Uživatel s deaktivovaným účtem

Hned po narození. Samozřejmě ne úplně vědomě, ale pachy i doteky vnímat mohou.

kiko
napsal(a):
Měla jsem na mysli spíš ty vědomé.Ale děkuji ☺
když se narodí lidské mládě, taky toho v hlavě má velmi málo a je dost mimo, přesto nečekáte, až se mu samo rozsvítí, protože by se mu nemuselo rozsvítit nikdy. živý tvor s plastickou nervovou soustavou se staví pomocí podnětů z vnějšího prostředí
a se štěňaty je to stejné.když uvidí člověka poprvé v šesti týdnech, nebudou nadšená.
kiko
napsal(a):
Dobrý den,
od jakého týdne asi vnímají štěňata přítomnost člověka a ne pouze maminy v porodní bednĕ?
No to Vám na 100 procent neřekne nikdo,protože to prostě nikdo neví... Ani Bodlinka ani Dasvo.
Oni Vám říkají jak to cítí,jak si to pro sebe vypozorovali.. Dalších 100 lidí bude mít názor jiný.

štěně se řídí hmatem a čichem, člověka by mohlo tedy vnímat hned, později (2-3 týdny) začne vidět a slyšet a logicky uzná matku za nudnou, staromódní a otravnou
a je to, hrne se za člověkem, až do těch 6-8 měsíců, kdy se zas přihlouplé nápady pokouší realizovat člověk, tehdy se pes vrací do štěněčího věku a uši opět zarůstají chlupy
Můj dotaz byl myšlen tak,od kdy štěňata vnímají člověka jako někoho s kým budou žít.Tudíž asi takovou tu nejranější fázi ,,socializace'' a přivykání si,kdy má cenu se s nimi mazlit a hrát si.Asi jsem svůj dotaz podala a vysvětluji špatně.Jsem také toho názoru,že v tomto směru to začíná cca až ten 3 týden,nicméně to samozřejmě neznamená,že dva týdny se štěně válí v bedně jako kus hadru. Každopádně i pokud mám třeba jiný názor,přijde mi jako slušnost poděkovat za reakci.