Proč byste měli chtít každý něco jiného? Domluvte se na terminologii a co od psa čekáte.
Jak už jsem vám psal jinde, nejlepší je zajít na cvičák, kde vám ukážou základní cviky a povely. Nejhorší je být pro psa nečitelný, kdy neví, co po něm vlastně chcete. Na cvičení je několik metod, doma se jen domluvíte, jakým stylem chcete cvičit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

alennovakova
napsal(a):
Já myslím, jestli z toho nebude zmatená, protože já bych byla také zmatená, kdybych na mě muvili dva a každý vlastně by po mě chtěl něco jiného.
.tak snad se spolu dokážete domluvit, když jste v jedné domácnosti.....
Uživatel s deaktivovaným účtem

alennovakova
napsal(a):
Já jsem viděla v televizi, že pes má mít jen jednoho vůdce, protože když jsou dva, tak pes neví koho poslouchat.
....nezlobte se, ale Vy máte opravdu infantilní názory.......můžete mi prosím upřímně říct, proč jste si psa vůbec pořizovali, fak by mně to zajímalo.....
alennovakova
napsal(a):
Já jsem viděla v televizi, že pes má mít jen jednoho vůdce, protože když jsou dva, tak pes neví koho poslouchat.
Pokud pes žije v rodině, měl by provozně poslochat všechny členy domácnosti. Jasně, většinou si vybere toho, kdo pro něj bude pán a pokud ho budete s mužem povelovat opačně, přidá s ,,ke svému vůdci". Pokud bude vyčůraná, od vůdce zdrhne a schová se za toho, kdo ji ,,nedá"