Zhoubný agresivní nádor mléčné žlázy u feny

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.1.2019 09:10

Dobrý den,mám 13letou fenku křížence Elišku.Zhruba někdy před Vánoci se jí na mléčných žlázách udělal takový červený zapálený flek .Jela jsem na veterinu kde ji z toho ihned odebrali vzorky .Sdělili mi že je to zhoubný nejagresivnější nádor a že s tím se bohužel nic dělat nedá.Pred rokem už se zlazama byla na operaci a celou jednu stranu ji odebrali,teď se to udělalo na druhé . Veterinářka řekla že to proste půjde hodně rychle.Nador roste před očima ,je to obrovská masivní zapálená boule a u toho dalších plno bulek s červenou jakoby vyrážkou .K tomu začaly hrozně otékat zadní nohy .Včera jsem volala na veterinu ,jestli už ji prostě netrapim :( řekli mi že dokud má chuť k jidlu a dojde se vyvenčit (ikdyz kulhá ) tak se ještě netrápí .Včera večer ji z jednoho toho pupínků na nádorů začala lehce tect krev,olizovala si to celou noc.Pred chvíli jsem ji normálně vzala vyvenčit ,dala jsem ji najíst a uložila do postele.
Moc vás prosím ,má někdo stejnou zkušenost přesně s tímhle typem nádorů ?Kam až to ještě může zajit ,co se může stát ,kdy přijde ten čas ,jsem už úplně na dně .Předem Všem moc děkuji za odpovědi

14.1.2019 09:13

Inflamatorní karcinom u lidí bolí.

A u svého psa bych tento stav teda už nedala.

14.1.2019 09:22

Tohle měla napsané ve zprávě v prosinci ,prosim má někdo stejnou zkušenost?
Já už nevím co mám dělat
Stále spala,nevšímala si toho ale od večera si to začala olizovat a stále si to olizuje

14.1.2019 09:47

utratit.

Prostě tak, no.

14.1.2019 09:52

Já tam včera kvůli tomu volala ,prý dokud ji a venčí se tak se to ještě takhle neresi :(
Mlsa dobrůtky ,vrtí ocáskem ,Vítá mě..je to prostě hrozně těžký :( ale děkuju za názor

14.1.2019 09:59

Jak, dokud se venčí.

V zákoně na ochranu zvířat to máte naprosto jasně černé na bílém: za týrání se považuje d) vydat slabé, nevyléčitelně nemocné, vyčerpané nebo staré zvíře, pro které je další přežívání spojeno s trvalou bolestí nebo utrpením, k jinému účelu než neodkladnému a bezbolestnému usmrcení,

Je nevyléčitelně nemocná? Ano.

Je jeho další přežívání spojené s trvalou bolestí nebo utrpením? No, představte si sebe, jak vás žere zhoubný nádor. Lidi otoky končetin způsobené metastázami v mízních cévách bolí. To, co popisujete, začervenání a vyrážka, to je příznak toho, že se jedná o inflamatorní karcinom, tzn. velmi zhoubný nádor doprovázený zánětem okolní tkáně. To je také bolestivý stav u člověka. Pokud si to olizuje, tak očividně něco nepříjemného ten pes cítí. Plus říkáte, že to začalo téct? Je tam asi nekróza v tumoru. Nekróza bolí.

Takže ano, další přežívání toho zvířete je spojené s trvalou bolestí a utrpením.

Fakt nevím, na co ještě čekáte.

14.1.2019 10:02

jinak co se stane dál? Nádor se na vás vyvalí v nekrotický smradlavý vřed. Možná už dneska, nejpozději zítra, od chvíle, kdy "začne něco téct" to netrvá dlouho, spíš hodiny.

a ta zvířata někdy žerou i ve chvíli, když už jen leží ve smradu a z celého břicha jim vytéká hustá hmota rozkládající se nádorové masy a všechny končetiny mají tak sloní, že je nemůžu ani zananylovat....

14.1.2019 10:07

Tohle je prostě vždycky těžký, ale s tou fenkou to bude prostě už jen horší a hnusnější a horší. Pokud jste vy sama už i volala na veterinu, že je čas, tak to vidíte a cítíte uvnitř sama. Nenechte se odradit a prostě jí nechte utratit, klidně i jinde. Nebojte se opravdu, že by vás někdo odmítl. Rozumný veterinář přece taky nenechá to zvíře trpět.

14.1.2019 10:09

Máte pravdu ,už prostě není na co čekat . Děkuju

14.1.2019 10:21

Držte se.

14.1.2019 10:34

Nenechte ji trápit. To, že žere a že se jde vyvenčit, fakt není známkou, že je jí fajn. Má bolesti, není jí dobře. A bude to jen horší. Jestli ji máte ráda, umožněte jí odchod co nejdřív, ve vaší náruči, a třeba i v domácím prostředí (zavolat veterináře k vám domů).
Držte se.

14.1.2019 10:55
hn..

XXX.XXX.245.238

bohužel s odkládáním eutanazie ze strany veta jsem se setkala už několikrát. jednou i v podobném případě - u staré fenky s nekrotickým páchnoucím nádorem, která ještě chodila, žrala a vrtěla na veta ocasem. Dodnes vzpomínám, jak jsem uvažovala o způsobu, jak fenu doma nějak elegantně zabít. nakonec jsem veta ukecala, ale bylo u toho hodně řečí a ukončená další spolupráce. neváhala bych ani minutu, bude to jen horší.

14.1.2019 11:00
GAELLE

XXX.XXX.55.67

dopřejte jí to co nám lidem dopřáno není....................odejít v klidu pokoji. Držte se. Je mi fenky moc líto ..............

14.1.2019 12:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máte pravdu ,už prostě není na co čekat . Děkuju

......to ráno když jsem jela s fenkou na kontrolu, normálně ještě žrala, vyvenčila se, mazlila, vrtěla ocáskem......na veterině v čekárně naprosto klidná, občas zavrtěla ocáskem........po odběrech mi ji veterinář doslova vyrval z náručí aby jí mohl uspat, kdy jsem mu vše říkala, povídal, že její hodnoty laboratorní už nejsou slučitelné s normálním životem a že by mi po cestě moha začít křečovat a to že by mi nepřál.......byla jsem v šoku, ale zemřela mi v náruči vedle v místnost v klidu já bych po tom jak byla ráno "v pohodě" sama na to nikdy nepřistoupila, ale ona asi už věděla, proto byla tak v klidu a pohodě takže někdy je to jejich chování opravdu matoucí a člověk si myslí, že to ještě půjde......držte se, hodě sil, ale nechte jí prosím odejít.........

14.1.2019 13:11
zdenula

XXX.XXX.135.165

Podobnou situaci jsem také řešila. Fena, necelých 8 let, obrovský nádor jako pěst na hrudníku, z kterého vytékala hnědavá tekutina. Doma ještě štěně, které mělo tendenci to olizovat. Vet udělala RTG plic a bylo jasno. Metastázy v celých plicích. Ještě ten den jsem ji nechala doma uspat, aby měla klid. Držím pěsti, je to hrozné rozhodování po těch společných letech, ale práv proto, že ji milujete ji nenechte trápit, ale pokud možno důstojně odejít.

15.1.2019 07:19
fikovnice

XXX.XXX.135.146

jinak co se stane dál? Nádor se na vás vyvalí v nekrotický smradlavý vřed. Možná už dneska, nejpozději zítra, od chvíle, kdy "začne něco téct" to netrvá dlouho, spíš hodiny.

a ta zvířata někdy žerou i ve chvíli, když už jen leží ve smradu a z celého břicha jim vytéká hustá hmota rozkládající se nádorové masy a všechny končetiny mají tak sloní, že je nemůžu ani zananylovat....

To má fakt tak strašně rychlý postup? Od první sekrece po vyvalení v řádu hodin? Překvapuje mě to, hrozné...
A ten lymfedém - předpokládám, že narážíte na to, že pak provést eutanázii je těžké...? Takže usmrcení intrakardiální injekcí, když se jinak nedaří?

Jinak zadavatelce přeji hodně síly k překonání smutného období!

15.1.2019 08:16

fikovnice napsal(a):
To má fakt tak strašně rychlý postup? Od první sekrece po vyvalení v řádu hodin? Překvapuje mě to, hrozné...
A ten lymfedém - předpokládám, že narážíte na to, že pak provést eutanázii je těžké...? Takže usmrcení intrakardiální injekcí, když se jinak nedaří?

Jinak zadavatelce přeji hodně síly k překonání smutného období!

Ano, je to opravdu rychlé. Začne prosakovat cosi, většinou je to hnědé a řídké, tak nějak přes kůži a pak se to rozpadne.

A ano, často takové chudinky utrácím intrakardiálně po předchozí anestezii nitrosvalové, kde někdy není použitelný ani ten sval na pánevní končetině a hledám někde na plecích nebo na krku. Někdy je třeba otok opravdu jen vzadu a přední nožky jsou ok, ale častokrát to jen tak na první pohled vypadá a po prohmatání předních je tam otok taky.

15.1.2019 17:19
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Ano, je to opravdu rychlé. Začne prosakovat cosi, většinou je to hnědé a řídké, tak nějak přes kůži a pak se to rozpadne.

A ano, často takové chudinky utrácím intrakardiálně po předchozí anestezii nitrosvalové, kde někdy není použitelný ani ten sval na pánevní končetině a hledám někde na plecích nebo na krku. Někdy je třeba otok opravdu jen vzadu a přední nožky jsou ok, ale častokrát to jen tak na první pohled vypadá a po prohmatání předních je tam otok taky.

nám veterinář psa nepíchal ani do nohy ani do srdce.Dal mu injekci někam za krk. Přestože jsem byla těsně u něj a šeptala mu do ucha okamžik kdy mu dotlouklo srdce a dodychal jsem nepoznala. Trvalo to asi 5-10minut. Rozhodně netrpěl... Ptali jsme se na látku a říkal jen nějaké číslo ne název..........bylo to strašné. Já bych to tedy dělat se svojí povahou nemohla...............

15.1.2019 17:28

GAELLE napsal(a):
nám veterinář psa nepíchal ani do nohy ani do srdce.Dal mu injekci někam za krk. Přestože jsem byla těsně u něj a šeptala mu do ucha okamžik kdy mu dotlouklo srdce a dodychal jsem nepoznala. Trvalo to asi 5-10minut. Rozhodně netrpěl... Ptali jsme se na látku a říkal jen nějaké číslo ne název..........bylo to strašné. Já bych to tedy dělat se svojí povahou nemohla...............

Někam za krk?

Barbituráty musí jít do krevního oběhu. Ideál je kanyla. Nebo srdce, při nejhorším plíce, některé se bez většího dráždění vstřebají i z dutiny břišní. Ale pokud chci utratit předávkováním anestezií, potřebuji dostat látku do krve.

Jediné, co může psa zabít při injekci do svalu je nějaký myorelaxans, derivát kurare, používal se sukcinylcholin. Na první pohled pohodlná (jen píchnout do nohy), rychlá a krásná smrt. Až na to, že udušením.

15.1.2019 17:33
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Někam za krk?

Barbituráty musí jít do krevního oběhu. Ideál je kanyla. Nebo srdce, při nejhorším plíce, některé se bez většího dráždění vstřebají i z dutiny břišní. Ale pokud chci utratit předávkováním anestezií, potřebuji dostat látku do krve.

Jediné, co může psa zabít při injekci do svalu je nějaký myorelaxans, derivát kurare, používal se sukcinylcholin. Na první pohled pohodlná (jen píchnout do nohy), rychlá a krásná smrt. Až na to, že udušením.

ne opravdu ho nepíchal ani do žíly do nohy ani do srdce to vím jistě. a že by se dusil to ani náhodou. dýchal čím dál pomaleji, srdce mu tlouklo a pak najednou nic...............tak nevím co použil. On je to takový místní šarlatán .............a ještě říkal že správně by nám ho neměl vydat při jeho velikosti a váze.

15.1.2019 18:37

No mohl ho píchnout do srdce, že jste si ani nevšimli, to lze.

15.1.2019 20:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

asi ne,pes ležel na pravém boku břichem ke mně a já ho stále hladila a mluvila na něj. Vůbec jsem neviděla kdy a kam ho píchl. Ale zeptám se přítele ten byl asi víc při smyslech a hlavně stál v čele stolu zezadu za psem a mohl vidět ............je to už jedno hlavně že se netrápil a vydal nám ho. Snad už se někde s Eliškou prohání u duhového mostu.

16.1.2019 05:53

Kudy se dostanu do cisterna magna.....

16.1.2019 08:30

Kudy se dostanu do cisterna magna.....

Jakože že by to člověk trefil u psa jen tak mimochodem zatímco panička mazlí? A pes by si nevšiml?

16.1.2019 10:27
fikovnice

XXX.XXX.135.170

K druhému odstavci - ano, to jsem si myslela. První odstavec - smutné. Proto eutanázii je potřeba správně načasovat, i když chápu, že pro majitele je to velmi velmi těžké.

16.1.2019 10:32
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Někam za krk?

Toto je nejhorší smrt jaká vůbec existuje! Předpokládám/předpokládala jsem, že je to zakázané....??
Na první pohled zvíře v naprostém klidu odejde. JENŽE - myorelaxans způsobí ochrnutí veškerého svalstva (včetně dýchacího) a zvíře ZA PLNÉHO VĚDOMÍ se udusí. Píšu to i z toho důvodu, že mám po několika operacích. Po poslední to árař neodhadl, předávkoval mě myoralaxanciemi, respektive nesprávně ubíral CA při probouzení a já se probudila do plného vědomí a nemohla jsem dýchat, ale nemohla dát nic najevo. Naprosto hrůzný zážitek! Jen si pamatuji ten šrumec okolo, prodýchávání ambuvakem,...

16.1.2019 10:35
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Jakože že by to člověk trefil u psa jen tak mimochodem zatímco panička mazlí? A pes by si nevšiml?

Nemohl na uchu jít do žíly? Možná se ptám blbě. Vím, že se chodí do pacek...

16.1.2019 10:36
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Nebo do plic....?

16.1.2019 14:02

fikovnice napsal(a):
Nemohl na uchu jít do žíly? Možná se ptám blbě. Vím, že se chodí do pacek...

ušní žíla je dost malá, taky by se muselo ucho oholit, trošku si to přiškrtit a aplikovat malou jehlou nebo přes motýlový katetr, takže pomalu, to by si určitě každý všiml.

ale do plic by to šlo, no.

16.1.2019 14:27
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ušní žíla je dost malá, taky by se muselo ucho oholit, trošku si to přiškrtit a aplikovat malou jehlou nebo přes motýlový katetr, takže pomalu, to by si určitě každý všiml.

ale do plic by to šlo, no.

já si pořád myslím že ho jen píchl někam do krku či do zad přes kůži. Pes už byl na tom špatně když jsme ho tam vezli, zvracel (selhaly mu ledviny) tak jen odevzdaně na tom stole ležel. Veterinář chtěl ještě něco zkoušet ale já si přála aby ho už nechal jít. Byli jsme celou dobu u něj, určitě mu nic neškrtil ani neholil. A pes v naprostém klidu dodýchal a zastavilo se mu srdce.kdyby se dusil tak bychom to viděli ne? Nevím jak dlouho to trvalo, v tom stresu člověk hodiny nesleduje. Mám pocit že přítel se ho ptal co bylo v té stříkačce a on řekl jen nějaké písmeno a číslo................a kdyby ho píchal do plic tak to by asi bylo zepředu ne? a já stála mezi jeho zadníma a předníma nohama když ležel na boku (pravém)

16.1.2019 14:35
GAELLE

XXX.XXX.55.67

zeptala bych se ho co to bylo ale my k němu nechodili ani chodit nebudem. byla to nouzovka večer. nikdo k němu moc nechodí je "zvláštní"

16.1.2019 16:10
saola

XXX.XXX.250.214

T61?
Děsíte mne, tohle se podává intravenózně a nikoliv zvířeti při vědomí.

16.1.2019 16:27
GAELLE

XXX.XXX.55.67

saola napsal(a):
T61?
Děsíte mne, tohle se podává intravenózně a nikoliv zvířeti při vědomí.

je to možné. teď jsem zase zděšená já. ale majitel přece nemůže radit veterináři co a kdy a jak má použít.......................a fakt je že pes už moc při vědomí nebyl

Přidejte reakci

Přidat smajlík