Dobrý den, prosím o radu, už si nevím rady, četla jsem hodně diskuzi a nikde jsem bohužel nenašla odpověď...Mám doma 5ti měsíční štěně Irského červenobílého sestra.. Je strašně chytrý, rychle se učí, jakýkoliv cvik co jsem jo učila mu netrvalo se naučit déle než 2 dny, ale co se týče čůrání? Bez úspěchu...až po 3 měsících utírání loužiček a vysoušení jich z koberce (přivezli jsme si ho domů jako 2 měsíční) začal konečně čůrat jenom venku...no a teď asi po 2 týdnech klidu opět začal doma...😦 Nevím co s tím už...venku ho vždy chválím a dostane pamlsek...doma ho pokárám slovem fuj a nebo nesmíš...tělesný tresty nepoužívám...prosím poraďte proč opět začal doma? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nastydl ?
Snaží se si říct nebo kudy jde, tudy čůrá ? Tajně, před lidmi ? Po hodině, deseti ?

doma netrestej nijak a to ani káráním!
Ten jediný okamžik, kdy má smysl něžně projevit nevůli je ten, kdy se štěně teprve chystá - pak i má smysl říct intonací nespokojené NE, štěně okamžitě bafnout a mazat s ním ven (k tomuto jsem přiřadila povel "čurávenku"), a tam (jsem opět s "čurávenku") za vykonání potřeby pochválit
a samozřejmě je zde otázka onoho nachlazení.....
karo2702
napsal(a):
Každý pejsek dá nějak najevo, že se mu chce. Některý výrazně, některý jen nepatrně. Ale vždycky tam něco je. Chce to vypozorovat a pak ho vždy drapnout a jít. Teď je venku zima, mohl se nachladit. Nestresovat, netrestat. Chce to s klidem
Dala jsem Vám + , téměř se vším souhlasím....jen jsem již viděla psa (fenu), která šla po bytě, bez jakéhokoli signálu přidřepla, vymočila se a pokračovala v chůzi dál. Tak jen že i takovéto případy se dějí... Jinak s radami samozřejmě souhlasím.
Právě že vůbec nedává najevo, kdy se mu chce, teda teďka poslední dobou...před tím jsem to poznala tak, že všude možně začal po pokoji přešlapavat, takže jsem Čapla a buď rychle ven a když jsem viděla, že to asi nevydrží tak jsem ho přenesla na plínu, kde vpohodě se vyčural...ale teď? Prostě v klidu třeba je se mnou na sedačce a najednou začne chcát, podotýkám že na té sedačce! 😭😭 Pokud se nachladil co a tím? Rychle k veterináři a nebo stačí nějaká domácí léčba?

Dianca47
napsal(a):
Právě že vůbec nedává najevo, kdy se mu chce, teda teďka poslední dobou...před tím jsem to poznala tak, že všude možně začal po pokoji přešlapavat, takže jsem Čapla a buď rychle ven a když jsem viděla, že to asi nevydrží tak jsem ho přenesla na plínu, kde vpohodě se vyčural...ale teď? Prostě v klidu třeba je se mnou na sedačce a najednou začne chcát, podotýkám že na té sedačce! 😭😭 Pokud se nachladil co a tím? Rychle k veterináři a nebo stačí nějaká domácí léčba?
K veterináři s močí, ten napíše atb.

sisi58
napsal(a):
Já bych v téhle sibérii taky čůrala doma. Zrovna teď je venku -12°C. Tam by člověk ani psa nevyhnal.
Mám stejný problém - s tou zimou. Já naštěstí ven nemusím a fena jen na tu louž a je doma pomalu dřív než já. Ale vážně: Podle toho, že vstane a čůrá, tam kde je, typuji na zánět močových cest. K veterináři, ranní moč s sebou.
Dianca47
napsal(a):
Počkejte, ale to jste předtím tuším nepsala. Že máte doma plínu na močení. Matete tím psa. Jsem proti plenám, není-li zdravotní důvod nebo jiný závažný důvod (třeba ze strany majitele).
fikovnice
napsal(a):
Počkejte, ale to jste předtím tuším nepsala. Že máte doma plínu na močení. Matete tím psa. Jsem proti plenám, není-li zdravotní důvod nebo jiný závažný důvod (třeba ze strany majitele).
Souhlasím. Vím, ze to tady nekdo taky praktikuje, ale me se to nelíbí. Navíc mam větší psy a fakt si nedovedu představit ze by se mi vencili doma na plinu nebo nejaky záchod. Pokud můžu psa normálně venčit, tak proc ho učit čůrat i doma, byť na plinu.