Jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí červený

Prodám Jezevčíka dlouhosrstého - CHS z Habrových hájů nabízí k rezervaci št...
Dohodou
Dobrý večer.
Obracím se tu na Vás o radu s vybráním granulí pro 3 letého jezevčíka. Dříve granule na váhu ( neznám už název) a několikrát do měsíce vařené kuřecí maso s rýží a mrkví, játra nebo srdce. Vše bylo ok.
Před půl rokem zjištěn zánět střev a žaludku, který byl opakovaný a každoměsíční opakovaná návštěva u veterináře i přes dietní režim.
I přes to, že už 2 měsíce je OK. ( opět hravý a živý pes jako dřív) jeho exkrement není průjmovitý , ale je stále řidčí a chodí 2x denně.
Rozhodli jsme se vyzkoušet i jiné granule yogiies, platinum, optima nova. Ani jedny nežral, jen vždy přičuchnul a šel pryč i když třeba den nežral. Na doporučení, že by mu mohli chutnat Brit care a i zpevnit jeho exkrement, tak něco málo z nich sežral, ale stále stejný stav - řídčí exkrement. A pak už ty granule ani nechtěl. Radši se šel nažrat těch na váhu. ( ale dle mé ho názoru to nejsou kvalitní granule) tak bych ráda vaši radu, které granule by byly vhodný. Je jich opravdu moc.
Díky za názor
Uživatel s deaktivovaným účtem
kolik chcete do granulí dávat pěněz? má sklony k přibírání, takže to chce něco s méně tuky? Potřebujete hodně masové složky, nebo budete dávat maso syrové?
Můj pes měl problém s granulemi, každou chvíli řidší bobek. Po dlouhém vybírání jsme skončili u jehněčích Marpů a Barking Heads bez obilí. Sem tam Wolfsbluty s nižšími hodnotami. Hlavně bez stopy kuřete a nic nabušeného. Teď už je komplet na mase a trávení má žraločí, ale předtím s uvedenými granulemi měl bobky kamenné.
Opička
napsal(a):
Sklony k přibírání nemá.
Syrové maso nedáváme. A cenu bych zvolila zlatou střední cestu. ☺? 😁
Kolik si představujete kč/kg jako zlatou střední cestu?
0 - 100 kč za kg ?
100 - 150 kč za kg?
150 a více kč za kg?
Opička
napsal(a):
Do 150 Kč za kilo...
Nejvíce bych asi doporučila "Marp", 12kg výjde v průměru na 1 596 Kč, jsou bez-obilné a hypoalergenní, vhodné pro všechny rasy a věkové kategorie. Holistické.
Pak můžete zkusit "N&D", 7kg v průměru na 1013 Kč, patří mezi dražší granule ale zase jedny z těch lepších , jsou bez-obilné. Super-prémiové.
A nakonec "Essential Foods", 12,5kg v průměru na 1 270 Kč, těmi krmíme i u nás doma , jsou bez-obilné a super-prémiové.
Taky můžete vybírat mezi - Doxneo, Acana, Orijen, Applaws, Barking Heads, Taste of the Wild
Orijen, Acanu apod. pro psa po opakovaných problémech takového rázu ani radši nezkoušejte.
Wolfsblut kozí nebo velbloudí.
Chcete-li se do toho trochu "ponořit" info třeba zde
http://manwe.eu celý pravý sloupec
nebojte, není to nic složitého
lupus4
napsal(a):
Proč nechcete krmit syrové ? Jezevec normál - cca 8 - 10kg - stačí 200g masa + hrstička granclí (jako balast) , pro klid duše 2x týdně posypat Roboranem, příprava cca 2 min a výsledek - pořádně nakrmenej a spokojenej pes, malý, tuhý bobky a cenově ještě ušetříte.
Moje fena měla po syrovém brutální krvavé průjmy. Takže u nás syrové už nikdy. Po vařeném bez problémů.
lupus4
napsal(a):
Tak máte možná 2 psa v životě a hodláte zevšeobecňovat vaši 1 zkušenost ?
Scháněla jste psa do drsných podmínek Šumavy ...pak baseta, tak co teda máte ?
Takže za
1. rozhodně nezevšeobecňuji, jen popisuji své zkušenosti
2. SHÁNĚLA (když už), to bylo před 5,5 lety, nakonec jsem se rozhodla, že bude fena jedináček a další pes bude až poté
3. basseta plánuji na jaro/léto
Ještě něco Vás zajímá?
lupus4
napsal(a):
1. rozhodně nezevšeobecňuji, jen popisuji své zkušenosti
to já taky, jen halt těch psů (bez krvavého průjmu po syrovém mase ) krmených jak popisuji a výborně prospívajících je o trošku víc ...
To Vám věřím. Prostě se to musí vyzkoušet. Ale to vařený taky není úplně marný. Nevařila jsem do mrtva, spíš aby se to zatáhlo.
Opička
napsal(a):
Děkuji vyzkouším. Nenapadlo mě, krmit syrovým masem, vždy dostavál vařené.
Není ta miska hned veselejší?
napsal(a):
Není ta miska hned veselejší?
ty ryby by náš pes nežral. a taky vůbec nežral vůbec žádné ovoce ani zeleninu a asi bych se bála že mu nedodám dostatek vitamínů ? Krmili jsme granulema, občas mu vařili a občas syrové maso mleté z normálního řeznictví.
GAELLE
napsal(a):
ty ryby by náš pes nežral. a taky vůbec nežral vůbec žádné ovoce ani zeleninu a asi bych se bála že mu nedodám dostatek vitamínů ? Krmili jsme granulema, občas mu vařili a občas syrové maso mleté z normálního řeznictví.
Ani nastrouhanou v mletině? Můj dostává do misky jen maso (mletina s kostí, svalovina nebo hrubomleté s droby, šproty) se zamíchaným ostrostřepcem a lněným semínkem, někdy mrkev vařenou ve vodě s máslem nebo ve vývaru, dýni, strouhanou řepu... S těmi sacharidy záleží na tom, jak moc je akční, nabírá mi po nich. Tím nemyslím řepu jako rezervoár céčka, tu má celý podzim denně. Mimo hlavní jídla chroupe syrovou zeleninu - mrkev, kedlubnu, ředkvičky, okurku. No a jednou denně nebo i obden má "balíček". Do mletiny pečlivě schovám Roboran, jedovaté věci se totiž nejí.
napsal(a):
Ani nastrouhanou v mletině? Můj dostává do misky jen maso (mletina s kostí, svalovina nebo hrubomleté s droby, šproty) se zamíchaným ostrostřepcem a lněným semínkem, někdy mrkev vařenou ve vodě s máslem nebo ve vývaru, dýni, strouhanou řepu... S těmi sacharidy záleží na tom, jak moc je akční, nabírá mi po nich. Tím nemyslím řepu jako rezervoár céčka, tu má celý podzim denně. Mimo hlavní jídla chroupe syrovou zeleninu - mrkev, kedlubnu, ředkvičky, okurku. No a jednou denně nebo i obden má "balíček". Do mletiny pečlivě schovám Roboran, jedovaté věci se totiž nejí.
akorát tak mrkev strouhanou když měl těstoviny nebo rýži s masem. Jinak se nedotkl ničeho zdravého :( a plánujem nové štěně velké plemeno tak přemýšlím čím budem krmit. Dost často cestujem tak potřebujem aby granule znal. Vy máte jaké plemeno?
GAELLE
napsal(a):
akorát tak mrkev strouhanou když měl těstoviny nebo rýži s masem. Jinak se nedotkl ničeho zdravého :( a plánujem nové štěně velké plemeno tak přemýšlím čím budem krmit. Dost často cestujem tak potřebujem aby granule znal. Vy máte jaké plemeno?
Basenji, ale to jsou obecně kyselinky, tam se to většinou neřeší. To je vždycky čardáš pod kuchyňskou linkou, úplně nervy v háji, když mu vytáhnu maso z lednice.
Pro psy na mase nebývají granule na cestách problém, my je taky berem, naopak granuláře okamžitá změna může rozsekat. Jinak někdo maso zavařuje, když nechce keksy, a přílohy na zalití vodou stojí pár korun.
Ahoj ;) řešila jsem po koupení svého pejska stejný problém. Každé granule jen očichal a od misky následně odešel. Dala jsem si tu práci a našla jsem si firmu, kde lze zakoupit vzorky granuli a nemusíte utrácet za velký balík, který by stejně jíst nemusel. Nsledně jsem si zakoupila granule, které Ronnymu chutnali. Poskytují i online zdarma poradenství, jaké granule vybrat dle požadavků majitele a nemoci pejska ;) Zkuste se kouknout, možná taky najdete pomoct jako já a Ronny ;) https://www.krmimkvalitne.cz/jak-vybrat-svemu-psovi-chutne-granule-aby-se-z-nich-olizoval-az-za-usima/
Petinka
napsal(a):
Ahoj ;) řešila jsem po koupení svého pejska stejný problém. Každé granule jen očichal a od misky následně odešel. Dala jsem si tu práci a našla jsem si firmu, kde lze zakoupit vzorky granuli a nemusíte utrácet za velký balík, který by stejně jíst nemusel. Nsledně jsem si zakoupila granule, které Ronnymu chutnali. Poskytují i online zdarma poradenství, jaké granule vybrat dle požadavků majitele a nemoci pejska ;) Zkuste se kouknout, možná taky najdete pomoct jako já a Ronny ;) https://www.krmimkvalitne.cz/jak-vybrat-svemu-psovi-chutne-granule-aby-se-z-nich-olizoval-az-za-usima/
Zas nějaká reklama.......... Pořád tady doporučujete stejnou stránku.