Hledám psa vhodného pro mě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2018 21:27
Miladissy15

XXX.XXX.179.163

Dobrý den, sice debat o tom, který pes je pro někoho vhodný je tu milion, ale stále si nevím rady. Bydlím v bytě, ale se zahradou, doma děti máme už velké a hledáme nějakého chlupatého společníka, ráno aby mu stačila procházka půl hoďky max, pak doma vydržel sám, než se vrátím z práce (7-8h denne). Hned po práci delší procházka. Takhle by to bylo v pracovním týdnu a o víkendu nějaké ty výlety a aktivity.
Nechci aby to byl velký pes, ale ani žádná čivava nebo boloňáček. Proste velikost tak akorát. Toto jsou hlavní kritéria. Jestli máte někdo podobnou situaci a vlastníte psa se kterým jste spokojeni, tak mi prosím napište tip a nějaké jeho klady a zápory.
Všude hledám, ale žádné vhodné rasy nenacházím.

21.12.2018 21:50
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Welsh Corgi, Pudl (střední, malý), Baset, Francouzký buldoček, Bostonský teriér, stafordširský bulteriér, vipet, šeltie, šiperka, Kavalír, kooikerhondje, kříženec z útulku.
Málo infromací

21.12.2018 21:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Andrýsek3 napsal(a):
Welsh Corgi, Pudl (střední, malý), Baset, Francouzký buldoček, Bostonský teriér, stafordširský bulteriér, vipet, šeltie, šiperka, Kavalír, kooikerhondje, kříženec z útulku.
Málo infromací

Ano malo informací. Bostonsky terier, stafbul a siperka určitě ne, tem jen prochazky stacit nebhdou.

21.12.2018 22:05
Miladissy15

XXX.XXX.149.93

Snažila jsem se to napsat stručněji😀Ale zapomnela jsem zde napsat, ze máme doma králíka, takže lovecký pes asi ne. Zkrátka aby nebyl přehnaně aktivní, snesl se s ostatními zvířaty, trpelivy(aby nedemoloval byt když jsme pryč)

21.12.2018 22:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Miladissy15 napsal(a):
Snažila jsem se to napsat stručněji😀Ale zapomnela jsem zde napsat, ze máme doma králíka, takže lovecký pes asi ne. Zkrátka aby nebyl přehnaně aktivní, snesl se s ostatními zvířaty, trpelivy(aby nedemoloval byt když jsme pryč)

Pokud zna pes domácí zvířata od štěněte, tak si vetsinou zvykne. Ale pro loveckeho psa budou prochazky malo. A co třeba ten pudl? Ten si myslím, že by byl vhodný. Nebo ten buldocek, ale tam bych se bála zdravi. Nebo třeba papilon? Nepíšete jak velky, jestli chlupatý nebo hladkosrsty? Hledala bych spíše mezi společenskými plemeny.

Edit : k tomu demolovani - musíte psa na samotu postupne učit. Idealne pred odchodem unavit a pripravit nejakou zabavu - krabice s pamlsky, kong atd. Nechat nekde, kde neni moc co zničit, hlavně aby se nedostal třeba ke kabelum. Ale štěňata proste nechapou, co mohou okusovat a co ne. Záleží na jedinci. Vybirala bych i povahově klidnější stene - myslim jako přímo jedince. A toho stafbulika fakt ne, ti jsou na to demolovani experti 😁

21.12.2018 22:24
Miladissy15

XXX.XXX.149.93

Na velikosti mi moc nezáleží, ale přikláněla bych se ke středním plemenům, asi spíše dlouhosrstý, ale není to podmínka. Už mám nějaké informace o Sheltie, ale nevím, prý jsou to mršky😀

21.12.2018 22:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Miladissy15 napsal(a):
Na velikosti mi moc nezáleží, ale přikláněla bych se ke středním plemenům, asi spíše dlouhosrstý, ale není to podmínka. Už mám nějaké informace o Sheltie, ale nevím, prý jsou to mršky😀

No, vetsina seltii ktere znám nebo vidam je dost bazliva. A asi bude potřeba ji trochu zamestnat i hlavu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2018 22:28

Miladissy15 napsal(a):

Jo, bez vyžití jsou a navíc labilní.

21.12.2018 22:29

Miladissy15 napsal(a):

Shletie jsou mršky spíš v tom, že tam nikdy moc nevíte. Povaha, zuby... Mají toho víc. Co zlaťák? Ten je kapku větší, ale když dobře vyberete, jsou to zlatí psi. ;) Pár jich znám a jsou nekonfliktní, milí, vyrovnaní... Doma v pohodě, aktivity podle majitelů, neloví...

21.12.2018 22:32

nemyslím si, že nabízíte málo a mohl by u vás být spokojený každý pes vyjma těch extra hyperaktivních. volila bych spíš větší dlouhosrsté zvíře, aby během vaší nepřítomnosti mohl vyběhnout na zahradu a nemusel zadržovat moč, ale jinak je to na vás, podle toho, co se vám líbí.

21.12.2018 22:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Shletie jsou mršky spíš v tom, že tam nikdy moc nevíte. Povaha, zuby... Mají toho víc. Co zlaťák? Ten je kapku větší, ale když dobře vyberete, jsou to zlatí psi. ;) Pár jich znám a jsou nekonfliktní, milí, vyrovnaní... Doma v pohodě, aktivity podle majitelů, neloví...

Zlaty retrívr je lovecky pes. A pouze jako rodinného psa bych ho nedoporucila. I kdyz ho tak dost lidi ma, zrejme vlivem filmu, ve kterych je často jako idelani rodinny pes. Meli jsme ho (tedy bez PP), ale znam spousty čistokrevných retrívru, se kterymi se majitelé venuji lovecine a šťastnější nez pri práci jsem je nevidela. Osobne bych si ho fakt neporidila pouze jako rodinneho psa. Neříkám, ze s nim musi clovek na hony a tak, ale prostě aspon nějaké stopy, cuchaci aktivity, prinaseni atrap z vody atd.

21.12.2018 22:39

marcelaamax napsal(a):
Zlaty retrívr je lovecky pes. A pouze jako rodinného psa bych ho nedoporucila. I kdyz ho tak dost lidi ma, zrejme vlivem filmu, ve kterych je často jako idelani rodinny pes. Meli jsme ho (tedy bez PP), ale znam spousty čistokrevných retrívru, se kterymi se majitelé venuji lovecine a šťastnější nez pri práci jsem je nevidela. Osobne bych si ho fakt neporidila pouze jako rodinneho psa. Neříkám, ze s nim musi clovek na hony a tak, ale prostě aspon nějaké stopy, cuchaci aktivity, prinaseni atrap z vody atd.

Zlaťák vyloženě neloví, je to přinašeč. "Domácí" aktivity jim většinou stačí, většina zlaťáků je opravdu šťastná s rodinou a obecně s lidmi. 5 psů znám hodně zblízka, není to jen potkávačka při venčení. Pokud jsou součástí rodinných aktivit a lidé se jim věnují, tak vyloženě pracovat nemusí.

21.12.2018 22:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Kdyz tak přemýšlím, tak by mi tam sedel bernak, ale ti jsou na tom dost bídně se zdravím. A na vas asi i velky. Co špic? Nebo lapinkoira? Osobne je neznam, ale vim, ze je tady hodne nekdo doporučoval.

21.12.2018 22:40

Miladissy15 napsal(a):

a ta pravá kolie, Lassie, se nelíbí ?

21.12.2018 22:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zlaťák vyloženě neloví, je to přinašeč. "Domácí" aktivity jim většinou stačí, většina zlaťáků je opravdu šťastná s rodinou a obecně s lidmi. 5 psů znám hodně zblízka, není to jen potkávačka při venčení. Pokud jsou součástí rodinných aktivit a lidé se jim věnují, tak vyloženě pracovat nemusí.

Neříkám, ze by nebyli šťastní, jasně, oni tu praci neznají a neví o co přicházejí. Ale když pak retrivra vidite pracovat, vidite jak se mu pritom rozzari oci a jak je šťastný tak si řeknete, že by byla skoda si ho pořídit "jen" jako rodinneho psa. Ale to je jen muj nazor :-). Znam jich osobne spousty, mame jich ted mimo jine plny cvičák, ale snad vsichni jsou zrovna lovecky vedení.

21.12.2018 22:55
GAELLE

XXX.XXX.55.67

21.12.2018 23:00

marcelaamax napsal(a):
Neříkám, ze by nebyli šťastní, jasně, oni tu praci neznají a neví o co přicházejí. Ale když pak retrivra vidite pracovat, vidite jak se mu pritom rozzari oci a jak je šťastný tak si řeknete, že by byla skoda si ho pořídit "jen" jako rodinneho psa. Ale to je jen muj nazor :-). Znam jich osobne spousty, mame jich ted mimo jine plny cvičák, ale snad vsichni jsou zrovna lovecky vedení.

Drtivá většina jedinců pracovních plemen se k práci, ke které byla původně šlechtěna, nikdy nedostane. A zrovna zlaťák nemá ty pudy tak silné, aby bez práce trpěl. Zvlášť když jí nikdy nepozná.

21.12.2018 23:05

21.12.2018 23:05

na některá plemena i neplemena, když se podívám, tak prostě si je chci vzít hned domů
to se zadavatelce nikdy nestalo ?
mě furt :-)
vhodný pes pro mě je vhodný hlavně svou povahou, a to já znám svou povahu
povahu zadavatelky neznám, tak nemohu nic doporučit
já su na vtipné psy - pitbulíkovité až do leoparda, rotvík a podobní skotáčtí psi, a nutně musím mít krátkochlupého bernardýna a Lassie..
nejde úplně o vzhled, ale o to, co jim kouká z očí
zkrátka, když na mě mluví, beru domů.. tak se radši už na nic nedívám

21.12.2018 23:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Drtivá většina jedinců pracovních plemen se k práci, ke které byla původně šlechtěna, nikdy nedostane. A zrovna zlaťák nemá ty pudy tak silné, aby bez práce trpěl. Zvlášť když jí nikdy nepozná.

Rozumím vam. A chapu, ze se nekdo třeba do retrívra zamiluje zaujme ho jak vzhledově tak povahově. Pak je ale většinou ochotny, mu vymyslet i nějakou práci, ne jen prochazky. Ale když nekdo vybira plemeno, pouze jako rodinneho psa, tak proc doporučovat lovecké plemeno, když by se jim libilo třeba společenské?

Mela jsem retrívra od mych 11ti let. Byl bez PP, ale myslim, ze co se tyce zaměstnání a loveckých pudu tak ty mel jako retrívr. A potřeboval zaměstnat docela dost. Prochazky byly málo. Tehdy jsem si s ním celkem užila. Ale když jsme pak vymysleli nejake pachove prace, donaseni atrap z vody, stopy - nakoc byl spokojený. Ale uz bych si ho neporidila, uz vůbec ne jako je rodinného psa.

21.12.2018 23:10

přesné.. přinašeč a montería dogo argentino je něco jiného
bychom mohli všici ty psy vrátit, že jo, když se v tom začneme patlat
a to já teda svého psa nedám

21.12.2018 23:13

GAELLE napsal(a):
www.vyberpsa.cz :)

OT: kdo co je to v profilu ? velký a ještě větší hrubosrstý vendéesky baset ?

21.12.2018 23:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

na některá plemena i neplemena, když se podívám, tak prostě si je chci vzít hned domů
to se zadavatelce nikdy nestalo ?
mě furt :-)
vhodný pes pro mě je vhodný hlavně svou povahou, a to já znám svou povahu
povahu zadavatelky neznám, tak nemohu nic doporučit
já su na vtipné psy - pitbulíkovité až do leoparda, rotvík a podobní skotáčtí psi, a nutně musím mít krátkochlupého bernardýna a Lassie..
nejde úplně o vzhled, ale o to, co jim kouká z očí
zkrátka, když na mě mluví, beru domů.. tak se radši už na nic nedívám

Jo, taky se vždycky trochu podivím kdyz čtu, ze někdo vůbec neví, jake plemeno si pořídit. Ja jich mam v zásobě hned několik 😂. Teda takových, kteří by se mi líbili, ale drtivou většinu z nich si nikdy neporidim, to vím. Ja uz asi zustanu u stafbuliku, ale možná nekdy argentina, americký buldok, bostonek se mi taky líbí, no kdo vi 😁

Jinak se mi líbí třeba leopard, thajský ridgeback, a dokonce i americký bezsrstý terier, ale to jsou psi, který si nikdy neporidim.

21.12.2018 23:22

GAELLE napsal(a):

..tak jsem si test udělala a vybrali mi mimo jiné na prvním místě papillona, kterého mám doma

21.12.2018 23:23
GAELLE

XXX.XXX.55.67

..tak jsem si test udělala a vybrali mi mimo jiné na prvním místě papillona, kterého mám doma

no super. tak to funguje. mně to mou volbu též potvrdilo :D

21.12.2018 23:29
GAELLE

XXX.XXX.55.67

OT: kdo co je to v profilu ? velký a ještě větší hrubosrstý vendéesky baset ?

jako fotka profilu? můj nebožtík Argo. Kříženec Vlkodava a NO

21.12.2018 23:29

Já jsem vždycky chtěla královského pudla. Nebo šiperku. Dalšího hovawarta.

No, a co mám. Rezatýho střapatýho slintajícího ponyho. Kterej navíc očividně nečetl, ke které práci že byli jeho předkové šlechtěni, ale to vlastně vůbec nevadí.

22.12.2018 00:02

Já jsem vždycky chtěla královského pudla. Nebo šiperku. Dalšího hovawarta.

No, a co mám. Rezatýho střapatýho slintajícího ponyho. Kterej navíc očividně nečetl, ke které práci že byli jeho předkové šlechtěni, ale to vlastně vůbec nevadí.

ale tento Vám sedl úplně přesně, mimochodem :)

22.12.2018 00:50

GAELLE napsal(a):
no super. tak to funguje. mně to mou volbu též potvrdilo :D

...vida.......

22.12.2018 01:11
ainu

XXX.XXX.112.154

Jakýkoliv střední vořech z útulku. Třeba Tomík z Dogpointu:
https://www.facebook.com/Dogpoint/videos/2197312360537912/

22.12.2018 07:30
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Taky bych klidně zlaťáka nebo labradora doporučila. Nejšťastnější jsou s lidmi, ať už dělají cokoliv. Nemyslím si, že jsou to teď už psi vyloženě na práci. S Barnym nic loveckého nedělám a nešťastný mi nepřipadá.

22.12.2018 07:35
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Nevím, ale přijde mi to už přehnané, neříkám aby si lidé pořizovali na procházky kolem baráku husky nebo ohaře, ale aby si normální rodina nemohla pořídit bostona nebo stafbula? Mnoho bull psů taky vídám bez toho, aby makali denně xxx hodin a jsou v pohodě. Pes si zvykne na tolik aktivit, kolik mu jich nabídnete. A zase je práce x "práce", známá má NO, dvakrát týdně jezdí se psem cvičit na cvičák, ale zbytek týden chodí na tři pětiminutové procházky denně, to už se má můj vorech bez práce teda líp. 😁

22.12.2018 08:52
Miladissy15

XXX.XXX.149.93

Samozřejmě mám taky několik svých vysněných tipů, Samojed je pro mě top, ale nemůžu se mu věnovat tak, jak by potřeboval, nevím jestli by vydržel doma po půl hodinové procházce 8h... ale velmi uvažují o Německém špicovi, ale všichni mi to rozmlouvají uštěkaností. No já nevím znala jsem dobre 2 a štěkat jsem je nikdy neslysela😀

22.12.2018 09:01
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Miladissy15 napsal(a):
Samozřejmě mám taky několik svých vysněných tipů, Samojed je pro mě top, ale nemůžu se mu věnovat tak, jak by potřeboval, nevím jestli by vydržel doma po půl hodinové procházce 8h... ale velmi uvažují o Německém špicovi, ale všichni mi to rozmlouvají uštěkaností. No já nevím znala jsem dobre 2 a štěkat jsem je nikdy neslysela😀

Já si myslím, že to není vůbec špatný nápad. Jestli se vám exteriérově líbí samojed (které bych ovšem nedoporučovala), tak velký nebo střední bílý špic není vůbec špatná alternativa. Navíc u velkého špice podpoříte zachování plemene. A s tou uštěkaností .... dobré je si omrknout matku štěňat .... jestli ta se neprojevuje uštěkaně, tak by neměla mít k tomu sklony ani štěňata. A z vrhu si vybrat klidnější štěně.

22.12.2018 09:25
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

- všichni mi to rozmlouvají uštěkaností.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Platí :
Jaký si to uděláš, takový to máš.

22.12.2018 10:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Andrýsek3 napsal(a):
Nevím, ale přijde mi to už přehnané, neříkám aby si lidé pořizovali na procházky kolem baráku husky nebo ohaře, ale aby si normální rodina nemohla pořídit bostona nebo stafbula? Mnoho bull psů taky vídám bez toho, aby makali denně xxx hodin a jsou v pohodě. Pes si zvykne na tolik aktivit, kolik mu jich nabídnete. A zase je práce x "práce", známá má NO, dvakrát týdně jezdí se psem cvičit na cvičák, ale zbytek týden chodí na tři pětiminutové procházky denně, to už se má můj vorech bez práce teda líp. 😁

Tak zrovna stafbulu znám fakt hodně a kdyby chodili jednou denně na procházku, tak ma majitel z bytu kulnicku na dříví. Je ale pravda, ze znám spis ty "sportovní".

Nesouhlasím tak úplně s tím, ze pes si zvykne na tolik aktivit kolik mu nabídnete -- to ty teda muzou pořídit huskyho, nebo třeba malinu a ona si zvykne?

Edit: nebo teda zrovna huskyho jste psala, že ne. Ale jinak je to jedno? Muzou si vlastně pořídit jakehokoli bull psa, teriera, loveckeho, ovcackeho? Protože on si zvykne a bude šťastný? Proc se tedy vůbec zabyvame nejakym vyberem, prostě si vezmu psa, jaký se mi líbí vzhledově a vic neresim, protože si zvykne.

22.12.2018 10:57
Andrýsek3

XXX.XXX.32.151

marcelaamax napsal(a):
Tak zrovna stafbulu znám fakt hodně a kdyby chodili jednou denně na procházku, tak ma majitel z bytu kulnicku na dříví. Je ale pravda, ze znám spis ty "sportovní".

Nesouhlasím tak úplně s tím, ze pes si zvykne na tolik aktivit kolik mu nabídnete -- to ty teda muzou pořídit huskyho, nebo třeba malinu a ona si zvykne?

Edit: nebo teda zrovna huskyho jste psala, že ne. Ale jinak je to jedno? Muzou si vlastně pořídit jakehokoli bull psa, teriera, loveckeho, ovcackeho? Protože on si zvykne a bude šťastný? Proc se tedy vůbec zabyvame nejakym vyberem, prostě si vezmu psa, jaký se mi líbí vzhledově a vic neresim, protože si zvykne.

Čekala jsem, že se toho chytíte. 😁 Ne nemyslím to až takhle, ale znám mnoho bull psů, kteří chodí na běžné procházky a jsou v pohodě, majitele je k žádné extra aktivitě nikdy nevedli, tak ji nevyžadují. Myslim, že kdybych Barnyho jako štěně nenavykla na dlouhé denní procházky, tak je vyžadovat nebude. Ale aby si nemohla normální rodina pořídit zlaťáka, to už mi přijde přehnaný, nezlobte se.

22.12.2018 11:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Andrýsek3 napsal(a):
Čekala jsem, že se toho chytíte. 😁 Ne nemyslím to až takhle, ale znám mnoho bull psů, kteří chodí na běžné procházky a jsou v pohodě, majitele je k žádné extra aktivitě nikdy nevedli, tak ji nevyžadují. Myslim, že kdybych Barnyho jako štěně nenavykla na dlouhé denní procházky, tak je vyžadovat nebude. Ale aby si nemohla normální rodina pořídit zlaťáka, to už mi přijde přehnaný, nezlobte se.

Ja se nezlobím, kazda na to mame jiny nazor, to je normální. Já jsem dřív taky myslela, ze je retrívr nejšťastnější jako rodinny pes, ale jen do te doby, nez jsem je videla pracovat.

22.12.2018 11:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A zadavatelka asi spise tihne ke spicatym cumakum to tak vypadá 😁. Myslím, že ten spic by mohl byt dobrá volba, ale ustekani jsou, to je fakt.

22.12.2018 12:24
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

A čivavy ?
Taky štěkavci ?

K nám přišel ve 14 měs , byl vycepovaný,
štěkat se "učil" až u nás.

22.12.2018 12:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A jeste k tem labradorum a retrívrum. Vidam jich spousty - takový ty vyžraný koule, který si behaji kde chtějí, tahaji, behaji ke vsem lidem a psům. A to si právě myslim, ze je výsledkem toho, ze jim jen prochazky nestačí.

Ja souhlasím, že pes nemusi delat vylozene to co delal původně, to u některých psu ani nejde. Ale da se najít nejaka alternativa, jine zaměstnání. A jsou plemena, která jsou vhodnejsi pouze jako rodinni psi. Je to určitě trochu i o tom, kolik aktivity a zaměstnání psovi od stenete davame a na co si zvykne. Ale řekla bych, ze z vetsi casti je to dane plemenem. Muze byt bisonek, ktery nachodi desitky kilometru denne a pak to vyžaduje. Nebo naopak bisonek, ktery se projde po sidlisti a staci mu to. Ale to same třeba u pracovniho plemene neplatí. A zrovna u retrivra bych řekla, ze naroky na práci a aktivitu ma dost podobne jako treba ohar. Akorat ohař proste nebyl v tech rodinných filmech největší parťák deti a rodinny pes.

22.12.2018 13:54

stavíte zas jen jednu boudu a druhou - dvě
a mezi tím nic není ?
domácí pes, co chodí na agility, dělá nosework, běhá u kola, blbne hodiny v parku
je dobré, když se s tím přinašečem např. udělá zkouška, která má ten účel zachování plemene v tom žádoucím stavu, ale zas, tolik myslivců není, přece
můj pes chodí na několik krátkých vycházek a jednu velikou, která je plná sprintů a cvičení
nevím který sportovní bojový lovecký pes potřebuje víc
leda ten odmala vedený tak, že to ve skutečnosti nikdo stihnout nemůže
kromě supermana ovšem
a to já nejsem
a můj pes je nejlepší a šťastný !
furt mi to říká

22.12.2018 14:40

a mezi tím nic není ?
domácí pes, co chodí na agility, dělá nosework, běhá u kola, blbne hodiny v parku
je dobré, když se s tím přinašečem např. udělá zkouška, která má ten účel zachování plemene v tom žádoucím stavu, ale zas, tolik myslivců není, přece
můj pes chodí na několik krátkých vycházek a jednu velikou, která je plná sprintů a cvičení
kromě supermana ovšem
a to já nejsem
furt mi to říká

..třeba Vám lže aby Vás nezarmoutil

22.12.2018 15:00
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

rapotacka11 napsal(a):
A čivavy ?
Taky štěkavci ?

K nám přišel ve 14 měs , byl vycepovaný,
štěkat se "učil" až u nás.

Čivava štěká, abyste si jí všimla a nešlápla na ní.

Ale jinak čivava není v jádru uštěkaná. Čivava má ráda klid. Ale dovede hlídat - tam prostě to oznamování je. Dá se to ovšem korigovat - stejně jako u každého jiného plemene.

Takže když má někdo štěkavou minibestii je to většinou klasický problém uštěkanosti z bázlivosti (zahání štěkotem psi i lidi) nebo nešťastné utvrzení, když to ještě majitelům přišlo roztomilé.

22.12.2018 15:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

a mezi tím nic není ?
kromě supermana ovšem
a to já nejsem
furt mi to říká

Ale vždyť to přece píšu. Ze se s nimi nemusí věnovat primo te lovecine, nebo tomu co delal původně. Ale ze to chce vic nez prochazky. Ze zadavatelcina dotazu jsem pochopila, ze chce klidného psa, kteremu právě budou stačit "jen" ty prochazky a nic vic. Nepíše nikde o tom, ze by chtěla delat agility, nosework nebo hodiny blbnout v parku.

22.12.2018 15:50

Ale tak ono když někdo psa nikdy neměl, tak vůbec nemusí tušit, že se se psem dá dělat i něco víc, než se jen procházet.

22.12.2018 16:55
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

R.R.
Čivava štěká, abyste si jí všimla a nešlápla na ní.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
moje ne.
Přišla z paneláku, byla vychovaná, v bytě absolutní klid.
Byla z rodiny s dětmi. Byla zvyklá uskočit.

Štěkat začal až venku na dvoře a já ho nechala , pejska radostnýho.

22.12.2018 18:58

..třeba Vám lže aby Vás nezarmoutil

:-) tohle pes neumí, jen lidé
pes je přímý
řekne mi - jsi blbá tohle žrát nebudu jdu pryč
a ne jak člověk - máš to dobré (a na jiné návštěvě řekne - to se nedalo žrát)
anebo když je obsazené místo před krbem, pes nahodí takový obličej, týraný podvedený chudinka, tím myslí "já se tam nevejdu jsi hnusná fakt jako už"

22.12.2018 19:06

pes je přímý
anebo když je obsazené místo před krbem, pes nahodí takový obličej, týraný podvedený chudinka, tím myslí "já se tam nevejdu jsi hnusná fakt jako už"

..aby jste se nedivila co si tak o nás tak řeknou když se potkají dva až tři psy.......

22.12.2018 19:48

..aby jste se nedivila co si tak o nás tak řeknou když se potkají dva až tři psy.......

:) však jo, řeknou to, co mně - to, co mi ráno dala do misky, to bys nežral ani ty, alíku.. zlatá kaše na mlíku, že jo, karlíku, tak čau, kluci, co je k večeři jsem zvědav, beztak ňákej blaf

22.12.2018 22:44
L(phi)

XXX.XXX.114.133

GAELLE napsal(a):

Super, z 9 dve netrafil inak vsetko plemena ktore mam vo vybere

22.12.2018 22:46

L(phi) napsal(a):
Super, z 9 dve netrafil inak vsetko plemena ktore mam vo vybere

Jo, trefilo to pudla, ale o slintacím poníkovi ani čárka

24.12.2018 16:47
fikovnice

XXX.XXX.135.146

pes je přímý

Jo, lítostivé obličeje kvůli blbinám - viz krb, není místo na pohovce, apod. - tak to oni umí!

25.12.2018 07:24

Přidám se se svým obvyklým tipem : střední knírač. Nevýhoda - nutná úprava srsti je vlastně výhodou, upravený pes nelíná a neřešit denně chlupy v bytě - velké +.
A k čemu byl vyšlechtěn ? Jako doprovodný pes. Ideální rodinný společník. Navíc se nelísá ke každému pobudovi - ohlídá vás na procházkách. Cestovatel a výletník.
Střední pudl - z dobrého chovu, ne atrapa, kterých běhalo po sídlištích hafo.
A ten špic - dobrá volba - jen třeba pro mě moc chlupatá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík