Dobrý den. Rád bych vás zkušenější poprosil o výběr el.ohradníku s obojkem. Mám hodného syčáka, který zkouší co vydržím. Pokud nejsem doma , tak je schopný si otevřít ke slepicím, když dvířka zajistím, jde pod pletivem, nebo dělá díru do plotu, jen aby se dostal ke slepicím, jen aby nějakou zamordoval(nesežere) a pak ji následně zahrabe, abych na to nepřišel. Třeba takle zlikviduje 4 slepice. Šel po slepicích už jako štěně a byl vždy v trestu. Říkal jsem si že ho to po pubertě přejde, ale už je mu 5let. Už nevím co sním.Mám Entlebuše, na profilu. Bylo mi tenkrát toto plemeno doporučeno, že je pohodové na hlídání. Ale zatím mi víc škodí.
Máte prosím zkušenosti s nějakým typem výrobku. Vím , že je více druhů , se zvukovým upozorněním a po té trest. Chtěl bych bez varovného signálu, jen aby při překročení hranice dostal trest a pamatoval si to. Třeba do budoucna dá pokoj. Doporučíte mi prosím nějaký výrobek? Děkuji. Martin
Osobnú skúsenosť nemám, ale susedia si túto vec kupovali na chronického zdrhača čo preliezal aj podhrabával ploty. Skončilo to doslova vypálenou dierou na krku lebo sa snažil aj napriek tomu zdrhnúť a ignoroval to. Chcem týmto len upozorniť, neviem ako sa na to pes navyká, ale určite sa nespoliehajte len na to, že mu to nasadíte a bude pokoj ako to spravili oni a po jeden a pol dni si to všimli :(
rennie111
napsal(a):
Osobnú skúsenosť nemám, ale susedia si túto vec kupovali na chronického zdrhača čo preliezal aj podhrabával ploty. Skončilo to doslova vypálenou dierou na krku lebo sa snažil aj napriek tomu zdrhnúť a ignoroval to. Chcem týmto len upozorniť, neviem ako sa na to pes navyká, ale určite sa nespoliehajte len na to, že mu to nasadíte a bude pokoj ako to spravili oni a po jeden a pol dni si to všimli :(
To vážně něco nandá psovi obojek propojený s plotem a nechá ho samotného ať to nějak dopadne? Vůbec nepozoruje, jak bude pes reagovat? :-O
Jinak kamarádka to používala na fenu, která za ní utíkala pokaždé když odešla z domu. No chvilku to efekt mělo, jenže pak fena přišla na to, že z nějaké určité vzdálenosti se to dá přeskočit. U nich to teda bylo tak, že měli nízký plot, který přeskakovala. Takže pak jen stačilo skočit z větší dálky a ránu nedostala.
Uživatel s deaktivovaným účtem

teda tohle musím:
Šel po slepicích už jako štěně a byl vždy v trestu.
bezva způsob "učení"
a minimálně 4 roky nikoho nenapadlo, že tudy cesta nevede......
marcelaamax
napsal(a):
To vážně něco nandá psovi obojek propojený s plotem a nechá ho samotného ať to nějak dopadne? Vůbec nepozoruje, jak bude pes reagovat? :-O
Jinak kamarádka to používala na fenu, která za ní utíkala pokaždé když odešla z domu. No chvilku to efekt mělo, jenže pak fena přišla na to, že z nějaké určité vzdálenosti se to dá přeskočit. U nich to teda bylo tak, že měli nízký plot, který přeskakovala. Takže pak jen stačilo skočit z větší dálky a ránu nedostala.
Ano presne ako ste napsali a toto je žiaľ ešte smutnejší príbeh lebo od tej doby je pes vo voliére a nechodí von vôbec. Je mi z toho na grc ale riešenie to nemá lebo chov psa vo voliére je pre náš právny systém úplne v poriadku. Stačí že dostane nažrať :(
U nás to fungovalo, taky přeskakoval plot. Ale ne, že se to psovi nasadilo a nazdar. Dali jsme kolem plotu vlaječky a psovi vysvětlili, že za ně se nechodí. Myslim, že ani jednou nedostal ránu, protože pochopil, že pípnutí je varování a dál nešel. Takhle měl obojek týden(?) od té doby už není potřeba a zůstává na zahradě v klídku :) Asi záleží na psovi.
Děkuji za reakce i za kritiku. I kritika je motivace. Bohužel, použití " byl vždy v trestu", bylo asi nešťastné, nevěděl jsem, že se mu má poděkovat. Každý si trest představuje jinak. Někdo psa třeba přizabije, někdo mu nedá jen piškot. Mám docela velký dvůr a psa do klece nebo na řetěz nechci, na to mi ho je líto. Vidím to u jiných. Netvrdím, že se mu extra věnuju, ale určitě na něj nekašlu a neroste jak dříví v lese. Ale jsou věci nad kterými kroutí hlavou i kamarád co k němu chodíme na cvičák. Asi je každý pes jiný. To je jako s lidma. Díky, ať se daří