Nemá někdo zkušenosti s cisticem tlapek? :-D https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/ostatni-hygiena/paw-plunger-cistic-tlapek-maly/?gclid=Cj0KCQiAjZLhBRCAARIsAFHWpbFLyRL6C9zGYza-MIUDT6vf6F0amVGmhvShtxs0upZVH--QZlGFjsoaAkq0EALw_wcB s něčím takovym? Pořád si říkám, ze to bude asi k ničemu, ale zajímaly by me osobni zkušenosti.
Mame teď uplne rozbahneny dvůr, takže po kazdem venceni maji psi tlapky obalené bahnem. Takze musi do vany, a ja zacala hledat nějaký zlepsovak 😁.
karo2702
napsal(a):
Na trošku špinavé to ujde, ale do čista to není. Vždycky z nich ještě kape špinavá voda. Na nohy obalený bahnem vůbec, to nevyčistíte. Ale možná záleží i na značce. Já zkoušela loni u známé.
Jo to bahno je hrozne, po velke prochazce to beru jako automatiku kdyz je takhle ze musi do vany, aspoň tlapky. Ale po kazdem venceni je to des. Prave ksem viděla nějaký čistič, který byl ma baterky a otaceli se v nem takove kartáče, coz vypadalo, ze by mohlo i fungovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejlepší je ruka v kýblu......mám malý nízký oválný od nějaké barvy.
A co si dát mělkou vaničku před vchod, jen pár cm vody- třeba tam jak bývá zapuštěná rohožka, my takto využíváme louži před vchodem a docela jsem spoko, pak stačí jen paprčky otřít psím ručníčkem.
napsal(a):
Nejlepší je ruka v kýblu......mám malý nízký oválný od nějaké barvy.
A co si dát mělkou vaničku před vchod, jen pár cm vody- třeba tam jak bývá zapuštěná rohožka, my takto využíváme louži před vchodem a docela jsem spoko, pak stačí jen paprčky otřít psím ručníčkem.
No zatim to delam tak, ze malou capnu do ruky a rovnou jde do vany a dospelaka z toho nejhoršího vezmu vlhkym hadrem a jdeme taky rovnou do vany. Treba po velke prochazce je dospelak naučeny, ze ho venku otru mokrým hadrem a pak ho necham v chodbě na pelíšku, kde uschne a odpadá to z nej.
Ten nejaky lavor bych mohla zkusit, ale zase to nechci psům zprotivit tím, ze jim budu macet nohy ve studené vodě, a než dojit dovnitř pro teplou tak to uz muzu vzít rovnou do koupelny 😁. Jinak venku kousek za dvermi mame i kohoutek s vodou ve zdi. V idealni výšce, tam by to slo, ale ta ledova voda no 😊
Ten čistic nestojí zase nejak moc, tak ho asi zkusim a pak dam vedet :-)
Samozřejmě to neni nějaký obrovský problém, to ne, spíš je to člověku protivné po kazdem venceni. A to je dost často, ted se stendem.

Hele ten kohoutek ideál, v tomdle počasí, pokud ještě nemrzne, krátká hadice a není co řešit, zem není také teplá, sníh už vůbec ne, náše buli včera dobrovolně stála v potoce. Pokud by šlo jen o ty tlapky ideál, pak už jen ručník.....
PS: jednou jsme měřili teplotu ledové vody, opravdu pro můj pocit ledové, měla 13°C .
marcelaamax
napsal(a):
No zatim to delam tak, ze malou capnu do ruky a rovnou jde do vany a dospelaka z toho nejhoršího vezmu vlhkym hadrem a jdeme taky rovnou do vany. Treba po velke prochazce je dospelak naučeny, ze ho venku otru mokrým hadrem a pak ho necham v chodbě na pelíšku, kde uschne a odpadá to z nej.
Ten nejaky lavor bych mohla zkusit, ale zase to nechci psům zprotivit tím, ze jim budu macet nohy ve studené vodě, a než dojit dovnitř pro teplou tak to uz muzu vzít rovnou do koupelny 😁. Jinak venku kousek za dvermi mame i kohoutek s vodou ve zdi. V idealni výšce, tam by to slo, ale ta ledova voda no 😊
Ten čistic nestojí zase nejak moc, tak ho asi zkusim a pak dam vedet :-)
Samozřejmě to neni nějaký obrovský problém, to ne, spíš je to člověku protivné po kazdem venceni. A to je dost často, ted se stendem.
myslím, že s teplotou vody je to dost relativní, protože venku pes taky nechodí po vyhřívaném povrchu, takže ty 3 minuty stejně studené vody, jako je venku už ho nezabijí, když jde potom do tepla
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
myslím, že s teplotou vody je to dost relativní, protože venku pes taky nechodí po vyhřívaném povrchu, takže ty 3 minuty stejně studené vody, jako je venku už ho nezabijí, když jde potom do tepla
Ja netvrdím, ze by ho zabili. Ale třeba starsi pes se venku vyhyba kalužim, nemá to rad. A štěněti to nechci hned spojovat a necim nepříjemným, a myslím, že ta studená voda nepříjemná je. Ale mozna to jen moc resim.