Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2019 16:49
Mamutka

XXX.XXX.166.202

Na co všechno zvykáte štěňata v období vtiskávání, ještě dříve než jdou k novým majitelům?
Manipulace, stříhání drápků, česání, fénování, děti, velký chlapi, zvuky v domácnosti, jízda autem. Máme tunel, bazének s balonky, balanční desku. Vzpomněla jsem si, že naši psi se třeba báli deštníku. Napadá vás ještě něco?

8.1.2019 17:36
Trixabar

XXX.XXX.34.54

Zdravím, to vážně chcete navykat štěňata na tolik věcí dřív než jdou k majtelům? To mi přijde trošku moc. Vždycky když jsem brala psa, tak byl zvyklý na běžný provoz v domácnosti, běžnou manipulaci a mazlení, hlazení od návštěv, děti, obojek, pobyt venku na zahradě, v lepším připadě párkrát jel autem :-). To neberte nijak utočně jen mě to zaskočilo. Už jenom představa, že bych na tohle všechno navykala např. větši počet štěňat, tak by to byla práce na plný úvazek a nedělala bych nic jiného :-D

8.1.2019 17:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.52.53

Trixabar napsal(a):
Zdravím, to vážně chcete navykat štěňata na tolik věcí dřív než jdou k majtelům? To mi přijde trošku moc. Vždycky když jsem brala psa, tak byl zvyklý na běžný provoz v domácnosti, běžnou manipulaci a mazlení, hlazení od návštěv, děti, obojek, pobyt venku na zahradě, v lepším připadě párkrát jel autem :-). To neberte nijak utočně jen mě to zaskočilo. Už jenom představa, že bych na tohle všechno navykala např. větši počet štěňat, tak by to byla práce na plný úvazek a nedělala bych nic jiného :-D

Přesně!

8.1.2019 17:58
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Mně se to náhodou moc líbí a paní fandím :)
Od takového chovatele bych štěně vzala hned :)

8.1.2019 18:07
eli22

XXX.XXX.181.79

Já to taky schvaluju, nepřijde mi na tom, co je vyjmenováno, nic divného. Protože je málo co horšího než nesocializované štěně. Vím o čem mluvím.

8.1.2019 18:10
Trixabar

XXX.XXX.34.54

To nemělo být myšleno jako výtka, myslím, že s takovou socializací, by je brali všichni :-D. Jen pro mě je to zbytečné časově náročné a málo kdo to docení :-). Ale proti gustu... :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2019 18:16

Běžný soužití s lidmi, nic jiného. Manipulace, čekání, koukání do tlamy, to je přece normál. Auto, různý lidi na mazlení, pokud se povede, tak i neznámí hodní psi. Ono nepřipadá mi dobré ani užitečné zahlcovat miminka několikahodinovým tréningem každý den.

8.1.2019 18:20

Jen aby z té socializace nebyla štěňata "na palici". Ta nehotová, citlivá nervová soustava potřebuje klid.

8.1.2019 18:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.52.53

Myslím, že normálním štěňatům není potřeba vtiskávat velký chlapy, deštník apod., protože jsou to naprosto běžné věci. To je v ušetřeným čase raději vezmu ven, a vymyslím jim nějaký to hraní😉

8.1.2019 18:39
K...

XXX.XXX.245.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jen aby z té socializace nebyla štěňata "na palici". Ta nehotová, citlivá nervová soustava potřebuje klid.

Mně to nepřipadá nijak přehnané. Nadstandard je pro mě balanční deska, bazének s balonky, tunel, což mi připadá super. Ale v podstatě podobné zážitky, jako když štěňátka vezmete ven do přírody. Rozhodně nic, z čeho by se štěňátka měla hroutit.

Já navíc ještě koupala podvozek v umyvadle, protože na podzim z venku bývali štěňíci dost od bahna, pak jsem je utírala ručníkem. U fénu jsem zvykala spíš na zvuk, fénovat všechny bych časově nedávala. A měli jsme skvělou = strašně hlučnou kovovou ohrádku!

A ještě mě napadá obojek, případně vodítko.

8.1.2019 18:41

Obojek mám rozlišovací. A mytí podvozku a fénování zažili první medvědi taky, protože přes noc se stačili v ohrádce vždycky tak neskutečně, no, to a rozmazat.

8.1.2019 18:43
eli22

XXX.XXX.181.79

Záleží na tom, jak to to štěně pobírá, jestli ho to baví, kdy už má dost....to musí chovatel poznat a přizpůsobit se. Ten bazének s balonky mi ale taky připadá trochu moc.

8.1.2019 18:49
K...

XXX.XXX.245.2

eli22 napsal(a):
Záleží na tom, jak to to štěně pobírá, jestli ho to baví, kdy už má dost....to musí chovatel poznat a přizpůsobit se. Ten bazének s balonky mi ale taky připadá trochu moc.

Ja jsem třeba dávala štěňatům papírovou krabici naplněnou zmačkaným papírem. To byla balanční deska + bazének v jednom, podle toho, jak tu krabici zrovna překlopili. Po prokousání děr to byl i tunel

8.1.2019 19:07

známá, chovatelka HW, když má štěňata, tak barákem prožene (s nadsázkou) celou dědinu

8.1.2019 19:14
Mamutka

XXX.XXX.166.202

Díky všem za příspěvky i nápady. Štěňátek máme 8, nyní jsou jim 4 týdny a další 4 máme před sebou, tak mi to přijde jako spousta času. Většina těch věcí mi přijde taková automatická, není to, že je zahltím , návštěvy chodí mazlit, česala jsem třeba před focením, protože byly zamatlaný od jídla a tak. Taky jsem si říkala, že by bylo fajn, kdyby se trošku hafíci naučili v klidu přijímat nové věci.

8.1.2019 19:16

A kolik návštěv budoucích majitelů myslíte, že je dostačujících? Na stránkách různých CHS jsem se všimla, že někdo chce tři, někdo jen jednu...

8.1.2019 19:21
Mamutka

XXX.XXX.166.202

A kolik návštěv budoucích majitelů myslíte, že je dostačujících? Na stránkách různých CHS jsem se všimla, že někdo chce tři, někdo jen jednu...

Nemám nic proti vícero návštěvám, ale stačí mi jedna. Hlavně abych poznala majitele

8.1.2019 19:25

Jojo, kartonový krabice, to je teprve žúžo pro štěňata:D

8.1.2019 19:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My byli u chovatelky pred odběrem třikrát - poprvé když ještě ani nebyla potvrzena březost, podívat se na matku štěňat a zbytek smečky, po druhé kdyz byl stendum cca mesic a po třetí 14 dní pred odběrem, ale to proto, ze to máme kousek :-) Jinak si myslím, že by chovatelce stačila jedna návštěva.

8.1.2019 19:42

Mamutka napsal(a):
Na co všechno zvykáte štěňata v období vtiskávání, ještě dříve než jdou k novým majitelům?
Manipulace, stříhání drápků, česání, fénování, děti, velký chlapi, zvuky v domácnosti, jízda autem. Máme tunel, bazének s balonky, balanční desku. Vzpomněla jsem si, že naši psi se třeba báli deštníku. Napadá vás ještě něco?

Když jsou štěňata doma, tak běžné zvuky domácnosti. Pračka, rádio, tv, hučení mikrovlnky, občas "náhodou" upadne něco řinčícího na zem (poklička), vysavač atd. Předpokládám, že 8 štěňat nežije jen v bytě, ale má i nějaké vycházky ven/na zahradu, kde se zase oťukají s novým prostředím, nové zvuky, nové předměty, nové vjemy. Ideálně s fenou, která je naviguje, která si je sleduje a štěnda ji následují. Měsíční štěňata zvládnou venku i ve sněhu či mokru třeba deset minut venku a šup zase domů do tepla. Poznávání nových prostorů je unaví víc, než nějaká balanční deska či tunel doma - samozřejmě nic proti tomu, je to bezva věc. Bazének či krabice s balonky je také super, hodíte do toho granule či pamlsky či žradlo a štěňata mají zábavu, zvykají si na vyhledávání pamlsku a zároveň na rachtání plastu...
Chválím chovatelku, že se snaží dělat maximum, více takových.

8.1.2019 19:57

Jojo, kartonový krabice, to je teprve žúžo pro štěňata:D

Kdyby jenom pro štěňata, pro mýho psa je to top ten...krabice plná zmuchlaných papírů, na štědrej den měl z toho druhý vánoce, prej lepší než ty dárky co dostal ...ale je fakt, že von je furt jak štěně..

8.1.2019 20:12
Mamutka

XXX.XXX.166.202

Když jsou štěňata doma, tak běžné zvuky domácnosti. Pračka, rádio, tv, hučení mikrovlnky, občas "náhodou" upadne něco řinčícího na zem (poklička), vysavač atd. Předpokládám, že 8 štěňat nežije jen v bytě, ale má i nějaké vycházky ven/na zahradu, kde se zase oťukají s novým prostředím, nové zvuky, nové předměty, nové vjemy. Ideálně s fenou, která je naviguje, která si je sleduje a štěnda ji následují. Měsíční štěňata zvládnou venku i ve sněhu či mokru třeba deset minut venku a šup zase domů do tepla. Poznávání nových prostorů je unaví víc, než nějaká balanční deska či tunel doma - samozřejmě nic proti tomu, je to bezva věc. Bazének či krabice s balonky je také super, hodíte do toho granule či pamlsky či žradlo a štěňata mají zábavu, zvykají si na vyhledávání pamlsku a zároveň na rachtání plastu...
Chválím chovatelku, že se snaží dělat maximum, více takových.

Díky. Ven už je postupně pár dní beru taky.

8.1.2019 20:39

marcelaamax napsal(a):
My byli u chovatelky pred odběrem třikrát - poprvé když ještě ani nebyla potvrzena březost, podívat se na matku štěňat a zbytek smečky, po druhé kdyz byl stendum cca mesic a po třetí 14 dní pred odběrem, ale to proto, ze to máme kousek :-) Jinak si myslím, že by chovatelce stačila jedna návštěva.

Já jsem se na svého broučka tak těšila že jsme jeli téměř přes celou republiku 3x - poprvé když jim bylo 3 a půl týdne, podruhé v 5 týdnech a potřetí v 7 a půl když jsme si ho brali domů. Říkala jsem si že je fajn že nás štěňátko trošku pozná a nebude odjíždět s úplně cizíma lidma.

8.1.2019 20:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem se na svého broučka tak těšila že jsme jeli téměř přes celou republiku 3x - poprvé když jim bylo 3 a půl týdne, podruhé v 5 týdnech a potřetí v 7 a půl když jsme si ho brali domů. Říkala jsem si že je fajn že nás štěňátko trošku pozná a nebude odjíždět s úplně cizíma lidma.

Ja bych klidně jela i víckrát, ale uz mi to přišlo pak blbe, abych neotravovala 😁. Chovatelka posilala denně fotky a psala info.

OT: jak jste na tom, zlepšil se pesan? Kdyztak klidne doplňte tam do vlakna 😊

8.1.2019 20:52

marcelaamax napsal(a):
Ja bych klidně jela i víckrát, ale uz mi to přišlo pak blbe, abych neotravovala 😁. Chovatelka posilala denně fotky a psala info.

OT: jak jste na tom, zlepšil se pesan? Kdyztak klidne doplňte tam do vlakna 😊

Já jsem se vnutila A ještě samozřejmě jsem pořád otravovala s fotkama a videem
Původně jsem ho měla domluveného v jiné CHS, ale tam se bohužel narodily nakonec jen 2 fenečky. Čekala jsem na něj rok, na původní spojení a potom rychle hledala jinde, vybírala kde mají i nepovinné zdravotní testy atd.

Jj písnu tam, zatím moc zlepšení není, granule odmítá tak mu vymýšlím různé varianty s masem a zeleninou, bříško je o něco menší, ale pořád tam ta tekutina asi je. Jde vidět že mu není dobře, je takový smutný. Ale venku je ok, akorát pomaleji chodí a nemá tendence běhat. Zítra jedeme na kontrolu tak budu vědět víc. Mám z toho úplně strach.

8.1.2019 21:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem se vnutila A ještě samozřejmě jsem pořád otravovala s fotkama a videem
Původně jsem ho měla domluveného v jiné CHS, ale tam se bohužel narodily nakonec jen 2 fenečky. Čekala jsem na něj rok, na původní spojení a potom rychle hledala jinde, vybírala kde mají i nepovinné zdravotní testy atd.

Jj písnu tam, zatím moc zlepšení není, granule odmítá tak mu vymýšlím různé varianty s masem a zeleninou, bříško je o něco menší, ale pořád tam ta tekutina asi je. Jde vidět že mu není dobře, je takový smutný. Ale venku je ok, akorát pomaleji chodí a nemá tendence běhat. Zítra jedeme na kontrolu tak budu vědět víc. Mám z toho úplně strach.

Jo my nejdříve zase čekali, jestli se narodí bílá fenka, a upřímně jsme sice pořád doufali, ale říkali si, ze ta pravděpodobnost zase tak velka není, a nakonec jo, povedlo se, jedna se narodila. Ale pak nas ještě chovatelka napinala, jednu fenku si totiž chtela nechat, a chtela trochu času na výběr. Naštěstí stenda byli 4, všechny fenky a chovatelka si vybrala jinou 😁. No a pak to nekonečné čekání 😊

Je tak držím palce, moc.

8.1.2019 21:05

Moje chovatelka má kromě smečky a malých dětí ještě dvě čičiny z útulku. Dokonalá socializace.

8.1.2019 21:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

u nás se se štěňatama dělá třeba tohle

8.1.2019 21:14
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):

jsou nádherný

8.1.2019 21:36

Inspektor Pišišvor napsal(a):

..bomba. jsou nádherní.....

8.1.2019 22:25

marcelaamax napsal(a):
Jo my nejdříve zase čekali, jestli se narodí bílá fenka, a upřímně jsme sice pořád doufali, ale říkali si, ze ta pravděpodobnost zase tak velka není, a nakonec jo, povedlo se, jedna se narodila. Ale pak nas ještě chovatelka napinala, jednu fenku si totiž chtela nechat, a chtela trochu času na výběr. Naštěstí stenda byli 4, všechny fenky a chovatelka si vybrala jinou 😁. No a pak to nekonečné čekání 😊

Je tak držím palce, moc.

To jsme měli dost podobné. Taky jsem měla jasno v pohlaví a barvě. Chtěla jsem černého kluka. Vědělo se že budou žlutá a černá štěňátka, narodilo se celkem 8, 4 žluté a 4 černé. Ale jen jeden jediný černý chlapeček. Mu vždycky říkám že je to prostě osud.

Moc děkujeme. Zítra po kontrole písnu do vlákna.

9.1.2019 17:10
aneleh

XXX.XXX.128.43

já ještě štěnda od šesti týdnů zvykám na samostatné fungování - bez mámy a sourozenců... každý den jde štěně na deset patnáct minutek ven samo, jen se mnou - žádná máma za zadkem, žádní sourozenci. Samozřejmě někam, kde to štěndo dobře zná, ale zároveň má možnost nějakého průzkumu - já je beru na louku, kam chodí denně s mámou. Taky štěndům pouštím - cca od tří týdnů po narození - video se zvuky - autonehody, ohňostroje, války - kvůli nárazovým a nepříjemným zvukům. V ohrádce mají kromě běžných hraček taky petlahve plné kamínků (chrastí), tunel a bazének s míčky je u nás automatika :)
Dál bych doporučila naučit štěnda na krmení ze samostatných misek - je to sice pracnější, ale znám případy, kdy štěně bez sourozenců nechtělo jíst - ono se sice za pár dní rozežere, ale proč mu to ztěžovat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík