Výběr štěněte z vlastního chovu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.89

Zdravím.

Prvně chci napsat, že pár zájemců již o štěně máme, kdyby náhodou chtěl někdo vyrypovat, že budeme mít štěňata a nemáme zájemce. Ale s čím se nemůžu poprat je, jak to mám udělat. Z našeho vrhu si chci nechat to nejlepší štěně. Jediná věc co mě napadá je, že bude například 7 štěňat, tři z toho budou vypadat úplně nejlépe, takže na ty čtyři napíšu že jsou k prodeji/rezervaci a ty tři si nechám aspoň do těch 8 týdnů než se úplně rozhodneme a ty zbývající dvě dáme na prodej až potom, nebo jak to děláte vy? Děkuji

3.2.2019 17:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Když jsem si brala berňušku, byl to boj. Jednoho už měla rezervovaného chovatelka do chovu...prostě si vybrala to nejluxusnější ze štěnd. Ostatní byla na prodej do zahraničí a jedno my. Nějaká Ruska chtěla ale našeho Berrynka, protože byl fakt druhý nejhezčí a ona ho chtěla na chov. Jenže my si štěňátko vybírali jako první, takže byl vybraný a i když jsem uvažovala, jestli jí ho tedy nenechat, když nám to na mazla bylo jedno, muž řekl, že ani náhodou, úplně si ho zamiloval. Léta pak chodil a říkal: vidíš, mohl jsi být v Rusku, chuďato, to bys dopad...

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2019 17:33

V osmi týdnech je stejně poznat stejně málo jako v šesti týdnech.

Dopadne to tak, že velmi záhy si jedno oblíbíte a bude vybráno.

3.2.2019 18:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V osmi týdnech je stejně poznat stejně málo jako v šesti týdnech.

Dopadne to tak, že velmi záhy si jedno oblíbíte a bude vybráno.

Berňák by měl být...velké buclaté štěňátko, se silnýma tlapama a správně rozloženýma znakama. Tam je to asi jednodušší

3.2.2019 18:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím.

Prvně chci napsat, že pár zájemců již o štěně máme, kdyby náhodou chtěl někdo vyrypovat, že budeme mít štěňata a nemáme zájemce. Ale s čím se nemůžu poprat je, jak to mám udělat. Z našeho vrhu si chci nechat to nejlepší štěně. Jediná věc co mě napadá je, že bude například 7 štěňat, tři z toho budou vypadat úplně nejlépe, takže na ty čtyři napíšu že jsou k prodeji/rezervaci a ty tři si nechám aspoň do těch 8 týdnů než se úplně rozhodneme a ty zbývající dvě dáme na prodej až potom, nebo jak to děláte vy? Děkuji

No naše chovatelka měla předběžně rezervované všechny štěňata, dřív než se narodila. Narodily se 4 feny a 1 fenu si chovatelka chtěla nechat. Volala, že štěňata jsou 4, my jsme byli v tom pořadí, že štěně by se na nás "dostalo" i s tou jednou co si nechá. Ale volala ohledně toho, že ještě neví, kterou si nechá a v té barvě, co jsme chtěli my, byla jen jedna fenka. Takže jsme napjatě čekali. Po týdnu mi psala, že si zatím zamilovala jinou fenku, že to vypadá, že ta co chceme bude naše. Po 14ti dnech už to bylo stoprocentní.

3.2.2019 18:57
katkaa1

XXX.XXX.91.43

Ja som si tiež naposledy nechávala fenku zo svojho vrhu, narodili sa štyri a rezervácie som mala už predom, ale dohodla som sa s majiteľmi tak, že v 6.týždni si vyberiem a potom si môžu vyberať ostatní podľa poradia v akom sa mi ozvali. Takže mali rezerváciu, ale nevedeli ktorá bude ich. Skôr by som mala problém si sama vybrať ani nie tak exteriérovo ako povahou.

3.2.2019 19:41
marushka

XXX.XXX.47.62

No já měla se zájemci jasně dohodnuto, že nejdřív vybírám já, pak majitelka kryciho psa a pak až ostatní cca na 6.-7. týdnu. Jinak stejně jsem na stenatech nepoznala nic. Jedno štěně se mi zdálo ošklivé, tlusté, spoustu volné kůže a furt to jen žralo nebo spalo.. Teď na 7 měsících je z něj naprosto luxusní zvíře 😂

3.2.2019 19:50

Nebo to taky může být jednoduchý.

s Nikoušem to bylo vymyšlené tak, že si necháme nějakou celočernou fenu.

Mezi 13 štěňaty byla jedna jediná celočerná fena, takže cajk

No a Nora... zbytek vrhu buď zmrznul, nebo uhynul do tří dnů, zůstala fena a pes. Pes se mi líbil, mazlivý ňouma, versus sveřepá držka, ale asi mi stačí šedesátikilový pes a ne ještě větší, takže padla volba zase na holku

3.2.2019 23:53
b.k

XXX.XXX.210.242

Já to mám trochu jinak.. Tzn. že si ve svém chovu nechám to poslední volné štěně.
At si říká kdo chce co chce - v 8mi týdnech toho na štěndu moc nepoznáte. Důležitý je samozdřejmně kvalitní základ a ten mám - jinak bych nekryla ani neprodávala .. Takže u nás to je a vždy bylo a bude tak "z tohoto vrhu chci fenu/psa - a počkám si na to poslední nezadané..Ještě jsem se nespletla.. Povahu ani exterier není možné na 100%říct u 6,7,8mi týdeního štěněte,fakt ne..
Dopodrobna se rozepsat by bylo fakt na dlouho..

4.2.2019 06:32
Malkina

XXX.XXX.50.199

U nás to bylo tak,že jezevčík si vybral manžela.Při všech návštěvách se hned k němu hrnul.Takže kdyby nám ho chovatel nenechal asi by jsme nevzali žádnýho.Jsme v kontaktu takže víme že jsme pochodili nejlíp i když jako maličká vypadala všechna stejně krásně...

4.2.2019 08:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

b.k napsal(a):
Já to mám trochu jinak.. Tzn. že si ve svém chovu nechám to poslední volné štěně.
At si říká kdo chce co chce - v 8mi týdnech toho na štěndu moc nepoznáte. Důležitý je samozdřejmně kvalitní základ a ten mám - jinak bych nekryla ani neprodávala .. Takže u nás to je a vždy bylo a bude tak "z tohoto vrhu chci fenu/psa - a počkám si na to poslední nezadané..Ještě jsem se nespletla.. Povahu ani exterier není možné na 100%říct u 6,7,8mi týdeního štěněte,fakt ne..
Dopodrobna se rozepsat by bylo fakt na dlouho..

No já myslím, že povahu, temperament už poznáte dřív. Nebo alespoň u nás to tak bylo. I když teda i ostatní majitele si psy vybrali podle pořadí v jakém je měli rezervované a v tu chvíli podle barev (teda barvu měli ty tři feny stejnou, takže spíš podle znaků a masek). Ale už někdy na měsíci mi chovatelka psala, že to naše štěndo bude pěkný raubíř, že je dost temperamentní oproti ostatním. Na 8 týdnech už to bylo vidět, že je nejakčnější z vrhu. A naopak jedna fenka byla úplný protiklad - hrozně klidná a mazlivá.

Takže nějaké rysy tam už vidět jsou ne?

4.2.2019 08:55
rennie111

XXX.XXX.43.146

Malkina napsal(a):
U nás to bylo tak,že jezevčík si vybral manžela.Při všech návštěvách se hned k němu hrnul.Takže kdyby nám ho chovatel nenechal asi by jsme nevzali žádnýho.Jsme v kontaktu takže víme že jsme pochodili nejlíp i když jako maličká vypadala všechna stejně krásně...

Presne takto to bolo u nás keď sme si vyberali našu fenku od chovateľky. Brala som so sebou kamarátku čo chová 20 rokov psy nech nám vyberie tú nadokonalejšiu fenku a nakoniec prvá čo pribehla k môjmu mužovi vyhrala konkurz. Vybraté bolo za 15 sekúnd a nikdy sme to neoľutovali. A ešte sa na tom dodnes bavíme s kamarátkou že ako sme tam vtedy nabehli vo všetkej vážnosti ako najväčší chovatelia

4.2.2019 10:48
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak já se jako naprostý laik (vždy jsme měli vořechy) zeptám jak to vlastně probíhá když si člověk v konkretni chs to štěně zadá. Dostane štěně podle pořadí ve kterém se objednal? A to přece nelze nijak dokázat. A co když se jich tolik nenarodí? nebo objedná psa a narodí se jen fenky? Nebo si pak může přijet a vybrat? Děkuji všem za vysvětlení Nového psa plánujem s PP.

4.2.2019 10:56
keissa

XXX.XXX.155.174

GAELLE napsal(a):
tak já se jako naprostý laik (vždy jsme měli vořechy) zeptám jak to vlastně probíhá když si člověk v konkretni chs to štěně zadá. Dostane štěně podle pořadí ve kterém se objednal? A to přece nelze nijak dokázat. A co když se jich tolik nenarodí? nebo objedná psa a narodí se jen fenky? Nebo si pak může přijet a vybrat? Děkuji všem za vysvětlení Nového psa plánujem s PP.

Tohle je trochu složitější i pro chovatele ,štěnata musíte rozdělit i tak aby každe pasovalo k tomu správnemu majiteli.... jedna věc je pořadí zájemcu a pak se ještě musí i zohlednit požadavky zájemcu a ze všeho vybruslit tak aby každej odnesl to co se mu nejvíc líbí a byl přesvědčen že právě to byl ten jeho výběr .

4.2.2019 10:58

GAELLE napsal(a):

Nevím, si myslím, že zadání štěněte je z principu předběžná objednávka. Jakože až se narodí to a to, tak se ozvěte, máme zájem. Když někdo objedná psa a narodí se fenky, tak buď bude mít teda zájem o fenu (pokud mu jde o spojení) nebo musí počkat na další vrh.

Ale většinou se pes kupuje až když je narozený:) A tam to pak záleží, někdo vybírá štěně pro majitele a posílá jen fotky, jiný nechá vybrat.

4.2.2019 11:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Malkina napsal(a):

A u nás právě vůbec. Pejska jsme si vybrali podle fotek, které nám chovatelka poslala hned, jak bylo něco na štěndech vidět Mohli jsme první, protože jsme si první rezervovali a první zaplatili zálohu. Bylo to od ní velmi seriozní jednání. Svoje měla už také vybrané. Chtěli jsme klidného velkého pejska, říkala, že přesně takový je. Že jen sedí a papá Na první návštěvě se štěnda batolila kolem a náš seděl uprostřed jak ten puclík a jen koukal. Přišel takový menší pejsek s čírem Ten prý je pro tu Rusku, ale ona chtěla toho našeho. Muž neustoupil, tak jsme si pak přijeli pro puclíka Udělali jsme dobře, ač nevím, jak dopadnul druhý pejsek, náš byl nejhodnější, nejklidnější pes

4.2.2019 11:34
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):
A u nás právě vůbec. Pejska jsme si vybrali podle fotek, které nám chovatelka poslala hned, jak bylo něco na štěndech vidět Mohli jsme první, protože jsme si první rezervovali a první zaplatili zálohu. Bylo to od ní velmi seriozní jednání. Svoje měla už také vybrané. Chtěli jsme klidného velkého pejska, říkala, že přesně takový je. Že jen sedí a papá Na první návštěvě se štěnda batolila kolem a náš seděl uprostřed jak ten puclík a jen koukal. Přišel takový menší pejsek s čírem Ten prý je pro tu Rusku, ale ona chtěla toho našeho. Muž neustoupil, tak jsme si pak přijeli pro puclíka Udělali jsme dobře, ač nevím, jak dopadnul druhý pejsek, náš byl nejhodnější, nejklidnější pes

tak nějak bych si to představovala. A někdy je to fakt první dojem, který se k vám vrhne první a okouše ruce a boty ten to bude. My bohužel měli vždy jen dospělé psy. První byl nalezenec NO a druhý zděděný kříženec určený k utracení. Tak si poprvé na stará kolena pořídíme psí mimino.

4.2.2019 11:44

GAELLE napsal(a):

My jsme si vždycky mohli vybrat ze štěňat, která byla v době naší návštěvy volná. U prvního štěněte to bylo už později, chovateli zbyly dvě fenky, jednu jsme si vybrali a rovnou s ní odjeli. U druhého štěněte jsme byli na návštěvě, když byla štěňata ještě hodně malá, myslím 18 dní měla, nějaká povaha v budoucnu, ani úplné zbarvení srsti se nedalo vůbec odhadnout, fenky byly volné dvě, jednu nám chovatelka označila na zadečku barvou. Pak už jsme tam nebyli a jestli jsme při odběru opravdu dostali tu svoji, to netuším. Teď mám zamluvenou fenku z vrhu, který je zatím jen v plánu, čeká se, až bude fenka hárat. Takže zatím není jisté, jestli štěňata vůbec budou, kdy budou a jestli se vůbec narodí fenky. Já pevně doufám, že se to podaří.

4.2.2019 11:54
GAELLE

XXX.XXX.55.67

My jsme si vždycky mohli vybrat ze štěňat, která byla v době naší návštěvy volná. U prvního štěněte to bylo už později, chovateli zbyly dvě fenky, jednu jsme si vybrali a rovnou s ní odjeli. U druhého štěněte jsme byli na návštěvě, když byla štěňata ještě hodně malá, myslím 18 dní měla, nějaká povaha v budoucnu, ani úplné zbarvení srsti se nedalo vůbec odhadnout, fenky byly volné dvě, jednu nám chovatelka označila na zadečku barvou. Pak už jsme tam nebyli a jestli jsme při odběru opravdu dostali tu svoji, to netuším. Teď mám zamluvenou fenku z vrhu, který je zatím jen v plánu, čeká se, až bude fenka hárat. Takže zatím není jisté, jestli štěňata vůbec budou, kdy budou a jestli se vůbec narodí fenky. Já pevně doufám, že se to podaří.

Tak držím palce. My bohužel jsme dopadli tak že se narodil jen jeden pejsek a ten byl dlouho dopředu zadaný, asi nějaký vir. Tak se rozhlížíme jinde a možná i jinou rasu. Ale chci být připravená, protože jsme psa zatím nikdy nekupovali vždy si našel pes nás

4.2.2019 12:01
Malkina

XXX.XXX.50.199

No tak manžel potřeboval hlavně psa PRACOVNÍHO na myslivost a já ho umluvila že fouska už nee,takže jsme jeli vybírat taky hrozně vážně a důležitě.Ale jak se tenhle k němu připíďalkoval(běhat ještě neuměl) tak bylo vymalováno i kdyby byl ten největší truhlík z vrhu .To Píďa mu nakonec zůstalo a když je na svodu volali pravým jménem oba zůstali stát jak trubky protože jméno jim nic neříkalo

4.2.2019 12:47

GAELLE napsal(a):
Tak držím palce. My bohužel jsme dopadli tak že se narodil jen jeden pejsek a ten byl dlouho dopředu zadaný, asi nějaký vir. Tak se rozhlížíme jinde a možná i jinou rasu. Ale chci být připravená, protože jsme psa zatím nikdy nekupovali vždy si našel pes nás

Různě osvojené jsme měli tři, jednu teda ještě máme, letos jí bude 9 let.

4.2.2019 12:51
PumaCZ

XXX.XXX.248.154

Tak pokud je chovatel seriózní, tak většinou nechá vybírat štěňata dle pořadí, v jakém se zájemci ozvali.

Ale přidám i svou velmi negativní zkušenost s německou chovatelkou.
Narazila jsem na webu na její chovku, kde mne velmi zaujala její fena. Psala jsem jí, že se mi líbí a že bych ráda více info. Bylo to před tím, než vůbec věděla, jakým psem bude připouštět. Přišlo mi, že jsme si byly vzájemně sympatické. Následně bylo oznámeno, jakým psem se bude krýt, načež jsme vyjádřili náš zájem o štěně z tohoto spojení. Čekali jsme na to, až fenka bude hárat (skoro dva měsíce), potom další měsíc, než se vůbec potvrdí březost, a další měsíc, až se štěnda narodí. Mezitím jsme s chovatelkou byly v pravidelném kontaktu.
Nakonec se narodilo 6 štěňat, z toho 5 pejsků (chtěli jsme pejska). O narození informovala chovatelka ihned na svém FB, ale osobně se mi neozvala, takže jsem jí napsala email s gratulacemi a s dotazem, kam poslat za štěně zálohu. Tři dny se mi vůbec neozvala a nakonec mi přišel email s tím, že před námi dala přednost jiným zájemcům..
Přitom jsme měli zájem o to se psem pracovat a vím, že by se u nás pes měl parádně. Nevím, co jí nakonec přelítlo přes nos, ale její chování mi vážně nepřišlo fér.

Na druhou stranu to bylo zatím poprvé, co jsem se setkala s takovým jednáním. Jinak to bylo vždy viz příspěvky výše - chovatelé nás vždy nechali vybírat v pořadí, v jakém jsme se ozvali + nás jednou chovatelka upřednostnila na přednostní výběr, protože jsme měli zájem se psem pracovat a i s ním absolvovat alespoň bonitaci.

4.2.2019 13:03

PumaCZ napsal(a):
Tak pokud je chovatel seriózní, tak většinou nechá vybírat štěňata dle pořadí, v jakém se zájemci ozvali.

Narazila jsem na webu na její chovku, kde mne velmi zaujala její fena. Psala jsem jí, že se mi líbí a že bych ráda více info. Bylo to před tím, než vůbec věděla, jakým psem bude připouštět. Přišlo mi, že jsme si byly vzájemně sympatické. Následně bylo oznámeno, jakým psem se bude krýt, načež jsme vyjádřili náš zájem o štěně z tohoto spojení. Čekali jsme na to, až fenka bude hárat (skoro dva měsíce), potom další měsíc, než se vůbec potvrdí březost, a další měsíc, až se štěnda narodí. Mezitím jsme s chovatelkou byly v pravidelném kontaktu.
Nakonec se narodilo 6 štěňat, z toho 5 pejsků (chtěli jsme pejska). O narození informovala chovatelka ihned na svém FB, ale osobně se mi neozvala, takže jsem jí napsala email s gratulacemi a s dotazem, kam poslat za štěně zálohu. Tři dny se mi vůbec neozvala a nakonec mi přišel email s tím, že před námi dala přednost jiným zájemcům..
Přitom jsme měli zájem o to se psem pracovat a vím, že by se u nás pes měl parádně. Nevím, co jí nakonec přelítlo přes nos, ale její chování mi vážně nepřišlo fér.

Na druhou stranu to bylo zatím poprvé, co jsem se setkala s takovým jednáním. Jinak to bylo vždy viz příspěvky výše - chovatelé nás vždy nechali vybírat v pořadí, v jakém jsme se ozvali + nás jednou chovatelka upřednostnila na přednostní výběr, protože jsme měli zájem se psem pracovat a i s ním absolvovat alespoň bonitaci.

němci jsou imho občas takoví, prostě povl z východu může mít smůlu.

s podobným chováním jsem se setkala už několikrát při dovozu vajec. slíběj, vypadá to všechno fajn a když pak dojde na věc, jako kam posílám peníze a už máte nasbíráno? se dozvím, že smůla.

4.2.2019 13:22
PumaCZ

XXX.XXX.248.154

němci jsou imho občas takoví, prostě povl z východu může mít smůlu.

s podobným chováním jsem se setkala už několikrát při dovozu vajec. slíběj, vypadá to všechno fajn a když pak dojde na věc, jako kam posílám peníze a už máte nasbíráno? se dozvím, že smůla.

V tom máte pravdu, lepší vůbec neříkat, že jste z Čech. Na druhou stranu ale lepší, než když si myslí, že jste Polák, Rumunec nebo třeba Ukrajinec. To je pak ještě horší..
Ale ne všichni Němci jsou takoví, nejhorší situace je paradoxně tam, kde bylo původně DDR.

4.2.2019 13:27

PumaCZ napsal(a):
V tom máte pravdu, lepší vůbec neříkat, že jste z Čech. Na druhou stranu ale lepší, než když si myslí, že jste Polák, Rumunec nebo třeba Ukrajinec. To je pak ještě horší..
Ale ne všichni Němci jsou takoví, nejhorší situace je paradoxně tam, kde bylo původně DDR.

samozřejmě že nejsou všichni takoví, to ani náhodou ne.

ale při jednání s neznámým němcem je prostě potřeba být připraven, že vás takhle kopnou do zadku, a nebrat si to osobně.

4.2.2019 13:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

Mno já jsem mnohokrát odmítl na SH i české zájemce...po vyslechnutí jejich představ o soužití...
Třeba se přijeji podívat celá rodinka...chlap, děti nadšený, manželka "vofrněná" a měli peška...jen jednou jsem nedal na instink a chlap dostal pejska, druhýho od kamaráda...byli jsme v kontaktu, co a jak trénovat atd...
Po roce mu to tak žena kecama znechutila, že psi už se nikdy nikam nepodívali...prostě "měkkej kus" co k tomu nebyl ...

4.2.2019 13:51
rennie111

XXX.XXX.43.146

PumaCZ napsal(a):

Ja som sa s takýmto chovaním Nemcov stretla naopak pri predaji šteniat. Prvýkrát keď sme mali prvý vrh, ešte som bola neskúsená a ozývalo sa mi veľa záujemcov, samozrejme záujem zo zahraničia ma potešil. Lenže z ich strany prišlo hneď diktovanie podmienok, že chcú najlepšie šteňa a musia si ho prísť vybrať v 6.týždni naživo, fotky ani videá nestačili. Boli ale ochotní akceptovať aj vyššiu cenu. Mali sme aj určený termín kedy prídu, písali že majú kúpené aj letenky a dovtedy stále písali, pýtali si fotky, samé smajlíky pusinky a neviemčo a potom zrazu začali problémy keď už prišlo na zaplatenie zálohy a reálnej cesty k nám, že im zrušili let, že žiaľ nevedia odísť z práce a iné výhovorky, zálohu chceli priniesť až osobne keď šteňa uvidia a termín stále posúvali. A mne čakali ďalší záujemcovia na to, že títo si majú vybrať ako prvý. Nakoniec som im dala ultimátum, to už mali šteňatá skoro 8t, že ak neprídu tak si buď vyberú z fotiek, alebo im nemôžem zaručiť výber prvého psa. Po tomto mojom maily sa niekoľko dní nezovali a potom mi napísali, že im je to ľúto, ale ich domáca fenka má rakovinu a preto si nakoniec šteňa nemôžu vziať. Bolo to pred dvomi rokmi a fenka stále žije hmm.

Druhí záujemcovia z Nemecka zas tiež chceli iba to naj-naj-najlepšie šteňa ako inak a keď som im napísala cenu tak sa na mňa osopili čo si ja Slovenka myslím, že oni majú zistené ceny na SK od chovateľov a na drzovku mi napísali cenu za ktorú sú ochotní šteňa kúpiť a k tomu ešte, že oni sú veľkí chovatelia a ja vlastne môžem byť rada že majú záujem o šteňa od mňa začínajúcej chovateľky. Tak tým som potom rovno odpísala, že mi je to ľúto, ale už nemám pre nich voľného vhodného psa.

A keď som tam chcela ísť na krytie ani oni sa neboli moc ochotní baviť že by sme mali platiť až po potvrdení kontosti, alebo nebodaj chceli nejaké záruky keby fenka nezabrezla. My sme pre nich ešte stále skrátka zaostalé národy a myslia si že s nami môžu aj tak jednať. Asi česť výnimkám, ale ja som zatiaľ na nich šťastie nemala

4.2.2019 13:52
PumaCZ

XXX.XXX.248.154

samozřejmě že nejsou všichni takoví, to ani náhodou ne.

ale při jednání s neznámým němcem je prostě potřeba být připraven, že vás takhle kopnou do zadku, a nebrat si to osobně.

Tohle byla má druhá špatná zkušenost s německými chovateli (první byla ještě hroší - jeli jsme si pro psa nějakých 700 km, abychom zjistili, že nám chovatelka spoustu věcí neřekla), ale poučila jsem se a teď čekáme na štěndo od české chovatelky.

4.2.2019 14:41
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Celkově mám s Němci špatné zkušenosti a nemám tento národ ani řeč vůbec ráda (ačkoliv mluvím i píši dobře). Pracovala jsem v hotelu a to byl někdy opravdu vopruz a buzerace co vše si navymýšleli. Když už cizina tak Francie (tím myslím ty černé NO a bouviery). Raděj bych štěně z české chs. uvidíme.

4.2.2019 19:43

OT : Když oni si Němci myslí, že tady si můžou dovolit.....Doma jsou jak putinky skříplí.
Bohužel jsme přišli na to, že slušné slovo na ně neplatí. Za to "raus" a trochu zvýšit hlas.....- asi jsou na to z domova zvyklí.

4.2.2019 20:07

U svého posledního psa jsem jako první zájemce, který čekal přes rok, měla "štěstí". Narodil se jediný kluk a v mém případě šlo hlavně o šanci na povahu po mamince, takže nebylo co řešit. Při výběru je to u mrňat vždycky sázka do loterie.

4.2.2019 23:17
b.k

XXX.XXX.210.242

Také mohu potvrdit špatné zkušenosti z lidma z Německa,ale i z Rakouska.. Opravdu jen s nimi .. Nakonec jsem tam nikdy štěně neprodala,protože .. jsou fakt divní,jiní,nadřazení .. nic pro mě.. Musím říct,že mě to kdysi velmi překvapilo..
Dnes zájemce z těchto zemí výceméně ignoruji.

4.2.2019 23:37
b.k

XXX.XXX.210.242

marcelaamax napsal(a):
No já myslím, že povahu, temperament už poznáte dřív. Nebo alespoň u nás to tak bylo. I když teda i ostatní majitele si psy vybrali podle pořadí v jakém je měli rezervované a v tu chvíli podle barev (teda barvu měli ty tři feny stejnou, takže spíš podle znaků a masek). Ale už někdy na měsíci mi chovatelka psala, že to naše štěndo bude pěkný raubíř, že je dost temperamentní oproti ostatním. Na 8 týdnech už to bylo vidět, že je nejakčnější z vrhu. A naopak jedna fenka byla úplný protiklad - hrozně klidná a mazlivá.

Je to vážně ošidné - v těch 8mi týdnech vypozorujete "tenhle je raubíř,tenhle je klidný,tenhle bude menšího vzrůstu,tohle naopak bude obřík.." A pak pokud s majiteli štěnat zůstanete v kontaktu.. je to všechno jinak.. Malinkej doroste k tomu velkýmu,z klidase je divočák,z divočáka klidnej pes, nosní houba se dobarví ač je to nemožné - říkají "odborníci" a přece se stane...zuby v 8týdnech rozházený a v roce krásnej skus...a "barva"? tak i ta je jiná v 8 týdnech ,kdy to zapisujete do formuláře a ejhle pes má rok a není to černá,ale třeba hnědá..
Proto více méně pokládám za podvod ,pokud chovatel zájemci řekne - "chcete štěně na show,práci..klidné,temperamentní.... tohle a tohle je pro Vás vhodné..."
Dělám to 20let a nesouhlasím.. V tu dobu se to tak jevit může,ale zaručit to nelze...
Takže opravdu nerozumím tomu ,že někdo napíše štěně od 10 do 15tisíc - dle kvality..
To maj věšteckou kouli a vidí že to dražší štěně třeba správně přezubí...atd.?
Já jsem poctivej a slušnej člověk a tyhle věci bych si nedovolila nikomu říct neb vím,že je to blbost a všechno může být úplně jinak.. Dřív to nebylo a mnohým chovatelům dnes fakt nerozumím...

5.2.2019 00:03
GAELLE

XXX.XXX.55.67

b.k napsal(a):
Je to vážně ošidné - v těch 8mi týdnech vypozorujete "tenhle je raubíř,tenhle je klidný,tenhle bude menšího vzrůstu,tohle naopak bude obřík.." A pak pokud s majiteli štěnat zůstanete v kontaktu.. je to všechno jinak.. Malinkej doroste k tomu velkýmu,z klidase je divočák,z divočáka klidnej pes, nosní houba se dobarví ač je to nemožné - říkají "odborníci" a přece se stane...zuby v 8týdnech rozházený a v roce krásnej skus...a "barva"? tak i ta je jiná v 8 týdnech ,kdy to zapisujete do formuláře a ejhle pes má rok a není to černá,ale třeba hnědá..
Proto více méně pokládám za podvod ,pokud chovatel zájemci řekne - "chcete štěně na show,práci..klidné,temperamentní.... tohle a tohle je pro Vás vhodné..."
Dělám to 20let a nesouhlasím.. V tu dobu se to tak jevit může,ale zaručit to nelze...
Takže opravdu nerozumím tomu ,že někdo napíše štěně od 10 do 15tisíc - dle kvality..
Já jsem poctivej a slušnej člověk a tyhle věci bych si nedovolila nikomu říct neb vím,že je to blbost a všechno může být úplně jinak.. Dřív to nebylo a mnohým chovatelům dnes fakt nerozumím...

a jakou má potom šanci "normální" člověk vybrat a koupit psa který bude aspoň částečně podle jeho představ když ani chovatel to dle vás předem nepozná? Nejedná se mi o vzhled ale spíše o povahu ..............

5.2.2019 00:08

GAELLE napsal(a):
a jakou má potom šanci "normální" člověk vybrat a koupit psa který bude aspoň částečně podle jeho představ když ani chovatel to dle vás předem nepozná? Nejedná se mi o vzhled ale spíše o povahu ..............

U takového chovatele asi žádnou.

5.2.2019 00:09
GAELLE

XXX.XXX.55.67

U takového chovatele asi žádnou.

a u jiných ?

5.2.2019 00:28

GAELLE napsal(a):
a u jiných ?

U těch kteří na “to” mají čuch, tak tam byste se měla s chovatelem domluvit, jakou přesně povahu chcete a zkušený chovatel Vám štěnda “prubne”, samozřejmě vícekrát a pak Vám doporučí to, které se k Vám a Vašemu účelu nejpravděpodobněji hodí.

5.2.2019 00:40
b.k

XXX.XXX.210.242

Pochopitelně pes s pp . Tam máte jistotu v tom co jste si koupil/a.. Napoví i to co mají rodiče štěnat za sebou.. Jsou vedeni x generací pracovně a nebo dohledáte jen titule z výstav..? Jako normální člověk si vyberete to které plemeno dle charakteru ,které Vám vyhovuje ,máte vybráno a chcete pracanta..tak budu koukat po chovkách,které se psem pracují..
Nicméně - povahu u 8mi týdeního štěněte neuhádnete max odhadnete a stejně je to většinou jinak..fakt

Chovatel zná své zvířata a povahu zaručit nemůže,jen původ.Nebudou se mnou souhlasit ,ale je to tak.Takže "normální" člověk si v prvé řadě musí nastudovat a ujasnit jaké plemeno psa chce. Pokud toto ví,našel chovatele,který splnuje všechny jeho požadavky .. tak pak si vybereš..ano chovatel ti řekne "v tomto věku se mi zdá že tenhle je více temperamentní tento méně"..no neznamená to,že to tak zůstane.

Štěně,psa, přece jdete koupit kvůli jeho "charakteru"a musíte počítat s tím,že NO nebude mazel v posteli,žes Fr.buldočkem ne dáte tůry,že Husky ne bude spokojenej na dvorku,že Pitbull nebude útočit na jiné psy,že RTW vám bude vítat návštěvu...

Jo není to jednoduchý.. Musím vědět co chci a dle toho hledám..
Ale platí - že u 8týdeního prcka to fakt nevím..

5.2.2019 07:50

Je to vážně ošidné - v těch 8mi týdnech vypozorujete "tenhle je raubíř,tenhle je klidný,tenhle bude menšího vzrůstu,tohle naopak bude obřík.." A pak pokud s majiteli štěnat zůstanete v kontaktu.. je to všechno jinak
nevím, chovatelé mého psa dělali nějaký ten štěněcí testík, vyšlo z toho pár slov, něco dalšího jsme si popovídali.....a pes byl takový a ne jiný

5.2.2019 08:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

b.k napsal(a):

Jo, tak já nechovám tak tomu až tak nerozumím. Ale stojím si za tím, že u tohohle vrhu bylo vidět, že ta naše fenka je nejakčnější torpédo a ta jedna, že většinou jen sedí jak "bluma" a nebo chce drbat. Nevím, jsou jim zatím jen 4 měsíce, ale pořád to tak je. A já pochybuju, že z našeho štěněte by se teď stalo štěně líné a mazlivé a z té druhé fenky se stal hyperaktivní pes

S velikostí souhlasím, že poslední pes z vrhu může být klidně nakonec největší, barva, skus ok. Ale myslím, že štěně, které je od začátku ve vrhu jako temperamentní tak takové i zůstane. A štěně, které je mazlivé takové zůstane taky.

Nebo je fakt teda možné, že by se z naší feny stal klidný mazel, kterého najdete tam,kam ho položíte? A ze štěněte, které teď ve 4 mesících je právě takové by se časem stal hyperaktiv? :-O

5.2.2019 08:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Je to vážně ošidné - v těch 8mi týdnech vypozorujete "tenhle je raubíř,tenhle je klidný,tenhle bude menšího vzrůstu,tohle naopak bude obřík.." A pak pokud s majiteli štěnat zůstanete v kontaktu.. je to všechno jinak
nevím, chovatelé mého psa dělali nějaký ten štěněcí testík, vyšlo z toho pár slov, něco dalšího jsme si popovídali.....a pes byl takový a ne jiný

naše chovatelka ani žádný testík nedělala. Ale štěňata pozorovala celý den, byla s nimi pořád. A všechna ta štěňata dokázala popsat jaká jsou a fakt to sedělo. Jestli to tak zůstane teda nevím, ale fakt si nemyslím, že by se to nějak rapidně změnilo.

5.2.2019 09:02
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

S tím temperamentem. Ono je to tak půl na půl. Třeba maxivořech je sice nalezenec, ale když byl štěně tak se projevoval velmi klidně, opatrně a až líně. To mu vydrželo tak do toho půl roku, kdy jsem s ním začala něco pravidelněji dělat než jenom kochací a psí procházky. No a jak se dostal do tempa a vlastně začal "pracovat" projevuje se velmi temperamentně a akčně. Někdy je jak maxitryskomyš a má prostě potřebu pracovat a když se nepracuje tak se běhá jako blázen nebo jakákoliv příležitost se využije na záchvat jásavého projevu. Takže si myslím, že ohledně temperamentu - u štěněte to nemusí až tak platit, že klidný jako mimino = klidný v dospělosti. A u fenek je to taky ještě trochu jinak ..... mně feny většinou po druhém hárání jakoby zdámičkovatěly, a i ty velmi akční najednou nasadily tempo "netrhá mi to žíly".

5.2.2019 09:04
conie

XXX.XXX.206.202

K b.k.: Pokud odchováváte štěňata v těsném kontaktu s vámi, doma, ne v kotci nebo v garáži, prožijete s nimi jejich první týdny života, dokážete základní povahové rysy odhadnout - štěně, které se od začátku první dere k jídlu, určitě nebude žádný oukropeček a naopak. Některé štěně více vyhledává kontakt s vámi a mazlení, jiné zase divoké rvačky se sourozenci, některé se snadno rozdovádí, jiné je pomalejší v reakci atd. Pokud jste se štěňaty téměř stále, vypozorujete hodně, když chcete. A čím víc máte odchováno, tím více dokážete ODHADNOUT základy budoucí povahy. Samozřejmě je to jinak u štěňat z kotce či takových, která nejsou pod častým dohledem chovatele a také u nezkušeného chovatele.

5.2.2019 09:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

conie napsal(a):
K b.k.: Pokud odchováváte štěňata v těsném kontaktu s vámi, doma, ne v kotci nebo v garáži, prožijete s nimi jejich první týdny života, dokážete základní povahové rysy odhadnout - štěně, které se od začátku první dere k jídlu, určitě nebude žádný oukropeček a naopak. Některé štěně více vyhledává kontakt s vámi a mazlení, jiné zase divoké rvačky se sourozenci, některé se snadno rozdovádí, jiné je pomalejší v reakci atd. Pokud jste se štěňaty téměř stále, vypozorujete hodně, když chcete. A čím víc máte odchováno, tím více dokážete ODHADNOUT základy budoucí povahy. Samozřejmě je to jinak u štěňat z kotce či takových, která nejsou pod častým dohledem chovatele a také u nezkušeného chovatele.

Přesně tak jsem to myslela. Ten vrh, ze kterého máme štěně, byl odchovaný v obýváku. První dny u štěňat chovatelka i spala. No a ty další dny s nimi byla, krom spánku, celý den . Samozřejmě chápu, že nemůže úplně s jistotou říct, že tohle štěně bude přesně takové a tamto zase takové.... Ale nějaké základy se odhadnout dají.

5.2.2019 09:57

dají. odhadnout ano. ale třebas mezi hovawarty byla fena, která pořád něco vymýšlela a sourozence ponoukala do šílených akcí, vymyslela, jak se odsouvá skříň, která zacpávala vstup na schody, třeba.

a u nových majitelů byla celý život pomalá, ba vlastně i trochu bojavá.

5.2.2019 10:56

když jsem se šla podívat na megí, ta nemít značku na zádech, tak ani nevím, který že je můj
všichni se za stejného řevu a vrčení vyřítili na zahradu, počůrali se podél plotu, zakousli se do mopu a dělali kolotoč
a nikdo si mě nevšiml

5.2.2019 10:59

dají. odhadnout ano. ale třebas mezi hovawarty byla fena, která pořád něco vymýšlela a sourozence ponoukala do šílených akcí, vymyslela, jak se odsouvá skříň, která zacpávala vstup na schody, třeba.

a u nových majitelů byla celý život pomalá, ba vlastně i trochu bojavá.

Myslim si, ze aby byl obrazek o povaze stenete kompletni, mělo by se stene sledovat i jak se chova o samote

Nicmene -docela zajimave téma.
Co se týká povah -pokud si porizuji plemeno, mělo by splnovat nějaké představy/standard. Druhý ukazatel je, že v rámci naplánovaného vrhu taky očekávám nějaký typ povah. Proto se to spojení děje.
U všech štěňat potom, i kdyz jsou rozdily a jsou vypozorovatelne velmi dobre od par tydnu veku a bez speciálních testů - neměla by ta trochu rozdílná povaha úplně bránit v konečném využití štěněte, ne?

No -a ted zpátky na zem do reality - u CC se žádná selekce v chovu na povahu nedělá

A co se tyka vzhledu - podle rodicu a vzhledu stenat v prvnich dnech je videt nejaky prislib. Ne zaruka, ale prislib ano. Jistota muze byt az po přezubení - myslím si teda?

Jinak se poznají jen vyložené průšvihy, ale ty pak jsou většinou vidět rovnou u celého vrhu.

5.2.2019 11:27

když jsem se šla podívat na megí, ta nemít značku na zádech, tak ani nevím, který že je můj
všichni se za stejného řevu a vrčení vyřítili na zahradu, počůrali se podél plotu, zakousli se do mopu a dělali kolotoč
a nikdo si mě nevšiml

....buďte v klidu, to náš chrťák si nás taky nevšímal...a to nejen u chovatelky mezi sourozenci, ale tak nějak ani doma........prostě moje chrtí zlatíčko......

5.2.2019 11:33

Myslim si, ze aby byl obrazek o povaze stenete kompletni, mělo by se stene sledovat i jak se chova o samote

Nicmene -docela zajimave téma.
Co se týká povah -pokud si porizuji plemeno, mělo by splnovat nějaké představy/standard. Druhý ukazatel je, že v rámci naplánovaného vrhu taky očekávám nějaký typ povah. Proto se to spojení děje.
U všech štěňat potom, i kdyz jsou rozdily a jsou vypozorovatelne velmi dobre od par tydnu veku a bez speciálních testů - neměla by ta trochu rozdílná povaha úplně bránit v konečném využití štěněte, ne?

No -a ted zpátky na zem do reality - u CC se žádná selekce v chovu na povahu nedělá

A co se tyka vzhledu - podle rodicu a vzhledu stenat v prvnich dnech je videt nejaky prislib. Ne zaruka, ale prislib ano. Jistota muze byt az po přezubení - myslím si teda?

Jinak se poznají jen vyložené průšvihy, ale ty pak jsou většinou vidět rovnou u celého vrhu.

selekce na povahu se nedělá ? není povahový test ? test práce ? Cal 1, Cal 2 ?
nebo myslíte u štěňátek ?

5.2.2019 11:46

selekce na povahu se nedělá ? není povahový test ? test práce ? Cal 1, Cal 2 ?
nebo myslíte u štěňátek ?

ano, tyhle testy je mozne splnit - platí pouze pro Italii a pro prac. tridu.
jen - nevybírá se podle nich.

5.2.2019 11:55

ano, tyhle testy je mozne splnit - platí pouze pro Italii a pro prac. tridu.
jen - nevybírá se podle nich.

tak to já bych vybírala..
vždyť je to osobní strážce, měl by těch pár testů zvládnout.. aby nedopadli jako dobrmánci nebo tak
edit.: Cal 2 je pro zařazení do prac. třídy a je na tom teda závislý ten šampion Itálie.. ale o něčem to svědčí :-)

5.2.2019 12:12

....buďte v klidu, to náš chrťák si nás taky nevšímal...a to nejen u chovatelky mezi sourozenci, ale tak nějak ani doma........prostě moje chrtí zlatíčko......

:-) ale já na ně volala a měla jsem aj jídlo a tu některá potvora přiběhla, drápla mě nebo kousla a zas šla trhat mop, tu běžela druhá, krátký pohled na mě (k čemu to tady je) a počůrala pampelišku a zas pryč a takhle se přišlo vyčůrat všech 8
co jsem si tam jako měla vybrat ?
v autě chvíli brečela, pak spala, a pak blinkala, večer šla na vodítku 300m, snědla cokoli, čůrat šla ven, jako že no a co
a pak se to nějakým záhadným způsobem rozbilo a spinkat sama a bez peřinky né a ty jdeš někam beze mě ? zapadla mi hračka... nakrájíš mi ten řízek na 2 x 2,5 centimetrové obdélníčky a budeš se na mě dívat jak hezky papám ?

5.2.2019 12:28

a nikdo si mě nevšiml

kříženci pastevců měli neskutečnou radost z každé návštěvy a všechny lidi běželi hned vomazlit. Vomazlit, ne okousat, v tomhle byli mnohem hodnější než hovawarti, nechtěli okousat boty, chtěli na klín.taky povahově v nich nebyli žádné rozdíly. hovawarty jsem od sebe poznala, i štěňata stejné barvy, pastevci jeli podle barevných obojků, jinak bez šance.

5.2.2019 14:18

:-) ale já na ně volala a měla jsem aj jídlo a tu některá potvora přiběhla, drápla mě nebo kousla a zas šla trhat mop, tu běžela druhá, krátký pohled na mě (k čemu to tady je) a počůrala pampelišku a zas pryč a takhle se přišlo vyčůrat všech 8
co jsem si tam jako měla vybrat ?
v autě chvíli brečela, pak spala, a pak blinkala, večer šla na vodítku 300m, snědla cokoli, čůrat šla ven, jako že no a co
a pak se to nějakým záhadným způsobem rozbilo a spinkat sama a bez peřinky né a ty jdeš někam beze mě ? zapadla mi hračka... nakrájíš mi ten řízek na 2 x 2,5 centimetrové obdélníčky a budeš se na mě dívat jak hezky papám ?

tak teď jsem se od srdce fakty zasmála....přečetla jsem to i dceři a smějem se obě

Tak to já to měla u afgána jednodušší....chtěli jsme kluka a ti byli jen 3....3 nejošklivější štěňata jaká jsem kdy viděla....2 pejsci byli černí s pálením a jeden byl pískový....nikdo z nich se ani neobtěžoval nás vzít v potaz.........nepředloženě jsme se zeptali našeho čtyřletého syna, kterého z pejsků by chtěl......syn bez váhání vybral pískového a dalších 20 minut jsme mu jeho volbu rozmlouvali, protože ani manželovi ani mě se štěně nelíbilo-barevně, což se nakonec podařilo a zbývalo si vybrat z těch černých s pálením....teda vybrat....ten menší už byl zamluvený a o 3000,- levnější než ten náš, co na nás defakto zbyl.......při další návštěvě, když jsme psa odváželi, tak ho chovatelka dala manželovi do náruče a manžel se zeptal "a jak se jmenuje??" a chovatelka řekla "Lulumba" a manžel se podíval na mě a ptá se "Proboha jak mu budem říkat..... Lulu?????
náš vyvolenec v autě nebrečel, neblinkal, nespal a doma si nás moc nevšímal a nám nastalo peklo, protože granule co nám dala chovatelka sebou...nechtěl, granule, které nám doporučila koupit ..nechtěl....žádné granule nechtěl.....o nějakém mazlindání nemohlo být ani řeč......hrát si s náma taky nechtěl, takže to vypadalo tak, že si v obýváku hrál na zemi můj syn....chrťák si došel do svojí krabice se svýma hračkama a pár jich odnesl na opačný konec místnosti a tam si hrál úplně sám....no prostě noční můra pro lidi, co si představují, jak jejich štěňátko bude akční a kontaktní

5.2.2019 14:25
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak teď jsem se od srdce fakty zasmála....přečetla jsem to i dceři a smějem se obě

Tak to já to měla u afgána jednodušší....chtěli jsme kluka a ti byli jen 3....3 nejošklivější štěňata jaká jsem kdy viděla....2 pejsci byli černí s pálením a jeden byl pískový....nikdo z nich se ani neobtěžoval nás vzít v potaz.........nepředloženě jsme se zeptali našeho čtyřletého syna, kterého z pejsků by chtěl......syn bez váhání vybral pískového a dalších 20 minut jsme mu jeho volbu rozmlouvali, protože ani manželovi ani mě se štěně nelíbilo-barevně, což se nakonec podařilo a zbývalo si vybrat z těch černých s pálením....teda vybrat....ten menší už byl zamluvený a o 3000,- levnější než ten náš, co na nás defakto zbyl.......při další návštěvě, když jsme psa odváželi, tak ho chovatelka dala manželovi do náruče a manžel se zeptal "a jak se jmenuje??" a chovatelka řekla "Lulumba" a manžel se podíval na mě a ptá se "Proboha jak mu budem říkat..... Lulu?????
náš vyvolenec v autě nebrečel, neblinkal, nespal a doma si nás moc nevšímal a nám nastalo peklo, protože granule co nám dala chovatelka sebou...nechtěl, granule, které nám doporučila koupit ..nechtěl....žádné granule nechtěl.....o nějakém mazlindání nemohlo být ani řeč......hrát si s náma taky nechtěl, takže to vypadalo tak, že si v obýváku hrál na zemi můj syn....chrťák si došel do svojí krabice se svýma hračkama a pár jich odnesl na opačný konec místnosti a tam si hrál úplně sám....no prostě noční můra pro lidi, co si představují, jak jejich štěňátko bude akční a kontaktní

tak to je síla a jak to s ním dopadlo když dospěl? Byl a je pořád takový?

5.2.2019 14:59
manitschka

XXX.XXX.35.124

Já si toho chrta jednou budu muset pořídit... u nás to probíhá stále spíš tak, že po návratu z psoaktivit domů se konečně natěšeně (a vyřízeně) posadím ke klavíru, a můj téměř desetiletý pseudomalina vdechne večeři, vezme svou aktuální oblíbenou hračku a jde mi opravovat techniku polohy zápěstí. Pokud nereaguji, zalehne mi pedály, protože v pelíšku dobrovolně nebude, když já jsem přece necelé tři metry od něj. Vlastně bych někdy strašně chtěla psa, co bude v potřebě majitele takový kočkovitější. :-)
Psa jsem vybírala v útulku podle fotky, s představou něčeho ovčákoidního. Pak mi ho půjčili ven a pak jsem s ním odjela.. U předchozího pejska to bylo taky jednoduché, chtěli jsme kluka, měli jsme zamluveného kluka, a byl jen jeden.

5.2.2019 16:31

GAELLE napsal(a):
tak to je síla a jak to s ním dopadlo když dospěl? Byl a je pořád takový?

Ano, pořád to bylo moje velmi rezervovaný zlatíčko, navíc Pan Pes (ALESPOŇ TEDA PRO MĚ).......prostě nás miloval tím svým způsobem...vyhledával naší společnost, ale neměl rád přílišnou pozornost,prostě to nej pro něj bylo obsadit měkké vyvýšené místo a pozorovat, spal se mnou v posteli, ale mohla jsem ho tak max pohladit na dobrou noc, když jsem se moc "rozněžnila", tak odcházel........když jsem přišla domů, tak ležel na svým gauči na verandě a ani neslezl...já řekla "ahoj Lupoušku", on plácnul 2x ocasem a jak jsem šla okolo, tak jsem ho pohladila po hlavě....pokud jsem nesla tašku, tak se zvednul a šel se podívat, co jsem venku ulovila, když jsem nic nenesla, tak ani neslezl....proč taky, když se panička jenom převlíkne a půjdeme ven....
Ono je to asi hrozná představa pro majitele "normálních" psů, ale já jsem stejný introvert jako byl on, takže on byl přesně moje krevní skupina.....nejsem ani moc mazlící, to že nyní mazlím svoje psy prakticky nonstop...je proto, že oni jsou prostě mazlící a muchlovací.........
Chtěla jsem po něm dalšího afgána, ale manžel, ač měl chrťáka rád, tak mu ta jeho povaha moc nevyhovovala....... .

5.2.2019 16:43

manitschka napsal(a):
Já si toho chrta jednou budu muset pořídit... u nás to probíhá stále spíš tak, že po návratu z psoaktivit domů se konečně natěšeně (a vyřízeně) posadím ke klavíru, a můj téměř desetiletý pseudomalina vdechne večeři, vezme svou aktuální oblíbenou hračku a jde mi opravovat techniku polohy zápěstí. Pokud nereaguji, zalehne mi pedály, protože v pelíšku dobrovolně nebude, když já jsem přece necelé tři metry od něj. Vlastně bych někdy strašně chtěla psa, co bude v potřebě majitele takový kočkovitější. :-)
Psa jsem vybírala v útulku podle fotky, s představou něčeho ovčákoidního. Pak mi ho půjčili ven a pak jsem s ním odjela.. U předchozího pejska to bylo taky jednoduché, chtěli jsme kluka, měli jsme zamluveného kluka, a byl jen jeden.

Já jsem na chrťákovi nejvíc ocenila dvě vlastnosti....doma o něm člověk prakticky nevěděl, prostě si tak polehával na gauči a když jsem mu zapla televizi a byla tam zvířata...třeba animal planet, tak to ho taky bavilo...........a venku, když nebyl čas, tak stačilo vyběhnout, nechat psa udělat pár sprintů a za půl hoďky byl pes vylítanej a připravenej zase zalehnout na gauč........ale zároveň bez problémů zvládl celodenní výlet.........
Ale tohle všechno úžasné je vykoupeno tím, že chrt poslechne pouze, když on to uzná za vhodné, nikdy nebude na majiteli viset očima s otázkou "a co mám dělat teď??"...nikdy to nebude úslužný, radostně spolupracující pes, který se jen klepe na to až dá páníček povel.........nebojím se říct, že chrt je rovnocený partner, se kterým je potřeba na všem se dohodnout......

5.2.2019 16:45
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

marcelaamax napsal(a):

Barney na osmi týdnech pouze ležel pod stromem spal a žral. Jeho ségra lítala jak střela. Barney je akční trouba a fenka pecivál.

5.2.2019 16:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Andrýsek3 napsal(a):
Barney na osmi týdnech pouze ležel pod stromem spal a žral. Jeho ségra lítala jak střela. Barney je akční trouba a fenka pecivál.

A nemohlo to být třeba tak, že byl zrovna unavený, v tu chvíli?

Ono třeba podle hodiny strávené s vrhem toho třeba až tolik nepoznáte, ale když je chovatelka pozoruje dva měsíce celé dny, tak už asi trochu ví.

Edit.: ale nevím, žádný vrh jsem neodchovala , já jen doufám, že u nás ten temperament zůstane, zatím to vypadá, že jo

5.2.2019 16:53

Andrýsek3 napsal(a):

....no a pak si má člověk vybrat štěně

5.2.2019 21:28

..když jsme se přijeli na motýla podívat, seděl jako trubka na zahradě a okolo něj lítalo za hračkami několik motýlů včetně jeho sestry, kterou si majitelka nechávala........neomylně (aniž bych věděla, že je jediný volný - respektive zbylý), jsem ho popadla do náručí a z klína už nepustila, ležel bez hnutí ani nedutal........cestou nezaplakal, v posteli se do prostředka roztáhnul a spal jak zařezaný.....po pár dech dokonale ožil a dnes je to z celého vrhu nejpraštěnější, nejpracovitější, nejmazlivější a nejvíc vůči cizím kontaktní "štěně".....

5.2.2019 21:48

Moji dva soucasni psi ....jako štěňata...fena nebojácna "potvora", která nemá problém se prosadit, už v autě při cestě domů to byla pěkná čertice, pes uknouranej trouba...oba takoví zustali.

5.2.2019 22:04
b.k

XXX.XXX.210.242

conie napsal(a):

Odchovávám doma , péče 24h/d ..
tak nevím kam jste to chtěla shodit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík