Zdravím,
zajímaly by mne vaše názory na to, co je pro štěně lepší - být zavřený doma, nebo ponechán na zahradě, pokud by měl být celý den sám?
Naštěstí mi na tento semestr vyšel krásně rozvrh (ideální na pořízení štěnda), tedy až na jeden den, kdy budu doslova 12 hodin pryč. Takže přemýšlím, co by bylo pro malé štěndo vhodnější. Pořídit mu boudu a nechat jej přes den samotné na zahradě, nebo jej raději nechat uvnitř? Jednalo by se o jeden den v týdnu a ne každý týden, protože se občas stane, že je někdo přes den doma, popřípadě že se někdo vrátí o něco dříve něž já. Na druhou stranu se může stát i jiný den v týdnu, že budu celý den pryč.
Přítel i já do budoucna chceme, aby měl pes vlastní dvířka a tím pádem i neustálý přístup ven, ale to ještě chvilku potrvá (kvůli stavebním úpravám). Na druhou stranu chci, aby byl pes převážně s námi doma (např. přes noc či přes den, když tam jsme i my), takže nevím. Nemám s tímhle vůbec zkušenost, jelikož jsme se u malého štěnda vždy zvládli všichni prostřídat, takže pes nebyl sám více než pár hodin a nemuseli jsme nic řešit.
Předem děkuji za názory a přeji krásný den :)
No, nevím, štěně, nudící se půl dne na zahradě bez dozoru... tak odvážná bych tedy nebyla. I kdybych ho nechala doma, moc pečlivě bych prověřila, kam všude se může dostat. Nejde jenom o "škody na majetku", ale především o jeho vlastní bezpečí. Vyloučit zranění na zahradě asi nepůjde, navíc případně ukradení, sežrání něčeho hodně nevhodného, neřízené krmení přes plot....
já bych na to neměla odvahu... v takovém případě zlatý kotec.
Nebo doma vyhrazený prostor- třeba chodba, koupelna, pokud je velká, atd...
Ale já tento problém nikdy nemusela řešit, takže jen teoretizuju.
PumaCZ
napsal(a):
Zdravím,
zajímaly by mne vaše názory na to, co je pro štěně lepší - být zavřený doma, nebo ponechán na zahradě, pokud by měl být celý den sám?
Naštěstí mi na tento semestr vyšel krásně rozvrh (ideální na pořízení štěnda), tedy až na jeden den, kdy budu doslova 12 hodin pryč. Takže přemýšlím, co by bylo pro malé štěndo vhodnější. Pořídit mu boudu a nechat jej přes den samotné na zahradě, nebo jej raději nechat uvnitř? Jednalo by se o jeden den v týdnu a ne každý týden, protože se občas stane, že je někdo přes den doma, popřípadě že se někdo vrátí o něco dříve něž já. Na druhou stranu se může stát i jiný den v týdnu, že budu celý den pryč.
Přítel i já do budoucna chceme, aby měl pes vlastní dvířka a tím pádem i neustálý přístup ven, ale to ještě chvilku potrvá (kvůli stavebním úpravám). Na druhou stranu chci, aby byl pes převážně s námi doma (např. přes noc či přes den, když tam jsme i my), takže nevím. Nemám s tímhle vůbec zkušenost, jelikož jsme se u malého štěnda vždy zvládli všichni prostřídat, takže pes nebyl sám více než pár hodin a nemuseli jsme nic řešit.
Předem děkuji za názory a přeji krásný den :)
No pokud má být pes převážně doma, tak bych ho asi i ten den co budete pryč nechala doma. Asi nemáte někoho kdo by vám tam mohl skočit vyvenčit? Jinak dvířka jsou určitě super nápad, taky je máme do budoucna v plánu.
Teď budu asi za exota - ale já osobně když bych nebyla doma, tak bych štěně volně na zahradě nenechala. V dnešní době kdy se psi kradou a nebo je každou chvíli pes otrávený, já bych se prostě bála. Nechala bych ho buď v domě a nebo v kotci, který není hned někde u plotu kam by se někdo dostal. Ale ono taky záleží kde bydlíte....
Je to hrozný, jaký jsou lidi sv**ě, zrovna včera jsem koukala na FB na tu krásnou argentinu, co někdo otrávil , omlouvám se za OT.
Šarina
napsal(a):
No, nevím, štěně, nudící se půl dne na zahradě bez dozoru... tak odvážná bych tedy nebyla. I kdybych ho nechala doma, moc pečlivě bych prověřila, kam všude se může dostat. Nejde jenom o "škody na majetku", ale především o jeho vlastní bezpečí. Vyloučit zranění na zahradě asi nepůjde, navíc případně ukradení, sežrání něčeho hodně nevhodného, neřízené krmení přes plot....
Vyloučit zranění na zahradě asi nepůjde, navíc případně ukradení, sežrání něčeho hodně nevhodného, neřízené krmení přes plot....
Jsem ráda, že nejsem sama kdo to takhle vidí, už jsem si připadala jako blázen
Šarina
napsal(a):
O škody nejde, pouze o pohodlí psa.
Jinak zahradu máme za domem, takže by ho rozhodně nikdo krmit nemohl. Ani odcizit :) A teoreticky by tam krom kočičinců neměl ani co sežrat či se o něco zranit. To samé případně doma - též by bylo vše pečlivě zabezpečeno.
Tohle jsem nepsala, protože mi to přijde samozřejmé :)
PumaCZ
napsal(a):
O škody nejde, pouze o pohodlí psa.
Jinak zahradu máme za domem, takže by ho rozhodně nikdo krmit nemohl. Ani odcizit :) A teoreticky by tam krom kočičinců neměl ani co sežrat či se o něco zranit. To samé případně doma - též by bylo vše pečlivě zabezpečeno.
Tohle jsem nepsala, protože mi to přijde samozřejmé :)
Já bych ho i tak nechala doma :-)
Pokud nebydlíte v rušné ulici, kde by kdekdo měl přístup ke štěněti přes plot, což asi jak píšete ne, tak pokud počasí a ochlupení psa dovolí, tak rozhodně nechávat venku, štěně má venku mnohem víc zábavy a podnětů než zavřený uvnitř. A pravděpodobnost, že se mu něco stane, je malá, pokud štěně už zahradu zná, předpokládám, že byste ho tam nenechala samotného hned první den.
Měla jsem dvě štěnda jen venku. Byla jsem s nima, ale určitě se našlo pár dní, kdy jsem musela třeba na celý den odjet. Mohla spadnout do jezera, mohla cokoliv sežrat, mohl je někdo ukrást, mohla vylézt pod plotem...Jako...pes je zvíře schopné samostatného života, opravdu i bez nás. Tohle jsem neřešila, fakt ne a přežili oba Sama jsem byla dítě, které žilo venku od mala a nikdo se o něj nic moc nestaral. A přežila jsem, takže pes to zvládne taktéž. U nás bylo tedy jistě výhodou, že psi byli dva a zabavili se navzájem.