Venčení dvou psu cotton de tulear + havanský psík

Coton de Tuléar
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2019 11:29
xboxcamel

XXX.XXX.251.210

Dobrý den, prosím o radu v pátek jsme se ke svému 11 měsíčnímu cottonovi vzai z útulku 5ti měsíční štěně křížence havanského... jak jsem již v sobotu vyrazili na procházku každý na jiném vodítku, všiml jsem si zhoršení chování cottona, tedy jednoduše hůře reaguje na povely, razím pravidlo, pokud nereaguje na první dobrou škubu s vodítkem a takto ho držím od víkendu mu ani to škubnutí nevadí a dál si dělá co chce. v neděli jsem již abychom nebyly přes celý chodník si dal nové štěně napravo a cottona jak je zvyklý nalevo a prostě jdou u nohy. nevím moc ale zda je to dobře. nebo zda mám štěně dát na rozdvojku když to jsou fenky do 6ti kg... pokud je nechávám jít po jedné straně prakticky očuchávají stejné věci. Ač jsem si i doma myslel, že se štěně naučí od starší zatím je to naopak... štěně jde na podložku tak starší proč by nešla taky, štěně kouše do krabice tak starší jde a taky...

21.1.2019 15:39
conie

XXX.XXX.206.202

xboxcamel napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu v pátek jsme se ke svému 11 měsíčnímu cottonovi vzai z útulku 5ti měsíční štěně křížence havanského... jak jsem již v sobotu vyrazili na procházku každý na jiném vodítku, všiml jsem si zhoršení chování cottona, tedy jednoduše hůře reaguje na povely, razím pravidlo, pokud nereaguje na první dobrou škubu s vodítkem a takto ho držím od víkendu mu ani to škubnutí nevadí a dál si dělá co chce. v neděli jsem již abychom nebyly přes celý chodník si dal nové štěně napravo a cottona jak je zvyklý nalevo a prostě jdou u nohy. nevím moc ale zda je to dobře. nebo zda mám štěně dát na rozdvojku když to jsou fenky do 6ti kg... pokud je nechávám jít po jedné straně prakticky očuchávají stejné věci. Ač jsem si i doma myslel, že se štěně naučí od starší zatím je to naopak... štěně jde na podložku tak starší proč by nešla taky, štěně kouše do krabice tak starší jde a taky...

Máte doma dvě psí mimina - jen jedno je o něco starší, to druhé navíc nevíte, co už má za sebou. I zde platí zákon schválnosti - budou se učit jedna od druhé, ale vždy to horší a to, co nechcete . Chtělo by to se fenkám zpočátku věnovat jednotlivě, brát je na procházky zvlášť a věnovat se výcviku chůze na vodítku. Navíc počítejte s tím, že starší fenka žárlí, nemá vaši pozornost již jen pro sebe. Vychovávat a cvičit úspěšně 2 štěňata najednou je tak trochu vyšší dívčí a ne každému se to daří.

21.1.2019 16:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě k tomu dodám, že na prochajdu se nechodí k noze. Tedy možná jsem to nepochopila a myslel jste jen, co přejdete někam po chodníku. Ale chtít k noze po 5měsíčním útulkáči?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2019 17:01

co by vadilo škubání, přece se před novým psem neponíží
napsala bych - napodobuje to, co si může nový pes... jenže ona ta starší to vlastně nikdy neuměla na tu první dobrou, že jo

pejskové chcou běhat a čuchat
až se proběhnou a odepíšou na vzkazy, tak půjdete dělat "k noze"

21.1.2019 21:13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
co by vadilo škubání, přece se před novým psem neponíží
napsala bych - napodobuje to, co si může nový pes... jenže ona ta starší to vlastně nikdy neuměla na tu první dobrou, že jo

pejskové chcou běhat a čuchat
až se proběhnou a odepíšou na vzkazy, tak půjdete dělat "k noze"

Jen dodám - snad bez škubání by to taky šlo.
Kupte si osvědčeného Fr.Šustu - Trénink je rozhovor a Neznám druhé takové zvíře, jako je pes.

21.1.2019 21:27

štěně se naučí od staršího psa, když je starší pes opravdu starší. takže třeba dvouletý a starší a dobře vychovaný.

dvě štěňata se od sebe naučí jen kraviny a že je jedno o půl roku starší z něj nedělá žádný vzor ctností :D

22.1.2019 08:45
xboxcamel

XXX.XXX.251.210

zdravím všechny včer jsem si doma vyrobil rozdvojku a večer při venčení vyzkoušel a teda je na to asi brzo jak má jedna 6 kg a druhá 4,5 kg tak ta jedna ji táhne a dopadlo to tak, že jsem je pustil obě. a jak se ukázalo ta mladší si dala říct lépe a více poslouchala i domácí umývání tlapek sice s klepotem, ale absolvovala jako první to ta starší si lehne na záda a dělá, že není doma... nevím zda tedy koupit ještě jedno flexi vodítko samonavíjecí a nebo si koupit 2 ty přepínací a když budu potřebovat volnou ruku tak si je dát na krátko a 2 obyč vodítka do jedné ruky...

22.1.2019 08:46
karo2702

XXX.XXX.172.116

Nenene, to je chyba. Chodit na vodítku se musí naučit od vás, ne od druhého psíka. Na vodítku je určitě venčete zvlášť, ať se naučí a nedělají kraviny. Dohromady je můžete brát třeba na výběhovky na volno, pokud starší pejsek dobře slyší na přivolání. Tam se malý bude od staršího učit. Ale jen pokud to fakt umí.

22.1.2019 08:55
xboxcamel

XXX.XXX.251.210

karo2702 napsal(a):
Nenene, to je chyba. Chodit na vodítku se musí naučit od vás, ne od druhého psíka. Na vodítku je určitě venčete zvlášť, ať se naučí a nedělají kraviny. Dohromady je můžete brát třeba na výběhovky na volno, pokud starší pejsek dobře slyší na přivolání. Tam se malý bude od staršího učit. Ale jen pokud to fakt umí.

Tak beru je jedna nalevo druhá napravo a včera jsem je už pak mimo domy vypustil obě aby se vyřídili a teda nový člen přiběhl na první zavolání a moji starší jsem musel 2 důraznějším hlasem. Tak nějak reaguje dobře a tak prostě je asi budu vodit takto jedna nalevo druhá napravo. Ačkoliv moc nevím co všechno je ve štěněti za rasy, chce se učit a i doma se snaží, to cottton zase tak snaživý ke hraní ani k tréningu není... spíše nevím zda není dobré do města 2 přepínací vodítka než 2x flexi... včera jsem zkoušel 2 flexi a ještě každé jinak velké a nic moc...

22.1.2019 09:01
xboxcamel

XXX.XXX.251.210

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jen dodám - snad bez škubání by to taky šlo.
Kupte si osvědčeného Fr.Šustu - Trénink je rozhovor a Neznám druhé takové zvíře, jako je pes.

není to tak, že by fenka lítala vzduchem mám je i na postroji, spíše pocuknu aby věděla, že jsem na ni mluvil...
ikdyž to jsou malý pejsci musí reagovat okamžitě, přece jen pokud pojede auto a nezareaguje na poprvé a tak na podruhé už bude pozdě....

22.1.2019 09:55
saola

XXX.XXX.77.28

xboxcamel napsal(a):

Zdá se, že jste obecně příliš nepochopil posloupnost výchovy psa. Natož výcviku.
Doporučuji Mikulicu: Poznej svého psa.

S tímhle přístupem si hlavně nepořizujte děti či do nich nevkládejte velké naděje - představa, že malé dítě, vyrůstající v rodině jaderného inženýra, odkouká a naučí se od dospělého člena smečky řídit jaderné reakce a štěpit atomy, je úsměvná jen do té doby, než to uvedete do praxe.

Teď vážně - venčení je něco jiného než výchova a výcvik. Se pséky musíte na začátku pracovat hlavně jednotlivě, abyste je něco naučil, kombinace dvou puberťáků je obtížná sama o sobě i bez předpokladu, že se ten mladší od staršího něco bude učit - to je prostě na vás.

22.1.2019 10:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Zdá se, že jste obecně příliš nepochopil posloupnost výchovy psa. Natož výcviku.

S tímhle přístupem si hlavně nepořizujte děti či do nich nevkládejte velké naděje - představa, že malé dítě, vyrůstající v rodině jaderného inženýra, odkouká a naučí se od dospělého člena smečky řídit jaderné reakce a štěpit atomy, je úsměvná jen do té doby, než to uvedete do praxe.

Teď vážně - venčení je něco jiného než výchova a výcvik. Se pséky musíte na začátku pracovat hlavně jednotlivě, abyste je něco naučil, kombinace dvou puberťáků je obtížná sama o sobě i bez předpokladu, že se ten mladší od staršího něco bude učit - to je prostě na vás.

Ono ale to, že se štěně naučí vše od staršího psa má vryto dost lidí. Máme v rodině fenu, která neumí nic. Doma na dvoře tak nějak funguje, to je vše. Na jaře by měla mít štěňata (nikdo jim to nerozmluví) a majiteli známí radí, ať si nechá jedno štěně, že to bude mít bez práce, že ho všechno naučí fena. Ale co ho fena může naučit, když sama nic neumí . A vzhledem k tomu, že jí dává nesmyslné povely, které ji nikdy nenaučil, tak možná asi taky čekal, že se to naučila od svojí matky.....

22.1.2019 10:18
xboxcamel

XXX.XXX.251.210

saola napsal(a):

Už Vám rozumím... venčit společně cvičit jednotlivě...jj to jsem pochopil ono jsme na začátku, přece jen nový člen dostal první jméno teď v 5ti měsících a já pokud řeknu Daisy ke mně, jde ke mně i Magii .
Já to zatím nehrotím přece jen nový člen byl 2 měsíce v útulku v né moc dobrých podmínkách a tak aktuálně spíše budujeme zázemí než drezuru... a spíše se učíme takové ty základy doma čůrání na podložku kakání venku umývání pacek... výcvik chození u nohy a příchod na zavolání si aktuálně spíše chci udržet u té starší. Ono v centru HK se výcvik špatně aplikuje je tam spoustu ruchů a tedy čekám na jaro na zahradu, kde se budou moci vyblbnout a lépe se naučit. nyní potřebuji zvládat, že ráno a odpoledne chodíme na venčení po městě a večer jdeme na proběhnutí za město.
Dnes jsou sami doma mají premiéru ráno bylo první vytí naší starší a štěkot mladší, ale podle kamery už jsou v režimu spánku na gauči...

22.1.2019 10:18
xboxcamel

XXX.XXX.251.210

xboxcamel napsal(a):
Už Vám rozumím... venčit společně cvičit jednotlivě...jj to jsem pochopil ono jsme na začátku, přece jen nový člen dostal první jméno teď v 5ti měsících a já pokud řeknu Daisy ke mně, jde ke mně i Magii .
Já to zatím nehrotím přece jen nový člen byl 2 měsíce v útulku v né moc dobrých podmínkách a tak aktuálně spíše budujeme zázemí než drezuru... a spíše se učíme takové ty základy doma čůrání na podložku kakání venku umývání pacek... výcvik chození u nohy a příchod na zavolání si aktuálně spíše chci udržet u té starší. Ono v centru HK se výcvik špatně aplikuje je tam spoustu ruchů a tedy čekám na jaro na zahradu, kde se budou moci vyblbnout a lépe se naučit. nyní potřebuji zvládat, že ráno a odpoledne chodíme na venčení po městě a večer jdeme na proběhnutí za město.
Dnes jsou sami doma mají premiéru ráno bylo první vytí naší starší a štěkot mladší, ale podle kamery už jsou v režimu spánku na gauči...

jinak P.S. : děti mám 2...

22.1.2019 10:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

xboxcamel napsal(a):

Rozhodně bych na učení přivolání nečekala do jara. Však to nemá být drezura, jde to učit hrou. Pokaždé, když vidíte, že pes běží k vám tak řeknete jméno a povel, nebo jen povel, to je na vás. Pak vytáhnete hračku a pohrajete si, nebo odměníte jinak - nevím co má pes rád.. Chůzi u nohy nemusíte mít třeba vůbec, někdo to nevyžaduje, ale učila bych, že na vodítku se netahá. Tohle zrovna dle mě patří mezi ty základy, co by měl pes umět.

Ono v centru HK se výcvik špatně aplikuje je tam spoustu ruchů a tedy čekám na jaro na zahradu

a představte si, že to dělají třeba i lidi v centru Prahy. Ono pokud počkáte na jaro na zahradu a budete to učit jen na zahradě, tak vám to bude k ničemu. Psy to budou dělat na zahradě, ale venku kde bude ten ruch už ne. Chce to učit postupně, takže nejprve teď klidně doma v bytě. Až to budou zvládat tam, tak hned před barákem, kde jsou často a znají to tam. No a postupně se to "přenese" až do parku, kde je třeba nejvíc ruchu.

22.1.2019 10:33
xboxcamel

XXX.XXX.251.210

marcelaamax napsal(a):
Rozhodně bych na učení přivolání nečekala do jara. Však to nemá být drezura, jde to učit hrou. Pokaždé, když vidíte, že pes běží k vám tak řeknete jméno a povel, nebo jen povel, to je na vás. Pak vytáhnete hračku a pohrajete si, nebo odměníte jinak - nevím co má pes rád.. Chůzi u nohy nemusíte mít třeba vůbec, někdo to nevyžaduje, ale učila bych, že na vodítku se netahá. Tohle zrovna dle mě patří mezi ty základy, co by měl pes umět.

Ono v centru HK se výcvik špatně aplikuje je tam spoustu ruchů a tedy čekám na jaro na zahradu

a představte si, že to dělají třeba i lidi v centru Prahy. Ono pokud počkáte na jaro na zahradu a budete to učit jen na zahradě, tak vám to bude k ničemu. Psy to budou dělat na zahradě, ale venku kde bude ten ruch už ne. Chce to učit postupně, takže nejprve teď klidně doma v bytě. Až to budou zvládat tam, tak hned před barákem, kde jsou často a znají to tam. No a postupně se to "přenese" až do parku, kde je třeba nejvíc ruchu.

takto na zavolání chodí pěkně a to oba dokonce té nové to stačí říct jednou a dostanou odměnu, nevím mám pocit, že ta nová je taková vděčná, že jsem ji vzal z útulku a více se snaží, na jméno si zvyká.
Já spíše, že nevím čím si prošla tak netlačím na pilu a na vodítku netahá naopak otáčí se a hlídá si kde jde.
u té druhé jde u nohy a pokud se předchází na tahání lehce pocuknu do zadu a srovná se....
u té nové si musí zvykat na auta psy lidi, byla zavřená na nějakém statku v pustině a nic nezná...
jedu spíše na mini piškotky na hračky se teprve doma učí asi žádné nezažila.

22.1.2019 10:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

xboxcamel napsal(a):
takto na zavolání chodí pěkně a to oba dokonce té nové to stačí říct jednou a dostanou odměnu, nevím mám pocit, že ta nová je taková vděčná, že jsem ji vzal z útulku a více se snaží, na jméno si zvyká.
Já spíše, že nevím čím si prošla tak netlačím na pilu a na vodítku netahá naopak otáčí se a hlídá si kde jde.
u té druhé jde u nohy a pokud se předchází na tahání lehce pocuknu do zadu a srovná se....
u té nové si musí zvykat na auta psy lidi, byla zavřená na nějakém statku v pustině a nic nezná...
jedu spíše na mini piškotky na hračky se teprve doma učí asi žádné nezažila.

Tak pak v pořádku. Určitě se musí trochu rozkoukat, ale základní pravidla bych stanovila hned od začátku.

Hodně štěstí a radosti s nimi přeji :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík