Granule Wolfsblut - tuk

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2018 12:17

Zdravím, přeji všem pěkný sváteční den.
Jdu objednávat granule, můžu se prosím zeptat - není mi jasné že u granulí Wolfsblut Grey Peak je uvedené že obsahuje 16% tuku, zároveň v popisu píší že jsou to granule s nízkou hladinou tuku. Jak to teda je?

Mám toho nemocného labradorka (viz příspěvek kardiologové) s výpotkem u srdíčka a zvětšenými játry. Pro ty co nečetli tohle vlákno - chci mu odlehčit na játra, dietu mít nemusí. Jaterní hodnoty má v normě, játra nemocné taky nemá. Ale poměrně hodně zvětšené - důsledek jiného onemocnění.

Někdo (asi megi) mi tu radil že kachní co bereme vychází s tukem a celkově dobře (na ty je zvyklý, brávám je nejčastěji) a přemýšlím na prostřídání ještě jedny kdyby se našly - někdo tu psal právě o těch Grey Peak že je vet doporučil. Ale uvádí tam 16% tuku tak se v tom ztrácím. Díky za radu.

26.12.2018 13:05

hepatic granule - sledujte obsah tuku, proteinu, mědi, fosforu, vitaminu A musí být málo,..... a najděte podobné
grey peak se na to nehodí
vzor je tady
https://www.farmina.com/cz/krmivo-pro-va%C5%A1eho-psa/farmina-vet-life-canine/78-hepatic-canine.html

alaska salmon má ještě snesitelné hodnoty - nejjednodušší je najít nejméně mědi a celkového popela

bohužel značka Wolfsblut toho moc nenabízí pro tyhle trable, protože používá "exotické" maso a extra přílohy

26.12.2018 13:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
hepatic granule - sledujte obsah tuku, proteinu, mědi, fosforu, vitaminu A musí být málo,..... a najděte podobné
vzor je tady
https://www.farmina.com/cz/krmivo-pro-va%C5%A1eho-psa/farmina-vet-life-canine/78-hepatic-canine.html

alaska salmon má ještě snesitelné hodnoty - nejjednodušší je najít nejméně mědi a celkového popela

bohužel značka Wolfsblut toho moc nenabízí pro tyhle trable, protože používá "exotické" maso a extra přílohy

Psala jsem je já a vet nám je fakt vybral, se vzorku tří, zdravé maso, lehce stravitelné, co jsem si našla já. Nevím, jak je to s tím tukem, asi jde o to kolik, ale taky asi jakého, tedy z čeho. Ale je tam víc receptur, i s nižším tukem, třeba tohle: Wolfsblut Wide Plain Light. Ty ostatní hodnoty jsem nesledovala.

26.12.2018 14:37

vzor je tady

Děkuju moc, zkusím to podle toho nastudovat a něco vybrat. Škoda že má Wolfsblut tolik druhů a málokterá se hodí na ty oslabené játra. Mohli bysme přejít na jinou značku, ale nevím jestli teď je na to vhodná doba.

Dívám se ale že i tyto hepatic určené pro jaterní dietu mají 18% tuku, to mě mate.

26.12.2018 14:55

lesnížínka napsal(a):
Psala jsem je já a vet nám je fakt vybral, se vzorku tří, zdravé maso, lehce stravitelné, co jsem si našla já. Nevím, jak je to s tím tukem, asi jde o to kolik, ale taky asi jakého, tedy z čeho. Ale je tam víc receptur, i s nižším tukem, třeba tohle: Wolfsblut Wide Plain Light. Ty ostatní hodnoty jsem nesledovala.

Jo takto ze 3 je vybral. Je to asi složitější že se musí sledovat i jiné hodnoty. V tom aby se člověk vyznal, co.
Mrknu na ty Wide Plain Light a porovnám hodnoty. Snad něco vhodného vyberu.

26.12.2018 16:42

lesnížínka napsal(a):

nejde o tuk, ale o to, aby se netočil na nesprávných místech
tuku je v jaterní dietě normálně, jako v obyč. granulích, samozřejmě ten hodnotnější - živočišný
ale vitaminu A je méně (takže žádný olej z tresčích jater nebo lososový ze zverimexu, kde tento údaj není)
wide plain a podobná divoká masa mají přes 21 tisíc IU vit. A oproti dietám, kde je max 15000
a jednoduchý ukazatel minerálů - popel - ve wolfsblut je vesměs hodně vysoko a my potřebujeme co nejméně
ale je větší potřeba vitaminu C a vitaminů skup. B

jenže tohle je pořád jen mé hádání, ještě dnes bych tu zprávu panu Štouračovi napsala, do přílohy nějaký souhrn těch vyšetření.. on sice v poradně píše o játrech to samé, co se píše na té mé oblíbené dogaware.com, ale třeba tento pes potřebuje něco jiného..
zas wolfsblut je tak hodný, že dává taurin a L-karnitin a nepoužívá nic škodlivého
ale určitě vybírejte mezi těmi obyčejnými, kde je málo popela a minimum vit. A a mědi, středně tuku a proteinu... budou to ty bez koniny, divokých zvířat, si myslím

26.12.2018 17:51

nejde o tuk, ale o to, aby se netočil na nesprávných místech
tuku je v jaterní dietě normálně, jako v obyč. granulích, samozřejmě ten hodnotnější - živočišný
ale vitaminu A je méně (takže žádný olej z tresčích jater nebo lososový ze zverimexu, kde tento údaj není)
wide plain a podobná divoká masa mají přes 21 tisíc IU vit. A oproti dietám, kde je max 15000
a jednoduchý ukazatel minerálů - popel - ve wolfsblut je vesměs hodně vysoko a my potřebujeme co nejméně
ale je větší potřeba vitaminu C a vitaminů skup. B

jenže tohle je pořád jen mé hádání, ještě dnes bych tu zprávu panu Štouračovi napsala, do přílohy nějaký souhrn těch vyšetření.. on sice v poradně píše o játrech to samé, co se píše na té mé oblíbené dogaware.com, ale třeba tento pes potřebuje něco jiného..
zas wolfsblut je tak hodný, že dává taurin a L-karnitin a nepoužívá nic škodlivého
ale určitě vybírejte mezi těmi obyčejnými, kde je málo popela a minimum vit. A a mědi, středně tuku a proteinu... budou to ty bez koniny, divokých zvířat, si myslím

Já mu určitě napíšu, ale vzhledem k tomu že jsou svátky tak mi asi neodpoví hned. A potřebuji to objednat ještě dnes protože už máme jen na 2 dny granule. Jsem to odkládala protože jsem nevěděla jak dopadneme na kontrole, které pak vybrat. Tak těch pár dní budu krmit masem, ale potřebovala bych je mít co nejdřív doma.

Mně nevadí když to nebude exotické maso, stejně nesouhlasím se zabíjením například koní na maso atp. Budu vám věřit a přinejhorším bych je musela pak zkusit pod cenou prodat někomu až mně pan Šťourač odepíše kdyby řekl že jsem vybrala úplně špatně.

Mě se právě hodně líbí složení Wolfsblutů. A cena není nějak extrémní. Moc děkuju, sama bych si s tím neporadila.

Teď jsem mu objednala ten Swiss ostropestřec - asi bude fakt dobrý. Nikde jinde jsem neviděla tak vysoký obsah silymarinu jako u tohoto. Mám mu koupit i nějaký vitamin C a B ? Jestli se prodává i něco pro psy.

26.12.2018 18:07

tuším B-komplex se dává
já už bych do toho moc nevrtala, ostropestřec, B a nazdar

neříkám, že exotické je špatně, ale že WB prostě dělá tyhle většinou.. viděla jsem včera dokument, který jsem hned nelegálně stáhla na horší časy, až to někdo zakáže.. jsou to záběry povětšinou z Austrálie, USA, Kanady,.. a tam je perfektně vysvětleno, kde se to maso bere.. a že teda výrobci granulí vůbec nemusí používat žádné zbytky (protože my jsme druh nenažraný, je toho všude dost)
1) velbloudi byli do Austrálie vypuštěni, když se začla používat auta, byli dovezení camelové již zbyteční a tak je vypustili do přírody.. no a oni se přemnožili.. tak je střílejí z vrtulníku - musí
2) koní se každoročně jen v jedné té části Austr. ročně do závodů přihlásí NOVÝCH 12 tisíc kusů a přibližně stejné množství ročně tam zmizí.. úrazy.. a kde jsou zbylé dostihové země..
3) přemnožení klokani.. vše přemnožené umírá zbytečně na silnicích.. je lepší udržovat ty stavy nějak .. lepším způsobem

velmi doporučuji, speciálně Vám, ten dokument nehledat !!
ale jen říkám - žádné zvíře netrpí kvůli krmivu pro psy

26.12.2018 18:54

tuším B-komplex se dává
já už bych do toho moc nevrtala, ostropestřec, B a nazdar

neříkám, že exotické je špatně, ale že WB prostě dělá tyhle většinou.. viděla jsem včera dokument, který jsem hned nelegálně stáhla na horší časy, až to někdo zakáže.. jsou to záběry povětšinou z Austrálie, USA, Kanady,.. a tam je perfektně vysvětleno, kde se to maso bere.. a že teda výrobci granulí vůbec nemusí používat žádné zbytky (protože my jsme druh nenažraný, je toho všude dost)
1) velbloudi byli do Austrálie vypuštěni, když se začla používat auta, byli dovezení camelové již zbyteční a tak je vypustili do přírody.. no a oni se přemnožili.. tak je střílejí z vrtulníku - musí
2) koní se každoročně jen v jedné té části Austr. ročně do závodů přihlásí NOVÝCH 12 tisíc kusů a přibližně stejné množství ročně tam zmizí.. úrazy.. a kde jsou zbylé dostihové země..
3) přemnožení klokani.. vše přemnožené umírá zbytečně na silnicích.. je lepší udržovat ty stavy nějak .. lepším způsobem

velmi doporučuji, speciálně Vám, ten dokument nehledat !!
ale jen říkám - žádné zvíře netrpí kvůli krmivu pro psy

Ok, nic dalšího kupovat nebudu. Někdy je méně více. Ať ho nepředávkuju.

To já v žádném případě hledat nebudu, nedokážu se dívat ani na zabijačku. Já ty zvířata prostě miluju a je mi jich strašně líto. Sice maso jím, málo, ale jím. Nikdy z mláďat. A ze psa bych vegetariána taky nedělala. Ale mám to tak prostě nastavené. Vadí mně hlavně co zažívají zvířata během života a potom jak je usmrcují.

Přidejte reakci

Přidat smajlík