Přežít sivestrovské řádění.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2019 08:55

Zdravím všechny v tomto novém roce a přeji vše nej, ale chci se zeptat, jak vaši psi ustáli včerejší kanonádu. U nás už to jelo od cca čtyř odpoledne. Okolo deváté večer už dost přitvrdili, takže strefit se na čůrpauzu do klidu prostě nešlo. Takže jsme to riskli a protože motýl nemá reakci na střelbu, tak i venčení proběhlo v klidu, dokonce jsme si udělali pár cviků poslušnosti, protože to práskalo opravdu hodně tak aby to bral jakože nic zvláštního. Úderem půlnoci se mi pod okny rozpoutalo peklo, tak to si asi dvakrát blafnul, ale to bylo to celé, kočky také v pohodě - jedna to prospala na křesle, druhá na mé posteli a třetí pod vánočním stromkem. Práskalo to u nás asi do dvou do rána, pes s kočkami spali do osmi do rána, kdy mně nemilosrdně vyhodili z postele na krmení a venčení.

1.1.2019 09:26

Noru jsem zavřela do chodby někdy v osm, kdy venku začali střílet a ona tam běhala s takovým nešťastným výrazem "je tady nějakej bordel, štěkám na to ze všech stran a nepomáhá to". V chodbě si udělala pohodlí a celou dobu spala natažená jak mrcha.

Kočky nejdřív chtěly jít ven jako vždycky a štvalo je, že jim nikdo nechce otevřít, o půlnoci dělaly malé neškodné a vyděšené vánočky.

No a ráno... nařídila jsem si budíka, aby Nora nebyla zavřená dlouho, bez něj by ještě všichni spali a spali

1.1.2019 09:57
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Odpoledne jsem Maxiultramise vyčerpala na cvičáku (máme ho v lese a naproti je lom, takže bouchání v dáli neřešil) ..... příprava na ZZO2 - samé náročné cviky - plížení, zatím malý žebřík atd. .... takže přišel domů, lehnul si na záda a nohy do praku - tak vypadá únava. Takže víceméně Silvestra prochrápal. A myslím si, že vzhledem k tomu, že se odhadem narodil na začátku prosince, asi to vnímá jako "nic mimořádného se neděje". Nikdy neměl reakci na střelbu. Čivavák je osmiletý a neřešil to nikdy ..... taky leží a spí .... a maximálně zvedne hlavu, když to bouchne někde blízko. Reakci na střelbu taky nemá. A kocour je totální salámista .... ten si ještě vleze na okno a čumí jak to blejská.

Já snad nikdy neměla zvíře, které by ze Silvestra mělo hysterák. A to odjakživa žiju ve městě.

Jedině snad dodržuji pravidlo, že učím psy hledat úkryt a místo na odpočinek v odloučeném prostroru a ve tmě .... např. chodba. A to nejenom na Silvestra. Příjde mi, že je to zklidňuje .... menší prostor a tma.

1.1.2019 09:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mamka zavřela Mandy, která se po 5.letech začala střelby bát, do domu po bábě, do kuchyně. Může tam spát na gauči v peřinách a je to tam kryté, tam snad ani nic nezachytila. U mamky ve vchodu by se jí to odráželo ze všech stran. Samíkovi je to u zadku, k večeru jsme měli prochajdu vesnicí - toho zajímá jen co kde hárá Kocour o půlnoci na ohňostroje vyšel ven, následně se přikrčil a utekl za roh, asi do boudy. Kočička to měla letos poprvé(tak jako i zimu ) seděla v hale s vyvalenýma očima, ale ven nechtěla A zůstala spát doma.

1.1.2019 10:00
TyVed

XXX.XXX.35.180

U nás všichni v pohodě, část koček nezájem a část seděla na okně a koukala na světýlka, ale když sem otevřel lednici, že vyndám sekt na přípitek, tak seděly všechny nastoupený kolem a dožadovaly se masa.

Pes mě opět přesvědčil, že je víceméně nerozhoditelnej, sice sem ho pro jistotu chodil kontrolovat každou chvíli, ale myslím, že sem ho zbytečně budil. Jen když začal ten největší kravál o půlnoci, tak obešel barák, aby viděl ohňostroj, to si se zájmem prohlídnul, ale za dvě minuty ho to přestalo bavit, spokojeně se rozplácnul na záda chtěl drbat na bříšku.

1.1.2019 10:20

pastevec, mimochodem rozený 14.12 a reakci má, odpoledne vylez ven vždy tak na 5 minut a jak to začalo někde bouchat tak si hrábl domů. Venčení v pohodě, "bumíky" máme dobře zvládnutý povel, o půlnoci (já už spala ) se šel přitulit k chlapovi a tak to zvládl.....Kočičáci jak kdo, ale žádná velká panika, i kotě to rozdýchalo v pohodě....

tak snad zas rok klid

1.1.2019 10:34
Malkina

XXX.XXX.50.199

U nás taky v pohodě nic neuteklo nic neshořelo,akorát venkovní kocour přišel v noci oknem domů a chrněl na gauči.

1.1.2019 10:35

Já jsem psa vyřídila do mrtva, vrátili jsme se až odpo z tréninku za městem. Doma horší, od pěti kontinuální palba. Podařilo se jen jednou před osmou zrealizovat jednu značku. Když venku nevidí zdroj hluku, panikaří. Jinak se vedle něj může zřítit dům a ani se neohlédne. Doma je mu taky všechno fuk, tam je bezpečno, i když je ten rachot ohlušující vč. drnčení oken. Tam z toho hrabe jen mně. Příště bude Silvestr někde v NP, kde je zákaz.

1.1.2019 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem psa vyřídila do mrtva, vrátili jsme se až odpo z tréninku za městem. Doma horší, od pěti kontinuální palba. Podařilo se jen jednou před osmou zrealizovat jednu značku. Když venku nevidí zdroj hluku, panikaří. Jinak se vedle něj může zřítit dům a ani se neohlédne. Doma je mu taky všechno fuk, tam je bezpečno, i když je ten rachot ohlušující vč. drnčení oken. Tam z toho hrabe jen mně. Příště bude Silvestr někde v NP, kde je zákaz.

Ha, ha, jo, psala kamarádka z národního parku: on je poslední den v roce? Tady by to nikdo ani neřekl...

1.1.2019 11:38
rapotacka11

XXX.XXX.79.90

Můj pes byl vyděšen, rychle dýchal,
proti svému přesvědčení jsem ho ovázala, sice nechápu jakou to má logiku,ale byla jsem ochotná udělat cokoli.
Samozřejmě nepomohlo nic.
Bál se i ráno jít na dvorek.
Naší nové kočce ten brajgl vůbec nevadil.
V pohodě seděla - ležela na okně, má (celkově) vzácnou povahu .

1.1.2019 12:03
Ebi

XXX.XXX.104.139

Vzhledem k tomu, že naši jezevčíci jsou na střelbu zvyklí, všechno v pohodě, žádný stres.
Jen Ebinka nechtěla jí z procházky večer domů, měla pocit že se děje něco zajímavého /zrovna ohňostroj/ a že by mohla být sranda a třeba by i něco ulovila

1.1.2019 12:17

Já mám momentálně doma obě možnosti.....fena většinou nereaguje, jen když je velká rána někde hóódně blízko, tak si trochu zablafe. Pes se bojí...naštěstí se to neprojevuje jako klepající se uzlíček nervů, ale každou rachejtli oštěká, ale když leží u mě, tak klidně spí.....nejhorší na tom je, že u nás se střílelo celej boží den, vždycky chvilku klid, pesani usnuli, pak někde rána, pes vylítnul začal štěkat....hlavní "střílení" trávíme u dcery v pokoji odkud je dobře vidět, jak bouchaj sousedi, pes je kupodivu klidnější, když to i vidí a je tam s náma, tak je v klidu. No v každém případě ještě před chvílí psi vyspávali a teď už mazali ven........zaplať pánbůh Silvestr letos za náma.

S afgánem to bylo v pohodě, tomu to bylo úplně šumák, s takovým psem si to člověk moc neuvědomí, jaký je Silvestr problém....ovčanda ta si zase zalezla do koupelny, ale taky žádný drámo....

1.1.2019 12:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

u mě Vojta salámista neřešil, Ruda venku bojim, bojim...doma v klidu

1.1.2019 14:11

lesnížínka napsal(a):
Ha, ha, jo, psala kamarádka z národního parku: on je poslední den v roce? Tady by to nikdo ani neřekl...

No už to domlouváme s dlašími páníčky psích poseroutků. :D

1.1.2019 20:55

No už to domlouváme s dlašími páníčky psích poseroutků. :D

to su teda zvědavá na další Silvestr, NP je asi poslední šance
plánovala jsem psa unavit domrtva,
jenže tady po okolí (jedna CHKO vedle druhé) se potulovali výletníci na čtyřkolkách
po lesích a polích, ohňostroje s sebou
srny nás málem srazily, počítám, že jsou touto dobou již všecky mrtvé, celý den jsem nemohla psa pustit z vodítka, unavená jen já
ale asi bohatší, protože, koukám, srub v lese nebudu potřebovat
napadlo mě udělat si iglú z pořádného polystyrenu i s podlahou, uprostřed obýváku
takovou kouli, se zásobou vody, kyslíku a sušeného masa
jsem fakt blbá, mohla jsem si tam dočíst knížku

1.1.2019 22:13
jazzinka

XXX.XXX.107.28

My kvůli tomu odjeli z Prahu na chatu. Vloni v Praze to bylo jak na střelnici už od setmění, minulý pes to neřešil (a taky jsme trávili Silvestra často na horách), současný z útulku je z rachejtlí i střelby úplně hotovej :-( Na chatě byl naštěstí až do půlnoci klid, ale pak se tu nejhorší čtvrthodinu třásl zalezlý pod krbem tak, že mu cvakaly zuby. Takže za rok raději zmizíme zas na hory.

1.1.2019 22:51

to su teda zvědavá na další Silvestr, NP je asi poslední šance
plánovala jsem psa unavit domrtva,
jenže tady po okolí (jedna CHKO vedle druhé) se potulovali výletníci na čtyřkolkách
po lesích a polích, ohňostroje s sebou
srny nás málem srazily, počítám, že jsou touto dobou již všecky mrtvé, celý den jsem nemohla psa pustit z vodítka, unavená jen já
ale asi bohatší, protože, koukám, srub v lese nebudu potřebovat
napadlo mě udělat si iglú z pořádného polystyrenu i s podlahou, uprostřed obýváku
takovou kouli, se zásobou vody, kyslíku a sušeného masa
jsem fakt blbá, mohla jsem si tam dočíst knížku

A to nikdo nehlida? My tu mame Prirodni pamatku a policie tady hlidkuje furt. Ale na ohnostroje v obci to teda bohuzel nema vliv. Tolik penez kazdej rok takhle doslova vyleti oknem, tuhle zabavu nechapu.

1.1.2019 23:03

A to nikdo nehlida? My tu mame Prirodni pamatku a policie tady hlidkuje furt. Ale na ohnostroje v obci to teda bohuzel nema vliv. Tolik penez kazdej rok takhle doslova vyleti oknem, tuhle zabavu nechapu.

tak jsou to veliká území.. ohnistroj na náměstí zrušili, konečně jim došlo, že v okolí žijí zvířata.. ale pražáky neuhlídáte :D teda dobře, no, byli tam aj tři brňáci, nechápu, však to je vesnice, mohli zůstat tam (ale mohli jen kamuflovat prahu, to je fakt)
jo, to jsem dnes někde četla - "já se ráda dívám, jak lidem peníze lítaj do vzduchu a vybuchují, před chvílí vyletěly z jednoho místa tak tři tísíce, já si půjdu druhýho koupit něco pěknýho, zatímco kolem budou kroužit hladové tváře se zafačovanou půlkou těla"

2.1.2019 09:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak u nas to nebylo tak hrozné, bydlime na vesnici, pres den byl úplný klid, to jsme byli na prochazce a vrátili se az navecer. To uz to začínalo - hned sousedi vedle nas. Pes to pozoroval z prosklených dveří a stekal. Štěně v klidu spalo. O půlnoci jsem jim dala sušenýho cosi na žvýkání. Stendo žvýkalo a nic ji nezajímalo, starší pes behal po baraku a setkal, bal se, zrychlene dychal, ale nadruhou stranu chodil ke dverim a chtěl jit ven. Kdyz bylo po všem tak jsme sli jeste venčit a porad se rozhlížel a hledal "to". Ale normálně se vyvencil a rano uz dobrý.

2.1.2019 12:50
L(phi)

XXX.XXX.41.130

tak jsou to veliká území.. ohnistroj na náměstí zrušili, konečně jim došlo, že v okolí žijí zvířata.. ale pražáky neuhlídáte :D teda dobře, no, byli tam aj tři brňáci, nechápu, však to je vesnice, mohli zůstat tam (ale mohli jen kamuflovat prahu, to je fakt)
jo, to jsem dnes někde četla - "já se ráda dívám, jak lidem peníze lítaj do vzduchu a vybuchují, před chvílí vyletěly z jednoho místa tak tři tísíce, já si půjdu druhýho koupit něco pěknýho, zatímco kolem budou kroužit hladové tváře se zafačovanou půlkou těla"

Mne by bol ovela milsi (len) ohnostroj na namesti nez to ze praska kazdy samostatne a dokopy to trva cez 40 minut.

Psisko nastastie vonku neriesi a doma ho to rozculuje a chcel by pred tym buchotom strazit ale da si povedat. Ale uz len to mnozstvo odpadu ktore leti do vzduchu, potom to este cele dni dychame vsetci...
Ohnostroje a petardy by nemali byt volnopredajne - alebo by mali mat poriadnu spotrebnu dan na vykrytie ekologickych skod ktore sposobuju.

2.1.2019 13:16
amiš

XXX.XXX.11.45

Já byla docela zvědavá, jak to vezme naše osmiměsíční hovawartka. Bydlíme až na konci vsi, okolo Štědrého dne začaly první petardy, ale jsme bokem, tak asi si na ně zvykla, protože před Silvestrem jsme šli na procházku, byla puštěná a čuchala si, najednou začaly kousek od nás petardy, při první jsem nadskočila půl metru já, ale psice ani nezvedla hlavu, ačkoli psi ve vsi řvali jako ďasi.
Při ohňostroji předchozí psi šíleli, ale teď zas nic, byla ráda, že jsme šli koukat ze zahrady a mohla si jít čuchat.

Ale ona je vůbec kliďas a suverén, tak snad jí to vydrží i nadále.

2.1.2019 13:19

tak to gratuluji ke kliďasce, to je výhra
mohu se zeptat odkud? rodiče?

edit : na fotce vypadá hodně velká a jako že bude i mít nějaké tělo, je to tak?

2.1.2019 14:07
amiš

XXX.XXX.11.45

tak to gratuluji ke kliďasce, to je výhra
mohu se zeptat odkud? rodiče?

edit : na fotce vypadá hodně velká a jako že bude i mít nějaké tělo, je to tak?

No, je hodně velká (36 kg), tak snad už zabrzdí.
Je po mohutných rodičích, chovatelé mají i babičku, ta má skoro 11 let a je to čipera, obě jsou ale taky klidné a pohodové (ale mohutnější typ). Pes je mladý, první vrh po něm (Afareus Channe Line), taky žádný prcek, ale mně se prostě ty mohutní hovíci líbí víc. A povaha opravdu kliďas, všechno jde prozkoumat, ale je naprosto neunavitelná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík