Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2019 21:12

Dobrý den, prosím o majitele tohoto krásného plemene o informaci. Je možné při správném výcviku psa docílit toho, že bude pes v dospělosti schopný vydržet v bytě v paneláku sám aniž by demoloval byt či o sobě dával hlasitě vědět? Jde mi o to, že si chceme výhledově Bandoga pořídit, ale bydlíme v paneláku. Procházky jsou ale samozřejmostí, nechceme psa zavřít na půl den v bytě. Jen mi jde o to, zda je toto plemeno schopné zvládnout třeba 5 hodin v bytě o samotě? Děkuji

3.1.2019 21:31

jako každý jiný pes potřebuje práci, zábavu, odpočinek
a to ho musíte naučit
5 hodin dospělý pes v pohodě, většina je 9.. samota se učí odmalička - rituál:
dám kousací hračky, ahoj pse přijdu, jdu za dveře na 10 vteřin, pes je ticho, vrátím se a řeknu zlato jsem doma, hodný pes (a můj pes jde kontrolovat tašky a poplácám ho, až když jsou všecky 4 packy na zemi, aby neskákal)
a pak odejdu na minutu,...

3.1.2019 21:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jako každý jiný pes potřebuje práci, zábavu, odpočinek
a to ho musíte naučit
5 hodin dospělý pes v pohodě, většina je 9.. samota se učí odmalička - rituál:
dám kousací hračky, ahoj pse přijdu, jdu za dveře na 10 vteřin, pes je ticho, vrátím se a řeknu zlato jsem doma, hodný pes (a můj pes jde kontrolovat tašky a poplácám ho, až když jsou všecky 4 packy na zemi, aby neskákal)
a pak odejdu na minutu,...

Mockrát děkuji za odpověď.

3.1.2019 21:50
Šarina

XXX.XXX.231.146

On se to určitě naučí, při správné výchově. Ale je spíš na zamyšlení, zda takový pes patří do paneláku.... vzhledem k jeho původnímu určení, od kterého se předpokládám vyvíjejí jeho povahové vlastnosti. Já bych v sousedství bandoga mít nechtěla, zvláště pokud by jeho majitelé měli být úplní začátečníci.

3.1.2019 22:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Máme v sousedství bandoga, ne však v bytě, ale v zahradě, kde si ho všimnu tak maximálně já, majitelé mu dají jen nažrat. I když mají plot a branku zpevněný(propletený) ostnatým drátem, rozlícený pes na něj skáče a lidi se bojí i jen chodit kolem. Na mne se těší, dostává kokina, mého psa by ovšem nejraděj sežral. Přitom žije s nějakou stafordkouˇči co je to, prostě bullka) ale psy jinak fakt nesnáší. Plemeno dobré, tak na samotu u lesa, rozhodně ne do města, kde je přepsíno.

3.1.2019 23:00

no jo, jenže ono se bandogem nazve cokoli
až si našetřím 1000 dolarů, koupím ho jako hlídače mého psa :-)
https://americanbandog.com/bandogs-for-sale

3.1.2019 23:09
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ale jsou nádherní

4.1.2019 09:51
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nemyslím, že by to bylo plemeno vhodné do bytu. Pes bude chudák, protože pravděpodobně po pubertě už ho nebudete moci pustit z vodítka. Takový život bych nepřál ani psovi, ani vám. Většina nevyběhaných bandogů z bytu končí po 2 letech darovaní u někoho na zahradě (nebo v útulku)..

4.1.2019 10:19

no já nevím, většina ? kolik jich tu žije ? pět deset možná ?
má to být víc pohyblivý mastif, hlídač baráku i osobní strážce, cvičitelný
vždyť tohle se dá říct - nevyběhaný - u všeho
akorát že pudla se většina lidí nebojí
ale každý silnější pes je nevhodný.. do bytu i do baráku, protože u baráku si klidně odejde přes plot..
hodně zpozorním u inzerátu bandog 15 tisíc registrace UCI 0 zkoušek 0 práce

4.1.2019 10:27

"registrace UCI "

a kde jinde by ta registrace mohla byt ?

jinak bandog je dostupne plemeno. nebo aspon to, cemu bandog rikaji.

4.1.2019 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bandog Argo, s jeho kámoškou Májou. Teď jsou desky pryč a plot celý propletený ostnáčem, protože na desky vyskakoval a odrážel se až nad plot.

4.1.2019 10:48

v tohle bych bandoga nepoznala ani omylem :-)

4.1.2019 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To byl ještě mladší, je to fotka stará skoro 5let. Ale nevypadá moc odlišně. No jo, když on bandog může vypadat všelijak Mají dva, sourozence, samce. Nemůžou být v žádném případě spolu, takže je každý jinde, tamten hlídá firmu, tenhle tady má alespoň kamarádku...

4.1.2019 12:16

no všelijak..výška váha, ale ten výraz by se měl držet.. a ten u plotu ho nemá, asi má něco od ridgebacka.. ale ten malý pejsek je boží :-)

je to pitbull křížený s mastifem, vypadá jako tlustější argentýna nebo třeba jako cane corso
nemá být agresivní, ale nebojácný při obraně majetku nebo pána, přátelský k jiným zvířatům
takže pro psa bych si šla tam, kde je 4 a více generační papír, DNA, výsledky nějaké
nebo teda já si půjdu pro křížence, ale ať mi nekecají, že je bandog a je to vítací zlatíčko nebo psycho trhač všeho živého (oboje řádně drahé)
kdo je registruje.. oreba, uca.. ale hlavně někdo, kdo při registraci požaduje aspoň ten rodokmen

DarcyVenegas

6.5.2020 07:08
DarcyVenegas

XXX.XXX.225.34

Dobrý den, nejde až zas tak o plemeno jako o pána. pokud budete svěmu Bandogu věnovat dost času a bude mít při každém Vaše odchodu baterky vybité jsem si jistá, že se nic hrozného stát nemůže. Pokud ovšem nemáte na toto plemeno čas a, že oni ho vyžadují pak bych Vám dopporučovala zvážit koupi.

6.5.2020 09:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

DarcyVenegas napsal(a):
Dobrý den, nejde až zas tak o plemeno jako o pána. pokud budete svěmu Bandogu věnovat dost času a bude mít při každém Vaše odchodu baterky vybité jsem si jistá, že se nic hrozného stát nemůže. Pokud ovšem nemáte na toto plemeno čas a, že oni ho vyžadují pak bych Vám dopporučovala zvážit koupi.

Myslím, že od loňského ledna už zadavatel odpovědi dostal.

9.5.2020 10:19
tero

XXX.XXX.236.32

Další zbytečné a agresivní plemeno u nás.

9.5.2020 12:19
Terven

XXX.XXX.110.191

tero napsal(a):
Další zbytečné a agresivní plemeno u nás.

Proč myslíte? Máte s ním nějakou osobní zkušenost? Víte o něm něco víc?

9.5.2020 13:18
GAELLE

XXX.XXX.55.67

soused má bandoga (fenu už je jí letos 13). je naprosto v pohodě, klidná, přiběhne, pomazlí se, poslouchá. žádný problém s ní nikdy neměl.

9.5.2020 16:17
tero

XXX.XXX.236.32

Terven napsal(a):
Proč myslíte? Máte s ním nějakou osobní zkušenost? Víte o něm něco víc?

Z doslechu od známých,kamarádit se s tím nešlo... Co vím od nich, dokáží být hodně zlí...Přirovnala bych to k file, ale k té co tu byly ze začátku...

9.5.2020 18:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

tero napsal(a):
Z doslechu od známých,kamarádit se s tím nešlo... Co vím od nich, dokáží být hodně zlí...Přirovnala bych to k file, ale k té co tu byly ze začátku...

Takže znáte jednoho jedince toho plemene (z doslechu) a na základě toho je to plemeno jako celek hned agresivní a zbytečné?

9.5.2020 18:07
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Takže znáte jednoho jedince toho plemene (z doslechu) a na základě toho je to plemeno jako celek hned agresivní a zbytečné?

zrovna tak já nemohu podle jednoho jedince posuzovat všechny bandogy

9.5.2020 19:00
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):
zrovna tak já nemohu podle jednoho jedince posuzovat všechny bandogy

To je pravda, ale vy, na rozdíl od tero, na základě zkušenosti s jedním jedincem, nehodnotíte plemeno jako celek a nevynášíte soudy.

Molos

10.5.2020 11:13
Molos

XXX.XXX.234.254

A?Ved to je bezna cena za psa, kvalitnejsieho, nie špičku. Ja som dal za kvalitne stena cc 1500e..a to este nieje nsjdrahsi..

10.5.2020 16:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Molos napsal(a):
A?Ved to je bezna cena za psa, kvalitnejsieho, nie špičku. Ja som dal za kvalitne stena cc 1500e..a to este nieje nsjdrahsi..

Když se tady strhla pře o to, jakový je bandog pes, můžete přiblížit povahu svého? Zajímalo by mne to, znám taky jen jednoho, nepapírového a bojí se ho všichni, co znám, někteří tou cestou ani radši nechodí. Já ho pamlskuju přes plot od štěnda, ale to, jak vyjíždí za plotem na kolemjdoucí lidi, psi, není můj šálek kávy a je mi jasné, že kdyby se mu povedlo dostat ven, zabil by mi psa a jistá si nejsem, že ne mne. Toto plemeno já opravdu ráda mít nedokážu, i když líto mi ho tam je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík