Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2019 22:39
Dianca47

XXX.XXX.209.231

Dobrý den, prosím o radu, už si nevím rady, četla jsem hodně diskuzi a nikde jsem bohužel nenašla odpověď...Mám doma 5ti měsíční štěně Irského červenobílého sestra.. Je strašně chytrý, rychle se učí, jakýkoliv cvik co jsem jo učila mu netrvalo se naučit déle než 2 dny, ale co se týče čůrání? Bez úspěchu...až po 3 měsících utírání loužiček a vysoušení jich z koberce (přivezli jsme si ho domů jako 2 měsíční) začal konečně čůrat jenom venku...no a teď asi po 2 týdnech klidu opět začal doma...😦 Nevím co s tím už...venku ho vždy chválím a dostane pamlsek...doma ho pokárám slovem fuj a nebo nesmíš...tělesný tresty nepoužívám...prosím poraďte proč opět začal doma? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2019 22:44

Nastydl ?
Snaží se si říct nebo kudy jde, tudy čůrá ? Tajně, před lidmi ? Po hodině, deseti ?

21.1.2019 09:49

doma netrestej nijak a to ani káráním!
Ten jediný okamžik, kdy má smysl něžně projevit nevůli je ten, kdy se štěně teprve chystá - pak i má smysl říct intonací nespokojené NE, štěně okamžitě bafnout a mazat s ním ven (k tomuto jsem přiřadila povel "čurávenku"), a tam (jsem opět s "čurávenku") za vykonání potřeby pochválit

a samozřejmě je zde otázka onoho nachlazení.....

21.1.2019 10:40
karo2702

XXX.XXX.172.116

Každý pejsek dá nějak najevo, že se mu chce. Některý výrazně, některý jen nepatrně. Ale vždycky tam něco je. Chce to vypozorovat a pak ho vždy drapnout a jít. Teď je venku zima, mohl se nachladit. Nestresovat, netrestat. Chce to s klidem

21.1.2019 10:49
fikovnice

XXX.XXX.135.170

karo2702 napsal(a):
Každý pejsek dá nějak najevo, že se mu chce. Některý výrazně, některý jen nepatrně. Ale vždycky tam něco je. Chce to vypozorovat a pak ho vždy drapnout a jít. Teď je venku zima, mohl se nachladit. Nestresovat, netrestat. Chce to s klidem

Dala jsem Vám + , téměř se vším souhlasím....jen jsem již viděla psa (fenu), která šla po bytě, bez jakéhokoli signálu přidřepla, vymočila se a pokračovala v chůzi dál. Tak jen že i takovéto případy se dějí... Jinak s radami samozřejmě souhlasím.

21.1.2019 22:25
Dianca47

XXX.XXX.209.231

Právě že vůbec nedává najevo, kdy se mu chce, teda teďka poslední dobou...před tím jsem to poznala tak, že všude možně začal po pokoji přešlapavat, takže jsem Čapla a buď rychle ven a když jsem viděla, že to asi nevydrží tak jsem ho přenesla na plínu, kde vpohodě se vyčural...ale teď? Prostě v klidu třeba je se mnou na sedačce a najednou začne chcát, podotýkám že na té sedačce! 😭😭 Pokud se nachladil co a tím? Rychle k veterináři a nebo stačí nějaká domácí léčba?

21.1.2019 23:48

Dianca47 napsal(a):
Právě že vůbec nedává najevo, kdy se mu chce, teda teďka poslední dobou...před tím jsem to poznala tak, že všude možně začal po pokoji přešlapavat, takže jsem Čapla a buď rychle ven a když jsem viděla, že to asi nevydrží tak jsem ho přenesla na plínu, kde vpohodě se vyčural...ale teď? Prostě v klidu třeba je se mnou na sedačce a najednou začne chcát, podotýkám že na té sedačce! 😭😭 Pokud se nachladil co a tím? Rychle k veterináři a nebo stačí nějaká domácí léčba?

K veterináři s močí, ten napíše atb.

22.1.2019 06:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já bych v téhle sibérii taky čůrala doma. Zrovna teď je venku -12°C. Tam by člověk ani psa nevyhnal.

22.1.2019 10:57

sisi58 napsal(a):
Já bych v téhle sibérii taky čůrala doma. Zrovna teď je venku -12°C. Tam by člověk ani psa nevyhnal.

Mám stejný problém - s tou zimou. Já naštěstí ven nemusím a fena jen na tu louž a je doma pomalu dřív než já. Ale vážně: Podle toho, že vstane a čůrá, tam kde je, typuji na zánět močových cest. K veterináři, ranní moč s sebou.

22.1.2019 12:48
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Dianca47 napsal(a):

Počkejte, ale to jste předtím tuším nepsala. Že máte doma plínu na močení. Matete tím psa. Jsem proti plenám, není-li zdravotní důvod nebo jiný závažný důvod (třeba ze strany majitele).

22.1.2019 12:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Počkejte, ale to jste předtím tuším nepsala. Že máte doma plínu na močení. Matete tím psa. Jsem proti plenám, není-li zdravotní důvod nebo jiný závažný důvod (třeba ze strany majitele).

Přesně.

22.1.2019 13:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):

Souhlasím. Vím, ze to tady nekdo taky praktikuje, ale me se to nelíbí. Navíc mam větší psy a fakt si nedovedu představit ze by se mi vencili doma na plinu nebo nejaky záchod. Pokud můžu psa normálně venčit, tak proc ho učit čůrat i doma, byť na plinu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík