Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, mám doma 8-mi týdenní čivavu. Chtěla bych poprosit o radu, zda je to fenka, či pes. Jsem v tomto naprostý laik a rozdílné názory ostatních mě naprosto zmátli. Moc děkuji

napsal(a):
Dobrý den, mám doma 8-mi týdenní čivavu. Chtěla bych poprosit o radu, zda je to fenka, či pes. Jsem v tomto naprostý laik a rozdílné názory ostatních mě naprosto zmátli. Moc děkuji
..a jakého pohlaví jste si ji od chovatele kupovala - respektive co máte napsáno v PP, očkovacím průkaze, kupní smlouvě.....

co píší v návodu ?
na cenovce bylo F nebo M 1999 ?

fikovnice
napsal(a):
To je ale dotaz....
...neuvěřitelné.....že by dozvuky sobotního mejdanu........

fikovnice
napsal(a):
Megí, už zase?
a ještě foto nanic, lépe se to pozná podle uší
nahoru - kluk
dolů - holka
jako ale bez českého návodu, já bych ho vrátila

Je to samice, neboť má vulvu.
Kdyby to byl samec, bude mít penis a varlata.
Stejný jako u lidí
Teda pokud nejedete gender, v tom případě musíte vysledovat, jako jaké pohlaví se čivava cítí a pojmenovat podle toho. Případně vždycky může být René.
napsal(a):
Stejný jako u lidí
Teda pokud nejedete gender, v tom případě musíte vysledovat, jako jaké pohlaví se čivava cítí a pojmenovat podle toho. Případně vždycky může být René.
Tak koukám toto vlákno bude výživné!

napsal(a):
a ještě foto nanic, lépe se to pozná podle uší
nahoru - kluk
dolů - holka
jako ale bez českého návodu, já bych ho vrátila
..co když budou do strany ta ušiska......naší malé beranici - králici je motýl pořád staví, takže je jak semafor - jedno dolů a druhé nahoru.........

napsal(a):
Stejný jako u lidí
..nebo Sáša.....

napsal(a):
..co když budou do strany ta ušiska......naší malé beranici - králici je motýl pořád staví, takže je jak semafor - jedno dolů a druhé nahoru.........
hermafrodit!

napsal(a):
hermafrodit!

fikovnice
napsal(a):
Teda ten Váš motýl...co s tou zvěří u Vás všechno nedělá...
..je to pejsek pracovitý...........v pátek jsem s ním byla u kamarádky a ta m ukazovala co pokoupila......neprozřetelně položila na křeslo velkou škatuli od bot a ukázala malé papučky pro robě......pak sedíme u kafe a koukáme, motýl fascinovaně hledí na to křeslo........pak mi to došlo....v rámci zaměstnání doma je učen přinést škatuli a uklízet do ní pantofle.....tak jsme mu jí museli sundat, zavelet aby jí přinesl a uklidil do ní papučky.......pes byl spokojený a šel zalehnout k nám na gauč.......kdo ho zná, tak mu říká minibordera.........

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jsem si po ránu poprskala display 🤣
..nechápu, takový závažný problém a Vám je k smíchu...........
napsal(a):
..nechápu, takový závažný problém a Vám je k smíchu...........
Nechtěla jsem se smát cizímu neštěstí, ale tohle fakt nešlo😂
Pořád si ale myslím, že si jen zadavatel popletl rubriku, a chtěl to dát do vtipů o psech, protože tenhle je fakt vydařenej!🥇

fikovnice
napsal(a):
Megí, a co těch 1999? Cena? Myslíte v rámci Black Friday?
to by muselo být:
cena před slevou 5999
cena normální 999
cena po slevě 1999
ale je to tak, BF počesku, totální zatmění celý rok
konec legrace, možná štěňátka našli v krabici u cesty

Velmi mě těší, že jem vás pobavila. Ovšem když si domů přivezete podle chovatelky fenečku a veterinář vám řekne, že máte psa... tak hold mi to hlavu popletlo...

napsal(a):
..a jakého pohlaví jste si ji od chovatele kupovala - respektive co máte napsáno v PP, očkovacím průkaze, kupní smlouvě.....
Vy jste samá srandička....Ale když vyjdu z toho, že všude je to samý podvod....Zadavatelka má určitě v PP "fena", ale pak přišly chytré kamarádky....a zmátly ji. No...a co je na tom divného ? :-))
napsal(a):
Velmi mě těší, že jem vás pobavila. Ovšem když si domů přivezete podle chovatelky fenečku a veterinář vám řekne, že máte psa... tak hold mi to hlavu popletlo...
Tak to chápu!
Napisete nam prosím jméno toho veterináře, ať víme komu se vyhnout?
Jinak je to samozřejmě fenka😉

napsal(a):
Tak ty chytré kamarádky beru, ale na veterináře to nesvádějte. Jedině, že by snad řekl "máte hezkého psa" a myslel tím živočišný druh.

No, tak máte psa, ale je to fena:D
Jinak chápu, že se člověku poplete pohlaví mladýho králíka nebo morčete, občas se lidem pletou i kočky, ale nepoznat pohlaví psa?

Hlavně to se na mě zadavatelko nezlobte, ale vědět, co kupuju a jak to má vypadat mezi nohama je snad základ.
Všechny ty rady, co člověk má zkontrolovat při odběru jste postavila na hlavu, protože jak může kupující ověřit, že pes má sestouplá varlata, třeba, když ani nepozná, jestli kupuje pejska...
napsal(a):
Tak ty chytré kamarádky beru, ale na veterináře to nesvádějte. Jedině, že by snad řekl "máte hezkého psa" a myslel tím živočišný druh.
No, tak to zase pozor! Osobně jsem byla přítomna toho, když jeden MVDr., rozhodčí z exterieru kontroloval na výstavě fenám dobrmana koule, a zanechal toho až poté, co ho někdo u 3 feny upozornil, že jsou to feny ... 😂
... na jeho "obranu" musím říct, že měl tenkrát v krvi tak 2 promile, takže za střízliva by to asi poznal.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nechtěla jsem se smát cizímu neštěstí, ale tohle fakt nešlo😂
Pořád si ale myslím, že si jen zadavatel popletl rubriku, a chtěl to dát do vtipů o psech, protože tenhle je fakt vydařenej!🥇
....mám takové neblahé tušení, že to opravdu myslela vážně......

napsal(a):
Vy jste samá srandička....Ale když vyjdu z toho, že všude je to samý podvod....Zadavatelka má určitě v PP "fena", ale pak přišly chytré kamarádky....a zmátly ji. No...a co je na tom divného ? :-))
...Mařka říkala, že to není směroplatný......

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Na druhou stranu, pokud nám zadavatelka prozradí jméno toho veta, tak její dotaz měl smysl, a je to užitečná informace i pro ostatní.
..tak to pak zase jo...........

napsal(a):
...Mařka říkala, že to není směroplatný......
Tohle není ten případ,ale mně se stalo že jsem si až za pár měsíců všimla,že mám sviňku místo vepříka.Prostě vždycky berem vepříky a pak koukám-to prase má nějakej divnej zadek-a ona holka-já to celou dobu neviděla.Známej si zas přivezl zástavovou jalovici mezi býčky-taky jim trvalo tři měsíce než si někdo všiml,že ten bejk čůrá dozadu.To prej vzniklo tak,že když se narodila pán řekl:To je tele jako bejk a paní slyšela bejk vzala kleště a cvakla fialový známky,nahlásila narození býka a bylo.To je provozní slepota

napsal(a):
Hlavně to se na mě zadavatelko nezlobte, ale vědět, co kupuju a jak to má vypadat mezi nohama je snad základ.
Všechny ty rady, co člověk má zkontrolovat při odběru jste postavila na hlavu, protože jak může kupující ověřit, že pes má sestouplá varlata, třeba, když ani nepozná, jestli kupuje pejska...
Teď jste to postavila na hlavu vy :-)) Copak zadavatelka ví, že pes má varlata ?

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, tak to zase pozor! Osobně jsem byla přítomna toho, když jeden MVDr., rozhodčí z exterieru kontroloval na výstavě fenám dobrmana koule, a zanechal toho až poté, co ho někdo u 3 feny upozornil, že jsou to feny ... 😂
... na jeho "obranu" musím říct, že měl tenkrát v krvi tak 2 promile, takže za střízliva by to asi poznal.
Taky jsem zažila, že v Brně na Duocacibu posoudili zvíře opačného pohlaví a dostalo
výstavní posudek a pak si toho teprve majitelka všimla. U hladkosrstek. Majitelka nastoupila do kruhu ve špatnou chvíli a rozhodčí posuzoval tak nějak automaticky. Jen už si nepamatuju pohlaví.
Malkina
napsal(a):
Tohle není ten případ,ale mně se stalo že jsem si až za pár měsíců všimla,že mám sviňku místo vepříka.Prostě vždycky berem vepříky a pak koukám-to prase má nějakej divnej zadek-a ona holka-já to celou dobu neviděla.Známej si zas přivezl zástavovou jalovici mezi býčky-taky jim trvalo tři měsíce než si někdo všiml,že ten bejk čůrá dozadu.To prej vzniklo tak,že když se narodila pán řekl:To je tele jako bejk a paní slyšela bejk vzala kleště a cvakla fialový známky,nahlásila narození býka a bylo.To je provozní slepota
On to nemusí být ani omyl - když se nám narodilo tele (byla jsem ten víkend pryč), tak se poporodní péče jala jedna slečna s titulem bc. ze zootechniky, a řekla, že je to býk (popleta si pupek s pindíkem). Až když jsem za 4 dny byla kontrolovat krávu, jestli nemá zánět vemene, tak jsem zjistila, že je to jalovice ...
Dnešní úroveň vzdělání a praxí v oboru je opravdu tragická, protože máme na dvoře i ing. ze zootechniky, a ta je na tom snad ještě hůř 😲
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
On to nemusí být ani omyl - když se nám narodilo tele (byla jsem ten víkend pryč), tak se poporodní péče jala jedna slečna s titulem bc. ze zootechniky, a řekla, že je to býk (popleta si pupek s pindíkem). Až když jsem za 4 dny byla kontrolovat krávu, jestli nemá zánět vemene, tak jsem zjistila, že je to jalovice ...
Dnešní úroveň vzdělání a praxí v oboru je opravdu tragická, protože máme na dvoře i ing. ze zootechniky, a ta je na tom snad ještě hůř 😲
Že to někdo splete jo,ale já to prostě neviděla.Dodnes nechápu jak jsem si mohla nevšimnout vždyť na ta zvířata čumim každej den několikrát.Je fakt že koukám spíš jestli se neobjeví nějaká známka nemoci nebo nepohody a jak se chovají takže to zvíře nevnímám z hlediska pohlaví,ale stejně..

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
njn, jeden pupek = holka, dva pupky = kluk.
ale teď jsem si vzpomněla jak se před několika lety řešilo v jedné chovatelské stanici, že blbě poznali pohlaví štěňat a všimli si toho omylu až když byla štěňata nahlášená a tak, tak museli s pravdou ven :D Přitom to ani nebyla první štěňata té chovky. Poradkyně chovu dodnes učůrává, když si na to vzpomene :D

A nebo člověk prostě věří. Mému půlročnímu kocourovi jsem nechala píchnout antikoncepci, aby mohl ven bez rizika zabřeznutí.
Já jsem věřila známým, že mi věnovali kočičku, kterou jsem chtěla. Veterinář věřil mě, že mám kočku......

napsal(a):
A nebo člověk prostě věří. Mému půlročnímu kocourovi jsem nechala píchnout antikoncepci, aby mohl ven bez rizika zabřeznutí.
Já jsem věřila známým, že mi věnovali kočičku, kterou jsem chtěla. Veterinář věřil mě, že mám kočku......
kočky jsou v tomhle mršky. hodně často lidi co dávají koťata pryč pohlaví prostě nepoznají a nový majitel nepozná. takových kocourů, co pak doma vrhli koťata, těch je minimálně stejně hodně jako kočiček, co místo zabřeznutí doma všechno posmradily.
Veterinář by ale měl vědět, že tomu, co o pohlaví kočky tvrdí majitel, se zásadně nevěří :D
Píchnutá antikoncepce ještě dobrý. Koček, co u nich při kastraci nebyly ne na ne k nalezení vaječníky a děloha, protože to byli kocouři, už taky pár bylo.
napsal(a):
njn, jeden pupek = holka, dva pupky = kluk.
ale teď jsem si vzpomněla jak se před několika lety řešilo v jedné chovatelské stanici, že blbě poznali pohlaví štěňat a všimli si toho omylu až když byla štěňata nahlášená a tak, tak museli s pravdou ven :D Přitom to ani nebyla první štěňata té chovky. Poradkyně chovu dodnes učůrává, když si na to vzpomene :D
Mě přijde bezpečnější kouknout pod ocas - jedna dírka kluk, 2 dírky holka😉
napsal(a):
Taky jsem zažila, že v Brně na Duocacibu posoudili zvíře opačného pohlaví a dostalo
výstavní posudek a pak si toho teprve majitelka všimla. U hladkosrstek. Majitelka nastoupila do kruhu ve špatnou chvíli a rozhodčí posuzoval tak nějak automaticky. Jen už si nepamatuju pohlaví.
Já jsem četla, jak v LDN po vizitě, napsal dr. že pacientovi nohy neotékají.
On ten chudák dávno nohy neměl.
Tak asi tak ...

napsal(a):
kočky jsou v tomhle mršky. hodně často lidi co dávají koťata pryč pohlaví prostě nepoznají a nový majitel nepozná. takových kocourů, co pak doma vrhli koťata, těch je minimálně stejně hodně jako kočiček, co místo zabřeznutí doma všechno posmradily.
Veterinář by ale měl vědět, že tomu, co o pohlaví kočky tvrdí majitel, se zásadně nevěří :D
Píchnutá antikoncepce ještě dobrý. Koček, co u nich při kastraci nebyly ne na ne k nalezení vaječníky a děloha, protože to byli kocouři, už taky pár bylo.
Veterináři rozhodně vinu nedávám. Předpokládal, že vím, co doma mám :-))

lesnížínka
napsal(a):
No takže doktor vlastně napsal pravdu
..no jistě že ano, když je neměl, tak nemohly být nateklý.........

rapotacka11
napsal(a):
Pravda ... prý ale neprohlíželi, papíry vyplňovali dodatečně ...
..pravdou je, že když jsem před několika lety ležela v Motole a šla na sál, tak jsem na předsálí čekala s paní které brali všechno, tak první co jsem učinila, když mně probudili na sále, že jsem si prohmátla břicho jestli nás nezaměnili......a ještě jsem je důrazně žádala o své papučky a župánek, neb se tam tou dobou také kradlo......
Jó děvčata, poznat pohlaví není sranda 😉
Ač jsem vyrůstala mezi zvířaty, muchlala koťata, třídila kraliky, krmila telátka...
Tak když se nám ohřebila poprvé moje milovaná kobylka, to krásňoučký čerstvý mokrý hříbátko leželo prdelkou ke zdi a mě nenapodlo nic jiného, než mu tedy zvednout zadní nožku a kouknout se. Se slávou jsem kamarádce napsala, že máme kobylku.... No dlouho se mi smála 😂
Je to sice smutný, ale stalo se. Můj bývalý přítel před lety našel v jedné pražské čtvrti vyhozené ho malého knírače, jak jsme později zjistili nevhodný majetek z pozůstalosti po starém pánovi. Bylo to v zimě, pejsek se toulal už nějakou dobu a nevypadal dobře. Druhý den po nálezu jsme s ním šli na veterinu, podle našeho laického odhadu mu mohl být tak rok.
Na veterině v Praze 6 ho veterinář prohlédl, dokonce naočkoval a vystavil mu očkovací průkaz. A do něj napsal, pohlaví fena. Přítel odnášel psa, já dostala do ruky očkovací průkaz, celkem bezmyšlenkovitě jsem do něj ještě v ordinaci nahlédla a vyvalila oči. Po mém upozornění, že je to určitě pes, veterinář jen prohodil: a jo, já si nevšiml.