Dobrý den, před třemi dny jsme si dovezli štěňátko křížence. Fenku. Granule máme stejné jako měla majitelka, avšak u psa začal hojný průjem. Máme rodinný dům, pes má jít na jaro ven. Bude to venkovní pes. Druhý den jsme šli na veterinu, dostala injekci a antibiotika na pět dní.
Včera dle lékaře jedla jen rýží s mrkví a kuřecí prso. Včera ani jednou nekakala. Až dnes ráno, po první dávce granulí první pevné hovínko, a odpoledne (celkem po 3 dávkách granulí) opět průjem. Voda a v ní malé kousky stolice.
Mám dvě malé děti, toto mne velice znepokojuje, má 8 týdnů a necelé tři kila.
Ptám se tedy, zda může mít ten průjem z těch granulí, když včera jedla jen tu rýží s mrkví a masem, a stolice nebyla.
Teď jsem ji teda čtvrtou krmnou dávku dala opět rýži. Apetit na tu rýží má, vymete hned misku.
Děkuji za vaše zkušené rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podržte dietu delší dobu, po celou dobu léčby antibiotiky a klidně dva tři dny poté, s tím, že přechod na jakékoliv granule musí být pozvolný, nejde to udělat tak, že skončíte maso a rýži a šup, najednou granule. z toho se pokadí znovu skoro každý.
k rýži a masu přidejte lžičku oleje a vápník v tabletách a sežeňte si nějaká psí probiotika.
napsal(a):
Podržte dietu delší dobu, po celou dobu léčby antibiotiky a klidně dva tři dny poté, s tím, že přechod na jakékoliv granule musí být pozvolný, nejde to udělat tak, že skončíte maso a rýži a šup, najednou granule. z toho se pokadí znovu skoro každý.
k rýži a masu přidejte lžičku oleje a vápník v tabletách a sežeňte si nějaká psí probiotika.
Lžičku oleje na den nebo na jednotlivou krmnou dávku? Může být olivový či slunečnicový? Děkuji

n.h.
napsal(a):
Lžičku oleje na den nebo na jednotlivou krmnou dávku? Může být olivový či slunečnicový? Děkuji
může, jde o to, aby z toho jídla nebyl jen šutr - suché kuře a suchá rýže a mrkev
lžičku na celý den, jestli teda na celý den dáváte dvě lžíce celkově jídla ?
to je syrového i málo, myslím
180g by mělo štěně dostat nebo aspoň 150g denně.. kolik to je lžic ? nevím
ty granule jsou takové gulášové, můj pes z nich aj jednou zvracel a to je zvyklý i na ulovené myši z pole
probiotika určitě
krmit častěji
a granule nechte někomu jinému
napsal(a):
může, jde o to, aby z toho jídla nebyl jen šutr - suché kuře a suchá rýže a mrkev
lžičku na celý den, jestli teda na celý den dáváte dvě lžíce celkově jídla ?
to je syrového i málo, myslím
180g by mělo štěně dostat nebo aspoň 150g denně.. kolik to je lžic ? nevím
ty granule jsou takové gulášové, můj pes z nich aj jednou zvracel a to je zvyklý i na ulovené myši z pole
probiotika určitě
krmit častěji
a granule nechte někomu jinému
Dvě lžíce vrchovaté na jednu dávku, dávám jí 5x denně. Má necelé 3 kg.
n.h.
napsal(a):
Dobrý den, před třemi dny jsme si dovezli štěňátko křížence. Fenku. Granule máme stejné jako měla majitelka, avšak u psa začal hojný průjem. Máme rodinný dům, pes má jít na jaro ven. Bude to venkovní pes. Druhý den jsme šli na veterinu, dostala injekci a antibiotika na pět dní.
Včera dle lékaře jedla jen rýží s mrkví a kuřecí prso. Včera ani jednou nekakala. Až dnes ráno, po první dávce granulí první pevné hovínko, a odpoledne (celkem po 3 dávkách granulí) opět průjem. Voda a v ní malé kousky stolice.
Mám dvě malé děti, toto mne velice znepokojuje, má 8 týdnů a necelé tři kila.
Ptám se tedy, zda může mít ten průjem z těch granulí, když včera jedla jen tu rýží s mrkví a masem, a stolice nebyla.
Teď jsem ji teda čtvrtou krmnou dávku dala opět rýži. Apetit na tu rýží má, vymete hned misku.
Děkuji za vaše zkušené rady.
Odčervená je? Dúfam teda, že by to napadlo aj veterinára sa tým zaoberať ale už som sa stretla s kadečím. Ak si nie ste istý tak odčerviť, dieta s mäskom a ryžou aspoň týždeň. Probiotiká sú fajn, s olejom by som pri hnačke bola teda opatrná. Ak by to neprestávalo dajte spraviť koprológiu ale tam je nutné zbierať trus aspoň 4 dni.
Ak jej chutí kŕmte teraz radšej častejšie po menších množstvách aj 5x denne a pri silnej hnačke pozor aj na dehydratáciu sledujte či dostatočne pije.

katkaa1
napsal(a):
Odčervená je? Dúfam teda, že by to napadlo aj veterinára sa tým zaoberať ale už som sa stretla s kadečím. Ak si nie ste istý tak odčerviť, dieta s mäskom a ryžou aspoň týždeň. Probiotiká sú fajn, s olejom by som pri hnačke bola teda opatrná. Ak by to neprestávalo dajte spraviť koprológiu ale tam je nutné zbierať trus aspoň 4 dni.
Ak jej chutí kŕmte teraz radšej častejšie po menších množstvách aj 5x denne a pri silnej hnačke pozor aj na dehydratáciu sledujte či dostatočne pije.
Ano, s olejem opatrně, ale být tam musí. Rýže, vařené kuřecí maso bez kůže a mrkev funguje super na průjem, ale není tam skoro žádný tuk, ale v tuku se rozpouští vitamíny rozpustné v tucích a ty jaksi štěně potřebuje taky.

napsal(a):
Ano, s olejem opatrně, ale být tam musí. Rýže, vařené kuřecí maso bez kůže a mrkev funguje super na průjem, ale není tam skoro žádný tuk, ale v tuku se rozpouští vitamíny rozpustné v tucích a ty jaksi štěně potřebuje taky.
Stačí přidat celé syrové šproty nebo sardinky. Po těch se nepotentuje.

napsal(a):
Stačí přidat celé syrové šproty nebo sardinky. Po těch se nepotentuje.
Mno. Opět záleží na množství

taky sehnat syrové sardinky...
a já už to vidím, jak veterinář poradí sardinky a lidi tam prsknou sardinky v oleji. a to se potentuje.

myslím, že lidi hrozně kecaj
vezli jsme štěně, prý krmeno granulemi, drahými
a ono to v autě blinkalo rybičky
oni koupí nějaký pytlík, aby to vypadalo dobře
a pes beztak jedl housku
na obyčejný průjem by měla stačit dieta dva tři dny, ne ?
v den, kdy dostalou rýži, nekonalo potřebu
to je hloupost u štěnětě krmeného 5x denně
takže ten tuk ano
hmm vitaminy, na to jsem vůbec nemyslela :-) ale jo, však lidé, co jí zeleninový salát bez oleje vypadají pěkně blbě
chci říct, že ty granule ten pes nemusel jíst nikdy, chovatel to koupil v nejbližším zverimexu jako "štěně půjde do nového domova s výbavičkou"

napsal(a):
taky sehnat syrové sardinky...
a já už to vidím, jak veterinář poradí sardinky a lidi tam prsknou sardinky v oleji. a to se potentuje.
jsou v barfshopech a nejsou hnusné, většinou je chtěla návštěva sežrat
a to se může atb a odčervit naráz ? ještě určitě dostalo nějaké očkování..

napsal(a):
jsou v barfshopech a nejsou hnusné, většinou je chtěla návštěva sežrat
a to se může atb a odčervit naráz ? ještě určitě dostalo nějaké očkování..
pokud šlo na veterinu s průjmem, tak očkování se do toho tematicky vůbec nehodí.
atb a odčervení lze naráz, akorát, no. štěně se může potento klidně jen z té kombinace. takže to nemusí být úplně dobrý nápad, pokud není potvrzené, že zvíře opravdu trápí naráz hodně červů a bakteriální střevní infekce střev.
ono vlastně antibiotika na průjem "jen tak" není dobrej nápad, ale dělá se to natolik často, že se to tak prostě dělá.

napsal(a):
pokud šlo na veterinu s průjmem, tak očkování se do toho tematicky vůbec nehodí.
atb a odčervení lze naráz, akorát, no. štěně se může potento klidně jen z té kombinace. takže to nemusí být úplně dobrý nápad, pokud není potvrzené, že zvíře opravdu trápí naráz hodně červů a bakteriální střevní infekce střev.
ono vlastně antibiotika na průjem "jen tak" není dobrej nápad, ale dělá se to natolik často, že se to tak prostě dělá.
no já že bych radši chtěla vědět, z čeho to má, třeba se právě sešlo jen moc náročných situací
vzít třeba nějaký stěr výtěr krev ?

napsal(a):
Mno. Opět záleží na množství
Jj, ne, že mu dá půl kila naráz. Jinak, jak řekla Meg, mají je v potravinářské kvalitě ve většině eshopech pro psy.

napsal(a):
no já že bych radši chtěla vědět, z čeho to má, třeba se právě sešlo jen moc náročných situací
vzít třeba nějaký stěr výtěr krev ?
když ono většinou mají ta štěňata průjem prostě ze změny prostředí. stěr výtěr krev bude bez nálezu a problém sám zmizí po třech dnech diety jen s probiotiky.
kdyby veterinář každého takového pejska vzal stěr výtěr krev, pak řekl, že je to ze změny prostředí a pak až doporučil tu dietu a probiotika, tak k němu nikdo nechodí.
můžete si za to sami, už to vidím, ty výlevy, že je to vydřiduch a průjem stál několik tisíc.

nechte mě, já mám doma probiotka :-)