Během pár dnů si pojedeme pro štěně Yorka a mě už teď děsí učení čůrání ven. Jak se to dělá u tak maličkých pejsků, když je venku metr sněhu . . . Mám borderkolii, vzala jsem si ji taky v zimě, ale takové houdy sněha nebyly a pejsek byl větší a chlupatější. Takového drobečka mám strach nechat venku déle, než se vyprázdní. Děkuju za rady. Má 8 týdnů
Tak určite ho vonku nehodíte do metrovej kopy snehu :) Kúpila by som mu nejaký mini svetrík a začala ho normálne nosiť von, niekde na odhrnutý priestor, ale pokiaľ budú takéto mrazy tak len na nevyhnutný čas kým urobí čo má. Radšej veľakrát za deň ale len na krátko. Postupne si zvykne a za mesiac už snáď bude aj počasie lepšie a budete môcť prechádzky pomaly predlžovať.
rennie111
napsal(a):
Tak určite ho vonku nehodíte do metrovej kopy snehu :) Kúpila by som mu nejaký mini svetrík a začala ho normálne nosiť von, niekde na odhrnutý priestor, ale pokiaľ budú takéto mrazy tak len na nevyhnutný čas kým urobí čo má. Radšej veľakrát za deň ale len na krátko. Postupne si zvykne a za mesiac už snáď bude aj počasie lepšie a budete môcť prechádzky pomaly predlžovať.
Pletený svetřík určitě ne, ale nepromokavá bundička, kryjící záda i bříško, je u takového mrněte v zimě na místě.
kivus
napsal(a):
děkuju za názory, chovatelka je názoru, že dokud nebude proočkovaný, má čůrat doma na plínu . . .
Asi je to vec názoru, no ja by som ho na plienku neučila, hrozne zle sa to potom odúča. Kým nie je doočkovaný tak sa maximálne vyhýbajte cudzím psom, po 2. očkovaní ani to však už netreba hrotiť, pokiaľ sa stretávate so psami ktoré sú zaočkované. Vyhýbala by som sa len cvičáku, alebo výstave kde je fakt veľa psov.
kivus
napsal(a):
děkuju za názory, chovatelka je názoru, že dokud nebude proočkovaný, má čůrat doma na plínu . . .
To je strašná blbost a divím se, že se ještě stále najde tolik chovatelů, kteří tuto blbost předávají dál
Sice už nejsme parvovirosis-free stát díky neustálému importu toulavých psů s Rumunska, Slovenska, Řecka apod., ale pro štěně je toto období nejdůležitější kvůli socializaci a přijímání nových vjemů. Není tedy nic horšího, než psa mít měsíc nebo i více zavřeného doma v bytě.. Nejen, že přijde o ranou socializaci, ale často tito psi venčící se doma na plenku mají později problém s hygienou, jelikož jim venčení doma přijde úplně normální.
Samozřejmě nechoďte se psem do psích parků a na místa výskytu velkého množství neznámých psů, ale naopak ho seznamujte se psy, o kterých víte, že jsou naočkovaní, a vystavujte ho venkovnímu ruchu tam, kde není až takový provoz psů.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Parvovirozu štěně nemusí chytit venku...můžete jí přitáhnout z venku i vy-páníčci...