ČZU-Zoorehabilitace a asistenční aktivity se zvířaty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2018 22:29
Psočka

XXX.XXX.1.239

Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli z vás nemá někdo tento obor vystudovaný, nebo jestli nezná někoho kdo ho studoval? Moc by mě zajímalo pár informací. A to v podobě předmětů, protože na stránkách, nejsou konkrétně uspořádány předměty, jako je tomu např. PEF a hlavně by mě zajímalo uplatnění.

Neregistrovaný uživatel

22.12.2018 21:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Jeden školní rok jsem na ČZU zoorehabilitaci učila a dokonce jsem spoluautorem prvních skript, ale pak jsem raději odešla dělat něco užitečnějšího. Za mě je nepochopitelný, že se takovéhle věci studují na univerzitě! Spolehněte se, že uplatnění prakticky žádné. Často mi píšou absolventi a ucházejí se o místo výcvikáře. Jenže já dobře vím, že na té škole se z člověka skutečně kvalitní pejkař neudělá i kdyby měl samé jedničky a červený diplom. To si radši vezmu na pomoc přirozeně inteligentního člověka se základkou, který se s citem pro zvířata narodil. Je to něco jako hudební sluch - když máte vlohu, dá se to rozvíjet. Když jí nemáte, tak sebelepší škola, ani učitel vás to nenaučí. Schopnost pracovat a komunikovat se zvířaty je určitý dar. Někdo je poleno, někdo virtuóz a žádná škola s tím nic neudělá.
To jen Zemědělka chtěla udělat po revoluci pořádný rozjezd, tak vymyslela studijní programy, které táhnou. Prostě zvířatká, pejsci, koníčci. No, ale co potom?

Přidejte reakci

Přidat smajlík