Dobrý den, shaním pejska plemene Německý Špic, vel. rázu velký nebo střední. Mohli by jste mi poradit nějaké chovné stanice, nejlépe na Moravě/Slezsku? Nevyhýbám se ani psům bez PP, pokud budou mít vaši známí nebo nějací důvěryhodní lidé. Nejlépe na léto nebo nejdříve na začátku května. Pokud bez PP nejlépe s možností se jet před koupí na štěňátka podívat. Chovnou stanici na velké špice jsem zatím nasla pouze 1, proto se ptám😀
Bez PP neberte. Ceny špiců středních a velkých s PP nejsou tak závratné. Většinou se vejdete do 10 tis. Kč. Nedávno jsem to více sledovala - střední černý špic byl v okruhu mnou vybíraných plemen - a cenově jsem se pohybovala okolo 7-8 tis. Kč za psa (samce). U velkých to bude podobné. Střední a velcí špicové (snad mimo keeshondů) nejsou moc in .... takže se od toho odvíjí i cena štěněte. Možná byste sehnala i cenově výhodnější nestandardní štěně, které má pouze exteriérové vady - které nebudou vadit, když zrovna nebudete chtít vystavovat. Např. nestandardní zbarvení, horší skus atd. Chce se to poptat v klubu, u poradce chovu nebo v chovné stanici.
Odkaz na klub chovatelů špiců - http://www.spic.cz/
Vzhledem k tomu, že se nejedná o módní plemeno, si nejspíš na štěně počkáte. Vrhů za rok je málo. Zvlášť jestli budete preferovat zbarvení.
A určitě se tu objeví nějaký špicař, který vám podrobněji řekne, na co si dát pozor.