Štěňátka Jack Russell teriéra s PP

Prodám Jack Russell teriéra - Chovatelská stanice White Star Bohemia přijím...
25000 KčPrávě jsem se tady u vás zaregistroval, takže zdravím všechny chovatele psů a hned bych vás poprosil o malou radu Už delší dobu jsem si přál Jacka Russella, tak mi ho moje přítelkyně s mými rodiči koupila a já jsem za něho moc rád. Jsem s ním skoro pořád a už se se mnou naučil jezdit i v autě. Problém je, že se na mě nejspíš stal závislý. Tedy alespoň si to myslím. Je mu dva měsíce, my ho máme skoro tři týdny a ještě není schopný zůstat sám v pelíšku. A ještě hůř, není schopný být beze mě, i když je s mými rodiči třeba jen ve vedlejší místnosti. Kamkoli jdu, tak jde se mnou. Teď máme trochu potíže se spaním. Udělal jsem chybu, že jsem si ho naučil do postele, takže když ho chci přes noc nechat u sebe, tak celou noc vylézá z pelíšku a žadoní ať si ho vezmu k sobě, u mých rodičů v ložnici být nechce a když už, tak taky jen v posteli. Chtěli jsme ho nechávat na noc v koupelně. Je tam podlahové topení a pelíšek měl hned pod ústředním topením, takže je mu tam teploučko. Už si na to i trochu zvykl, přes den už tam někdy chodí i sám si zdřímnout. Přes noc je to ale problém. V noci se zbudí a už ho nejde uspat, tak ho rodiče berou k sobě do postele a ráno už mi kňučí za dveřmi. Myslíte, že teď bude problém ho odnaučit chodit na postel a nechat samotného v koupelně? Děkuji za vaše názory
Uživatel s deaktivovaným účtem
Problém to bude. Budete to muset zkoušet postupně. Zkuste do dveří koupelny dát dětskou zábranu, aby nemusel být zavřený, viděl, co se ve zbytku bytu děje, necítil se v koupelně odstrčený. Dávejte ho tam hodně unaveného, aby byl rád, že může spát a nikdo ho neruší, dejte mu něco dobrého na kousání, velkou kost, třeba tu umělou, ať si hlodá. Možná by stálo za úvahu, aby měl v koupelně misku a krmil by se tam.
A nebo se smiřte s tím, že bude spát s vámi v posteli - nebudete první, ani poslední.
dejvosek
napsal(a):
Právě jsem se tady u vás zaregistroval, takže zdravím všechny chovatele psů a hned bych vás poprosil o malou radu Už delší dobu jsem si přál Jacka Russella, tak mi ho moje přítelkyně s mými rodiči koupila a já jsem za něho moc rád. Jsem s ním skoro pořád a už se se mnou naučil jezdit i v autě. Problém je, že se na mě nejspíš stal závislý. Tedy alespoň si to myslím. Je mu dva měsíce, my ho máme skoro tři týdny a ještě není schopný zůstat sám v pelíšku. A ještě hůř, není schopný být beze mě, i když je s mými rodiči třeba jen ve vedlejší místnosti. Kamkoli jdu, tak jde se mnou. Teď máme trochu potíže se spaním. Udělal jsem chybu, že jsem si ho naučil do postele, takže když ho chci přes noc nechat u sebe, tak celou noc vylézá z pelíšku a žadoní ať si ho vezmu k sobě, u mých rodičů v ložnici být nechce a když už, tak taky jen v posteli. Chtěli jsme ho nechávat na noc v koupelně. Je tam podlahové topení a pelíšek měl hned pod ústředním topením, takže je mu tam teploučko. Už si na to i trochu zvykl, přes den už tam někdy chodí i sám si zdřímnout. Přes noc je to ale problém. V noci se zbudí a už ho nejde uspat, tak ho rodiče berou k sobě do postele a ráno už mi kňučí za dveřmi. Myslíte, že teď bude problém ho odnaučit chodit na postel a nechat samotného v koupelně? Děkuji za vaše názory
Jsou mu 2 měsíce, a vy už ho máte 3 týdny doma … ?!
napsal(a):
Problém to bude. Budete to muset zkoušet postupně. Zkuste do dveří koupelny dát dětskou zábranu, aby nemusel být zavřený, viděl, co se ve zbytku bytu děje, necítil se v koupelně odstrčený. Dávejte ho tam hodně unaveného, aby byl rád, že může spát a nikdo ho neruší, dejte mu něco dobrého na kousání, velkou kost, třeba tu umělou, ať si hlodá. Možná by stálo za úvahu, aby měl v koupelně misku a krmil by se tam.
A nebo se smiřte s tím, že bude spát s vámi v posteli - nebudete první, ani poslední.
V koupelně má všechno, Misky na krmení i hračky. On tam večer usne, ale jakmile se zbudí, tak už tam sám zůstat nechce
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To snad ani neni mozny, taky na to koukam, takovy mimino melo byt jeste u mamy, neni divu, ze je to zavislak.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já vím, asi jsme ho vzali moc brzy. S pánem jsme se po telefonu domlouvali, že by jsme ho vzali později, ale trval na tom aby jsme si přijeli ještě ten víkend, jinak ho prodá jinému zájemci. Nikde v okolí jiný k prodeji nebyl a my pro něj museli až do Olomouce. Když jsme tam přijeli, pochopili jsme, proc trval na svém. Už od pohledu, kde a jak bydleli šlo vidět, že mají hluboko do kapsy a potřebují peníze na dárky, popř chlast, protože už ve 12 hodin odpoledne to z nich táhlo. My ho nakonec vzali, když už jsme tam byli. Doma jsme ho okoupali a na druhý den jeli k veterináři na kontrolu a prášky na odčervení.
tak to já Vás pochválím, až do Olomouce, to by každý nezvládl
je mu zima, nemá nikoho na hraní
koupelna není bratr
dejvosek
napsal(a):
Takže bude lepší ho nechávat přes noc u sebe?
To se musíte rozmyslet vy, kde ho chcete mít. Ale neni dobré, aby byl jednou v posteli a pozdeji se tam dozadoval a bylo mu za to vynadano. Musíte si nejdřív sam ujasnit kde chcete, aby pes spal.
Ale takhle malé štěně potřebuje v noci venčit. Pro me to je idealni mít štěně u sebe, protože vím kdy se vzbudí a rovnou ho vezmu venčit.
pokud to je realita......
je to mimino kterému bylo ublíženo, vzali jste mu rodinu, ve které mělo být, tak ji musíte nahradit
aktuálně bych mu dala jistoty, a k tomu ta postel může patřit, a na samostatnosti bych pracovala postupně, přiměřeně.....
napsal(a):
pokud to je realita......
je to mimino kterému bylo ublíženo, vzali jste mu rodinu, ve které mělo být, tak ji musíte nahradit
aktuálně bych mu dala jistoty, a k tomu ta postel může patřit, a na samostatnosti bych pracovala postupně, přiměřeně.....
a nebude pak pozdě ho odnaučit od postele?
dejvosek
napsal(a):
a nebude pak pozdě ho odnaučit od postele?
pak budete buď zavírat dveře, nebo si dáte do dveří do ložnice zábranu (jako pro děti), ale teď mu toho dost dlužíte, protože odtrhnout 5 týdenní štěně od matky a sourozenců je fakt prasárna. Navíc jste se tímto dopustili i porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání, protože štěně můžete odebrat nejdříve ve věku 49 dní
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
pak budete buď zavírat dveře, nebo si dáte do dveří do ložnice zábranu (jako pro děti), ale teď mu toho dost dlužíte, protože odtrhnout 5 týdenní štěně od matky a sourozenců je fakt prasárna. Navíc jste se tímto dopustili i porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání, protože štěně můžete odebrat nejdříve ve věku 49 dní
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Štěně bylo narozeno 26.10. My si pro něj byli 15.12. Takže se mi nezdá, že bychom něco porušili. A psal jsem že ho máme skoro SKORO tři týdny, ne, že ho MÁME tři týdny. Chcete vědět i jeho váhu, kdy bylo očkováno a jaké jsme mu dali jméno? Třeba je takové jméno zakázané.
dejvosek
napsal(a):
Štěně bylo narozeno 26.10. My si pro něj byli 15.12. Takže se mi nezdá, že bychom něco porušili. A psal jsem že ho máme skoro SKORO tři týdny, ne, že ho MÁME tři týdny. Chcete vědět i jeho váhu, kdy bylo očkováno a jaké jsme mu dali jméno? Třeba je takové jméno zakázané.
Neurážejte se, tak jak jste to napsal : Štěně 2 měsíce, t.j. 8 týdnů, máte 3 týdny.
Odečtěte 8-3 a vychází 5. I s tím vaším "skoro". 49 dní : 7 = 7 týdnů. Pak se nedivte, že jste tu dostal sprdunk. Ony ty poslední týdny jsou stejně důležité, jako ty první.
Jasný, tak takový poznatek. pokud si pes zvykne v posteli, těžko se vykazuje .
Já mněla doma vždy psa u postele, ale nahoru nesměl. Ale, mezi námi, v červnu jsme dovezli nové štěně, nevím jak to, ale najednou v té posteli bylo. A u nás je to těžší než u vás, máme hovawarta. Ale pracuji na tom, jak jí dostat dolů.
Asi ve vašem případě by bylo nejlepší pelíšek u postele, jakmile se začne vrtět a vylézat ven, hned vzít venčit. A neučit na plínu, to je teď nějaká nová moda, ale není to kočka, však zvláště fenka brzo pochopí, že loužičky se dělají venku a bude vše v pohodě. Ale tu postel bych zakazovala, myslím, že i psovi je lépe ve svém pelíšku (ale sypi si popel na hlavu)