Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2019 20:10
PetraNovotna1412

XXX.XXX.229.140

Dobrý večer všem, chci vás požádat o radu. Z důvodu finanční tísně, se musím přestěhovat do bytu ve městě. Již několik let mi dělá společnost fenka Amerického pitbulteriéra zkříženého s Americkým stafordšírským teriérem. Bohužel, majitel bytu si nepřeje, aby v něm bydlel pes, proto se snažím najít fence jiný domov. Z rodiny si ji bohužel nikdo vzít nemůže, buď již psa mají nebo pro něj nemají prostor, na inzeráty, které jsem umístila na internet lidé neodpovídají nebo jsou to lidé, u kterých si nejsem jistá, zda by jí věnovali dostatečnou lásku. Nechci ji dát do útulku, nejsem ji jistá kolik to stojí a nechci aby byla zavřená celý den v kleci. Je jí odhadem sedm let, bohužel původ je nejasný. Je mazlivá, hravá, miluje děti. Myslím, že je i důležité říct, že je zvyklá spát v domě. Nikdy jsem nezažila, že by na mě nebo někoho jiného zaútočila (někteří lidé se bojí už jen toho že je to zčásti pitbul. Potřebuje trochu pevnější ruku, (umí být ztřeštěná) miluje dlouhé procházky a ráda řádí i ve vodě. Já bych byla velice ráda, kdyby se našel někdo, kdo by ji miloval jako já a u koho bych ji mohla občas navštívit. Prosím, pokud vás napadá nějaká možnost, budu ráda za jakoukoliv radu. Díky, Petra z Pardubicka.

29.1.2019 20:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Dobrý večer také pronajímám byt. Dle dnešních zákonů si nájemník psy i jiná zvířata prostě přivede a majitel s tím nic neudělá. Tak se nenechte odradit, majitel nemá právo vám psa zakázat. Přečtěte si občanský zákoník. Faktem je že podobná plemena nám zlikvidovala byt i zahradu. Ale je to o majitelích a výchově.

29.1.2019 20:31
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Dobrá rada .

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2019 20:37

a co společnost ostatních psů ?

jinak teda vypadá na křížence kolie a čehokoli dalšího

29.1.2019 20:43
nadja

XXX.XXX.112.238

Nechápu proč si nenajdete bydlení, kde psa majitel akceptuje? Váš pes by se vás nikdy nevzdal ....

29.1.2019 20:51

Na vašem místě bych neuváděla čeho je kříženec. Zkrátka řekněte věk, povahu, co umí a tak, jinak jí budete mít problém udat. Hodného a vychovaného nepříliš starého psa udáte. Možná bych zkusila něco jako dočasnou péči, zaplatit někomu náklady na psa, získáte čas na a nalezení si bytu, kde pes nebude vadit. Držím vám palce, taková situace není nikdy jednoduchá a člověku se najednou obrátí svět naruby ani neví jak.

29.1.2019 20:54
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nadja napsal(a):
Nechápu proč si nenajdete bydlení, kde psa majitel akceptuje? Váš pes by se vás nikdy nevzdal ....

no tak k tomu není co dodat. Já bych psa nikdy neopustila. Bohužel opustil on mne a to je jediná chvíle kdy mne zarmoutil. Jistě není problém najít jiný byt a hlavně jak píši výše - majitel nemá žádný nárok chov psa zakázat.

29.1.2019 20:57
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

Chápu, že určitě nejste v jednoduché životní situaci, ale ještě bych zkusila sehnat byt, kde by pes nevadil. Momentálně také sháním byt, bohužel již třetí měsíc, jsem indisponovaná dojezdovou vzdáleností a vše mi uteče dřív, než se dostanu na prohlídku. Ale pes zas takový problém není, cca 30% nabídek vadí pes. Lze nabídnout vyšší kauci, to by mohlo pomoci. Nedělala bych to, co radila gaelle, vždy jsem se chovala k majitelům bytu fér a vždy se mi to vyplatilo, a i když majitel nesmí psa zakazovat, tak prostě řekne, že si vybral někoho jiného..tudy cesta nevede. Zkuste sehnat dočasku nebo útulek a hledat případně další byty. Držím palce

29.1.2019 21:05
PetraNovotna1412

XXX.XXX.229.140

Děkuji za rady. Opravdu bych si ji hrozně ráda nechala. Nevím jestli je úplně fér, vzít si psa do bytu, o který se majitel prostě bojí a tudíž psa v bytě nechce. Pravda je taková, že pes může byt poničit, ač neúmyslně. Hledám byty, kde by nikomu nevadilo, že tam pes je. Myslím že největším problémem je čas, už ho moc nemám. Líbí se mi nápad s dočasnou péčí, myslím že stojí za to, to zkusit. S jinými psy problém nemá, ovšem s fenami se moc nesnese.

30.1.2019 14:34
inusanka

XXX.XXX.98.58

Sousedka měla psa v hotelu, pomalu vydělávala jen na své a jeho bydlení, psa si ani sama nepořizovala, zdědila ho po smrti tatínka. I to je řešení, alespoň na tu dobu, než najdete bydlení se psem

30.1.2019 18:03

GAELLE napsal(a):
Dobrý večer také pronajímám byt. Dle dnešních zákonů si nájemník psy i jiná zvířata prostě přivede a majitel s tím nic neudělá. Tak se nenechte odradit, majitel nemá právo vám psa zakázat. Přečtěte si občanský zákoník. Faktem je že podobná plemena nám zlikvidovala byt i zahradu. Ale je to o majitelích a výchově.

Dle dnešních zákonů si nájemník psy i jiná zvířata prostě přivede a majitel s tím nic neudělá.
Myslíte si, že je to správné?

30.1.2019 18:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dle dnešních zákonů si nájemník psy i jiná zvířata prostě přivede a majitel s tím nic neudělá.

no tak vzhledem k tomu že v tomto případě jsem byla na opačném břehu to správně určitě není. Naše zákony jsou postavené na hlavu a nejen tyto samozřejmě. ubytovala jsem vařiče drog (to jsem samozřejmě předem nevěděla), ubytovala jsem vzornou rodinu která mi totálně zničila byt. A ubytovala jsem rodinu s dvěma dětma bez psů. A za čtvrt roku přijdu na kontrolu bytu a tam tři stafordi a totálně zdemolovaný byt a ze zahrady tankodrom. A myslíte že jim kvůli psům můžete dát výpověď? Ani náhodou. A dodám že proti psům nic nemám, sami jsme měli ovčáka a pak velkého křížence (akorát nikdy nic nezničili a uměli se chovat). Proto píši že je to o lidech - majitelích. Slušný člověk by se měl asi předem zeptat zda psy může v bytě chovat. Dříve to bylo ve smlouvě, dnes to tam být nesmí. Stejně jako třeba nelze zakázat v pronajímaném bytě kouření. Ale to už jsme se vzdálili od problémů psů k problémům s byty

30.1.2019 18:20

GAELLE napsal(a):
no tak vzhledem k tomu že v tomto případě jsem byla na opačném břehu to správně určitě není. Naše zákony jsou postavené na hlavu a nejen tyto samozřejmě. ubytovala jsem vařiče drog (to jsem samozřejmě předem nevěděla), ubytovala jsem vzornou rodinu která mi totálně zničila byt. A ubytovala jsem rodinu s dvěma dětma bez psů. A za čtvrt roku přijdu na kontrolu bytu a tam tři stafordi a totálně zdemolovaný byt a ze zahrady tankodrom. A myslíte že jim kvůli psům můžete dát výpověď? Ani náhodou. A dodám že proti psům nic nemám, sami jsme měli ovčáka a pak velkého křížence (akorát nikdy nic nezničili a uměli se chovat). Proto píši že je to o lidech - majitelích. Slušný člověk by se měl asi předem zeptat zda psy může v bytě chovat. Dříve to bylo ve smlouvě, dnes to tam být nesmí. Stejně jako třeba nelze zakázat v pronajímaném bytě kouření. Ale to už jsme se vzdálili od problémů psů k problémům s byty

Zákony nechrání slušné lidi, ale gaunery. V případě pronajímání majetku - nemovitostí by mělo platit - můj dům, byt - moje pravidla.

30.1.2019 18:21

Dnešní nový OZ je, co se nájmů bytů týče, postaven s ohledem na pronajímání bytů v takzvaných "domech s majitelem". Je to stejné, jako byste měla byt v družstevním domě, městském domě atp. Majitel takových domů musí počítat i s tím, že si nájemník pořídí psa ( v družstevních a městských domech vám to taky nikdo nezakazoval, stejně jako vám nezakazoval pořídit si pračku - a přece jste mohla dům vytopit, nebo si pořídit gril, i když jste mohla dům zapálit, a pořídit si dítě, i když mohlo brekem rušit ostatní nájemníky ). A v takových domech musí zadavatelka hledat nájem.
Pro nový OZ nebyl modelem pronajímaný byt po babičce, který si majitel pochopitelně hýčká. Proto se tam ocitl i článek o trvalém bydlišti, které si můžete v pronajímaném bytě zapsat.
V našem městě je majitel, který vlastní celé části sídlišť a to byste viděli, kolik je v jeho domech psů - no jak psů.

30.1.2019 18:24
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Zákony nechrání slušné lidi, ale gaunery. V případě pronajímání majetku - nemovitostí by mělo platit - můj dům, byt - moje pravidla.

bohužel je to právě naopak. Nové novelizace jsou ve všem proti majitelům a chrání nájemníky. Kdyby se aspoň chovali slušně a vše předem konzultovali je to věc dohody.Taky každý majitel svého psa snad zná a ví čeho je či není schopen. My brali psa na dovolené, hotely, penziony a nikdy nebyl sebemenší problém. Zadavatelce nezávidím, nevím o jaké plemeno jde ale s velkými psy a bul psy bude problém asi všude .......................

30.1.2019 18:27
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Dnešní nový OZ je, co se nájmů bytů týče, postaven s ohledem na pronajímání bytů v takzvaných "domech s majitelem". Je to stejné, jako byste měla byt v družstevním domě, městském domě atp. Majitel takových domů musí počítat i s tím, že si nájemník pořídí psa ( v družstevních a městských domech vám to taky nikdo nezakazoval, stejně jako vám nezakazoval pořídit si pračku - a přece jste mohla dům vytopit, nebo si pořídit gril, i když jste mohla dům zapálit, a pořídit si dítě, i když mohlo brekem rušit ostatní nájemníky ). A v takových domech musí zadavatelka hledat nájem.
Pro nový OZ nebyl modelem pronajímaný byt po babičce, který si majitel pochopitelně hýčká. Proto se tam ocitl i článek o trvalém bydlišti, které si můžete v pronajímaném bytě zapsat.
V našem městě je majitel, který vlastní celé části sídlišť a to byste viděli, kolik je v jeho domech psů - no jak psů.

u mne se jedná o patrový RD se dvěma byty, druhý byt má jiného majitele. Stačí dohady mezi nájemníky a ani nemusí jít o psy............a ano i trvalé bydliště je problém když je pak nájemník třeba v exekuci. Pronajímat byt je za trest. Ale z invalidního důchodu se moc žít nedá. Budu ráda až se to prodá. Ty starosti za to nestojí.

30.1.2019 19:09

GAELLE napsal(a):
u mne se jedná o patrový RD se dvěma byty, druhý byt má jiného majitele. Stačí dohady mezi nájemníky a ani nemusí jít o psy............a ano i trvalé bydliště je problém když je pak nájemník třeba v exekuci. Pronajímat byt je za trest. Ale z invalidního důchodu se moc žít nedá. Budu ráda až se to prodá. Ty starosti za to nestojí.

Také jsem pronajímala byt a po platnosti nového OZ nepronajímám. Ale jak jsem psala výš, je to postavené hlavně s ohledem na velké vlastníky. Když vlastní celý panelák a to tak, že i několik, včetně věžových domů, tak tam pak musí být pravidla nastavená jinak. V našem městě by pak mělo trvalé bydliště tisíce obyvatel na radnici, pokud by jim je majitel nepovolil v jeho domech. A co vím, tak v Praze je to podobné, také tam jeden majitel pronajímá celé sídliště.
A pro balu : určitě nemůžete o celých městech nájemníků říct, že jsou to gauneři.

30.1.2019 20:44

Orionko, Gaelle, chápu. Škoda, že není nějak odlišeno pronajímání ve velkém a pronajímání v malém. Právě ta nemožnost určit si svoje pravidla ve své nemovitosti by mne spolehlivě odradila od toho, abych svůj byt pronajala.
Gaelle, chápu váš důvod, to není nic proti vám.

30.1.2019 21:14

Orionko, Gaelle, chápu. Škoda, že není nějak odlišeno pronajímání ve velkém a pronajímání v malém. Právě ta nemožnost určit si svoje pravidla ve své nemovitosti by mne spolehlivě odradila od toho, abych svůj byt pronajala.
Gaelle, chápu váš důvod, to není nic proti vám.

On v podstatě ( pravděpodobně ) nový OZ má pronajímání v malém omezit, nebo ztížit ( ? ) a navíc to není rozhodující a za druhé navíc je to džungle šedé ekonomiky. Kdo z pronajímatelů ( toho jednoho bytu po babičce ) nájemné přiznává a daní ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík