://www.mixano.cz/varena-strava-pro-psy, mix na 30 dní pro psa okolo 35kg zde vychází na 4500, plus mínus..

Pročtu Váš odkaz, na FB jsem také - kouknu tam

19.12.2018 18:20

rotikovac napsal(a):
Děkuju za odpověď, četl jsem to zde - https://www.mixano.cz/varena-strava-pro-psy, mix na 30 dní pro psa okolo 35kg zde vychází na 4500, plus mínus..

No to jste se se sháněním info netrefil úplně nejlíp. :D Já beru mletiny s kostmi + droby a vychází to od 30 do necelých 70 Kč/kg - kachna, krůta, králík, hovězí... Kuře neberem, ale je nejlevnější, komu vyhovuje. Zelenina sezónní, př. když je v supermarketu v akci, řepa snad nikdy moc nestála. Dá se krmit opravdu levně, nicméně kvalitně.

19.12.2018 18:34
impact

XXX.XXX.195.92

rotikovac napsal(a):

Ale barf je syrova strava! Vy jste natrefil na nejakou firmu, ktere musite zaplatit i za michani, vareni, baleni, umyvani a tak dale. Coz je samozrejme nesmysl. Vemu pul kurete, hodim ho psovi a je vystarany.

19.12.2018 20:15
eli22

XXX.XXX.181.79

impact napsal(a):
Ale barf je syrova strava! Vy jste natrefil na nejakou firmu, ktere musite zaplatit i za michani, vareni, baleni, umyvani a tak dale. Coz je samozrejme nesmysl. Vemu pul kurete, hodim ho psovi a je vystarany.

Jenom bych se chtěla zeptat, jestli je to kuře opravdu vhodné. Všude se píše, že jsou kuřata samá antibiotika apod, tak jestli to tedy nevadí. Já kupuju zatím hovězí, většinou mleté normálně v masně nebo supermarketu, ale musím se poohlédnout jinde, bo mě to zrujnuje. Bohudík, že mám malého psa.

19.12.2018 20:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

eli22 napsal(a):
Jenom bych se chtěla zeptat, jestli je to kuře opravdu vhodné. Všude se píše, že jsou kuřata samá antibiotika apod, tak jestli to tedy nevadí. Já kupuju zatím hovězí, většinou mleté normálně v masně nebo supermarketu, ale musím se poohlédnout jinde, bo mě to zrujnuje. Bohudík, že mám malého psa.

pro Eli - na Harantovce v krmivech mají dobrý mražený hrubomletý hovězí kg za 25,-Kč

mejm klukům to chutná

PS. po novým roce se mají stěhovat na Pražskou

19.12.2018 20:48
eli22

XXX.XXX.181.79

lupus4 napsal(a):
pro Eli - na Harantovce v krmivech mají dobrý mražený hrubomletý hovězí kg za 25,-Kč

mejm klukům to chutná

PS. po novým roce se mají stěhovat na Pražskou

Jo? Já myslela, že tam mají jen granule, tak to tam zajdu. Díky.

19.12.2018 20:54
Šarina

XXX.XXX.231.146

rotikovac napsal(a):
Ahoj všem,

máme doma 10m rotíka, který bohužel velmi špatně traví veškeré granule (5-6x denně kadit, většinou průjem..), které jsme do teď zkoušeli. Před týdnem dostal dietu od doktora - rýži s kuřetem a mrkví a od té doby má jedno - dvě, pevné hovínka denně, v klidu doběhne do parku a nemá potřebu kadit hned před vratama.

Nechceme zbytečně ztrácet čas zkoušením dalších granulí a napadlo nás, že by mu mohl vyhovovat BARF, ale co jsem zjištoval na internetu, mix pro tak velkého psa barfu stojí na měsíc okolo 5-6 tisíc, což mi přijde poměrně dost v porovnání s granulemi (1500/měsíčně).. Chtěl bych se zeptat na vaše tipy, případně články, které by mi pomohli vysvětlit jak a čím krmit co nejšetrněji k trávení, případně jak na tom barfu trochu ušetřit, nechce se mi věřit, že by každý chovatel co má doma třeba 5 velkých psů a krmí barfem za krmivo utratil měsíčně 30 tisíc... Na druhou stranu bych chtěl mít jistotu, že pes dostává přesně to co dostávat má a, že nedávám špatný poměr masa, zeleniny, přílohy, kostí, proto se trochu bojím barfovat... děkuji za všechny odpovědi! :)

Je to o zdrojích a o vaší aktivitě. Můžete si nechat přivést od specializované firmy "speciálně připravené maso pro psy". Je to docela slušný byznys, takže to budete mít sice supr připravené, ale zaplatíte za to. (Některé ceny jsou fakt šílené a psí žrádlo vyjde dráž než stařené stejky .)

Anebo se porozhlédnete po okolí a najdete "primární zdroje" - kuřecí skelety za 15,- , hovězí ořezy za 25,- , chrupavky bednu za 100,- atd... , ale pak halt to budete muset sám připravit- nařezat, nasekat atd. případně psa naučit na to, že si poradí s velkým kusem masa, s půlkou kuřete, s celou syrovou rybou... je to na vás.
Ale ve finále budete koukat na psa, který nechrastí granulemi v misce, ale "pere se" s normální potravou...

20.12.2018 09:44

Šarina napsal(a):
Je to o zdrojích a o vaší aktivitě. Můžete si nechat přivést od specializované firmy "speciálně připravené maso pro psy". Je to docela slušný byznys, takže to budete mít sice supr připravené, ale zaplatíte za to. (Některé ceny jsou fakt šílené a psí žrádlo vyjde dráž než stařené stejky .)

Anebo se porozhlédnete po okolí a najdete "primární zdroje" - kuřecí skelety za 15,- , hovězí ořezy za 25,- , chrupavky bednu za 100,- atd... , ale pak halt to budete muset sám připravit- nařezat, nasekat atd. případně psa naučit na to, že si poradí s velkým kusem masa, s půlkou kuřete, s celou syrovou rybou... je to na vás.
Ale ve finále budete koukat na psa, který nechrastí granulemi v misce, ale "pere se" s normální potravou...

Nebo nakoupí už připravené
směsi
https://www.masoksezrani.cz/m/

20.12.2018 10:44
LájošM

XXX.XXX.14.251

eli22 napsal(a):

Nevím, kdo takový bludy pořád rozhlašuje. Možná vegani, aby nám masožravcům znepříjemnili život :-)
Naše chovy jsou hlídané, maso určitě plné antibiotik není, ani umělých hormonů. Sem tam se může stát, že je něco v nepořádku, ale to spíš u masa dovozového, kterému se podařilo přes naše přísné veterinární kontroly náhodou projít.

Pokud není pes alergický zrovna na kuřecí, je to maso vhodné. Pestrost je ale základ dobrého zdraví psa, takže bych určitě nekrmil dlouhodobě pouze kuřecím. Čím různorodější je strava, tím méně si může člověk dělat hlavu s tím, že by psovi něco chybělo. Já kupuji všelijaký mletiny, celý kuřata, vnitřnosti, zvěřinu, zeleninu co dům dá a podle sezóny, ani nemusím přidávat vitamíny v tabletách nebo ve flašce. Veterináře mí psi vidí jednou za rok při očkování.

20.12.2018 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím, ale to kuře nebude OK. Naše chovy možná, i když jsem reportáž o chovech jistého pána viděla a většina kuřecího, které prodává jako naše, je z Polska. Psu nikdo ono naše kuře kupovat asi nebude, kupují se levné, tedy většinou z Polska. Já je koupila, asi 2x, nežral to pes ani kočka, opravdu ne

20.12.2018 11:06

lesnížínka napsal(a):
Nevím, ale to kuře nebude OK. Naše chovy možná, i když jsem reportáž o chovech jistého pána viděla a většina kuřecího, které prodává jako naše, je z Polska. Psu nikdo ono naše kuře kupovat asi nebude, kupují se levné, tedy většinou z Polska. Já je koupila, asi 2x, nežral to pes ani kočka, opravdu ne

mám 1, slovy JEDEN, zdroj, kde jsou kuřata ok, ze zbytku cz produkce je to fakt divné
jaký rozdíl v chovu nebo čem je mezi franc. slepicí a českou ? jak to teda chovají ?
a ta česká je fakt kost a hnusná
pardon, to se o jídle neříká
ale je to tak
někdo říká, že atb jsou drahá, že se to nevyplatí.. no nevím, něco v těch českých kuřatech je, ne že ne, to mi nikdo nevymluví
schválně si kupte kuře přímo v drůbežárně, aby bylo jasné, že fakt cz.. polovina je tuk a druhá polovina tenké gumové kosti, šedé to je a nevoní jako maso
je to krmením těch kuřat ? tak jak to, že se francouzům vyplatí je krmit lépe a prodávat tady ?
ráda podpořím čechy.. jenže.. to se nedá..až na malinké výjimky.. pro hovězí zas chodím jinam.. jo, k tématu - hovězí oháňka 70kč a je to chrupavka, tuk, maso, pro mladé psy super

je podezření, že nejde úplně o druh masa, ale právě o ty bonusy v něm

20.12.2018 11:41
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

No a já se pak divím, že nemůžu sehnat oháňku na polívku! Čoklové nám sežerou nejlepší maso!

20.12.2018 12:03
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nevím, kde nakupujete, ale gumové kosti jsem u kuřat fakt neviděl :-) Kuře aby nabralo 50% tuku? :-)
Takové kecy už mi přijdou jako omílání blbostí, co kolují na netu, bez skutečných znalostí.

20.12.2018 12:14

Ruzena_Ruzova napsal(a):
No a já se pak divím, že nemůžu sehnat oháňku na polívku! Čoklové nám sežerou nejlepší maso!

já žeru ty velké a pes a kočkouni ty malé !
ale, je v okrese jen jedno řeznictví, co má svá zvířata za městem, a kráva má jenom jednu oháňku a jak přijdu v 11, je vyprodáno
ještě mají na polévku takový flák masa s malinkou chrupavkou, za stovku asi, přesně jak měl ten pes v Tom a Jerry, to je ale samé maso.. ale zas můžete si říkat, že jako Tom a Jerry ? :-)
to je teda k zadavateli - musíte se po tom městě projít prostě, kde co mají, však ty barfshopy chcou za hovězí podobné peníze, tak to pro mě u jednoho psa ztratilo smysl
ryby jo, ony jsou z normálního krámu, jenom jim končí trvanlivost (ani nejsou mražené) nebo přebytky, a v tom normálním krámě to nekoupím skoro ani sobě, že jo, pstruh 200.. no jako ocaď pocaď, drahé kamení jsem v těch rybách neviděla

20.12.2018 12:33

LájošM napsal(a):
Nevím, kde nakupujete, ale gumové kosti jsem u kuřat fakt neviděl :-) Kuře aby nabralo 50% tuku? :-)
Takové kecy už mi přijdou jako omílání blbostí, co kolují na netu, bez skutečných znalostí.

no proč to jde rozkrájet obyčejným celkem už tupým nožem ? dyť to kuře bydlí na pár cm místa, aby náhodou nezhublo, a kdy mělo nabrat nějaké kvalitní maso, když je k utracení za tak krátkou dobu ?
tak sem napište ty znalosti, jak probíhá chov, co to žere, kde, jak dlouho ;-)

20.12.2018 12:47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
mám 1, slovy JEDEN, zdroj, kde jsou kuřata ok, ze zbytku cz produkce je to fakt divné
jaký rozdíl v chovu nebo čem je mezi franc. slepicí a českou ? jak to teda chovají ?
a ta česká je fakt kost a hnusná
pardon, to se o jídle neříká
ale je to tak
někdo říká, že atb jsou drahá, že se to nevyplatí.. no nevím, něco v těch českých kuřatech je, ne že ne, to mi nikdo nevymluví
schválně si kupte kuře přímo v drůbežárně, aby bylo jasné, že fakt cz.. polovina je tuk a druhá polovina tenké gumové kosti, šedé to je a nevoní jako maso
je to krmením těch kuřat ? tak jak to, že se francouzům vyplatí je krmit lépe a prodávat tady ?
ráda podpořím čechy.. jenže.. to se nedá..až na malinké výjimky.. pro hovězí zas chodím jinam.. jo, k tématu - hovězí oháňka 70kč a je to chrupavka, tuk, maso, pro mladé psy super

je podezření, že nejde úplně o druh masa, ale právě o ty bonusy v něm

No, když ta běžně prodávaná kuřata v obchodních řetězcích mohou jíst lidé, tak je mohou žrát i psi. Nebo ne?

20.12.2018 13:20
inusanka

XXX.XXX.98.58

Leta jsem krmila kombinovanou stravou a všichni byli v pohodě. Ke stáří raději to masíčko, momentálně madam prohlásila, že granule už nee, tak dostává i druhou dávku "mokrou". Odmítá mletiny už odmala, takže bereme kde co je, srdce, jazyky, kuřata, žaludky drůbeží, krky, skelety, vepřové v akci, zlevněné maso... Mám NF a vejdeme se hravě do 2000 Kč. Jinak jsem kupovala i u Krmme, ale ceny kusovek jsou pomalu jako v běžné obchodní síti. Dodám rýži, zeleninu, olej, momentálně kelpu, někdy pivovarské kvasnice..... Není to žádná věda, stačí pozorovat psíka, jestli mu něco nechybí a popřípadě si nechat udělat rozbory, pokud si nevěříte.

20.12.2018 16:51

No, když ta běžně prodávaná kuřata v obchodních řetězcích mohou jíst lidé, tak je mohou žrát i psi. Nebo ne?

proč se ptáte mě, já kuře ze supermarketu nejím :)

20.12.2018 20:00

My ano a žere je i náš pes. Této současné kavkazance vaříme. Kuřata, libové vepřové, srdce vepřové i hovězí. K tomu kořenovou zeleninu a nejčastěji rýži.

Kdybych si ale pořizovala dalšího psa, zase budu krmit granulemi, když mu budou vyhovovat.

20.12.2018 20:48
eli22

XXX.XXX.58.39

Nápodobně, já taky ne. Když vidím, jak se to maso dá uříznout papírem, tak asi něco bude špatně. A antibiotik je v kuřatech mraky, mám to potvrzeno od pracovníka drůbežárny. Pak se ještě napouštějí vodou s nějakým sajrajtem.

20.12.2018 21:07
saola

XXX.XXX.168.38

no proč to jde rozkrájet obyčejným celkem už tupým nožem ? dyť to kuře bydlí na pár cm místa, aby náhodou nezhublo, a kdy mělo nabrat nějaké kvalitní maso, když je k utracení za tak krátkou dobu ?
tak sem napište ty znalosti, jak probíhá chov, co to žere, kde, jak dlouho ;-)

Megoušku, s největší radostí
http://www.svscr.cz/wp-content/files/pohoda-zvirat/Pruka_sprvnch_postup_v_pi_o_kuata_chovan_na_maso.pdf

https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/chov-kurat-na-maso-informace/

20.12.2018 22:50

saola napsal(a):
Megoušku, s největší radostí
http://www.svscr.cz/wp-content/files/pohoda-zvirat/Pruka_sprvnch_postup_v_pi_o_kuata_chovan_na_maso.pdf

https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/chov-kurat-na-maso-informace/

dík, antilopko ;-)
gůglit ještě zvládnu, ale s Tebou je to zábavnější :-)
já se ale ptala LájošM, to umím také, říct - jste blbí

20.12.2018 23:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě k tomu kuřecímu pro lidi, ovšem koupeného pro psa (já bych to fakt nežr... ) Když jsem to sekala a prskalo to na mne, tak mě šíleně začaly svědit ruce, ne dlaně, ale hřbety rukou až po lokte a také poprskaný krk. Co vím jistě, jsem alergická na nikl a teď vím, že asi ještě na něco, co je na těch kuřatech, možná něco z toho, co vyjmenovala Eli

20.12.2018 23:13

My ano a žere je i náš pes. Této současné kavkazance vaříme. Kuřata, libové vepřové, srdce vepřové i hovězí. K tomu kořenovou zeleninu a nejčastěji rýži.

Kdybych si ale pořizovala dalšího psa, zase budu krmit granulemi, když mu budou vyhovovat.

já Vám to jiné maso ale nenutím :-)
mně to prostě nechutná, nevoní, i mi ten způsob chovu vadí, tak se snažím hledat místní zdroje, takové hodnější na ta zvířata, i když to znamená časté výlety vlakem a půlhodinové fronty.. ale mě to baví.. vystoupíme 3km před městem, pes se vyblbne, koukáme na ty býčky, no a pak si jejich příbuzné odneseme z pultu rozporcované domů

strašně se mi líbí čerstvé mléko z kravína, jenže je tu kravín, odkud ty krávy nevylezly celý život.. a to podporovat nebudu.. stejně jako nebudu krmit granulemi od firmy, která testuje na zvířatech.. jsem ráda, že žiji v době, kdy mám na výběr

20.12.2018 23:15

lesnížínka napsal(a):
Ještě k tomu kuřecímu pro lidi, ovšem koupeného pro psa (já bych to fakt nežr... ) Když jsem to sekala a prskalo to na mne, tak mě šíleně začaly svědit ruce, ne dlaně, ale hřbety rukou až po lokte a také poprskaný krk. Co vím jistě, jsem alergická na nikl a teď vím, že asi ještě na něco, co je na těch kuřatech, možná něco z toho, co vyjmenovala Eli

to mám ze smrčku, musím shánět jiný strom :-) a z granulí, z těch, co smrdí jak zverimex

20.12.2018 23:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ze smrčku jste popíchaná to je normální, to jsem já v zahradě něčím prakticky imrvere. Pořezaná od trav, popíchaná od jehličnanů, růží, trnitých keřů, fotosezitivní reakci od mléko ronících rostlin..Ale alergie na syrové maso? Přijde vám to normální? Pak se můžu divit, že to to zvěrstvo nevzalo do huby...

20.12.2018 23:40

lesnížínka napsal(a):
Ze smrčku jste popíchaná to je normální, to jsem já v zahradě něčím prakticky imrvere. Pořezaná od trav, popíchaná od jehličnanů, růží, trnitých keřů, fotosezitivní reakci od mléko ronících rostlin..Ale alergie na syrové maso? Přijde vám to normální? Pak se můžu divit, že to to zvěrstvo nevzalo do huby...

nene, dyť to má tupé ty.. jehličky.. jiný smrk :-) trošku mě točí i polena
je to takhle: v noci někdo českou republiku práškuje
práškovacím letadlem, jinak to není možné ;-)

21.12.2018 19:57

lesnížínka napsal(a):

...mám alergii jen na kapra, když ho připravuju na Vánoce.......za chvilku mně začne svědit kůže na rukou všude tam, kde přijdu do kontaktu se syrovým masem nebo vnitřnostmi kapra.............je zajímavé, že ani na kuřecí, zvěřinu, králíka, hovězí i vepřové to nemám, to si zase v neděli užiju

7.1.2019 13:23
Machalkova

XXX.XXX.231.173

Já mám pejska s velice citlivým zažíváním, a když jsem kupovala levnější i dražší konzervy, tak měl pořád problém. Průjmy na denním pořádku, pak mi veterinář doporučil konzervy Brit a je po problémech. Navíc to našemu Arnoldovi opravdu chutná a bere to jako bych mu dala pamlsek, vždy když přijdeme z večerní procházky, tak letí hned k misce.

7.1.2019 13:42

inusanka napsal(a):
Leta jsem krmila kombinovanou stravou a všichni byli v pohodě. Ke stáří raději to masíčko, momentálně madam prohlásila, že granule už nee, tak dostává i druhou dávku "mokrou". Odmítá mletiny už odmala, takže bereme kde co je, srdce, jazyky, kuřata, žaludky drůbeží, krky, skelety, vepřové v akci, zlevněné maso... Mám NF a vejdeme se hravě do 2000 Kč. Jinak jsem kupovala i u Krmme, ale ceny kusovek jsou pomalu jako v běžné obchodní síti. Dodám rýži, zeleninu, olej, momentálně kelpu, někdy pivovarské kvasnice..... Není to žádná věda, stačí pozorovat psíka, jestli mu něco nechybí a popřípadě si nechat udělat rozbory, pokud si nevěříte.

Jsem opravdu ráda, že jsem narazila na dalšího psa, co nechce mletiny....prý, že je rozmazlenej a rozmlsanej, taky to nechtěl nikdy a von to "ani ten Pinďa nežere"......

7.1.2019 14:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Machalkova napsal(a):
Já mám pejska s velice citlivým zažíváním, a když jsem kupovala levnější i dražší konzervy, tak měl pořád problém. Průjmy na denním pořádku, pak mi veterinář doporučil konzervy Brit a je po problémech. Navíc to našemu Arnoldovi opravdu chutná a bere to jako bych mu dala pamlsek, vždy když přijdeme z večerní procházky, tak letí hned k misce.

No jistě, to jsou určitě přesně ty konzervy pro psa s citlivým zažíváním Z toho množství oleje by se zesr... i normální pes.
Holky, vy co se vyznáte v těch blábolech ve složení, můžete mi prosím vysvětlit, co v té konzervě teda je? V reklamě vidím: 97% skvělého masa. Kouknu třeba zde na složení a je tam masa 16% a pak takřka nic Co je tedy těch zbylých x procent?? Ne, že bych je mínila psu dávat, jen jsem sem nakouknula a už mne tady ty ,,britky" fakt se.ou https://www.alepets.cz/pro-psy/konzerva-brit-boutiques-gourmandes-duck-bits-pate--400g/

7.1.2019 15:08
inusanka

XXX.XXX.98.58

Tak zrovna u téhle konzervy nezvládli napsat celé složení, to je celkem jasné.

7.1.2019 15:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

inusanka napsal(a):
Tak zrovna u téhle konzervy nezvládli napsat celé složení, to je celkem jasné.

Jo ták, že všichni opisujou pořád to samé blbé dokola A já, že proč to nějak nechápu

7.1.2019 17:23
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Teda mne ta "potutelná" reklama na Brit začíná tak velmi štvát, že s ním asi přestanu krmit!!!

7.1.2019 17:59

celé složení:
"maso (kachní min. 16%), slunečnicový olej, vitaminy, minerály"

= maso nějaké, z toho 16 procent kachní, olej, vitaminy, minerály

no určitě dám chudáku psovi konzervu a ještě Brit, se z toho podělá ještě víc, možná bude i ..
navíc podpora firmy, co dělá konzervy v Thajsku ? no jestli to byla kachna.. od 2018 by teda už měli vyrábět tu, tak snad jo

7.1.2019 18:17

Mně může čmajznout klidně kus syrového špeku a podle výplodů trávení by to nikdo nepoznal. Ale jak polkne konzervu od VAFA... Třeba Wolfsblut, ten dává.

Dostávají tihle reklamní spameři vůbec nějaké alespoň základní školení, nebo to může dělat kdejaký tupoun, který lidi spíš odradí? Soudě podle posledního primitivního příspěvku z mnoha.

7.1.2019 18:37
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

Tady třeba takhle
https://www.spokojenypes.cz/brit-konzerva-pate-amp-meat-salmon-400-g/
Složení: 26 % losos, 24 % kuře, 8 % celá kuřecí játra, 12 % srdce a plíce, 28,5 % vývar, 1 % minerály, 0,5 % lososový olej
Mi nepřijde nic špatného, ale za tu cenu radši koupím ty kuřata 3

7.1.2019 18:46

Andrýsek3 napsal(a):
Tady třeba takhle
https://www.spokojenypes.cz/brit-konzerva-pate-amp-meat-salmon-400-g/
Složení: 26 % losos, 24 % kuře, 8 % celá kuřecí játra, 12 % srdce a plíce, 28,5 % vývar, 1 % minerály, 0,5 % lososový olej
Mi nepřijde nic špatného, ale za tu cenu radši koupím ty kuřata 3

ale nebudou garážovaná

7.1.2019 18:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

trocha "počtů" děvčata zaokrouhluji

400g konzerva - z toho 100g losos - v něm 60%vody , takže 40g "masa"
kuřecí v podstatě totéž , játra + srdce totéž tak to už máme 120 g "masa , zbytek voda + "vývar"
no nekup to
za 40,- mám kuře celé, nebo pomalu půl kila svaloviny pro lidi

7.1.2019 19:16

lupus4 napsal(a):
trocha "počtů" děvčata zaokrouhluji

400g konzerva - z toho 100g losos - v něm 60%vody , takže 40g "masa"
kuřecí v podstatě totéž , játra + srdce totéž tak to už máme 120 g "masa , zbytek voda + "vývar"
no nekup to
za 40,- mám kuře celé, nebo pomalu půl kila svaloviny pro lidi

no ale to jste toho lososa vysušil do stavu cihly a tohle je konzerva
v konzervě je přece prostě hozené maso, udaná vlhkost
ani v granulích není 0 vody
salám, párek, klobása,...tam také neodečítáte vodu

konzerva je drahá, protože se s tím někdo skoro vařil, obal,.. svalovinu si na výlet nevezmete syrovou v železném obale ;-)

i když teda vím o lepších cenách a vůni a vůbec
rocco, lukullus, zooplus, ... myslím, že za cenu Brit jsou BIO konzervy od Herrmann's :-)

7.1.2019 19:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

no ale to jste toho lososa vysušil do stavu cihly a tohle je konzerva

ale megi, vždyť jsem počítal jen 60% tudíž tam ještě dost H2O zůstalo

7.1.2019 20:00

:-) dobrá, 7,2% vody .. to by byly granule
jenomže
konzerva = 80% vlhkost
anebo.. je tam ten losos vůbec ? sázím, že ani ne..

ale ne, když otevřete konzervu, je fakt plná masa (teda tuhle zrovna neznám) a maso má od těch 60 - 90 procent vody (90 se prý podařilo narvat do kuřete)
no ale u řezníka také neříkáte - chci sušené maso a ne tuhle vodu v roštěné
tak to myslím

7.1.2019 21:22

Njn, já radši koupím třeba mražené šproty 69 ká/kg. A to je ta dražší část menu. Pak se vzchopím a nastrouhám mu k tomu mrkev, plácnu do misky trochu hovězích drobů, abych měla do čeho zamíchat bylinky. Trvá to asi o minutu déle, ale zas je to o polovinu levnější než relativně levné konzervy od Brita. A když chci být milující a ještě víc rozmazlující servismanka, tak mu tedy vezmu klokana od Wolfsblutu. Pak se zamyslím a řeknu si 'hernajs, asi dobrý, ale žádná láce, ta konzerva' a objednám mu hopsálka syrového.

7.1.2019 21:42

Njn, já radši koupím třeba mražené šproty 69 ká/kg. A to je ta dražší část menu. Pak se vzchopím a nastrouhám mu k tomu mrkev, plácnu do misky trochu hovězích drobů, abych měla do čeho zamíchat bylinky. Trvá to asi o minutu déle, ale zas je to o polovinu levnější než relativně levné konzervy od Brita. A když chci být milující a ještě víc rozmazlující servismanka, tak mu tedy vezmu klokana od Wolfsblutu. Pak se zamyslím a řeknu si 'hernajs, asi dobrý, ale žádná láce, ta konzerva' a objednám mu hopsálka syrového.

Ollie, kde berete teď "hopsálka" syrového?

7.1.2019 21:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

V Austrálii, néé? Kecám, taky ho muž vozí Nevím, jak se ten obchod s masem jmenuje, je v Podolí u Uherského Hradiště

7.1.2019 22:00

On ten klokan moc není, no, naposledy jsem skladem nesehnala nikde. Ale tuhle jsem koukala, že se zkusím zeptat a objednat na RichBarf.

7.1.2019 22:02

Ha! Tutani prý mají skladem.

7.1.2019 23:39

Ha! Tutani prý mají skladem.

Super, díky moc

Přidejte reakci

Přidat smajlík