Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2019 16:05
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

Dobrý den. Potřebuji radu ohledně výběru plemene. Dlouho jsem hledala, které by se ke mně hodilo, ale nic. Mám poměrně dost času. Pes by se mnou mohl být i dopoledne v práci, volná odpoledne a víkendy. Věnuji se turistice, jízdě na bruslích i na kole, v létě jezdíme pravidelně cca na 2 týdny splouvat řeku a kempovat. Proto potřebuji plemeno které bude fyzicky zdatné a nebude mu vadit voda. Musel by se nějak snést s lidmi a psy jelikož s nimi bude často ve styku. Nejlepší by bylo malé/střední plemeno kvůli dopravě. Předem moc děkuji za jakékoliv odpovědi.

8.1.2019 16:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

UČP z útulku

8.1.2019 16:28
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

lupus4 napsal(a):
UČP z útulku

Děkuji moc za tip. Ovšem člověk nikdy neví co z pejska vyroste(povahově i velikostně)😊.Ale budu o tom uvažovat.

8.1.2019 16:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

LucinaWM napsal(a):
Děkuji moc za tip. Ovšem člověk nikdy neví co z pejska vyroste(povahově i velikostně)😊.Ale budu o tom uvažovat.

No a co třeba roční? :-) tam uz byste vedela. Na turistiku, brusle atd to bude taky lepsi, nez malé štěně.

8.1.2019 16:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A pokud z nějakého důvodu chcete štěně určitého plemene, tak mrkněte do atlasu psu, pročtěte charakteristiky, udělejte nějaký užší výběr a z toho pak vám taky třeba poradi.

8.1.2019 16:41
GAELLE

XXX.XXX.55.67

LucinaWM napsal(a):
Dobrý den. Potřebuji radu ohledně výběru plemene. Dlouho jsem hledala, které by se ke mně hodilo, ale nic. Mám poměrně dost času. Pes by se mnou mohl být i dopoledne v práci, volná odpoledne a víkendy. Věnuji se turistice, jízdě na bruslích i na kole, v létě jezdíme pravidelně cca na 2 týdny splouvat řeku a kempovat. Proto potřebuji plemeno které bude fyzicky zdatné a nebude mu vadit voda. Musel by se nějak snést s lidmi a psy jelikož s nimi bude často ve styku. Nejlepší by bylo malé/střední plemeno kvůli dopravě. Předem moc děkuji za jakékoliv odpovědi.

www.vyberpsa.cz :)

8.1.2019 17:02
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

marcelaamax napsal(a):
No a co třeba roční? :-) tam uz byste vedela. Na turistiku, brusle atd to bude taky lepsi, nez malé štěně.

Děkuji za odpověď. Máte pravdu. U ročního psa už bude povaha i velikost jasnější.

8.1.2019 17:03
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

marcelaamax napsal(a):
A pokud z nějakého důvodu chcete štěně určitého plemene, tak mrkněte do atlasu psu, pročtěte charakteristiky, udělejte nějaký užší výběr a z toho pak vám taky třeba poradi.

Děkuji za tip.

8.1.2019 17:03
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

GAELLE napsal(a):
www.vyberpsa.cz :)

Děkuji moc.

8.1.2019 17:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

LucinaWM napsal(a):

většího, nemusíte xx krát běhat ven jako se štěnětem, navíc si ho můžete "vyzkoušet" párkrát si ho vzít na venčení, atd...uvidíte čeho se ne/bojí, jak je na tom s ostatními psy atd...
nejsou tam jen týraní, ale vychovanej po např. zemřelém majiteli...

jen bacha na baby "z kastračního programu"

odkud jste ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2019 18:10

Výběr psa - dnes jsem se dozvěděla historii výběru psa u známých. Jeli si pro odrostlé štěně do útulku. Z Liberecka do Strakonic. Takový universální černý pes. A důvod ?
S těma netopýříma ušima by si ho nikdo nevzal, ten by tam chudák zůstal :-)).
Nemůžou si ho vynachválit, povahově zlatý pes.

8.1.2019 21:34
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

lupus4 napsal(a):
většího, nemusíte xx krát běhat ven jako se štěnětem, navíc si ho můžete "vyzkoušet" párkrát si ho vzít na venčení, atd...uvidíte čeho se ne/bojí, jak je na tom s ostatními psy atd...
nejsou tam jen týraní, ale vychovanej po např. zemřelém majiteli...

jen bacha na baby "z kastračního programu"

odkud jste ?

Děkuji moc.

Jsem z Prachatic.

8.1.2019 21:36
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Výběr psa - dnes jsem se dozvěděla historii výběru psa u známých. Jeli si pro odrostlé štěně do útulku. Z Liberecka do Strakonic. Takový universální černý pes. A důvod ?

😍 to je moc hezké.

8.1.2019 22:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

jeden UČP v Prachaticích a venčit ho můžete už zejtra
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci-detail-iframe?objid=42011

9.1.2019 09:35
rapotacka11

XXX.XXX.79.90

Značkuje....

10.1.2019 08:58
tero

XXX.XXX.237.227

To moje kamarádka má pot9že jak s nynějším, tak s minulým psem z útulku. Vždy to byla dospělá fena a hotová hrůza. Ničily vše, nemohly zůstat ani chvilku samy doma,nečistotné,do dopravního prostředku a auta taky problém a vytí a štěkání po celou dobu jízdy. Určitě to tak nevypadá u každého pejska z útulku, ale jen píšu zkušenost kamarádky. A nebyla žádný pejskař začátečník podotýkám.

10.1.2019 09:00
tero

XXX.XXX.237.227

Co tak český strakatý pes? Není velký, na výběr je dlouhá nebo krátká srst, je učenlivý, vhodný na každý sport,pes tak akorát.

10.1.2019 09:30
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

tero napsal(a):
Co tak český strakatý pes? Není velký, na výběr je dlouhá nebo krátká srst, je učenlivý, vhodný na každý sport,pes tak akorát.

Ale je potřeba pořádně vybírat. Ohledně výše uvedeného už to dávno neplatí - povahově jdou pěkně do pekel. Dneska se spíš povahově podobají teriérům (hlavně ti krátkosrstí).

Já rodičům pořizovala před cca 9-10 lety strakáče dlouhosrstého. Je to klidný (a byl už od začátku), lehce učenlivý a dobře přizpůsoblivý pes. Dalšího jsem pořizovala známému cca před 7 lety. Krátkosrstého. To stejné. Oba jsou spíš težší konstrukce. Strakáče na národkách vystavovali buď v kruhu před nebo po mém plemenu (český horský pes) nebo někde poblíž. A před těmi x lety byli úplně v pohodě.

Dneska venku narážím na nesnesitelné 2-3 leté ošklivě vybarvené, hubené a všechno lovící "magory". A když se jdu podívat na ně na výstavě (obhlížím i ČHP), tak je tam příšerný brajgl a dost nerudných psů.

Dneska při velkém množství různých plemen, není český strakáč nic mimořádného, ani kvůli exteriéru, srsti či povaze.

10.1.2019 09:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Ale je potřeba pořádně vybírat. Ohledně výše uvedeného už to dávno neplatí - povahově jdou pěkně do pekel. Dneska se spíš povahově podobají teriérům (hlavně ti krátkosrstí).

Já rodičům pořizovala před cca 9-10 lety strakáče dlouhosrstého. Je to klidný (a byl už od začátku), lehce učenlivý a dobře přizpůsoblivý pes. Dalšího jsem pořizovala známému cca před 7 lety. Krátkosrstého. To stejné. Oba jsou spíš težší konstrukce. Strakáče na národkách vystavovali buď v kruhu před nebo po mém plemenu (český horský pes) nebo někde poblíž. A před těmi x lety byli úplně v pohodě.

Dneska venku narážím na nesnesitelné 2-3 leté ošklivě vybarvené, hubené a všechno lovící "magory". A když se jdu podívat na ně na výstavě (obhlížím i ČHP), tak je tam příšerný brajgl a dost nerudných psů.

Dneska při velkém množství různých plemen, není český strakáč nic mimořádného, ani kvůli exteriéru, srsti či povaze.

Je vy máte CHP? Jaky jsou povahově? Rodice si budou najare pořizovat psa a myslím, ze by se k nim mohl celkem hodit. Ale nakonec to stejně asi vypadá na útulek. Ale i tak me zajímá ten CHP :-)

10.1.2019 10:20
amiš

XXX.XXX.11.45

Já si takhle vybrala 4 měsíční fenku z pražské Troje(pravda, jela jsem jen z Prahy 5). Řekli mi, že už moc nevyroste, ale dorostla do 30 kg. Ale úžasný pes, ke koním, na vodu, na čundry, skladná, až závislačka, čistotná od první chvíle, poslušná na slovo. A ušiska jak netopýr, jen odletět. Kdybych stejného psa zas našla, jdu zas do něj. Ale bohužel, štěndo od popelnice, evidentně nechtěný vánoční dárek, takže zůstávám u hovawartů .

10.1.2019 11:32
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

marcelaamax napsal(a):
Je vy máte CHP? Jaky jsou povahově? Rodice si budou najare pořizovat psa a myslím, ze by se k nim mohl celkem hodit. Ale nakonec to stejně asi vypadá na útulek. Ale i tak me zajímá ten CHP :-)

No tak to vás nepotěším. Už nemám a nikdy si nepořídím. Protože u ČHP je to stejné jako u ostatních plemen. Dlouho se kašlalo na prověřování DKK - prý sport prověří. No a neprověřil. Jsou velmi silně zatížení ..... a vzhledem k málopočetnosti a udržení chovu se chová na fenách i psech s 2/2 i jsem viděla 2/3. Celkově už to dávno není sportovní plemeno, protože před x-lety si do chovu pustili linii z CHS Od kamenité říčky .... myslím že to byla Cora, která byla výstavně velmi úspěšná ale velmi, ale velmi přerostlá. Jejího bratra Corda jsem měla a lidé si ho pletli s landseerem nebo špatně vybarveným bernardýnem. U téhle linie bylo kdysi oživováno možná právě tím bernardýnem. Když se kouknete do rodokmenů tak i hodně dnes sportovně využívaných jedinců má v linii Od kamenité říčky. A tam bych se o ty nohy fakt dost bála. A druhým nešvarem je pouštění do chovu jedinců, kteří nedrží exteriér v rozmístění barev = jsou moc bílí. Nemají celobarevné hlavy a na těle pár flíčků. Někteří jedinci mají dokonce v plotnách žíhání. A u hodně jedinců už žlutá není žlutá, ale spíš plavá.

Takže linii pro dvůr - domácího psa k hlídání - bych nebrala vůbec.

Když byste sáhla do vyložené sportovní linie, tam mi to příjde ještě dobré, co se zdraví, výšky i zbarvení týče. Např. CHS Severozápadní cesta ..... ale ověřit si zdraví a linie. Musíte ovšem počítat s tím, že to jsou v podstatě pracáci a potřebují dost pohybu jinak prostě vymejšlí alotrie.

Když se mne někdo ptá na povahu .... tak vždycky říkám, že čhp je takovej ochotnější čuvač. Každý povel je s pohledem "proč to mám dělat?", "nestačilo to už jednou?", "ještě jednou ti to přinesu a pak jsi jdi pro to sám". Provozní poslušnost ho naučíte rychle, ale nesmí toho být moc. Nemají rádi nespravedlnost a naštvou se na vás. Koho si neoblíbí hned v začátku má u nich smůlu do konce života - ale snesou ho. Jako doprovodný pes jsou mimořádní - ale musí mít trochu svobody. Dovedou se dobře přizpůsobit psovodu (tedy když to nejsou ještě úplně mladí magoři). Moje 5-letá fena sporťačka chodila na venčící procházky se 70-ti letou babičkou. Se mnou schody sbíhala o přeražení. S babičkou šla pomalu a opatrně. Stejně tak pes ..... se mnou na "tank" (měl přes 60 kg) a s dětma pomalu a opatrně. Jsou velmi empatičtí. Ale to asi závisí na tom jak je chováte. Mně a mé kamarády doprovázeli všude, takže asi to napojení na pocity páníčka bylo silnější, než když ho má někdo na dvorku.
Co se týče chování k ostatním psům ..... to záleží jedinec od jedince. Domácí zvířata asi není problém, když jsou od mala zvyklí .... já mám zkušenosti s kočkama a fretkou. Zvěř většinou nemají tendenci štvát .... ale taky se občas stalo u mladých zvířat (sporťáci), že se šly se srnama proběhnout.
Povahově "příjemnější" (mazlivější, klidnější) bývají spíš černobílí. Žlutobílí mi přišli vždy jako lepší hlídači. Ale to už nemusí dneska platit.

Jinak případně výběr štěněte - platí úplně to stejné jako u ostatních plemen. Zvlášť bych si dala pozor na socializaci. On ČHP je opravdu spíš 40 % pastevec, takže prověřit povahově matku i otce. A prostředí odkud štěňata jsou. Když je špatně socializované, horkotěžko se to odbourává.

10.1.2019 12:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ruzena_Ruzova napsal(a):
No tak to vás nepotěším. Už nemám a nikdy si nepořídím. Protože u ČHP je to stejné jako u ostatních plemen. Dlouho se kašlalo na prověřování DKK - prý sport prověří. No a neprověřil. Jsou velmi silně zatížení ..... a vzhledem k málopočetnosti a udržení chovu se chová na fenách i psech s 2/2 i jsem viděla 2/3. Celkově už to dávno není sportovní plemeno, protože před x-lety si do chovu pustili linii z CHS Od kamenité říčky .... myslím že to byla Cora, která byla výstavně velmi úspěšná ale velmi, ale velmi přerostlá. Jejího bratra Corda jsem měla a lidé si ho pletli s landseerem nebo špatně vybarveným bernardýnem. U téhle linie bylo kdysi oživováno možná právě tím bernardýnem. Když se kouknete do rodokmenů tak i hodně dnes sportovně využívaných jedinců má v linii Od kamenité říčky. A tam bych se o ty nohy fakt dost bála. A druhým nešvarem je pouštění do chovu jedinců, kteří nedrží exteriér v rozmístění barev = jsou moc bílí. Nemají celobarevné hlavy a na těle pár flíčků. Někteří jedinci mají dokonce v plotnách žíhání. A u hodně jedinců už žlutá není žlutá, ale spíš plavá.

Takže linii pro dvůr - domácího psa k hlídání - bych nebrala vůbec.

Když byste sáhla do vyložené sportovní linie, tam mi to příjde ještě dobré, co se zdraví, výšky i zbarvení týče. Např. CHS Severozápadní cesta ..... ale ověřit si zdraví a linie. Musíte ovšem počítat s tím, že to jsou v podstatě pracáci a potřebují dost pohybu jinak prostě vymejšlí alotrie.

Když se mne někdo ptá na povahu .... tak vždycky říkám, že čhp je takovej ochotnější čuvač. Každý povel je s pohledem "proč to mám dělat?", "nestačilo to už jednou?", "ještě jednou ti to přinesu a pak jsi jdi pro to sám". Provozní poslušnost ho naučíte rychle, ale nesmí toho být moc. Nemají rádi nespravedlnost a naštvou se na vás. Koho si neoblíbí hned v začátku má u nich smůlu do konce života - ale snesou ho. Jako doprovodný pes jsou mimořádní - ale musí mít trochu svobody. Dovedou se dobře přizpůsobit psovodu (tedy když to nejsou ještě úplně mladí magoři). Moje 5-letá fena sporťačka chodila na venčící procházky se 70-ti letou babičkou. Se mnou schody sbíhala o přeražení. S babičkou šla pomalu a opatrně. Stejně tak pes ..... se mnou na "tank" (měl přes 60 kg) a s dětma pomalu a opatrně. Jsou velmi empatičtí. Ale to asi závisí na tom jak je chováte. Mně a mé kamarády doprovázeli všude, takže asi to napojení na pocity páníčka bylo silnější, než když ho má někdo na dvorku.
Co se týče chování k ostatním psům ..... to záleží jedinec od jedince. Domácí zvířata asi není problém, když jsou od mala zvyklí .... já mám zkušenosti s kočkama a fretkou. Zvěř většinou nemají tendenci štvát .... ale taky se občas stalo u mladých zvířat (sporťáci), že se šly se srnama proběhnout.
Povahově "příjemnější" (mazlivější, klidnější) bývají spíš černobílí. Žlutobílí mi přišli vždy jako lepší hlídači. Ale to už nemusí dneska platit.

Jinak případně výběr štěněte - platí úplně to stejné jako u ostatních plemen. Zvlášť bych si dala pozor na socializaci. On ČHP je opravdu spíš 40 % pastevec, takže prověřit povahově matku i otce. A prostředí odkud štěňata jsou. Když je špatně socializované, horkotěžko se to odbourává.

Moc díky za info. Sporťáka určitě ne. Chtějí psa na zahradu s tím, ze občas půjdou na nějakou procházku a občas s nami na celodenní výlet. Od jara do podzimu tráví veškerý volny cas na zahradě. Chtějí psa naučit takovou tu provozní poslušnost, spíš ho vychovat nez nějak cvičit, vic ne.

Co se hlídání týče, tak na tom az tak nezáleží, stačí jim když pes bude za plotem stekat, ale když nebude ani stekat, tak se taky nic nestane. Maji často návštěvy, které by mel pes tolerovat, ale to je spíše otázka výchovy. A pak taky u nich hodne casu tráví vnoučata, ale to je taky o výchově.

Tata už začíná okoukavat utulky, je mu jedno jak pes bude vypadat (i kdyz tihne k retrivrum) , jen by chtěl většího cca 30 kg, nebo i víc. Ale jinak bude vybírat hlavně podle povahy a chce to nechat spíš na jaro. On se v útulku určitě nějaký parťák najde :-)

10.1.2019 13:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

tero napsal(a):

Znala jsem 3 strakáče - samce, a všechno to byly labilní paka, nesnášenliví ke psům, a agresivní k lidem (neměli problém se otočit ani do vlastního pána). A dva z nich měli ještě epku

10.1.2019 13:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A me napadá, co dalmatin? Nebo ridgeback? Akorát teda to uz jsou plemena větší.

10.1.2019 13:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Edit : ridgebacku znam celkem hodně a bud mám štěstí, nebo jsou to fakt pohodový psi, samozřejmě ve správných rukou. Vim, ze se casto řeší, ze se nesnesou s ostatními psy, ale ti co znám se psy ani lidmi problém nemají.
Dalmatiny znám jen z coursingu.

10.1.2019 13:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):

Edit : ridgebacku znam celkem hodně a bud mám štěstí, nebo jsou to fakt pohodový psi, samozřejmě ve správných rukou. Vim, ze se casto řeší, ze se nesnesou s ostatními psy, ale ti co znám se psy ani lidmi problém nemají.
Dalmatiny znám jen z coursingu.

Možná je to tím, že se ridgeback dostal do módy, a pořizuje si ho každý, ale u nás jich chodí hodně (vlastně tu máme jen samé RR a borderky), a pohodoví moc nejsou - zdrhají, a rvou se, takže je majitelé nemůžou pustit z vodítka. Víceméně normální jsou z nich jen dva, a ti nosí na krku elektriku, protože bez ní by taky zdrhli.
Jo, a jsou líní, jak vši - se dvěma se snaží majitelky běhat, ale vypadá to tak, že ženská běží, a ridgebacka za sebou vleče jako kozu.

Ale třeba dalmatin mi příjde jako fajn pes

10.1.2019 13:45
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já tedy osobně s ridgebacky to mám 50/50 co se týče snášenlivostí se psy. Feny většinou bez problémů - nebo se frní, ale odejdou. Psi horší. A co vím, lovecký pud silný. Dalmatinové jsou takoví "pakouši" veselí. Ale není jich moc už vidět, takže o zkušenostech mluvit nemůžu.

10.1.2019 13:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo je fakt, ze dva co znam nosi kvuli loveckému pudu EO. Ale líní nejsou, chodi s paničkou behat a fungují ve skupině psu v pohodě. S jednou fenou známá běhá canicross a jezdí na kolobezce. Ale mozna jsou to teda výjimky. A dalmatin je na tom, co se loveckeho pudu týče, lip?

Edit : jo a všichni RR co znam ale nemají radi vodu 😁

10.1.2019 15:34
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Dalmatin lovecký pud má. Ale asi se to dá korigovat. Nikdy mi nepřišel jako štváč, spíš se půjde se srnama proběhnout. Zajíce by možná mohl mít tendenci zakousnout. Víte mne tak nějak příjde, že i v tomto případě hodně vypovídá fyziognomie psa. Nebudu-li brát speciálně vyšlechtěná lovecká plemena, tak dlouhonohý, štíhlý, aktivní pes má podle mého predispozice k lovení větší než zavalitější plemeno. Třeba u těch špiců je to takové markatní (neříkám, že by špic neulovil a nezabil zajíce, vyskočí-li mu pod nohama). Rychlý pohyb na krátkou vzdálenost. Ale dlouhé štvaní zvěře pro něj není a on to ví.

10.1.2019 16:07

Teda já už neviděla dalmatina ani nepamatuju.....naposled snad, když jsem chodila do školy, tak ho měli jedni sousedi u nás na sídlišti....ale fešáka, byl hóódně tečkovanej a mě přišel i pěkně stavěnej.....takovej pohodovej pes.

Jinak u nás má soused už druhého RR a venku chodí (jak ten minulý, tak ten současný) na laně, na volno ho vůbec nepouštěj....jinak docela příjemný psi, ale je to čistě subjektivní, jsem sousedka, takže ti jeho RR znají jak mě, tak moje psy, majitel říká, že jsem jedna z mála od koho se nechaj pohladit, dokonce se sami přijdou pošmajchlovat........žádný běhy s nima nedělaj, jen dlouhé prochajdy....

10.1.2019 16:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Teda já už neviděla dalmatina ani nepamatuju.....naposled snad, když jsem chodila do školy, tak ho měli jedni sousedi u nás na sídlišti....ale fešáka, byl hóódně tečkovanej a mě přišel i pěkně stavěnej.....takovej pohodovej pes.

Jinak u nás má soused už druhého RR a venku chodí (jak ten minulý, tak ten současný) na laně, na volno ho vůbec nepouštěj....jinak docela příjemný psi, ale je to čistě subjektivní, jsem sousedka, takže ti jeho RR znají jak mě, tak moje psy, majitel říká, že jsem jedna z mála od koho se nechaj pohladit, dokonce se sami přijdou pošmajchlovat........žádný běhy s nima nedělaj, jen dlouhé prochajdy....

No oni ti co znám taky nevyhledavaji kontakt s cizimi lidmi a nestojí o hlazení, spis cizí lidi ignorují. Jedna fena se nenechá nalákat ani na pamlsek, nema zajem o kontakt. Ale neni agresivní nebo zla na lidi.

A k tem dalmatinum - je fakt, ze dřív jsem jich vydala ve městech hodně. Ted snad vůbec. Znam fakf jen ty z coursingu a ti jsou pratelasti, mazlici.

10.1.2019 17:47
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

Dobry den. Dekuji vsem za pomoc a tipy. Tak nakonec jsne si privezli tohoto hafika. Je to cesky strakaty pes. Majitele ho chteli nechat utratit kvuli alergii. Pry je zbytecne ji lecit vzhledem k veku(10 let). Vime ze s nami nejspis moc dlouho nepobude, ale nechat jsme ho tam nemohli. Je to uz dedecek ale po fyzicke strance ho veterinarka typovala na 5ti leteho psa. Jeste jednou mockrat dekuji a preji i Vam stastny vyber psa.

10.1.2019 17:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

LucinaWM napsal(a):
Dobry den. Dekuji vsem za pomoc a tipy. Tak nakonec jsne si privezli tohoto hafika. Je to cesky strakaty pes. Majitele ho chteli nechat utratit kvuli alergii. Pry je zbytecne ji lecit vzhledem k veku(10 let). Vime ze s nami nejspis moc dlouho nepobude, ale nechat jsme ho tam nemohli. Je to uz dedecek ale po fyzicke strance ho veterinarka typovala na 5ti leteho psa. Jeste jednou mockrat dekuji a preji i Vam stastny vyber psa.

10.1.2019 17:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

LucinaWM napsal(a):

Super! Diky za pejska :-). No a jaký je, jak se sžíváte?

10.1.2019 18:59
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

LucinaWM napsal(a):

Ten je pěknej. To je ještě takovej ten typ, co máme my. Akorát bacha na tloustnutí .... oni ke stáru se nechávají rádi vykrmovat.

A máte můj obdiv.

10.1.2019 19:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

LucinaWM napsal(a):

super. gratulace hodně radosti s novým psím kamarádem !díky za něj

10.1.2019 20:26
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

marcelaamax napsal(a):
Super! Diky za pejska :-). No a jaký je, jak se sžíváte?

Vše zatím naprosto ok. Byli jsme se projít a vypadá to že si rozumíme. Nosil mi míčky a na slovo poslouchá. Chodí za mnou úplně všude, tak štěstí že ho budu moci brát do práce. Má elánu jako mladý pes. S ostatními psy neměl problém. Přijde mi jako celkem submisivní pes. Jsem opravdu ráda že jej máme.

10.1.2019 20:28
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Ten je pěknej. To je ještě takovej ten typ, co máme my. Akorát bacha na tloustnutí .... oni ke stáru se nechávají rádi vykrmovat.

A máte můj obdiv.

Velmi děkuji za tip. Budu si na to dávat pozor. A děkuji...

10.1.2019 20:29
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

GAELLE napsal(a):
super. gratulace hodně radosti s novým psím kamarádem !díky za něj

Děkujeme moc.

10.1.2019 21:06

LucinaWM napsal(a):

Neumím si představit, že desetiletého psa...jakkoliv starého psího parťáka odepíšu kvůli alergii a prostě ho nechám uspat.
Pejsek má ohromné štěstí, že se k vám dostal.
Tak přeju, aby vám dělal radost ještě hodně dlouho...

10.1.2019 21:37

léčit alergii je zbytečné ? jako že mu vyperu pelíšek a dám jiné jídlo ? omg
no tak se koupí nový, no, jako telefon, se divím, že se ještě neprodávají v tescu

12.1.2019 20:24
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

Neumím si představit, že desetiletého psa...jakkoliv starého psího parťáka odepíšu kvůli alergii a prostě ho nechám uspat.
Pejsek má ohromné štěstí, že se k vám dostal.
Tak přeju, aby vám dělal radost ještě hodně dlouho...

Děkuji moc.

12.1.2019 20:25
LucinaWM

XXX.XXX.130.25

léčit alergii je zbytečné ? jako že mu vyperu pelíšek a dám jiné jídlo ? omg
no tak se koupí nový, no, jako telefon, se divím, že se ještě neprodávají v tescu

Souhlasím

13.1.2019 17:52

LucinaWM napsal(a):

,,,nádherný pes hluboká poklona před Vámi.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík