To je jednoduché: nebude vyšší než NO. Stejně tak povaha: cokoliv mezi NO a borderou. Najděte si povahy obou psů a pes bude cokoliv z toho či všechno dohromady. Proto si lidi kupujou PP psy, protože tam je určitá povaha daná. Jistě, i tam se najdou vyjímky, ale ty už se právě dále nemnoží, protože pes neodpovídá standardu. Nemůže být třeba ustrašený NO, nebo startující bordera.
Stelli
napsal(a):
Přemýšlíme o štěňátku tohoto křížence na baráček se zahradou, ale trošku máme obavy, aby z něho nevyrostl třeba 40kg pes.. zda by ho mohl venčit i někdo méně zdatný- i přesto že plánujeme chodit na cvičák.
To bych neřekla. Tipuji tak 30 kg max.
Bude to akčňák, bude chtít pracovat se svými lidmi. Možná by třeba i hlídal.. je to loterie.
Ale nepočítala bych se zahradovým povalečem.
Andrýsek3
napsal(a):
To bych neřekla. Tipuji tak 30 kg max.
Bude to akčňák, bude chtít pracovat se svými lidmi. Možná by třeba i hlídal.. je to loterie.
Ale nepočítala bych se zahradovým povalečem.
Také máme takový odhad, ale je pravda že je to vždycky loterite u kříženců...
Právě po práci a o víkendech bychom s ním chodili na delší procházky, ale přes den by byl na zahrádce-s babičkou, pak je otázka, pokud bych s ním chodila na cvičák já, aby poslouchal i ostatní, třeba i tu babičku, když by s ním chtěla jít na procházky...
40 kg zvíře nižšího temperamentu může být někdy lépe kočírovatelné než hyperaktivní zvíře 30 kg. Nejvíc vytahané ruce a namožená ramena mám právě z těch akčnějších plemen 20 - 30 kg. A 30 kg staforda a 30 kg maliny je taky dost velkej rozdíl.
A počítejte se sklony k uštěkanosti, takže potřeba korekce (výchova, výcvik). V mém okolí i na kurzech, co kříženec s borderou, to Žvanil.
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
40 kg zvíře nižšího temperamentu může být někdy lépe kočírovatelné než hyperaktivní zvíře 30 kg. Nejvíc vytahané ruce a namožená ramena mám právě z těch akčnějších plemen 20 - 30 kg. A 30 kg staforda a 30 kg maliny je taky dost velkej rozdíl.
A počítejte se sklony k uštěkanosti, takže potřeba korekce (výchova, výcvik). V mém okolí i na kurzech, co kříženec s borderou, to Žvanil.
Souhlasím. S mym xAST necelých 30kg jsem mela na obranach co dělat, když bylo potreba ho vydrazdit na postroji. Jednou chtěl figurant podrzet NO, podstatně většího, mozna ke 40 kg a říká mi, at držím pevne, že je jak ma*or 😁. No pes vyskakoval, ja pořád čekala kdy zabere poradne a ono nic 😂 oproti memu psovi pohoda.
A retrívr, který vážil skoro 30 kg taky neměl takovou sílu jako ten lehčí xAST.
Stelli
napsal(a):
Přemýšlíme o štěňátku tohoto křížence na baráček se zahradou, ale trošku máme obavy, aby z něho nevyrostl třeba 40kg pes.. zda by ho mohl venčit i někdo méně zdatný- i přesto že plánujeme chodit na cvičák.
Jen se zeptám: nechcete psa s PP? Věčně zde omílané téma, já vím... Ale to někdo jako schválně nakryl borderu NO? Nebo nehoda? Nikdo Vám tady není schopen říct nic určitého, nic jistého... A že bordery jsou hyperaktivky, to asi víte. Nechcete raději pomoct nějakému útulkáči? Anebo to, co píšu v úvodu - pes s PP?
fikovnice
napsal(a):
Jen se zeptám: nechcete psa s PP? Věčně zde omílané téma, já vím... Ale to někdo jako schválně nakryl borderu NO? Nebo nehoda? Nikdo Vám tady není schopen říct nic určitého, nic jistého... A že bordery jsou hyperaktivky, to asi víte. Nechcete raději pomoct nějakému útulkáči? Anebo to, co píšu v úvodu - pes s PP?
Nehoda ...
Tohle byla spíš náhoda, že jsme si jednu fenečku od známých tak zamilovali , ale pejska jsme už ani neplánovali, po tom co nás opustil minulý rok pejsek (17let)..Takže pokud se nakonec rozhodnem nepořizovat, jiného pejska už mít asi nebudem ..ale děkuji za všechy rady tady
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Ta korekce uštěkanosti by mě zajímala nedokážu si moc představit, jak se dá toto pejska odnaučit, pokud by to v něm bylo
Stelli
napsal(a):
Také máme takový odhad, ale je pravda že je to vždycky loterite u kříženců...
Právě po práci a o víkendech bychom s ním chodili na delší procházky, ale přes den by byl na zahrádce-s babičkou, pak je otázka, pokud bych s ním chodila na cvičák já, aby poslouchal i ostatní, třeba i tu babičku, když by s ním chtěla jít na procházky...
Tak, je to docela originální způsob, jak dostat babičku na starý kolena do psychiatrické léčebny
Ale teď vážně - bude to určitě aktivní zvíře, které bude vyžadovat a pravděpodobně si i vynucovat pozornost. Takže hodně záleží na osobnosti, kondici, a pevnosti nervové soustavy babičky. Spíš bych nepočítala, že by babička mohla na procházky, s takovým psíkem do jeho cca 3 let věku, než bude vychovaný, a všechny návyky bude mít opravdu zažité tak, aby nezkoušel, co si může dovolit k babičce i ke svému okolí. Pokud nebude mít autoritu, a nebude se psem důsledně cvičit i ona, tak ji poslouchat nebude, i kdyby Vám šlapal, jako švýcarský hodinky.
Jako lze takového psa mít, ale pro jistotu bych ho navykla i na kotec, protože hodit ho na krk babičce, která se před ním "nemá kam schovat" by bylo nefér k ní, i k její zahrádce (kde navíc určitě nebude trávit dny, když je hnusně)
Tak já babička čtyř vnoučat musím napsat nemít psy tak v tom blázinci už jsem. Každý den pěkně do lesa pomalu deset km, psi udělají třicet. Sama bych do lesa nechodila.
bobina65
napsal(a):
Tak já babička čtyř vnoučat musím napsat nemít psy tak v tom blázinci už jsem. Každý den pěkně do lesa pomalu deset km, psi udělají třicet. Sama bych do lesa nechodila.
Proto jsem psala, že záleží a fyzické a psychické kondici babičky - může to být 55 letá ženská plná elánu, ale taky 80 letá stařenka, co jí furt po domě běhá ten němec, co jí schovává věci, a na zahrádku si chodí odpočinout …
bobina65
napsal(a):
Vy budete akční babička ...
naše babička by nějakého pejska společníka taky chtěla, ale nevím jestli by na tohoto fyzicky stačila, a možná i psychicky pokud s ním ona bude trávit asi nejvíc času , a člověk nikdy u křížence neví co se z něj vyklube, i přes veškerý výcvik
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Proto jsem psala, že záleží a fyzické a psychické kondici babičky - může to být 55 letá ženská plná elánu, ale taky 80 letá stařenka, co jí furt po domě běhá ten němec, co jí schovává věci, a na zahrádku si chodí odpočinout …
Souhlasím s Vámi, bohužel je to pravda ...Rozmýšlíme se delší dobu, ptáme se všude na rady a přemýšlíme každý den, jak by jsme to zvládali, pokud by byl nějaký problém.....pejsek je velká radost , ale taky hlavně starost a to na několik let, ale i tak není lehké nechat rozhodnout rozum a ne cit
Stelli
napsal(a):
Souhlasím s Vámi, bohužel je to pravda ...Rozmýšlíme se delší dobu, ptáme se všude na rady a přemýšlíme každý den, jak by jsme to zvládali, pokud by byl nějaký problém.....pejsek je velká radost , ale taky hlavně starost a to na několik let, ale i tak není lehké nechat rozhodnout rozum a ne cit
v takovém případě bych udělala dobrý skutek, a vzala nějakého staršího klidného psa z útulku - babička i pejsek si budou dělat společnost, a spokojení budou všichni
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
v takovém případě bych udělala dobrý skutek, a vzala nějakého staršího klidného psa z útulku - babička i pejsek si budou dělat společnost, a spokojení budou všichni
Z toho máme taky strach, přece jen u pejska z útulku taky nemůže člověk vědět, jestli nebude problémový a ještě si zvykne na nové prostředí a majitele, jak bude vycházet s ostatními psy a lidmi...
Takže to vypadá, že si zatím pejska nepořídíme
Stelli
napsal(a):
Ta korekce uštěkanosti by mě zajímala nedokážu si moc představit, jak se dá toto pejska odnaučit, pokud by to v něm bylo
Odnaučit ne, ale můžete ho naučit to nedělat, když není potřeba a dělat, když to potře je. No a to se musí hned od mala. Nejlépe naučit štěkat na povel. Aby se to štěkání takzvaně "vyplatilo". Buď že ho pochválíte (slovně, pamlskem, hrou) za to že vlastně dělá trik, nebo že ho pochválíte, že pěkně hlídá - budete-li chtít aby se choval jako pes hlídací (oznamovací). Stejně tak že ho umlčíte (povelem) ve chvíli, kdy se štěkání nehodí. Ona ta ušňafanost mám hodně společného s tím vynucováním pozornosti, co tu zmiňovala Inspektor_Pišišvor. A to je potřeba v psovi neupevňovat. Ale o tom si můžete najít celkem dost článků na internetu.
Stelli
napsal(a):
Z toho máme taky strach, přece jen u pejska z útulku taky nemůže člověk vědět, jestli nebude problémový a ještě si zvykne na nové prostředí a majitele, jak bude vycházet s ostatními psy a lidmi...
Tak musíte prostě co nejvíce nastudovat a pročíst - o útulcích. Pak je možnost event. vybraného psíka chodit třeba pár týdnů venčit, vycházky prodlužovat a zjišťovat co nejvíc info o tom vyvoleném. Že bude vděčný, je téměř jisté. Akorát nevím, zda všechny útulky vychází zájemcům vstříc - viz zde mnoho debat na toto téma. Takže správný výběr nejen pesana, ale i útulku.
Stelli
napsal(a):
Tady máte 7měsíční nádhernou ovčandu s PP k prodeji jen za 6000. Třeba je to ta pravá pro Vás :)
https://www.letgo.cz/item/fenka-nemeckeho-ovcaka-iid-13542293
Stelli
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá odhad, jaká může být hmotnost dospělého psa (fenky)-křížence Německého ovčáka a border kolie . Teď v 6 týdnech má štěně cca 3,5 kg....
A zda někdo poradí ,jakou povahu můžeme očekávat u takových kříženců .
Děkuji za odpoveď
Dobrý den
Chtěla bych se vás zeptat,kde ste sahnal-a křížence border kolie a německého ovčáka
Děkuji za odpověď
Máme kříženku border kolie a německého ovčáka (75% BOC, 25 % NO)
Pro nás nejlepší pes na světě.
Potvrzuji, co bylo psáno výše - je to velice aktivní pes, miluje jakoukoliv činnost, je extra inteligentní. Po NO výborná hlídačka (včetně štěkání). Po BOC má přirozeně přátelský vztah k domácím zvířatům. Skvěle rozlišuje lidi, za svoji rodinu by položila život.
Je to středně velký pes - cca 20 - 22 kg.
L.A.S.
napsal(a):
Máme kříženku border kolie a německého ovčáka (75% BOC, 25 % NO)
Pro nás nejlepší pes na světě.
Potvrzuji, co bylo psáno výše - je to velice aktivní pes, miluje jakoukoliv činnost, je extra inteligentní. Po NO výborná hlídačka (včetně štěkání). Po BOC má přirozeně přátelský vztah k domácím zvířatům. Skvěle rozlišuje lidi, za svoji rodinu by položila život.
Je to středně velký pes - cca 20 - 22 kg.
krásná. zajímavá kombinace
Uživatel s deaktivovaným účtem

kanetoko1
napsal(a):
Tak třeba budu mít taky náhodu a povede se jí sehnat
Však kříženců je v útulku plno
Polie

XXX.XXX.179.134
Zdravím.
Máme šestiletou fenku křížence NO x BoC.
Je vysoká cca 58 cm v kohoutku, váží po kastraci 25 kg.
Sice byla celkem hyperaktivní, ale už je z ní domácí povaleč. Hrozně hodná, učenlivá a poslušná.
Dogs_cz

XXX.XXX.107.3
Může vážit cca 35-40 kg záleží na tom jak bude velký taky mám border kolie X německý ovčák
Kindmo

XXX.XXX.226.246

Kindmo
napsal(a):
Taky máme a je skvělej má teď půl roku
..moc hezkej pes.....
Otázka

XXX.XXX.230.195
Vypadají pěkně, já bych do takovýho psa klidně šla. Pokud není babičce 90, nejspíš fenku zvládne bez problémů.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Vajgl

XXX.XXX.97.249
Nevíte někdo kde takového křížence sehnat?

Vajgl
napsal(a):
Nevíte někdo kde takového křížence sehnat?
V útulku?
Vajgl

XXX.XXX.97.249
A nějaký chovatel tohoto specifického plemene?
Vajgl
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že se nejedná o plemeno jako takové, ale o křížence, neexistuje chov. stanice, chovatel, plemenná kniha, klub, kde byste mohl hledat. Tedy jediná cesta je probírat inzeráty a útulky do té doby, než na někoho, komu se tito kříženci narodili.

Stelli - myslím, že naozaj k tomu pristupujete zodpovedne. A ak vám srdce hovorí, že by to mohlo byť tak to bude dobré - akémukoľvek psíkovi sa musíte venovať ak nechcete, aby z toho vyrástlo nezvládateľné čudo. Keby ste vedeli čo všetko sa mne odohrávalo v hlave keď sme si mali zobrať naše terajšie teliatko. Priznávam, že som sa dosť bála či to zvládnem - predsa len pes viac ako 50 kg - strážny atď. Najdôležitejšie je ukorigovať povahu - naučiť chodiť na vodítku, aby neťahal (to ja však tvrdím u všetkých psov aj mini pidi) lebo ísť s našou 50 kg je teda úplná pohoda a ísť s neteriným šeltiákom - tak si dva dni necítite ruky . No a ako u všetkých psov ak mu zabezpečíte dostatočný pohyb a hlavičkové vyžitie tak aj z absolútneho vestaja dokáže byť pán pes.

Vajgl
napsal(a):
Chovatel neprodukuje křížence. To si jaksi odporuje.