Ahoj vsichni. Mam na vas dotaz ;)... Mam dlouhosrstou fenecku, ted ji je 11 tydnu. Ted v tohle pocasi, nebo spis v te zime, je to venku na draka, protoze ji desne bavi lezet a blbnout ve snehu... ale jako kazde male stene ma holy pupik dole a uz jsme mely zanet mocaku, kdy se bojim, aby znova nenastydla. Jinak je samozrejme doma, ven jdem jen na prochazku. nevite nekdo prosim, zda se da brisko necim namazat, nebo necim chranit, aby tak rychle neprochladlo? Nikde jsem nic nenasla :/... oblecky jsou vetsinou jen za predni nohy a navic ted strasne roste, tak bych nedelala nic jineho, nez kupovala nove a nove :D... diky za reakce ;)
Jak chránit bříško neporadím. Ale koupili jsme obleček od Hurry, stejnou velikost jako chovatelka používá na dospělé psy, a dá se celkem dobře nastavit, takže když jí ho úplně stáhnu tak jí jakžtakž je i teď a snad vydrží i do dospělosti. A jinak myslím, že je důležité chránit spíš asi záda než bříško. Bříško má fena taky holé, a má ho holé i dospělý hladkosrstý pes, nikdy jsme nijak neřešili.
Jen asi bych ji nenechala ležet ve sněhu, spíš blbnout a hýbat se.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bobina65
napsal(a):
Udělejte si ho třeba ze starého svetru, ustřihněte rukáv a navlečte ji ho. Pro chlupatého psa nebudete obleček potřebovat.
..jde o to, že svetr pomokne a pak má pes na sobě vlhký kus hadru, je lepší zainvestovat do funkčního kabátku, který neprovlhne.......
Pesau
napsal(a):
Dobry vecer. Nemate prosim nejaky odkaz na ten oblecek? Nejak se mi nedari ho najit ;)... dekuji ;)
https://www.hurtta-collection.cz/akce/summit-parka-hurtta-orange/ tohle je on, je i v jiných barvách. Je sice draží, ale funkční. Chovatelka jich má několik,nejstarší má 7 let, používá ho často, pere a je pořád v pohodě.
bobina65
napsal(a):
Tak když promokne to asi není zima, když bude mrznout tak ho bude potřebovat.
No tak ono i ten déšť může být problém. Když půjdete na procházku, kde vám štěně hned na začátku zmokne a pak třeba hodinu, dvě chodí mokré, tak z toho může být nemocné taky.
Zadavatelko - co máte za psa?

bobina65
napsal(a):
Tak když promokne to asi není zima, když bude mrznout tak ho bude potřebovat.
..na dešti promokne, ve vlhkém počasí a sněhu provlhne a v suchém mrazivém počasí asi moc neochrání......dneska se dá i za relativně malý peníz sehnat kvalitní obleček - mám dva, jeden do chladu, druhý do mrazivějšího počasí, každý stál okolo 400 korun, ale vyplatil se........
Mam krizence bernskeho salasnickeho a samojeda ;)... v budoucnosti nebudeme asi bundu potrebovat... ale ted se na ne podivam ;)... dekuji vsem za reakce ;)
Pesau
napsal(a):
Mam krizence bernskeho salasnickeho a samojeda ;)... v budoucnosti nebudeme asi bundu potrebovat... ale ted se na ne podivam ;)... dekuji vsem za reakce ;)
Já bych žádný obleček nepořizovala, vůbec ne takové kombinaci plemen. Nenechala bych štěndo válet se v mokru a zimě dlouho, spíš at běhá ve sněhu, blbne a pak pěkně usušit.

pořídila jsem tento oblek/pláštěnku........
někdo sháněl s otvorem na vodítko, tak tento má otvor na připnutí vodítka na postroj (otvor je na zip) a druhý otvor na vodítko na krku k obojku
má to ohrnovací límec, zadní část se může dát gumičkami za zadní nohy, uprostřed se dá stáhnout pásem na suchý zip.....obléká se přes hlavu a spodem jde ten pás.....celé je to zvrchu nepromokavé a zespod fleece
a co je neuvěřitelné - přesně sedí na vyobrazeného psa :-)
https://www.ancol.co.uk/dog/dog-walk/dog-walk-clothing/walkdogcoat/stormguard-dog-coat-chocolate-xl/
u nás prodává dogsdream.cz a lovepet.cz
Já kupovala pláštěnku a softshellku tady
https://coolzada.cz/plastenky-a-bundy
Hrozně milá a ochotná paní. Vyjde vstříc se vším a ceny jsou velmi příjemné. Určitě by to na rostoucího psa nějak vymyslela.