Ahoj,
nemáte někdo tip na opravdu stabilní zábranu do dveří, která má vlastní dvířka, takže nebrání průchodu osob, a je dostatečně pevná, aby případně vydržela skákání psa či jiné pokusy o její překonání? A aby se nemusela vrtat či šroubovat, máme to do kovových futer.
Potřebuji bezpečně oddělit našeho jedenáct a půl let starého králíka, aby měl svůj klid.
Díky a hezký večer :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

https://www.feedo.cz/hauck-zabrana-openn-stop-white/?gclid=EAIaIQobChMI6MOkva_b3wIVBqBRCh17VgdaEAEYASABEgKauvD_BwE
Docela často používaná zábrana. V zárubních se rozepře šrouby. Možná byste ji musela doplnit síťkou, pletivem, aby králík neprolezl.
napsal(a):
https://www.feedo.cz/hauck-zabrana-openn-stop-white/?gclid=EAIaIQobChMI6MOkva_b3wIVBqBRCh17VgdaEAEYASABEgKauvD_BwE
Docela často používaná zábrana. V zárubních se rozepře šrouby. Možná byste ji musela doplnit síťkou, pletivem, aby králík neprolezl.
To je bohužel ta "Zoohiťácká". Psa, který bude branku zcela respektovat, zadrží. Ale jinak ji s přehledem packou během chvíle vydrbe i moje nenechavá osmikilová raslice... O běžícím stafbulovi ani nemluvím.

Nevím, jak je vydrbe. Vím o instituci, kde je mají proti různým psům ( kříženci, hladká kolie, NO.....) a žádný ze psů je zatím nevydrbal. V kovových zárubních jsou rozepřeny šrouby, stejně jako např. hrazda, na které cvičí i 80 kg chlap ( a nespadne ). Šikovný pes se může naučit zvednout západku na zavírání nahoře.
Dám to sem i s fotodokumentací zítra. Tahle branka rozhodně není jako tyč mezi futra, která unese chlapa.. Tady je jen kousek závitu na plastových kolečkách. Když do toho já lehce drbnu špičkou boty, tak to vyskočí.. Nebo se to zlomí.. Už je fakt používám několik let.. Normálního psa to udrží. Pokud je však předpoklad, že po tom pes bude šplhat nebo do toho párkrát zkusí vrazit, tak ty plasty prostě urve nebo zlomí.. Už jsem bohužel musela kupovat x náhradních dílů.
Ne jako, fakt to nemyslím nějak blbě.. Prostě jen osobní zkušenost s brankami v plném provozu.
Plast - závitnice - plast. Vůbec to není propojené skrz celou branku.. Dole to ještě trochu drží, ale nahoře ne, protože tam se otvírá branka... Takže se to nemá o co rozepřít.. A to já mám plastovou krytku zavrtanou do zdi, takže to drží ještě o trochu víc...
Ahoj a díky moc za tipy :)
Pevná pro nás nepřipadá v úvahu, to by doma všechny kleplo.
Naštěstí ale máme normálně dveře, takže to nemusí odolávat nějakým dlouhodobým nekontrolovatelným útokům :)) Jde mi jen o to, aby na sebe pes s králíkem viděli, případně se očichali a v případě nepřítomnosti budou dveře zavřené. V budoucnu k sobě pak budou mít normálně přístup, pokud bude vše ok.
Jde jen o štěněčí období :)
Tak nějak pořád doufám, že nový člen rodiny bude s naší současnou i budoucí zvířenou stejně v pohodě, jako byl náš Barušák :)