Dobrý den, máme 5 letého Jorkšírka. Je strašná citlivka a každá změna je pro něj velká. Za týden se stěhujeme. Abychom ho tedy nějak navykli na prostředí, šli jsme se tam dnes podívat i s ním. Pejsek prvně vrtěl ocáskem, vše očichával a u toho kňučel. Proběhl se několikrát sem a tam, ale při každé chvíli buď štěkal, nebo kňučel. Mám strach, že to takto bude i ve chvíli, kdy se přestěhujeme. Netuším, zda to bylo stresem.. Máte nějaké ověřené typy a zkušenosti, jak pejska stresu zbavit? V bytech tam bydlí převážně staří lidé, takže od nich nechci stížnosti na to, jak nám prcek kňourá. První týden - dva by měl být vždy někdo doma.
Děkuji předem za jakékoliv typy, či jen příběhy z toho, jak jste to zvládali vy. Jsem z něho ve stresu už taky
Moje zkušenost. Pes bydlel v bytě, na dovolené v jeho roce totální vyšilování v hotelu, nemohl tam zůstat sám, kňučel, vybíhal ze dveří, no prostě panika..Bála jsem se proto jak proběhne stěhování do nového bytu..Říkala jsem si, že z toho nesmím být tak vystreslá, akorát to přenesu na něj, ale jen jsem si vzpomněla na pobyt v hotelu a bylo mi ouzko.
Nakonec dopadlo stěhování uplně v pohodě, při stěhování pes asistoval tzn. chodil s námi stále od auta do bytu, tudíž nás chvíli pořád následoval, pak už i sám zustal v bytě a očuchával. Po nastěhování jsem ho brala všude sebou, občas jsem sebe zavřela třeba na vteřinu na chodbě a zase otevřela.. Pak jsem odešla jen já, zůstal přítel, nebo jsme šli spolu ne chodbu a zase zpátky..Pak jsem ho tam nechala asi na hodinu s rituálem, který jsme dělali vždy a v pohodě zvládnul..Měl tam svoje věci, naše věci... hlavně nestresovat. Doufám, že to pomůže.