Štěně dělá louže naschval

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2019 09:05
valacek

XXX.XXX.95.56

Dobrý den,
máme štěňátko, fenecku, má asi 4 měsíce a doma ho máme od listopadu. Hodně se jí věnujem, chodíme na procházky, vencime max. co 2 hodiny. Ale jakmile ji někdo nevěnuje tolik pozornosti, tak udělá louži, někdy pocura i postel... V noci vydrží i 8 hodin necurat, ale přes den klidně co 10 minut male louže... Máte prosím radu, jak ji to odnaucit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2019 09:08

Malé louže co 10 minut by mohly svědčit o zánětu močových cest. Koukněte do vlákna
Pes začal značkovat doma.

22.1.2019 09:12
valacek

XXX.XXX.95.56

Pokud se ji věnujeme, tak necura i 2 hodiny, dělá to spíš, jak kdyby si chtěla vyžádat pozornost.

22.1.2019 09:18
saola

XXX.XXX.77.28

Pokud v noci vydrží a přes den ne, úspěšně jste ji naučili posloupnost, že když se vyčůrá, má zajištěnu vaši pozornost a zabýváte se jí.
To je dost k ničemu, no.
Tak ji to zase odnaučte. Tj. když se počůrá, nevšímejte si jí.

Už jste to řešili v listopadu, že moc pije a čůrá - co na to vet?

22.1.2019 09:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

valacek napsal(a):
Pokud se ji věnujeme, tak necura i 2 hodiny, dělá to spíš, jak kdyby si chtěla vyžádat pozornost.

A jak reagujete, když najdete louži? Já to bez keců uklidím, teda mrmlám si něco ve stylu, že je čuně, ale ne vyloženě směrem ke štěněti, netrestám. Takže když někde udělá louži, tak tím pozornost nezíská.

22.1.2019 09:29
valacek

XXX.XXX.95.56

Vet rikalze, že je tak u štěněte normální... Za louži ji netrestame, ani se jí nezačnem hned věnovat...

22.1.2019 09:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

valacek napsal(a):
Vet rikalze, že je tak u štěněte normální... Za louži ji netrestame, ani se jí nezačnem hned věnovat...

Aby štěně čůralo každých 10 minut normální rozhodně není. A jak psala Saola - řešili jste už v listopadu čůrání a že hodně pije. Vet by vám měl udělat minimálně rozbor moči.

22.1.2019 09:37
valacek

XXX.XXX.95.56

marcelaamax napsal(a):
Aby štěně čůralo každých 10 minut normální rozhodně není. A jak psala Saola - řešili jste už v listopadu čůrání a že hodně pije. Vet by vám měl udělat minimálně rozbor moči.

Curani co 10 minut probíhá, jen když se jí nikdo nevěnuje... Udělá dvě louže a jde si třeba lehnout nebo si hrát sama... Nejde o to, že by se jí vyloženě chtělo čůrat

22.1.2019 09:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

valacek napsal(a):
Curani co 10 minut probíhá, jen když se jí nikdo nevěnuje... Udělá dvě louže a jde si třeba lehnout nebo si hrát sama... Nejde o to, že by se jí vyloženě chtělo čůrat

No já vám nevím. Když jsem měla nastydlé štěndo tak v noci taky vydrželo mnohem déle, když tvrdě spalo. Kdežto přes den dělalo louži každou chvíli. Já bych na ten rozbor moči radši zašla, pokud tam všechno bude v pořádku, tak až potom bych řešila výchovný problém. Ten rozbor není nic drahého a budete mít jistotu.

22.1.2019 12:59
fikovnice

XXX.XXX.135.146

valacek napsal(a):
Dobrý den,
máme štěňátko, fenecku, má asi 4 měsíce a doma ho máme od listopadu. Hodně se jí věnujem, chodíme na procházky, vencime max. co 2 hodiny. Ale jakmile ji někdo nevěnuje tolik pozornosti, tak udělá louži, někdy pocura i postel... V noci vydrží i 8 hodin necurat, ale přes den klidně co 10 minut male louže... Máte prosím radu, jak ji to odnaucit?

Omlouvám se za OT. Ale máme skoro konec ledna, štěně má 4 měsíce a máte je od listopadu. V jakém věku jste si je prosím pořizovali?

22.1.2019 13:00
fikovnice

XXX.XXX.135.146

A jen doplnění: pes nedělá věci "naschvál". Aby byl mstivý, trestal páníčky, apod. Těmito vlastnostmi nedisponují.

22.1.2019 13:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):
Omlouvám se za OT. Ale máme skoro konec ledna, štěně má 4 měsíce a máte je od listopadu. V jakém věku jste si je prosím pořizovali?

Tak nemusí být psané úplně přesně. My máme štěně taky od 23.11 a 28.1 ji budou 4 měsíce. Takže ji máme, dá se říct, od listopadu a ted v lednu ji budou 4 měsíce. A v den odběru měla 8 týdnu.

22.1.2019 13:16
fikovnice

XXX.XXX.135.146

marcelaamax napsal(a):
Tak nemusí být psané úplně přesně. My máme štěně taky od 23.11 a 28.1 ji budou 4 měsíce. Takže ji máme, dá se říct, od listopadu a ted v lednu ji budou 4 měsíce. A v den odběru měla 8 týdnu.

Já vím, snažila jsem se to počítat a nějak by to vycházelo na řádný odběr.
Můj dotaz neměl být ironický.

22.1.2019 14:19

fikovnice napsal(a):
A jen doplnění: pes nedělá věci "naschvál". Aby byl mstivý, trestal páníčky, apod. Těmito vlastnostmi nedisponují.

Přidám OT : Pes dovede dělat vtipy i věci naschvál. Určitě ne štěňátko a určitě se to netýká loužiček, ani okousaných bot. Ale dospělý pes, sžitý s rodinou dělá vtipy i naschvály.

22.1.2019 14:54
valacek

XXX.XXX.95.56

fikovnice napsal(a):

Fenecku jsme brali 11.11. z útulku, pravděpodobně se narodila někdy v září... Vzali jsme ji takto brzo, protože v útulku nebyly vhodné podmínky pro štěňátko.

22.1.2019 21:35
fikovnice

XXX.XXX.135.146

valacek napsal(a):
Fenecku jsme brali 11.11. z útulku, pravděpodobně se narodila někdy v září... Vzali jsme ji takto brzo, protože v útulku nebyly vhodné podmínky pro štěňátko.

Aha, takže dobrý skutek, super!

22.1.2019 21:39
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přidám OT : Pes dovede dělat vtipy i věci naschvál. Určitě ne štěňátko a určitě se to netýká loužiček, ani okousaných bot. Ale dospělý pes, sžitý s rodinou dělá vtipy i naschvály.

Já myslím, že jde o to, jaké emoce psu přisuzujeme. Nemyslím, že by třeba pes byl schopný TRESTAT své páníčky za něco/za cokoliv.
Já, jak jsem mnohokrát psala, mám pouze víkendového psa. Miluji ho a cítím, že on miluje mne (vlastně není jen víkendový, zrovna dnes jsme byli spolu). Vím, že je schopen žárlivosti, a to dosti značné. Zároveň je to pes - chůva milující každou drobotinu - od lidských mláďat až třeba po koťata. Má k nim zvláštní cit - takový ochranitelský.
Ale i když jsme spolu strávili spoustu času, tak vtípek mi neprovedl, nebo si možná nic nevybavuji . Prosím, písněte nějaký příklad. A není to o tom, že bych Vám nevěřila.

22.1.2019 21:47

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že jde o to, jaké emoce psu přisuzujeme. Nemyslím, že by třeba pes byl schopný TRESTAT své páníčky za něco/za cokoliv.
Já, jak jsem mnohokrát psala, mám pouze víkendového psa. Miluji ho a cítím, že on miluje mne (vlastně není jen víkendový, zrovna dnes jsme byli spolu). Vím, že je schopen žárlivosti, a to dosti značné. Zároveň je to pes - chůva milující každou drobotinu - od lidských mláďat až třeba po koťata. Má k nim zvláštní cit - takový ochranitelský.
Ale i když jsme spolu strávili spoustu času, tak vtípek mi neprovedl, nebo si možná nic nevybavuji . Prosím, písněte nějaký příklad. A není to o tom, že bych Vám nevěřila.

Nemyslím, že naschvály ve smyslu trestat majitele - to asi opravdu ne. Ale naschvály ve smyslu vtipu - to ano.
A co se příkladu týče - je to těžko reprodukovatelné.

22.1.2019 21:51

fikovnice napsal(a):

psi mají smysl pro humor, si myslím, dokážou vidět smích, radost, rozesmát, tu činnost/situaci zopakují z vlastní vůle, protože člověk se pak směje (jestli mi někdo tady řekne, že to není možné a já su na hlavu, tak je mi to jedno..)
u psa jsem neviděla ten trest, jak říkáte, ani u koček, ale slýchávám od lidí takové to "počůrala mi polštář", u psů je to možná rozkousání nějaké mně drahé věci ?

22.1.2019 21:54
fikovnice

XXX.XXX.135.146

psi mají smysl pro humor, si myslím, dokážou vidět smích, radost, rozesmát, tu činnost/situaci zopakují z vlastní vůle, protože člověk se pak směje (jestli mi někdo tady řekne, že to není možné a já su na hlavu, tak je mi to jedno..)
u psa jsem neviděla ten trest, jak říkáte, ani u koček, ale slýchávám od lidí takové to "počůrala mi polštář", u psů je to možná rozkousání nějaké mně drahé věci ?

No já mám jediný divný zážitek, kdybych teda připustila i ten trest. Též jsem to už psala. Když jsme ještě měli venkovního chalupového kocoura, tak jsme přijeli, kocour už nás čekával...a tehdy naklusal do chalupy, rovnou výše mnou zmiňovanému psu do jeho pelechu a tam se KOMPLET vymočil! Zírali jsme všichni, včetně psa! A navíc ten puch, nebyl kastrovaný. Tak to bylo velmi zvláštní a co tím chtěl kocour sdělit, nevím .

22.1.2019 21:58
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Jo a já zas u toho mýho bafana vidím, když se on směje, to jo. Možná mi tu mnozí napíší, že je to blbost. Ale opět jde o mé vnímání - a nechci nijak podléhat antropomorfismu. Přesto zde něco zkopíruji:

I když zvířata mluví naší řečí, stejně nebereme jejich slova vážně. Alex, africký papoušek šedý, byl po šestnáct let cvičen psycholožkou Irene Pepperbergovou, která se zabývá studiem kognitivních schopností ptáků. Alex je jedním z mála papoušků na světě, který prokázal, že rozumí tomu, co říká. Zná jména padesáti předmětů, sedmi barev a pěti tvarů. Umí spočítat až šest předmětů a říci, který z nich je menší. Alex také pochytil spoustu „funkčních" větiček. Naučil se: „Já už teď půjdu," větu, kterou slyšel u lidí v laboratoři Pepperbergové. Pepperbergová popisuje, jak někdy zareaguje, když mu vyhubuje: „Ne! Ty škaredý kluku!" a odchází pryč. A Alex najednou ví, co v takové situaci má říct. Přivolá ji zpět: „Pojď zpátky. Omlouvám se." Alex se naučil omlouvat jen z odposlechu lidí. Ví, kdy to má říci. Cítí lítost? Klove a pak řekne: „Omlouvám se," a zase začne štípat. „Vůbec se nekaje. Stejně jako spousta lidí."

22.1.2019 21:59

fikovnice napsal(a):
No já mám jediný divný zážitek, kdybych teda připustila i ten trest. Též jsem to už psala. Když jsme ještě měli venkovního chalupového kocoura, tak jsme přijeli, kocour už nás čekával...a tehdy naklusal do chalupy, rovnou výše mnou zmiňovanému psu do jeho pelechu a tam se KOMPLET vymočil! Zírali jsme všichni, včetně psa! A navíc ten puch, nebyl kastrovaný. Tak to bylo velmi zvláštní a co tím chtěl kocour sdělit, nevím .

jste si dovolili přijet pozdě :-) anebo psa jste měli s sebou a kocoura nechávali tam, to už jste teda přehnali
jeden z našich kocourů, ten s vyšším iq, se na mě mračí, když je něco špatně
tak možná záleží jen na tom, jak si nás vycvičili, jak rychle nám dojde, co jsme udělali blbě a co ještě blběji

22.1.2019 22:00
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Nemyslím, že naschvály ve smyslu trestat majitele - to asi opravdu ne. Ale naschvály ve smyslu vtipu - to ano.
A co se příkladu týče - je to těžko reprodukovatelné.

To je škoda, ale chápu...

22.1.2019 22:03
fikovnice

XXX.XXX.135.146

jste si dovolili přijet pozdě :-) anebo psa jste měli s sebou a kocoura nechávali tam, to už jste teda přehnali
jeden z našich kocourů, ten s vyšším iq, se na mě mračí, když je něco špatně
tak možná záleží jen na tom, jak si nás vycvičili, jak rychle nám dojde, co jsme udělali blbě a co ještě blběji

" jste si dovolili přijet pozdě :-) anebo psa jste měli s sebou a kocoura nechávali tam, to už jste teda přehnali"

No "Megi" zcela upřímně ono to tak bylo a já to v podstatě tehdy sama sobě interpretovala přesně jak píšete - že jsme to fakt přehnali . Tím ale vlastně popírám sama sebe, že? Nu což, názory by neměly zůstat rigidní, naopak mívají svůj vývoj...

22.1.2019 22:04

fikovnice napsal(a):
Jo a já zas u toho mýho bafana vidím, když se on směje, to jo. Možná mi tu mnozí napíší, že je to blbost. Ale opět jde o mé vnímání - a nechci nijak podléhat antropomorfismu. Přesto zde něco zkopíruji:

I když zvířata mluví naší řečí, stejně nebereme jejich slova vážně. Alex, africký papoušek šedý, byl po šestnáct let cvičen psycholožkou Irene Pepperbergovou, která se zabývá studiem kognitivních schopností ptáků. Alex je jedním z mála papoušků na světě, který prokázal, že rozumí tomu, co říká. Zná jména padesáti předmětů, sedmi barev a pěti tvarů. Umí spočítat až šest předmětů a říci, který z nich je menší. Alex také pochytil spoustu „funkčních" větiček. Naučil se: „Já už teď půjdu," větu, kterou slyšel u lidí v laboratoři Pepperbergové. Pepperbergová popisuje, jak někdy zareaguje, když mu vyhubuje: „Ne! Ty škaredý kluku!" a odchází pryč. A Alex najednou ví, co v takové situaci má říct. Přivolá ji zpět: „Pojď zpátky. Omlouvám se." Alex se naučil omlouvat jen z odposlechu lidí. Ví, kdy to má říci. Cítí lítost? Klove a pak řekne: „Omlouvám se," a zase začne štípat. „Vůbec se nekaje. Stejně jako spousta lidí."

zvíře se naučilo, že člověk, kterému je omluva určena, se za omluvitelem rozběhne, obejme ho a řekne - tak všecko dobré, zas kamarádi, už nebreč, jdeme na sifón
a zas je zábava a legrace a - ty jsi šikovný pejsek, můj nejlepší pejsek, ná kuřecí řízeček
:-)
edit.: se též popírám, ale jen potud, že je to jednodušší, než to popisuji :-) některá zvířata jsou s lidmi ale fakt tak srostlí, že je rozesmějí bez odměny nebo je odměnou ten veselý člověk

22.1.2019 22:09
fikovnice

XXX.XXX.135.146

zvíře se naučilo, že člověk, kterému je omluva určena, se za omluvitelem rozběhne, obejme ho a řekne - tak všecko dobré, zas kamarádi, už nebreč, jdeme na sifón
a zas je zábava a legrace a - ty jsi šikovný pejsek, můj nejlepší pejsek, ná kuřecí řízeček
edit.: se též popírám, ale jen potud, že je to jednodušší, než to popisuji :-) některá zvířata jsou s lidmi ale fakt tak srostlí, že je rozesmějí bez odměny nebo je odměnou ten veselý člověk

No jo, je to tak...
Ale fakt je, že u toho papoucha mě to překvapilo, dá-li se tomu věřit.

22.1.2019 22:18

fikovnice napsal(a):
No jo, je to tak...

tak můžete si říct, že se naučil paničku přivolávat
a máme po legraci :-)
omlouvat se nenaučil
protože on neviděl, jak vypadá správná omluva a následnou "správnou" reakci ublíženého člověka - tak si nemohl vybrat, zda se kát či ne
viděl, že po slovech "omlouvám se" může dělat stejné kraviny jako předtím hurá.. no přesná kopie lidí, to jo :-)

22.1.2019 22:21

To, že se pes umí omluvit, urazit a smát - to je bez debaty :-). A taky utěšovat.
On o tom píše i Šusta v (poslední? ) knize Neznám druhé takové zvíře, jako je pes.
Že jsou psi, pro které je největší odměna pánova spokojenost a o pamlsky nestojí. A že vlastně s těmi psy, kteří soustavně kontrolují majitelovu náladu ( a rozpoložení ) je složitější práce než s těmi, kteří fungují za pamlsek.

22.1.2019 22:27
fikovnice

XXX.XXX.135.146

To, že se pes umí omluvit, urazit a smát - to je bez debaty :-). A taky utěšovat.
On o tom píše i Šusta v (poslední? ) knize Neznám druhé takové zvíře, jako je pes.
Že jsou psi, pro které je největší odměna pánova spokojenost a o pamlsky nestojí. A že vlastně s těmi psy, kteří soustavně kontrolují majitelovu náladu ( a rozpoložení ) je složitější práce než s těmi, kteří fungují za pamlsek.

Jj, omluva, uražení, smích - ano. Souhlasím.
U koček (mých, a jistě nejen mých) vím o urážení se. Na omluvu jsou příliš hrdé . Ale Elsa, jakmile mě kouše nešetrně, tak stačí ani ne křiknout, ani ne zvýšit hlas, jen říct "Au!", a přestane. Ale, pravda, to není omluva. To "jen" vnímá, že dělá něco, čím mi ubližuje, z čehož já nemám radost.

23.1.2019 06:54
Malkina

XXX.XXX.50.199

Když jsem byla malá,naše siamka nás vždycky seřvala,když jsme si dovolili přijít pozdějc domů.Prostě stála v chodbě a řvala a pak šla trucovat na skříň.Koně mi zas převrhnou kolečko naložený bobkama-v životě nepřevrátili prázdný asi to není taková psina.Hrozně vtipný je taky vyndavat hadici z napajedla když ho napouštím a vytvářet tak kaliště.Všechna naše zvířata občas vtipkují-já už to beru jako běžnou věc.Občas pronesu proslov něco jako:Takhle se zvíře nechová,nemáš na to dostatečnou mozkovou kapacitu apod.Ale já vím své..

23.1.2019 08:05

Malkina napsal(a):
Když jsem byla malá,naše siamka nás vždycky seřvala,když jsme si dovolili přijít pozdějc domů.Prostě stála v chodbě a řvala a pak šla trucovat na skříň.Koně mi zas převrhnou kolečko naložený bobkama-v životě nepřevrátili prázdný asi to není taková psina.Hrozně vtipný je taky vyndavat hadici z napajedla když ho napouštím a vytvářet tak kaliště.Všechna naše zvířata občas vtipkují-já už to beru jako běžnou věc.Občas pronesu proslov něco jako:Takhle se zvíře nechová,nemáš na to dostatečnou mozkovou kapacitu apod.Ale já vím své..

Mají mozkovou a hlavně citovou kapacitu větší než mnozí lidé.

23.1.2019 08:20
Malkina

XXX.XXX.50.199

Já myslím,že rozlišovat emoce na lidské a zvířecí je trochu nešťastný.Těla nám fungují podobně tak proč ne myšlení?Akorát mám pocit,že spousta lidí si to bojí připustit.

23.1.2019 10:18
Andrýsek3

XXX.XXX.158.87

Můj pes se mi vyloženě směje..
Asi tomu přidává ta širší bullovitá tlama, ale vždycky mu říkám, co se tlemí.. když zrovna vylítnul na kocoura zpoza rohu, a ten doslova vyskočil z kůže.

23.1.2019 10:56
saola

XXX.XXX.198.4

fikovnice napsal(a):
No jo, je to tak...

A proč by se tomu u papouška nedalo věřit? Mentálně daleko převyšují psy
http://web.natur.cuni.cz/zoologie/biodiversity/eei/papousci/
https://www.ararauna.cz/2016/06/ptaci-mozek-se-poctem-neuronu-vyrovna-primatum-ara-ararauna-jich-ma-vice-nez-makak/
Jen to prostě málokdo ví.

24.1.2019 11:02
fikovnice

XXX.XXX.135.170

saola napsal(a):
A proč by se tomu u papouška nedalo věřit? Mentálně daleko převyšují psy
http://web.natur.cuni.cz/zoologie/biodiversity/eei/papousci/
https://www.ararauna.cz/2016/06/ptaci-mozek-se-poctem-neuronu-vyrovna-primatum-ara-ararauna-jich-ma-vice-nez-makak/
Jen to prostě málokdo ví.

Přiznávám narovinu, že jsem to nevěděla. Tak zas nový poznatek.

24.1.2019 12:22
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Jéé, beru svá slova zpět.
Můj prostřední kocour moooc dobře ví, že jsem alergická na shazování věcí z jednoho konkrétního stolku. Jsou tam mj. fotografie, nějaké sošky, drobnosti. A když si ho nevšímám, tak se nějak na ten stolek proplete, čučí mi do očí, já na něj "NE!" a on tlapkou - šup - jedna věc letí na zem, šup - druhá věc letí na zem. A toto teda fakt naschvál je. Proto, že naznal, že je doba, kdy si s ním mám hrát, ev. jej jít nakrmit, prostě v ten moment je on středobod vesmíru. Ale ze tří koček to dělá jen on. a moc dobře ví, že to funguje.

25.1.2019 11:32
valacek

XXX.XXX.95.56

Abychom se vrátili k mojemu problému... Fenecka to dělá třeba tak, že nosí hračky na házení, už je třeba 10 večer a už jsme si třeba 2 hodiny házeli, před tím běhala hodinu venku... Když nereaguji, tak stéká, na to se také snažím nereagovat, aby se takto nenaučila získávat pozornost, když ani na to nereaguji, tak třeba skočí do postele a vyčura se tam... Nevím, mě to přijde jako vyučování si pozornosti.

25.1.2019 11:37

valacek napsal(a):
Abychom se vrátili k mojemu problému... Fenecka to dělá třeba tak, že nosí hračky na házení, už je třeba 10 večer a už jsme si třeba 2 hodiny házeli, před tím běhala hodinu venku... Když nereaguji, tak stéká, na to se také snažím nereagovat, aby se takto nenaučila získávat pozornost, když ani na to nereaguji, tak třeba skočí do postele a vyčura se tam... Nevím, mě to přijde jako vyučování si pozornosti.

a nepotřebuje čůrat po dvou hodinách hraní si ?
ne
tak přece je nějaký čas na hraní a nějaký na odpočívání, ne ?
ne
dohrát, napít, vyčůrat, pomodlit a spát

25.1.2019 11:38

valacek napsal(a):

Tohle je, a když ji dáte něco na kousání, třeba kong?

25.1.2019 11:41

valacek napsal(a):

..tak já osobně už bych po těch dvou hodinách házení - což mi připadá strašně moc šla venčit sama.........tím přeruším hru v nejlepším a po vyvenčení už novou hru nezačínám.........

25.1.2019 11:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

valacek napsal(a):

O jakého pejska se jedná? Omlouvám se, jestli jste to už psal, nepostřehla jsem. Nemůže se jen nudit? Vím, že tady už na to někteří budou alergičtí, že by se se psem muselo dělat něco víc než procházky. Ale některým štěňatům jen procházky a házení míčku fakt nestačí a potřebují trochu zaměstnat hlavu. Trošku cvičit třeba poslušnost - formou hry, jen chvilku. Nebo já třeba psům schovávám doma hračku nebo pamlsek a oni hledají.

25.1.2019 11:46

4 měsíční pes 2 hodiny běhá pro míček, chcete z něj mít potrefenou bordelkolii ?
změňte režim dne, kratší hraní a cvičení, jíst pít, vyvenčit, spát, a tak furt dokola, jmenuje se to - pes má jasná pravidla a je spokojený

25.1.2019 11:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

..tak já osobně už bych po těch dvou hodinách házení - což mi připadá strašně moc šla venčit sama.........tím přeruším hru v nejlepším a po vyvenčení už novou hru nezačínám.........

To je fakt, 2hodiny házení balonku 4měsíčnímu štěndu - se dívím, že ho to ještě baví. Po hraní beru taky vždycky ven a když se vrátíme, tak už na místo (na gauč ) a spát.

25.1.2019 14:05

2 hodiny házet... to už by nebavilo ani mě.

25.1.2019 14:15

marcelaamax napsal(a):
To je fakt, 2hodiny házení balonku 4měsíčnímu štěndu - se dívím, že ho to ještě baví. Po hraní beru taky vždycky ven a když se vrátíme, tak už na místo (na gauč ) a spát.

..no ono by to hlavně nebavilo mně.......

26.1.2019 10:26
fikovnice

XXX.XXX.135.170

4 měsíční pes 2 hodiny běhá pro míček, chcete z něj mít potrefenou bordelkolii ?
změňte režim dne, kratší hraní a cvičení, jíst pít, vyvenčit, spát, a tak furt dokola, jmenuje se to - pes má jasná pravidla a je spokojený

Potrefená bordelkolie....

26.1.2019 10:48

fikovnice napsal(a):
Potrefená bordelkolie....

už se zase smějete vážným věcem !
to nebyla nadávka, ale třeba border kolie jsou trošičku mimo a ještě je nenaučit odpočívat, to je na lázně
pes má mít zábavu, práci, ale je to nějaká móda nebo co, že nemá ani chvilku volna
jak kdybychom se předháněli, čí pes je venku déle a kolik km uběhl a kolik kliků udělal
můj pes v 10.47 ještě spinká

26.1.2019 10:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

to nebyla nadávka, ale třeba border kolie jsou trošičku mimo a ještě je nenaučit odpočívat, to je na lázně
pes má mít zábavu, práci, ale je to nějaká móda nebo co, že nemá ani chvilku volna
jak kdybychom se předháněli, čí pes je venku déle a kolik km uběhl a kolik kliků udělal

U nas taky spinkaji. Byli chvíli venku, pak si hráli doma a teď maji půlnoc 😁

26.1.2019 11:56
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Tak mě nemáte rozesmívat...
BordeL kolie...a ještě potrefená...

26.1.2019 15:46
fikovnice

XXX.XXX.168.102

2 hodiny házet... to už by nebavilo ani mě.

Ale řeknu Vám, že jsme měli vysloveně závisláka na míčku... Děs a hrůza. Na těch gumových, pískacích. Stačilo jen minipísknout a i kdyby měl půlnoc, byl okamžitě ve střehu. Samozřejmě se nabízelo mu je nekupovat (vždy je po čase zničil), ale zas....byla to jeho nejoblíbenější hra. No a jednou na přehradě - neúnavně aportoval, s míčkem v hubě mi furt strkal do rukou, až mě to fakt přestalo bavit... Po chvíli slyším někde odvedle:"Ty už jsi tady zase?" Tak jsem mírně v šoku zjistila, že míček opakovaně nosil i "sousedům" na přehradě.

26.1.2019 23:25
valacek

XXX.XXX.229.226

Nevěděla jsem, že se tady tak chytate za slovíčka... Chci pro naši malou to nejlepší, proto se na to ptám a nenechávam to být... Tak se do mě prosim hned nepoustejte...
Není to nás první pejsek z útulku, ale je to první štěně, s tím bohužel nemáme zkušenosti a tím, že jsme to ani neplanovali, ale nemohli jsme tam takové štěně nechat, tak jsme na to nebyli zas tolik připraveni... Přijde mi to lepší, než aby tam měla třeba umřít na parvoviro...

Samozřejmě mezi hranim vencime a nejsou to jen 2 hodiny čistého házení (ji by házení bavilo i dyl, mě už tolik ne :D)... Tím jsem chtěla říct, že opravdu to není o tom, že by nebyla ,,vyblbla", že se jí nevenujem, ani že by nebyla vyvencena...

Jedna se o křížence středního vzrůstu.

Příklad: Večer jdeme spát, je vyvencena, je vyhrana, ale když vidí, že už se jí nikdo nemá v plánu věnovat, pocura postel...

Odpovědi poprosím opravdu jen slušně, bez výsměchu :) opravdu chceme jen to nejlepší pro ní

27.1.2019 08:20
fikovnice

XXX.XXX.168.102

valacek napsal(a):
Nevěděla jsem, že se tady tak chytate za slovíčka... Chci pro naši malou to nejlepší, proto se na to ptám a nenechávam to být... Tak se do mě prosim hned nepoustejte...
Není to nás první pejsek z útulku, ale je to první štěně, s tím bohužel nemáme zkušenosti a tím, že jsme to ani neplanovali, ale nemohli jsme tam takové štěně nechat, tak jsme na to nebyli zas tolik připraveni... Přijde mi to lepší, než aby tam měla třeba umřít na parvoviro...

Samozřejmě mezi hranim vencime a nejsou to jen 2 hodiny čistého házení (ji by házení bavilo i dyl, mě už tolik ne :D)... Tím jsem chtěla říct, že opravdu to není o tom, že by nebyla ,,vyblbla", že se jí nevenujem, ani že by nebyla vyvencena...

Příklad: Večer jdeme spát, je vyvencena, je vyhrana, ale když vidí, že už se jí nikdo nemá v plánu věnovat, pocura postel...

Odpovědi poprosím opravdu jen slušně, bez výsměchu :) opravdu chceme jen to nejlepší pro ní

Já už si zas celou tu diskuzi nepamatuji. Zdravotní problém jste vyloučili? Dali jste moč na veterinu na kontrolu? Co o štěndu víte? Jak se dostalo do útulku? Nebylo třeba týrané? Jak se chová jinak? Normálka? Jaký je jeho denní program? V noci s ní asi taky chodíte na čuranou...?

27.1.2019 08:22
fikovnice

XXX.XXX.168.102

valacek napsal(a):

A taky si dejte pozor, ať v tom vztahu páníčkem není ona. Mám tím na mysli, aby Vám nediktovala kdy a co s ní budete dělat. Naučí se velmi rychle: jo, ono toto na ně funguje, a upevní si tím nesprávný vzorec chování.

27.1.2019 09:04

unaveného vyvenčeného pejska dejte spinkat
kdyžtak zkuste velkou klec nebo ohrádku
prostě to bude tak, že se chvíli hraje a chvíli odpočívá
klec nejdřív otevřená, je tam hračka, ... pak se dvířka zavřou na pár vteřin a zas otevřou,..a nakonec tam pejsek chodí sám a spinká
video na youtube

27.1.2019 09:07

O štěněti zadavatelky samozřejmě nic nevím, ale mě se vždycky osvědčil režim....teď si hrajeme, teď jdeme ven, teď se mazlindáme, teď se papá a po papáníčku se spinká nebo něco podobnýho.....samozřejmě nemám tak akční psy, ale třeba ovčanda byla jako štěně akční až na půdu, ale taky si zvykla a pak už automaticky po papáníčku šupajdila na pelíšek hajindat.......samozřejmě u štěněte jsou ty frekvence častější a intervaly jednotlivých činností kratší, no a jak pes roste, tak se to nakonec ustálý na nějakém denním režimu......moje známá má ausíka...jako štěně a mlaďoch to bylo torpédo neuvěřitelné a jak ona říká....nejtěžší bylo naučit ho odpočívat.....
Jasně staršího psa už třeba člověk odešle na místečko....u ovčandy jsem klidně praktikovala to, že jsem si lehla s ní a prostě spinkáme...já tě klidně budu hladit než usneš, ale už žádný bejkárny....teď prostě odpočíváme...

27.1.2019 15:30

valacek, na tohle by se hodil povel/rituál, který jí řekne, teď se ti nebudeme věnovat, ale potom zase ano. Stejně, jako je odcházecí rituál, kterým štěně učíš "odejdu a zase přijdu" Dá jí jistotu.

28.1.2019 10:48

fikovnice napsal(a):
Ale řeknu Vám, že jsme měli vysloveně závisláka na míčku... Děs a hrůza. Na těch gumových, pískacích. Stačilo jen minipísknout a i kdyby měl půlnoc, byl okamžitě ve střehu. Samozřejmě se nabízelo mu je nekupovat (vždy je po čase zničil), ale zas....byla to jeho nejoblíbenější hra. No a jednou na přehradě - neúnavně aportoval, s míčkem v hubě mi furt strkal do rukou, až mě to fakt přestalo bavit... Po chvíli slyším někde odvedle:"Ty už jsi tady zase?" Tak jsem mírně v šoku zjistila, že míček opakovaně nosil i "sousedům" na přehradě.

Akční šikula
No, ono to teda nebaví spíš mě, než psa. Klidně budu házet dummíky, nosit bažanty do křoví celý odpoledne, ale házet míčky...to nééé

31.1.2019 11:35
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Akční šikula
No, ono to teda nebaví spíš mě, než psa. Klidně budu házet dummíky, nosit bažanty do křoví celý odpoledne, ale házet míčky...to nééé

Přesně tak. Mě to vždy chvíli bavilo. Ale on to byl schopen provozovat třeba 10hod v kuse. A to už byl pak vopruz. Taky na spoooustě fotek jej mám s míčkem narvaným v hubě!

31.1.2019 11:50
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Ohledně těch míčkobláznů. Způsob jak psa o něco víc unavit je pořídit místo kulatého míčku míček ve tvaru ragby nebo ala ruční granát. Tím že to skáče do různých směrů a pes se musí snažit víc lovit dostaví se unavení rychleji. Budě-li i dost gumový lze krásně chytat i odražený zpět do vzduchu. Neskutečná psí zábava.

Tenhle byl původně koupen na kousání, ale nakonec je oblíbený aportovací.
https://im9.cz/iR/importprodukt-orig/9c4/9c4f080a77a37d19737e8afbcecd09e9--mmf150x150.jpg
U tohodle to má ještě výhodu, že se dá použí jako přetahovací .... když se nebojíte a do otvorů strčíte prsty (teda já má psa jemného .... jakmile mám ruce blíž k jeho tlamě je opatrný .... ale s peškem by mi vykloubil rameno).

A pak mám ještě tužší víc gumové (obrázek jsem bohužel nenašla) ..... do tuhosti něco jako Kong.

31.1.2019 23:22

Všem majitelům míčkařů sem napíšu příhodu, ať mají co závidět :
Součástí našeho venčícího příměstského prostoru byla říčka - vlastně tvořila jeho přirozenou hranici. Chodilo se tam se psy koupat na jez. A chodil tam pejsek - jezevčík - míčkař. Poprvé mu hodil tenisák do vody pán, pak usedl na břehu s novinami. Pes si míč donesl na břeh, pustil po šikmé regulaci, seběhl dolů, zaplaval, míč vynesl nahoru, pustil po regulaci dolů......atd, dokud si pán nepřečetl noviny, nezvedl se....pak pokračovali v procházce :-).

31.1.2019 23:42
Petinka

XXX.XXX.50.150

Hezký večer ;)
Toto téma se už řešilo i pod jiným nazvem, ale přikládám odkaz i zde ;) Také jsem řešila tento problém a pomoc jsem našla na stránkách https://www.krmimkvalitne.cz/jak-naucit-stene-vykonavat-potrebu-venku/ .... Mají tam i online zdarma poradenství;) Tak není na škodu stránky prostudovat a dovědět se něco nového o svém čtyřnohém mazlíčkovi. Jak se říká, pes je nejlepší přítel člověka;) Tak i my by jsme měli být pro ty naše mazlíčky nejlepší panicci a nabízet jim to nejlepší ;) Krásný večer přeji ;)

2.2.2019 12:09
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Ohledně těch míčkobláznů. Způsob jak psa o něco víc unavit je pořídit místo kulatého míčku míček ve tvaru ragby nebo ala ruční granát. Tím že to skáče do různých směrů a pes se musí snažit víc lovit dostaví se unavení rychleji. Budě-li i dost gumový lze krásně chytat i odražený zpět do vzduchu. Neskutečná psí zábava.

Tenhle byl původně koupen na kousání, ale nakonec je oblíbený aportovací.
https://im9.cz/iR/importprodukt-orig/9c4/9c4f080a77a37d19737e8afbcecd09e9--mmf150x150.jpg
U tohodle to má ještě výhodu, že se dá použí jako přetahovací .... když se nebojíte a do otvorů strčíte prsty (teda já má psa jemného .... jakmile mám ruce blíž k jeho tlamě je opatrný .... ale s peškem by mi vykloubil rameno).

A pak mám ještě tužší víc gumové (obrázek jsem bohužel nenašla) ..... do tuhosti něco jako Kong.

Já zkoušela i tohle. On byl opravdu závislej na jednom jediném konkrétním druhu míčku, to byla síla. Jakmile jsem koupila jen trochu jiný, tak chvilku hra a pak otráveně odešel. Bohužel pesana zakousl RR... Tak jsem jej pohřbila právě s tím jeho milovaným míčkem.

2.2.2019 12:11
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Všem majitelům míčkařů sem napíšu příhodu, ať mají co závidět :
Součástí našeho venčícího příměstského prostoru byla říčka - vlastně tvořila jeho přirozenou hranici. Chodilo se tam se psy koupat na jez. A chodil tam pejsek - jezevčík - míčkař. Poprvé mu hodil tenisák do vody pán, pak usedl na břehu s novinami. Pes si míč donesl na břeh, pustil po šikmé regulaci, seběhl dolů, zaplaval, míč vynesl nahoru, pustil po regulaci dolů......atd, dokud si pán nepřečetl noviny, nezvedl se....pak pokračovali v procházce :-).

No, já takhle toho našeho blázna naučila nebát se vody... Nejdřív šup míček blízko ke břehu, pak dál a ještě dál...a ejhle - zjistil, že umí plavat!

2.2.2019 12:16
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Ha, důkaz....
Na druhém snímku....takto daný míček vždy po čase skončil!

2.2.2019 12:19
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Ještě si dovoluji jedno foto - pak že se psi nesmějí...:-))).

2.2.2019 12:25
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Ještě si dovoluji jedno foto - pak že se psi nesmějí...:-))).

ale smějí. a jak. Náš taky miloval míček a jakýkoliv aport. Z vody dokázal přinést i dva tenisáky v hubě nebo míček i s peškem. Teď zrovna fotku nalézt nemůžu. A taky má obě své oblíbené hračky v hrobě..........................

2.2.2019 12:28
fikovnice

XXX.XXX.135.146

GAELLE napsal(a):
ale smějí. a jak. Náš taky miloval míček a jakýkoliv aport. Z vody dokázal přinést i dva tenisáky v hubě nebo míček i s peškem. Teď zrovna fotku nalézt nemůžu. A taky má obě své oblíbené hračky v hrobě..........................

No jo, máme to stejně... Akorát, že my už máme pomalu 10 let náhradu , čas hrozně letí... Vlastně proč Vy ještě nemáte štěndo? Čekáte na nějaký konkrétní vrh, smím-li se zeptat?

2.2.2019 12:30
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
No jo, máme to stejně... Akorát, že my už máme pomalu 10 let náhradu , čas hrozně letí... Vlastně proč Vy ještě nemáte štěndo? Čekáte na nějaký konkrétní vrh, smím-li se zeptat?

zatím vybíráme. Zvažujem dvě plemena, jedno je dost neobvyklé a chs moc není, asi jen 18. A štěňata budou mít letos jen 3 chs pokud se zadaří.................jinak jestli máte tip na náhradníka tak sem s ním. Musí být velký a černý poslala jsem vám zprávu

2.2.2019 12:35
fikovnice

XXX.XXX.135.146

GAELLE napsal(a):
zatím vybíráme. Zvažujem dvě plemena, jedno je dost neobvyklé a chs moc není, asi jen 18. A štěňata budou mít letos jen 3 chs pokud se zadaří.................jinak jestli máte tip na náhradníka tak sem s ním. Musí být velký a černý poslala jsem vám zprávu

Aha, vybíráme podobně, však znáte foto našeho současného pesana. Barevně musel být stejný jako ten předchozí :-)))). Jenže my máme vždy vestaje...

2.2.2019 16:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Aha, vybíráme podobně, však znáte foto našeho současného pesana. Barevně musel být stejný jako ten předchozí :-)))). Jenže my máme vždy vestaje...

my měli též vestaje akorát byl trochu větší. a ten předchozí byl sice nádherný NO ale povahově byl úplně jinde. Bál se vlaku, chůze po mostě, střelby atd. Asi tehdy utekl z nějakého vojenského či policejního zařízení. Ale dožil se 17ti a nikdy nebyl u veterináře.........................

Přidejte reakci

Přidat smajlík