Změna chování! Fena agresivní?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2019 08:00
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Zdravím,

mám 5ti roční fenu pita z útulku - mám ji cca přes měsíc. Všechno vždy bylo ok, mazlivá, poslušná, prostě super parťák. Ale včera jako by to byl jiný pes:

Normálně ji krmím granulama + pamlsky jako jsou sušené uši, kostičky, apod..
Včera jsem jí dal sušenou hovězí nohu - kopyto - jakmile jsem se k ní přiblížil vrčela a cenila zuby, když jsem jí po nějaké hodině chtěl nohu vzít (už jí tekla krev z dásní), tak jsem z volil taktiku, že jsem si psa k sobě zavolal - jak jsem psal nešlo se k ní přiblížit, jakmile jsem si jí zavolal začala po cestě počůrávat, přitom jsem jí nikdy nebil a volal jsem na ni v klidu...mezitím co jsem ji měl zavolanou ji přítelkyně nenápadně nohu vzala. Po tom pes přestal poslouchat, změnil se jí výraz ve tváři.. když jsem za ní po nějaké době přišel k pelíšku jí hladit - vyjela po mě zubama ... později jsem si jí k sobě zavolal, chtěl jsem po ní pac - neudělala a když jsem ji začal hladit vyjela po mé ruce zubama - dostala tedy na zadek a pak už byla klidná, už pak byla se mnou v místnosti vše ok, ale stále měla zvláštní výraz a dnes ráno též byla taková divná.

Nevím, kde dřív žila, co prožila, jak byla vychovávaná, ale tohle mě dost zarazilo, zvlášť když i dnes je taková divná. Co si o tom myslíte vy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2019 08:24

myslím, že si děláte legraci

30.1.2019 08:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Netlačte na ni. Není to "normální" pes.
Chtějte jen základní minimum. A nějaké "intimnosti" bych taky vypustila.
Fenka se musí vyrovnávat se spoustou nových věcí. K těm pamlskům. Psi v útulcích moc pamlsků nedostávají, je to něco,co je jen její a lpí na nich. Dejte malé, co je pak,ať už z jakéhokoliv důvodu, nebudete muset odebírat.
Nebuďte zklamaný z její reakce. Ty happy příběhy, co jsou vidět na netu či v televizi, jak je pejsek přešťastný s novým páníčkem, tak ty jsou fajn. Ale ne u každého psa to tak je.I psi jsou extroverti a introverti.
Příklad. Přijdete do nové skupiny lidí, třeba v nové práci. S někým si sednete hned, u jiného zjistíte, že je to fajn chlápek třeba za týden,měsíc a zůstanete přátelé už napořád.
Tak se hoďte s přítelkyní do klidu, zklidní se vám i fenka. Nespěchejte.Těšte se z toho, co vám fenečka sama nabídne.
Chce to čas.

30.1.2019 08:49
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

sisi58 napsal(a):
Netlačte na ni. Není to "normální" pes.
Chtějte jen základní minimum. A nějaké "intimnosti" bych taky vypustila.
Fenka se musí vyrovnávat se spoustou nových věcí. K těm pamlskům. Psi v útulcích moc pamlsků nedostávají, je to něco,co je jen její a lpí na nich. Dejte malé, co je pak,ať už z jakéhokoliv důvodu, nebudete muset odebírat.
Nebuďte zklamaný z její reakce. Ty happy příběhy, co jsou vidět na netu či v televizi, jak je pejsek přešťastný s novým páníčkem, tak ty jsou fajn. Ale ne u každého psa to tak je.I psi jsou extroverti a introverti.
Příklad. Přijdete do nové skupiny lidí, třeba v nové práci. S někým si sednete hned, u jiného zjistíte, že je to fajn chlápek třeba za týden,měsíc a zůstanete přátelé už napořád.
Tak se hoďte s přítelkyní do klidu, zklidní se vám i fenka. Nespěchejte.Těšte se z toho, co vám fenečka sama nabídne.
Chce to čas.

ale vždycky se chovala tak mile, nic jí nevadilo a najednou se takto zachovala a ono je dost nepříjemné, když už tak nějak pejska znáte a nejednou se zachová uplně jinak a vy máte odřenou ruku od jeho zubů ... spíš by mě zajímal ten spouštěč PROČ se najednou zachovala tak jinak

30.1.2019 09:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

grenzgaenger1 napsal(a):
ale vždycky se chovala tak mile, nic jí nevadilo a najednou se takto zachovala a ono je dost nepříjemné, když už tak nějak pejska znáte a nejednou se zachová uplně jinak a vy máte odřenou ruku od jeho zubů ... spíš by mě zajímal ten spouštěč PROČ se najednou zachovala tak jinak

To je právě to.
Neznáte minulost feny. Musíte být tedy mnohem víc opatrný, než když si třeba hrajete se sousedovic labíkem, kterého znáte a znáte sousedy.
Možná na ten spouštěč přijdete, ale spíš ne.
Vzali jste si fenečku, co vám měsíc fungovala a najednou bác. Problém.
Ten měsíc je asi ta oba, co se pes v novém prostředí zorientuje. Do teď se snažila vám vyjít vstříc.Teď se bude chovat víc podle své přirozenosti. Či podle toho,jak ji naučili nebo co má za zkušenosti.
Doporučuji nedělat nic, co by mohlo vést ke konfliktu. Nikoli,že jí máte ustupovat, jen si promyslete, co je nutné hned (vodění na vodítku,základní povely) a co můžete odložit (dej pac!).
Dostali jste hotového psa, není to tvárné štěně.
Vy vlastně budujete jakési "manželství". Dva dospělí jedinci, co se musí naučit spolu vycházet a to i tak, abyste z toho měli oba potěšení.
A to se vám nepodaří za měsíc či dva.
Vy jste ta myslící, řídící jednotka. Je to prostě na Vás.
Držím palce!

30.1.2019 09:17

proč jste ji bil ? co to mělo vyřešit ? co ji to naučilo ?
co ukázala, že je za problém ? ukázala problém a dostala přes hubu
paráda
dokonce se počůrala
ale dostala až pak, tak v pohodě
změnil se jí výraz
no a čemu se divíte ?
to nebyl poprvé ztřískaný pes, co, když už i kouše

30.1.2019 09:27
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
proč jste ji bil ? co to mělo vyřešit ? co ji to naučilo ?
co ukázala, že je za problém ? ukázala problém a dostala přes hubu
paráda
dokonce se počůrala
ale dostala až pak, tak v pohodě
změnil se jí výraz
no a čemu se divíte ?
to nebyl poprvé ztřískaný pes, co, když už i kouše

jste natvrdlá uhádaná káča nebo co ?? přečtěte si můj dotaz a problém pořádně ... nebo se jen na sebe snažíte upozornit nevhodnými příspěvky (již zde máte druhý)..nevím o co vám jde ale jste zřejmě uplně narušená.. sama nemáte psa - pomatuji si téme, že chci chcete pořídit psa, ale nevíte který se k vám hodí, tak tu špiníte lidi v diskuzích, když žádají o radu.. jste trapná!

30.1.2019 09:28
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Ještě mě napadlo, jestli se nemohlo stát, že ukousla a spolkla velký kus té kosti. Že má zkrátka akutní problém - kost jí leží v žaludku, není jí dobře, bolí ji břicho... Byl ten odebraný kus vcelku, nechyběla nějaká podstatně velká část? Bull psi mají velkou sílu v čelistech a ukousnout velký kus pro ně není nic nemožného.
Výše zmíněná doporučení (netlačit, ale být důsledný) jednoznačně doporučuju taky! Současně bych ale fenu trochu víc sledoval, zda nemá zdravotní potíže.

30.1.2019 09:31
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

sisi58 napsal(a):
To je právě to.
Neznáte minulost feny. Musíte být tedy mnohem víc opatrný, než když si třeba hrajete se sousedovic labíkem, kterého znáte a znáte sousedy.
Možná na ten spouštěč přijdete, ale spíš ne.
Vzali jste si fenečku, co vám měsíc fungovala a najednou bác. Problém.
Ten měsíc je asi ta oba, co se pes v novém prostředí zorientuje. Do teď se snažila vám vyjít vstříc.Teď se bude chovat víc podle své přirozenosti. Či podle toho,jak ji naučili nebo co má za zkušenosti.
Doporučuji nedělat nic, co by mohlo vést ke konfliktu. Nikoli,že jí máte ustupovat, jen si promyslete, co je nutné hned (vodění na vodítku,základní povely) a co můžete odložit (dej pac!).
Dostali jste hotového psa, není to tvárné štěně.
Vy vlastně budujete jakési "manželství". Dva dospělí jedinci, co se musí naučit spolu vycházet a to i tak, abyste z toho měli oba potěšení.
A to se vám nepodaří za měsíc či dva.
Vy jste ta myslící, řídící jednotka. Je to prostě na Vás.
Držím palce!

Díky za radu.

Nicméně naučil jsem ji povely - sedni, lehni, zůstaň, popros, dej pac... všechno zvládala na hned do toho osudného momentu .. takže teď nevím, jestli dál pokračovat s povely a stát si zatím ať to udělá nebo jak ... ? a zároveň už ji určitě nebudu dávat žádnou sušenou nohu, abych předešel tomuto chování

30.1.2019 09:31

grenzgaenger1 napsal(a):
jste natvrdlá uhádaná káča nebo co ?? přečtěte si můj dotaz a problém pořádně ... nebo se jen na sebe snažíte upozornit nevhodnými příspěvky (již zde máte druhý)..nevím o co vám jde ale jste zřejmě uplně narušená.. sama nemáte psa - pomatuji si téme, že chci chcete pořídit psa, ale nevíte který se k vám hodí, tak tu špiníte lidi v diskuzích, když žádají o radu.. jste trapná!

díky
před měsícem jste měl staffordku poslušnou vychovanou nalezenou, teď je to fenka pita, foto jste ukradl na netu a fenku bijete
klaním se Vám !

30.1.2019 09:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zadavateli a jak dopadli flíčky u druhé feny? A jak se spolu fena staforda s fenou pita snesou, dobrý?

30.1.2019 09:36
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Dasvo napsal(a):
Ještě mě napadlo, jestli se nemohlo stát, že ukousla a spolkla velký kus té kosti. Že má zkrátka akutní problém - kost jí leží v žaludku, není jí dobře, bolí ji břicho... Byl ten odebraný kus vcelku, nechyběla nějaká podstatně velká část? Bull psi mají velkou sílu v čelistech a ukousnout velký kus pro ně není nic nemožného.
Výše zmíněná doporučení (netlačit, ale být důsledný) jednoznačně doporučuju taky! Současně bych ale fenu trochu víc sledoval, zda nemá zdravotní potíže.

Ne, byla vcelku. Spíš mě příjde divné, když jí granule nebo cokoliv jiného, tak je vše vpořádku ,fena je v klidu.. jakmile jsem jí dal toto, tak začala vrčet nahned a dělat problémy... no a jakmile jsem jí to vzal, tak celej zbytek dne dělala problémy ve formě startování, kousání .... jak byste se zachoval tedy vy, kdyby na vás vysel váš pes ?

nějak bych chtěl rozklíčovat ten spouštěc ... protože zřejmě tam bude nějaký problém co se týče její minulosti, nějaká špatná zkušenost tímto vyvolaná

30.1.2019 09:43

No, když už pes vyjíždí, tak už je prokaučováno. Nejde o to, jak reagovat, ale jak to udělat, aby k situaci vůbec nedošlo.

30.1.2019 09:46
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

No, když už pes vyjíždí, tak už je prokaučováno. Nejde o to, jak reagovat, ale jak to udělat, aby k situaci vůbec nedošlo.

to je mi jasné ... jak jsem psal, stalo se nečekaně z ničeho nic ... spíš bych chtěl najít ten spouštěč, prosím pročtěte si celé, třeba vás něco napadne ..

30.1.2019 09:51

grenzgaenger1 napsal(a):
to je mi jasné ... jak jsem psal, stalo se nečekaně z ničeho nic ... spíš bych chtěl najít ten spouštěč, prosím pročtěte si celé, třeba vás něco napadne ..

no, třeba ta kost, no. může se jí přehřívat hlava prostě z toho, jak je to dobré, případně už za sebou nějaké nakládačky kvůli majetnickému chování má.

30.1.2019 09:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak podle mě si prostě bránila tu kost, v té první situaci. Nebyla asi zvyklá na to, aby jí to někdo bral a nebo vůbec nic takového nedostávala. Asi bych si sedla třeba s kousky masa do vzdálenosti kdy ji ještě nevadím. A Házela ji třeba to maso. Pak se postupně přibližovala a naučila za něco jiného tu kost vyměnit. Ale šla bych na ní pomalu, máte ji měsíc, to není u psa z útulku moc.... A k tomu, že vystartovala když jste ji šel hladit do pelechu - nemá být pelech právě tím místem, kam si zaleze když chce mít klid a nikdo ji nebude otravovat?

30.1.2019 09:56

jestli má cenné žrádlo v rohu nebo u stěny, pelech tamtéž, tak je to pes doslova zahnaný do rohu (určitě ne poprvé, proto už to říká dopředu) a tam hrozba (člověk) nemá co dělat
malé kousky jinde a nebijte ji, to je fakt hnus

30.1.2019 10:03
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

marcelaamax napsal(a):
Tak podle mě si prostě bránila tu kost, v té první situaci. Nebyla asi zvyklá na to, aby jí to někdo bral a nebo vůbec nic takového nedostávala. Asi bych si sedla třeba s kousky masa do vzdálenosti kdy ji ještě nevadím. A Házela ji třeba to maso. Pak se postupně přibližovala a naučila za něco jiného tu kost vyměnit. Ale šla bych na ní pomalu, máte ji měsíc, to není u psa z útulku moc.... A k tomu, že vystartovala když jste ji šel hladit do pelechu - nemá být pelech právě tím místem, kam si zaleze když chce mít klid a nikdo ji nebude otravovat?

díky za radu, bral bych to nevrhlé chování u té kosti i ještě u toho pelechu, protože jak píšete je to její "království", ale zarazí to člověka, když vždycky vítá mazlení a najednou toto, víte jak to myslím ... nicméně jak si vysvětlit, že jsem jí k sobě zavolal cca 2 hoďky po tom incidentu, kdy jsem jí teda nechal v klidu .... ona po zavolání přišla, tak jsem ji chtěl začít hladit a ona znovu vystartovala a dost drsným způsobem .. toto nechápu - byla už vyklidněná, byla mimo pelech, přišla na zavolání .. tak proč??

30.1.2019 10:04
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

jestli má cenné žrádlo v rohu nebo u stěny, pelech tamtéž, tak je to pes doslova zahnaný do rohu (určitě ne poprvé, proto už to říká dopředu) a tam hrozba (člověk) nemá co dělat
malé kousky jinde a nebijte ji, to je fakt hnus

má dva pelechy .. s jídlem byla ve středu místnosti - místnost má dva východu, byly neuzavřené

30.1.2019 10:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

grenzgaenger1 napsal(a):
díky za radu, bral bych to nevrhlé chování u té kosti i ještě u toho pelechu, protože jak píšete je to její "království", ale zarazí to člověka, když vždycky vítá mazlení a najednou toto, víte jak to myslím ... nicméně jak si vysvětlit, že jsem jí k sobě zavolal cca 2 hoďky po tom incidentu, kdy jsem jí teda nechal v klidu .... ona po zavolání přišla, tak jsem ji chtěl začít hladit a ona znovu vystartovala a dost drsným způsobem .. toto nechápu - byla už vyklidněná, byla mimo pelech, přišla na zavolání .. tak proč??

Třeba jste udělal podobný pohyb jako někdo, kdo ji v minulosti bil.

30.1.2019 10:05
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Na toto bych rád našel nějakou logickou radu: díky za radu, bral bych to nevrhlé chování u té kosti i ještě u toho pelechu, protože jak píšete je to její "království", ale zarazí to člověka, když vždycky vítá mazlení a najednou toto, víte jak to myslím ... nicméně jak si vysvětlit, že jsem jí k sobě zavolal cca 2 hoďky po tom incidentu, kdy jsem jí teda nechal v klidu .... ona po zavolání přišla, tak jsem ji chtěl začít hladit a ona znovu vystartovala a dost drsným způsobem .. toto nechápu - byla už vyklidněná, byla mimo pelech, přišla na zavolání .. tak proč?? :/

30.1.2019 10:07

někdo ji bil a Vy děláte to samé
přijde Vám to normální ? proč by Vám to měla tolerovat ?

30.1.2019 10:14
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

někdo ji bil a Vy děláte to samé
přijde Vám to normální ? proč by Vám to měla tolerovat ?

jste normální? rozumíte textu? s vama opravu nemá cenu nic řešit...ty konflitkní huso co ani nemá psa a snaží se dělat chytrou.... já toho psa nebil!!!! dostala jednou po zadku, aby se pustila mé ruky ... a přesně takové typy lidi jako seš ty tady absolutně nemají co dělat.. jen vysíráš a odvádíš od tématu .. holčičko, tady se snažím vyřešit vážné téma, tak si běž hrát někam jinam

30.1.2019 10:17
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

marcelaamax napsal(a):
Třeba jste udělal podobný pohyb jako někdo, kdo ji v minulosti bil.

ale že tohle všechno divné chování začalo a po té sušené nožce .. je možné, že se ji třeba vybavili nějaké negativní vzpomínky?? že se musel rvát o jídlo s více psama a pak třeba vyletěl páníček a všechny zbil? nějak bych chtěl pochopit tu situaci, abych věděl čemu se vyvarovat, abych předcházel takovému chování ....

protože nikdy s ničím neměla problém .... že by se třeba urazila, že jsem jí tu pochoutku vzal a pak se takto chovala? nebo si třeba chtěla vyjednat postavení ve smečce?

30.1.2019 10:19
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Byl bych vážně rád, kdyby mě odpověděli lidé s podobnou zkušeností ... a ten typ vysírek, pro které je to jen zábava přes internet šli otravovat někoho jiného.. já chci zde radu a né ztrátu času ... a řeším poměrně závažné téma

30.1.2019 10:29

grenzgaenger1 napsal(a):
Byl bych vážně rád, kdyby mě odpověděli lidé s podobnou zkušeností ... a ten typ vysírek, pro které je to jen zábava přes internet šli otravovat někoho jiného.. já chci zde radu a né ztrátu času ... a řeším poměrně závažné téma

Odpověď už máte...důvodem je kost, kvůli kosti jsou schopni se porvat psi úplně klidného a nekonfliktního plemene. Co se feně kdysi stalo, to tady nevystopujeme.

30.1.2019 10:32
GAELLE

XXX.XXX.55.67

psi se nebijou a už vůbec ne psi s pochybnou minulostí z útulku u kterých nikdo neví co mají za sebou. A už vůbec bych plemeni bul se nesnažila brát pamlsek když toho psa neznám. Megi má pravdu a psa MÁ. zato vy jste nějak prerušil debatu o flíčkách svého psa a meztiím změnil i rasu .............................i my zdědili psa v jeho 9 letech a trvalo velmi dlouho než zjistil že nám může plně důvěřovat. Takže trpělivost místo bití.

30.1.2019 10:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

grenzgaenger1 napsal(a):
jste normální? rozumíte textu? s vama opravu nemá cenu nic řešit...ty konflitkní huso co ani nemá psa a snaží se dělat chytrou.... já toho psa nebil!!!! dostala jednou po zadku, aby se pustila mé ruky ... a přesně takové typy lidi jako seš ty tady absolutně nemají co dělat.. jen vysíráš a odvádíš od tématu .. holčičko, tady se snažím vyřešit vážné téma, tak si běž hrát někam jinam

Ale ono to, že dostala na zadek je bití. Vy se máte snažit si se psem z útulku budovat hlavně důvěru - a takto se to nedělá. Nikdo vám neřekne co si fena prožila a jak bude v jaké situaci reagovat, může se objevit spoustu dalších situaci kdy bude reagovat pro vás "divně". Ale chce to zachovat klid. Mlátit do psa aby pustil je blbost a vím to moc dobře z vlastní zkušenosti - ten pes se tím akorát ještě víc dráždí a víc zuří.

Jinak bych ji přestala ty kosti dávat když s tím má pak problém. Nelezla bych ji do pelechu a snažila se s ní prostě sblížit.

30.1.2019 12:15
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

marcelaamax napsal(a):
Ale ono to, že dostala na zadek je bití. Vy se máte snažit si se psem z útulku budovat hlavně důvěru - a takto se to nedělá. Nikdo vám neřekne co si fena prožila a jak bude v jaké situaci reagovat, může se objevit spoustu dalších situaci kdy bude reagovat pro vás "divně". Ale chce to zachovat klid. Mlátit do psa aby pustil je blbost a vím to moc dobře z vlastní zkušenosti - ten pes se tím akorát ještě víc dráždí a víc zuří.

Jinak bych ji přestala ty kosti dávat když s tím má pak problém. Nelezla bych ji do pelechu a snažila se s ní prostě sblížit.

a jak byste tedy vy řešila situaci, kdyby z ničeho nic byl do vás pes zakouslý?

30.1.2019 13:19

grenzgaenger1 napsal(a):

no, tím že ho začnu bít fakt ne:D

reagovat na agresi agresí situaci akorát stupňuje.

si to představte na sobě. někomu dáte pěstí a ten vám ji vrátí. je to pro vás signál okamžitě přestat se rvát, nebo mu dáte další?

30.1.2019 13:47
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Takže ještě jednou:
Spouštěč je ta kost, pamlsek. Je spousta psů, kteří si nebrání pelech, nebrání si misku se žrádlem, nebudou se bránit, když jim budete páčit z huby piškot... Ale v okamžiku, kdy mají kost, jsou ochotní „zabíjet“, protože je to pro ně nejcennější pamlsek, majetek o který prostě nejsou ochotní se dělit naprosto s nikým.
Vy toho psa fakticky neznáte. Nenamlouvejte si, že po pouhém měsíci soužití a pár naučených povelech ji znáte, umíte ji číst a rozumíte jí! Víte úplné houby. Po měsíci se teprve začne projevovat pravá povaha psa z útulku. Ona se trochu oťukala, zabydlela a teď teprve se začne ukazovat, co v ní skutečně je. Nechci Vás nijak strašit, ale klidně se může ukázat, že to zdaleka není taková pohodářka, jak se Vám zpočátku jevila. Ta reakce s kostí může být teprve začátek.
Na Vašem místě bych si příliš „nedovoloval“. Myslím tím fyzické trestání, vystavování extrémně stresujícím situacím (jako je odebírání pamlsku) a nějaké křičení. Je potřeba se navzájem dobře poznat a vybudovat vztah založený na vzájemné plné důvěře. Já osobně bych si netroufnul brát kost neznámému psu.

30.1.2019 14:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

grenzgaenger1 napsal(a):
Díky za radu.

Nicméně naučil jsem ji povely - sedni, lehni, zůstaň, popros, dej pac... všechno zvládala na hned do toho osudného momentu .. takže teď nevím, jestli dál pokračovat s povely a stát si zatím ať to udělá nebo jak ... ? a zároveň už ji určitě nebudu dávat žádnou sušenou nohu, abych předešel tomuto chování

Sedni, zůstaň, k noze. Dobré a užitečné povely. Pilovat poslušnost doma,na zahradě, na louce. Mimo tato místa nepouštět z vodítka a velet, když vás vnímá. Na učení se používá pomůcka, řeknete jméno( tím psa na sebe upozorníte) a pak povel.
Dejte si time out se vím, co není nutné u běžného provozu/ soužití.
Co teď pokazíte, budete horko těžko napravovat.
Ani svět nebyl stvořen přes noc, váš vztah s dospělou fenkou taky nevybudujete za pár dní.
Ještě jedna věc, nepřistupujte k ni se strachem. Sice po vás vyjela, ale nekousla a to se počítá. Vy se taky osápnete, když vám někdo udělá něco nepříjemného. A dotyčného přece nechcete zabít. Jen třeba zahnat,ať neotravuje.
Pes vás může chytit zubama i při hře, to se stává a taky se pak psa nebojíte.
Prostě, těšte se z její přítomnosti, dělejte, co vás oba baví. A ostatní zatím nechte stranou.

30.1.2019 16:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

grenzgaenger1 napsal(a):

A ona se zakousla, držel a nechtěla pustit? Nebo je jen ohnala?

30.1.2019 18:03

Už se tu něco podobného kdysi řešilo a majiteli tehdy doporučili skupinu, která se přímo zabývá výchovou a výcvikem těchto plemen, možná tu někdo má na ně kontakt nebo projděte starší diskuse. Nicméně se tehdy jednalo také o pitbula z útulku, který zhruba ve stejném časovém horizontu jako u vás, začal po předchozím přátelském chování napadat nové majitele, tam tehdy ošklivě kousl majitelku do obličeje. Tehdy jim doporučili psa dát zkušenému cvičiteli a ten ho umístil do kotce, protože pes neměl v bytě klid, který nutně po předchozích zážitcích potřeboval. Tehdy cvičitel vysvětloval, že je prostě z lidí nervozní a potřebuje místo, kde má čistě svůj koutek. Samozřejmě měl přez den spoustu pohybu, kontakt s lidmi tedy měl, ale ne až tak úzký.
Takhle na internetu vám těžko někdo může s určitostí povědět, jak na psa, kterého tu nikdo nezná, musíte jít za odborníkem osobně, pes je velký a situace se může ještě hodně zhoršit nebo taky ne, ale vždycky je lepší počítat s horším..

30.1.2019 19:01

......."Všechno vždy bylo ok, mazlivá, poslušná, prostě super parťák"....
Většinou se takoví psi v útulku neocitají - tedy pitové. Většinou se tam ocitnou ti "pokažení" a je dobré s tím počítat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík