Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2018 23:14
Ella_5571

XXX.XXX.211.175

Dobrý den,
mám doma 9 měsíční fenku border kolie. Fenka je venku na dvorku, na kolemjdoucí sice štěká, ale když na ni někdo udělá "ťuťu ňuňu" nebo jí nabídne jídlo, je hned jako beránek.
Teď se mi několikrát za sebou stalo, že jí cizí chlap dává přes plot cosi k jídlu. Pověsila jsem na vrátka cedulku, že může jíst jenom něco a že má ze spousty jídel průjem nebo zvrací (což je pravda). Dnes jsem tam ale toho chlapa viděla zase a obávám se, že není jediný...

Nevíte někdo, co mám dělat, aby toho nechal(i)? (Rozumné popovídání nefunguje, pán totiž "neumí česky ani anglicky")

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2018 23:22

Metr od plotu udělejte ohrazení z králičího pletiva tak, aby fenka nemohla až k plotu a zároveň ji účte nebrat si jídlo od cizích.

27.12.2018 23:48

Buď zamezit fence přístup k plotu viz rada výše (ale podobní krmiči to budou házet psovi i tak, jen o kus dál), nebo cedulky na plot (ne jen na branku) s piktogramy. Když pán nechce chápat mluvené slovo, tak ideál vysvětlit pomocí obrázků, že pokud chce vašemu psovi něco dát, nechť to zavěsí zvenku na branku, že děkujete a sami psovi dáte, co půjde z darovaného, vzhledem ke zdravotním problémům psa.
S tímhle má potíže známá, na cedulkách má napsáno "Nekrmte naše psy, děkujeme!" A pod tím dopsáno dost rozzlobeným rukopisem "Opravdu jim nic neházejte! Pak blijou a serou. Ubližujete jim!" Odchytla pár těch aktivních hlavně důchodců, kteří tam házeli kosti z pečeného kuřete, shnilé rohlíky apod, vysvětlila a teď jí to nechávají opravdu na brance zavěšeno. A ostatní krmiči se začli chovat stejně, zaplaťbůh. Asi mají stejné tamtamy.

28.12.2018 09:36

U nás kousek od pošty mají také borderu a na plotě cedulka PROSÍME NEKMIT tak předpokládám, že to tak taky nemaj jen tak z plezíru....

28.12.2018 14:35
evas77

XXX.XXX.66.201

Lidi krmí a krmí! Mam maltezacka, po městě je na vodítku a není snad jeden člověk který neloví neco "dobreho" z tašky. Ani bych pro ni nemusela kupovat jidlo. Adka naštěstí šunku ani klobásy nezere, lidi jsou pak ještě uraženi. Nebo jí cpou do tlamky půlku rohliku nebo pizu. Fakt se nestačím divit. I pejskari krmí. Sice psima dobrutkama,jenze potom me pes neposloucha a bezi za nimi. Vrrrrr

28.12.2018 14:36
evas77

XXX.XXX.66.201

Lidi krmí a krmí! Mam maltezacka, po městě je na vodítku a není snad jeden člověk který neloví neco "dobreho" z tašky. Ani bych pro ni nemusela kupovat jidlo. Adka naštěstí šunku ani klobásy nezere, lidi jsou pak ještě uraženi. Nebo jí cpou do tlamky půlku rohliku nebo pizu. Fakt se nestačím divit. I pejskari krmí. Sice psima dobrutkama,jenze potom me pes neposloucha a bezi za nimi. Vrrrrr

28.12.2018 17:54
Vonhil

XXX.XXX.148.223

Nasadit trnity a husty zivy plot. Jako bonus budete mit vic ptaku na zahrade.

Přidejte reakci

Přidat smajlík