Protože ifauna je zahlcená diskuzí o granulích, zakládám nové téma...
Chci si pořídit štěně tibetského teriéra. Na syrovou stravu asi nemám nervy, čas ani odvahu. Začínám přemýšlet, co tedy vybrat.
Mám 13 letou jorkšírku, která postupně vyrůstala na Platinum, Acaně (ta jí sedla ze všeho nejméně), Taste of the Wild, sem tam kousek syrové maso, vařené maso, sušená střívka. V loni na podzim jí nějak TotW začalo prohánět, a proto jsem v krizi zkusila Starvitu od Mountfieldu. Kupodivu se jí trávení upravilo... Vzhledem k chemii v granulích chci ale něco jiného.
Objednala jsem teď Brit Care Grain free pro seniory a zkušební balení nějaké novinky Brit fresh (teď mě neberte jako nějakou propagační agentku). Na Brit jsou na internetu různorodé názory...
Máte zkušenosti, které granule jsou vhodné pro štěňata a které pro seniory?
Za mě Petkult pro oba, koukněte
https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/granule/?radit=id&stranka=1
http://shop.pejskar.cz/petkult-dog-probiotics-senior-8kg-1002186/
rájka999
napsal(a):
Za mě Petkult pro oba, koukněte
https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/granule/?radit=id&stranka=1
http://shop.pejskar.cz/petkult-dog-probiotics-senior-8kg-1002186/
Děkuji, právě tyhle mi prošly do užšího výběru.
Jen nemám zkušenost s tímto typem granulí. Starší pes je požvýká? Ne, že by ta naše byla vyloženě bezzubá...
rájka999
napsal(a):
Jak to myslíte, s tímto typem granulí? Jsou to normální granule, můžete ji je lehce rozmočit, aby změkly.
Já to spletla s Lukullus (ty jsou lisované).
Je tolik značek! Ještě jsem přemýšlela do začátku pro štěně Barking Heads, ale asi začneme s Petkult.
Ještě jen pro orientaci - ty Brit Care jsou vyloženě nedoporučitelné?
megi-the-dog
napsal(a):
130/kg už je skoro všecko
a kolik toho ten york sní ? 40 - 100g denně ? týjo
100g sní můj 26kg pes večer, ráno má maso
nechápu tohle - chci si pořídit psa, na syrovou stravu nemám nervy
vezmu kuřecí křídlo a položím ho do misky
Tak ono to asi nebude o tom, položit do misky kuřecí křídlo a čekat až to pes sežere.
A právě proto, že cena ne vždy odpovídá kvalitě granulí, se ptám. Díky těmto komentářům je pak diskuze zaplevelená a člověk musí trávit hodiny tím, aby se dozvěděl skutečné informace.
nikitini
napsal(a):
Tak ono to asi nebude o tom, položit do misky kuřecí křídlo a čekat až to pes sežere.
A právě proto, že cena ne vždy odpovídá kvalitě granulí, se ptám. Díky těmto komentářům je pak diskuze zaplevelená a člověk musí trávit hodiny tím, aby se dozvěděl skutečné informace.
je to o tom
když to bude velký pes, vzrůstem, tak dostane ještě pár hrstí rýže.. co by měl jiného pes jíst ?
to byla moje nejskutečnější informace, co jsem sem kdy vplevelila
granule nebudou jen o značce, ale o receptuře - acana nesedly jaké ? starvita ok které ?
v moučkách kvalita není, a dál... tak se podívejte na složení těch, co seděly, a kupte podobné
pro důchodce jsou měkké "soft" eden např., u tak malých psů cena legrační
megi-the-dog
napsal(a):
to byla moje nejskutečnější informace, co jsem sem kdy vplevelila
granule nebudou jen o značce, ale o receptuře - acana nesedly jaké ? starvita ok které ?
v moučkách kvalita není, a dál... tak se podívejte na složení těch, co seděly, a kupte podobné
pro důchodce jsou měkké "soft" eden např., u tak malých psů cena legrační
Myslím to obecně - chci diskutovat o granulích.
O BARF jsem hodně přečetla a vím, že tohle fakt ne.
Já Acany zkoušela různé a nic moc. Starvita pro malá plemena, problém s nimi nemá. Jen já se složením.
Teď mám objednané Brit Care Senior a Brit Fresh Slim.
Cena byla jen orientační, jde mi o to, že se dá koupit balení buď malinké, nebo moc veliké.
nikitini
napsal(a):
Myslím to obecně - chci diskutovat o granulích.
O BARF jsem hodně přečetla a vím, že tohle fakt ne.
Já Acany zkoušela různé a nic moc. Starvita pro malá plemena, problém s nimi nemá. Jen já se složením.
Teď mám objednané Brit Care Senior a Brit Fresh Slim.
Cena byla jen orientační, jde mi o to, že se dá koupit balení buď malinké, nebo moc veliké.
krmili jsme yoggies.granule byly malé možná by byly vhodné i pro vašeho psa.Předtím měl také Brit Care jehněčí s rýží. a do 8let ho krmili marketovkama a konzervama. Dožil se 13let (velký pes)
Jen moje poznámka: psu bych granule pro seniory nekupovala nikdy. Nějak nechápu ten smysl, že místo masa mu nasypu hrst šrotu. Jestli se po něčem tloustne, tak po tom šrotu právě. Proto bych stejně jako Megíí doporučila to maso. A nebo kvalitní masové! granule.
Ještě si dovolím také to plevelnout. Něco mi v potravě vadí, mám občas trávící potíže, stejně jako je mívá i můj pes. Našla jsem si Psyllium, což je sice staré, já se o to nikdy nezajímala, ale tady to na mně vyběhlo v souvislosti s alergiema, prý to dokáže ten alergen celkem dobře vyvázat, bylo to myslím pro mléčnou bílkovinu. Tak jsem si koupila a zkusila. Výsledek pro mne fakt překvapivě dobrý, tak jsem ho místo přílohy psu sem tam do jídla nasypala. A zdá se mi, že přestal krkat. Možná by to byla dobrá alternativa i pro staršího psa. Maso s psyliem.
lesnížínka
napsal(a):
Jen moje poznámka: psu bych granule pro seniory nekupovala nikdy. Nějak nechápu ten smysl, že místo masa mu nasypu hrst šrotu. Jestli se po něčem tloustne, tak po tom šrotu právě. Proto bych stejně jako Megíí doporučila to maso. A nebo kvalitní masové! granule.
Ještě si dovolím také to plevelnout. Něco mi v potravě vadí, mám občas trávící potíže, stejně jako je mívá i můj pes. Našla jsem si Psyllium, což je sice staré, já se o to nikdy nezajímala, ale tady to na mně vyběhlo v souvislosti s alergiema, prý to dokáže ten alergen celkem dobře vyvázat, bylo to myslím pro mléčnou bílkovinu. Tak jsem si koupila a zkusila. Výsledek pro mne fakt překvapivě dobrý, tak jsem ho místo přílohy psu sem tam do jídla nasypala. A zdá se mi, že přestal krkat. Možná by to byla dobrá alternativa i pro staršího psa. Maso s psyliem.
Složení: losos sušený (32%), brambory (32%), lososový protein
(8%), sušená jablka, kuřecí tuk (chráněno tokoferoly), sušené
řepné řízky, přírodní chuť, lososový olej (2%), pivovarské kvasnice,
schránky mořských korýšů (zdroj glukosaminu, 260 mg/kg), extrakt z chrupavky (zdroj chondroitinu, 160 mg/kg), mannan-oligosacharidy (150 mg/kg), ovocný a bylinný extrakt (rozmarýn, hřebíček, citrusy, kurkuma, 150 mg/kg), frukto-oligosacharidy (100 mg/kg), juka schidigera (100 mg/kg), inulin (90 mg/kg),
ostropestřec mariánský (Silybum marianum) (75 mg/kg).
Co z tohoto je šrot?
lesnížínka
napsal(a):
to je, vláknina, seniorům dobrá
však oni se výrobci granulí časem umoudří a začnou číst i jiné věci než ifaunu :D ne, fakt, nedávno jsem si někde potvrdila tenhle výmysl, že důchodcům přiměřeně (starým ledvinám a játrům) kvalitních proteinů a o malinko méně tuku - než pytel šrotu, protože mají horší trávení, horší využití všeho a tak podobně, všecko už to nefunguje správně.. a rohlík to rozhodně nepodpoří
nevím, kam jsem ten článek od jakéhosi vet sněmu založila, snad FEDIAF (doporučení pro krmiva pes a kočka) že to dá do nového vydání tabulek.. a možná už je vydali :-)
tak jestli se tím někdo bude řídit..
to hore je Brit nějaký ?
spíše je to lososí moučka (konzervace), to stejné jako ten lososový protein, jenom ten je dražší.. jinak to není zlé, ale hodně rohlíků, omega 3 nic asi,
já nevím, oni pokaždé řeknou, že to maso je něco jiného, tak já od nich (Vafo celé) nic nekupuji, mě to neba
megi-the-dog
napsal(a):
to je, vláknina, seniorům dobrá
však oni se výrobci granulí časem umoudří a začnou číst i jiné věci než ifaunu :D ne, fakt, nedávno jsem si někde potvrdila tenhle výmysl, že důchodcům přiměřeně (starým ledvinám a játrům) kvalitních proteinů a o malinko méně tuku - než pytel šrotu, protože mají horší trávení, horší využití všeho a tak podobně, všecko už to nefunguje správně.. a rohlík to rozhodně nepodpoří
nevím, kam jsem ten článek od jakéhosi vet sněmu založila, snad FEDIAF (doporučení pro krmiva pes a kočka) že to dá do nového vydání tabulek.. a možná už je vydali :-)
tak jestli se tím někdo bude řídit..
to hore je Brit nějaký ?
spíše je to lososí moučka (konzervace), to stejné jako ten lososový protein, jenom ten je dražší.. jinak to není zlé, ale hodně rohlíků, omega 3 nic asi,
já nevím, oni pokaždé řeknou, že to maso je něco jiného, tak já od nich (Vafo celé) nic nekupuji, mě to neba
Moučka? Je tam napsáno losos sušený, tak tomu asi nerozumím. Deklarují omega 3: 0,7%, omega 6: 1,61%. Hodně rohlíků? Pšenice tam není, je to bezobilná řada.
To jsem dala pro představu - Brit jsme ještě nezkoušeli. Názory jsou na něj různé... ale jako na všechno. Je to i o tom, co psovi sedne. Já jen nechci zkoušet úplné propadáky. Teď to nijak nepropaguji, ale třeba plus je i to, že je to česká firma - náklady na dopravu, uskladnění atd. Zamlouvají se mi asi ty Petkult, Barking Heads, příp. nějaké lisované za studena.
nikitini
napsal(a):
Moučka? Je tam napsáno losos sušený, tak tomu asi nerozumím. Deklarují omega 3: 0,7%, omega 6: 1,61%. Hodně rohlíků? Pšenice tam není, je to bezobilná řada.
To jsem dala pro představu - Brit jsme ještě nezkoušeli. Názory jsou na něj různé... ale jako na všechno. Je to i o tom, co psovi sedne. Já jen nechci zkoušet úplné propadáky. Teď to nijak nepropaguji, ale třeba plus je i to, že je to česká firma - náklady na dopravu, uskladnění atd. Zamlouvají se mi asi ty Petkult, Barking Heads, příp. nějaké lisované za studena.
tak promiňte, on už se dlouho o granulích nikdo nebavil vážně :-)
je to hodně sacharidů, protože tuk a protein a popel a voda dají dohromady asi půl pytle, tak ten zbytek jsou "rohlíky"
Petkult ok, Barking heads se mi líbí také, mají pěkné obrázky.. ne, jsou dobré
koukněte, BH salmon stojí 1280 na petshop.co.uk, u nás 1310, tak já myslím, že ta cena dovozu a obalu nebude závratná, navíc značka je dělaná v největší fabrice Evropy, za pár peněz Vám tam udělají paletu krmení a tu paletu pošlou spolu s dalšími x značkami, jinak by to sem nikdo nevozil (má představa)
no a to ještě nevíte, že máme granule pečené a .. a vůbec :-)
obvykle prý štěňatům gran. lisované a pečené nestačí (málo tuku, případně víc vlákniny), asi je to pravda, mám je spíše jako přílohu, jinak by mi pes tloustl (a jako štěňátko by byl zas tyčkovitý)
maso v Brit atp. .. tady je to prý maso.. a jiný den moučka
https://krmivo-brit.cz/cs/consultations/detail?nid=75926
https://krmivo-brit.cz/cs/consultations/detail?nid=71927
nevím, ve fabrice jsem nebyla, všecko jsem to pokoupila v krámech, osobně kvůli expiraci, pes a kočky nešťastné (podlaha též), pes se navíc drbe, Brit, BC, Carnilove, Ontario, Sam´s field, Prospera, všecko stejné, IRONpet ještě zkusím, když to je ta česká firma, třeba mám zvěř jen rozmazlenou, fakt nevím
do Brit fresh přidali ještě prý čerstvé maso, tak asi jo, když to říkají, ale já už nikomu nevěřím :-)
české jsou ještě Fitmin (myslím, že pořád ještě špatná konzervace), Delikan, Anka (obojí nějak nebudí důvěru) a Nativia (tam už je to ok), Nativia real meat snad má jen maso.. ale nikdo je tu nechtěl jíst, jenom potkan
Yoggies jsou české dělané v německu, Krmiva Hulín dělají něco podobné, ale lid na to nadává (já neznám), nevím proč
megi-the-dog
napsal(a):
je to hodně sacharidů, protože tuk a protein a popel a voda dají dohromady asi půl pytle, tak ten zbytek jsou "rohlíky"
koukněte, BH salmon stojí 1280 na petshop.co.uk, u nás 1310, tak já myslím, že ta cena dovozu a obalu nebude závratná, navíc značka je dělaná v největší fabrice Evropy, za pár peněz Vám tam udělají paletu krmení a tu paletu pošlou spolu s dalšími x značkami, jinak by to sem nikdo nevozil (má představa)
obvykle prý štěňatům gran. lisované a pečené nestačí (málo tuku, případně víc vlákniny), asi je to pravda, mám je spíše jako přílohu, jinak by mi pes tloustl (a jako štěňátko by byl zas tyčkovitý)
nevím, ve fabrice jsem nebyla, všecko jsem to pokoupila v krámech, osobně kvůli expiraci, pes a kočky nešťastné (podlaha též), pes se navíc drbe, Brit, BC, Carnilove, Ontario, Sam´s field, Prospera, všecko stejné, IRONpet ještě zkusím, když to je ta česká firma, třeba mám zvěř jen rozmazlenou, fakt nevím
do Brit fresh přidali ještě prý čerstvé maso, tak asi jo, když to říkají, ale já už nikomu nevěřím :-)
české jsou ještě Fitmin (myslím, že pořád ještě špatná konzervace), Delikan, Anka (obojí nějak nebudí důvěru) a Nativia (tam už je to ok), Nativia real meat snad má jen maso.. ale nikdo je tu nechtěl jíst, jenom potkan
Yoggies jsou české dělané v německu, Krmiva Hulín dělají něco podobné, ale lid na to nadává (já neznám), nevím proč
Já právě pro prtě nebudu kupovat 12 kg balení, ideálka je tak 5 kg a to se moc nevyrábí.
Yoggies jsou podobné jako Lukullus. Krmiva Hulín mám nedaleko, také jsem na ně narazila. Možná tam zajedu a podívám se osobně.
megi-the-dog
napsal(a):
Z granulí z "Krmiva Hulín" mají psí obří hromady, vyzkoušeno opakovaně na různých psech.
BH jsou 1,5 - 4 - 6 - 12 - 18 kg, Purizon 1 - 4 - 12, Wolfsblut 0,5 - 2 - 6 - 15, Essential 3 - 12, Trainer 0,8 - 2 - 7 - 12, N&D 0,8 - 2,5 - 7 - 12, Eden 2 - 6 - 12, Akela 1,5 - 10, Magnusson 0,6 - 2 - 4,5 - 10 - 14, Bubeck 0,7 - 1 - 5 - 6 - 12, Carneeval 0,5 - 2 - 6 - 12 - 18, Marp holistic 2 - 4 - 12 - 18 kg
AliceE
napsal(a):
Já krmím granulema Brit Care. Krmili jsme jak štěňata tak psí seniory a nikdy naši psi neměli žádné zdravotní problémy. Ani jsem na nich nepozorovala, že by jim někdy něco chybělo. Máme zdravé a aktivní psy.
už zas nejste OlinaM rozvod
ale vážně, to ta fabrika shořela nebo co se stalo ?
Dobrý den, pro štěně Tibetského teriéra bych volila https://www.aaagranule.cz/granule-pro-psy/essential-foods-beginning-small-breed-3-kg/ nebo https://www.aaagranule.cz/granule-pro-psy/barking-heads-puppy-days-new-6-kg/ . Pro staršího Yorkshira https://www.aaagranule.cz/granule-pro-psy/nativia-real-meat-rabbit-rice-8-kg/ nebo https://www.aaagranule.cz/granule-pro-psy/barking-heads-golden-years-new-6-kg/ nebo https://www.aaagranule.cz/granule-pro-psy/essential-foods-older-12-5-kg/
GAELLE
napsal(a):
náš třeba vůbec nechtěl žádné ovoce ani zeleninu. Takže se obávám že pouze maso s přílohou nestačí. Co vitaminy atd?
vitaminy jsou v: maso, vejce, vnitřnosti, obilí
maskovaná zelenina: bramborová kaše
vit. C je problém, pes si vyrobí sám důležité minimum, ale v období růstu nebo při nemoci, v chladu, při veliké fyz. námaze,.. nestačí
tam nestačí ani ten dodávaný zeleninou a ovocem, protože využitelnost
ale
sice je ho málo v porovnání s obsahem v šípku, ale je - jehněčí vnitřnosti, kozí mléko
vit. K si pes též tvoří sám, jen při vybití střevní mikroflóry je trabl, ale dá se získat z vajec, navíc ho příroda šikovně zařadila mezi rozpustné v tucích
dobře, velmi jsem si to zjednodušila, ale když s námi vydrželi třikrát deset tisíc let ?