Prosím, ať ho nežere! a jiné zážitky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2019 20:10
Čajda

XXX.XXX.44.117

Z vycházek, výletů a obecně ze života se psem jako takového mám už nasbíráno tolik vtipných zážitků, že je škoda se o ně nepodělit. A jelikož je mi jasné, že každý pejskař na tom bude stejně, tak bychom se tady mohli scházet a bavit se navzájem.

Začnu včerejší scénkou z vycházky. Jdeme po vesnici, proti nám pán s jezevčíkem. Beru psa na krátko a k noze, domnívám se, že jezevčík je na vodítku taktéž... No... nebyl. Když jsme od sebe byli tak třicet metrů, jezevčík se štěkotem vyrazil proti nám, proletěl mému psovi (SAO) před čumákem, zastavil se mimo dosah jeho tlamy (držela jsem ho za obojek) a štěkal. Páneček jezevčíka sprintoval, co mu jeho stáří dovolilo a za běhu volal "Prosím, ať ho nežere, prosím, ať ho nežere!" Jezevčík sežrán nebyl, byl jen řádně vypeskován svým majitelem a co jsem mohla vidět, houby si z toho dělal

Dřívější zážitek: vycházkujeme na loučce za vesnici a běží k nám něco jako JRT. Paní utíká za ním a volá "to je v pořádku, on je hodnej". JRT doběhl k nám, proběhlo očuchání a v další moment visel JRT na krku mého psa . No spíš chtěl viset, protože přes chlupy se na kůži nemohl dostat, tak to vypadalo tak, že JRT vyskočil, scvaknul chlupy a zase spadnul. Několikrát za sebou. Svého psa jsem držela, aby malýmu neublížil, ale spíš než cokoli jiného se chudák snažil tu štěnici ze sebe sklepat . Paní doběhla a snažila se JRT lapit stylem, jakým se chytají zajíci. Takže v jednu chvíli se mi pod nohama motal můj pes, JRT a asi šedesátiletá paní v růžové bundě s kožešinkou . Konečně paní svého psa ulovila, omluvila se a chudák celá špinavá rychle zmizela .

Tak si říkám, že mít v dědině vychované psy, tak člověk ani nezažije nějakou tu srandu

11.2.2019 21:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Čajda napsal(a):
Z vycházek, výletů a obecně ze života se psem jako takového mám už nasbíráno tolik vtipných zážitků, že je škoda se o ně nepodělit. A jelikož je mi jasné, že každý pejskař na tom bude stejně, tak bychom se tady mohli scházet a bavit se navzájem.

Začnu včerejší scénkou z vycházky. Jdeme po vesnici, proti nám pán s jezevčíkem. Beru psa na krátko a k noze, domnívám se, že jezevčík je na vodítku taktéž... No... nebyl. Když jsme od sebe byli tak třicet metrů, jezevčík se štěkotem vyrazil proti nám, proletěl mému psovi (SAO) před čumákem, zastavil se mimo dosah jeho tlamy (držela jsem ho za obojek) a štěkal. Páneček jezevčíka sprintoval, co mu jeho stáří dovolilo a za běhu volal "Prosím, ať ho nežere, prosím, ať ho nežere!" Jezevčík sežrán nebyl, byl jen řádně vypeskován svým majitelem a co jsem mohla vidět, houby si z toho dělal

Dřívější zážitek: vycházkujeme na loučce za vesnici a běží k nám něco jako JRT. Paní utíká za ním a volá "to je v pořádku, on je hodnej". JRT doběhl k nám, proběhlo očuchání a v další moment visel JRT na krku mého psa . No spíš chtěl viset, protože přes chlupy se na kůži nemohl dostat, tak to vypadalo tak, že JRT vyskočil, scvaknul chlupy a zase spadnul. Několikrát za sebou. Svého psa jsem držela, aby malýmu neublížil, ale spíš než cokoli jiného se chudák snažil tu štěnici ze sebe sklepat . Paní doběhla a snažila se JRT lapit stylem, jakým se chytají zajíci. Takže v jednu chvíli se mi pod nohama motal můj pes, JRT a asi šedesátiletá paní v růžové bundě s kožešinkou . Konečně paní svého psa ulovila, omluvila se a chudák celá špinavá rychle zmizela .

Tak si říkám, že mít v dědině vychované psy, tak člověk ani nezažije nějakou tu srandu

Totéž s JRT se mi stalo minijezevčíkem jedněch sousedů. Taktéž takto visel na náprsence mého berňáka. Jsem ho odtud tak nějak odkopala a s nadáváním odehnala pryč. Nemyslím zle, psa jsme znali, prostě jsem mu říkala: Ferdo, tohle se nedělá, to by jsme kamarádi nebyli, viď Berunko. Podruhé ho zase okusoval zezadu do stehen, takže potřetí už jsem ho přiblížit ani nenechala. Počtvrté už se nekonalo, zamilovaný Ferda vlezl k háravé kavkazačce pod plotem a ta na jeho otravování neměla vůbec náladu. Konec není tedy veselý, Ferda už není Dneska jsme se zastavili se známým, který řezal před barákem dřevo. A poskakoval u něj takový střeďák vořech...ty máš psa??(vždycky měli jorky, ale vím, že ta poslední umřela a pak se přeorientovali na kočky) Pes naježený jak kartáč, dělal zuby na samíka, ten mu podobně odpovídal, ale měla jsem ho na vodítku, tak by mi nějaká mela nebyla příjemná a ještě se blížila jedna paní s takovým nevychovaným jorkem(tu taky znám, před tím měli moc hodného, ale umřel) takže jsem Worku nechtěla z vodítka pouštět. Tak jsem jen brblala: nechte těch ks.chtů, nikdo na to není zvědavý. Tak pes zase poodešel, přechcal keřík, následně Worick a ten známý mi říkal, že tohle teda není jejich pes, ale mají novou fenku(zase jorku) která hárá a tenhle pejsa u nich před řadovkou už několik dní a nocí bivakuje, takže na otázku, jestli je jejich se smál, že tak momentálně trochu jo Taky vesnice

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2019 22:36

No to já mám jednu už z dob minulých....afgánkovi tehdy byl cca rok a chodili jsme hodně venčit do lesnatého údolí s loukami.......potkali jsme se s paní, která měla foxteriéra...pesani spolu pobíhali, blbli, dostali se až na konec loučky k lesu a najednou mi paní říká "umí ten váš poslouchat?...můj teda ne"....a já jí říkám, že chrťák opavdu na zavolání nepřijde a ona "a jak je chytnem?...myslela jsem když přijde ten váš, tak ten můj přijde s nim"....já na to, že psa určitě chytat nebudu, že když ho zavolám, tak možná přijde blíž a zbytek si pro něj dojdu.........to už měla paní výraz totálního zděšení a vzápětí přišel další dotaz..."a jak ho chytnete??".....no řeknu čekej a pes počká.....no paní to ukončila tím "a je to v prde.li, ten můj se chytit nedá"...no nakonec si foxík dal říct a když jsem si došla pro Lupíčka, tak šel za námi.

Jinak jen takové postesknutí...ve zmiňovaném údolí vedlo kousek chodníčku, nedaleko silničky, kde projeli 3 auta za den a sem tam cyklista, ale opravdu sem-tam protože silnice byla jak tankodrom.........cestičku prodloužili o hodně moc, udělali z toho cyklostezku po které se dá jet až do hor, navíc asi 5 nebo 6 kiláků je možné občerstvení v restauračním zařízení, takže to zvládnou i ti skoro necyklisté...velmi frekventovanou cykloztesku a když tam chci jít na prochajdu se psy na volno tak to opravdu musím vyrazit v pět ráno......a když v šest obracíme a jdeme pomalu zpátky, tak v sezóně už potkáváme běžícího důchodce, kus za ním dvě babky na kolech.........si říkám, ty důchodci jsou hrozný, ráno nemůžou dospat, tak se seberou a všude jsou první i na cykloztezce......co je trochu problém jsou důchodkyně, co provozují nordic walking s těma hůlkama...těch se pes fakt bojí, takže štěká a musim je odcházet velikym obloukem

11.2.2019 22:55
TyVed

XXX.XXX.34.205

lesnížínka napsal(a):
Totéž s JRT se mi stalo minijezevčíkem jedněch sousedů. Taktéž takto visel na náprsence mého berňáka. Jsem ho odtud tak nějak odkopala a s nadáváním odehnala pryč. Nemyslím zle, psa jsme znali, prostě jsem mu říkala: Ferdo, tohle se nedělá, to by jsme kamarádi nebyli, viď Berunko. Podruhé ho zase okusoval zezadu do stehen, takže potřetí už jsem ho přiblížit ani nenechala. Počtvrté už se nekonalo, zamilovaný Ferda vlezl k háravé kavkazačce pod plotem a ta na jeho otravování neměla vůbec náladu. Konec není tedy veselý, Ferda už není Dneska jsme se zastavili se známým, který řezal před barákem dřevo. A poskakoval u něj takový střeďák vořech...ty máš psa??(vždycky měli jorky, ale vím, že ta poslední umřela a pak se přeorientovali na kočky) Pes naježený jak kartáč, dělal zuby na samíka, ten mu podobně odpovídal, ale měla jsem ho na vodítku, tak by mi nějaká mela nebyla příjemná a ještě se blížila jedna paní s takovým nevychovaným jorkem(tu taky znám, před tím měli moc hodného, ale umřel) takže jsem Worku nechtěla z vodítka pouštět. Tak jsem jen brblala: nechte těch ks.chtů, nikdo na to není zvědavý. Tak pes zase poodešel, přechcal keřík, následně Worick a ten známý mi říkal, že tohle teda není jejich pes, ale mají novou fenku(zase jorku) která hárá a tenhle pejsa u nich před řadovkou už několik dní a nocí bivakuje, takže na otázku, jestli je jejich se smál, že tak momentálně trochu jo Taky vesnice

No to já pořád trnu, aby třeba některou naši kočku nepronásledoval pod branou nějaký malý cizí pes. Bylo by mi ho strašně líto, ale to je asi tak všechno, co bych s tím mohl dělat, jelikož naše kočky si psiska poznají a jsou stejným předmětem ochrany, jako jakýkoliv člen domácnosti.

12.2.2019 10:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

TyVed napsal(a):
No to já pořád trnu, aby třeba některou naši kočku nepronásledoval pod branou nějaký malý cizí pes. Bylo by mi ho strašně líto, ale to je asi tak všechno, co bych s tím mohl dělat, jelikož naše kočky si psiska poznají a jsou stejným předmětem ochrany, jako jakýkoliv člen domácnosti.

K nám takhle lozily pod plotem nově se nastěhované sousedky JRT. Jenže ony a kočky ne-e. A my měli nové kotě(britku) Takže jsem musela obejít našich 600m plotu, všechny díry, které tam byly léta, protože tudy prolézaly kočky ven, zajdové a psí kamarádi k nám, pozadělávat a modlit se, aby holky nepřišly na to, že by prolezly i šprušlema v bráně. Teď tu nejsou, ale za nějaký měsíc zase budou. Mám obavu, že kdyby se k nám dostaly, náš pes bude klidně přihlížet, jak nám zabíjí kočky. On je prostě kamarád se všema a myslím, že by to nějak nepochopil

12.2.2019 10:53
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Vcházím na venčící louku s Maxiultramixem a čivavákem. Čivavák je na volno - drží se mne a Maxiultramix je na vodítku. Ženou se k nám dva menší lovečtí psi (asi kokr a špringl?). Panička na ně volá, píská ..... nic. Velkýmu dávám lehni a čivavákovi zůstaň. Jeden ze psů k nám doběhne (samec) a druhý (fena) štěká z odstupu. Pes očuchává mého ležícího velkého .... čivaváka si asi nevšiml. Čivaváka po tichu uklidňuju aby neměl nutkání cizího psa od velkýho ňoumy odhánět. Psa už déle nemůžu nechat v lehu (už začíná být trochu na pérkách), tak ho odepínám a dávám volno. V klidu se zvedá, očuchává se se psem a čeká až příjde i fena. Čivavák si jde očůrávat významně stébla trav. No a panička na nás (mě a psy) volá: "No konečně jsme potkali vychované pejsky!" ...... Bych jí asi i něco odpověděla, ale prostě jsem přes údiv nemohla.

Já fakt někdy ty lidi nechápu ...... můj velkej pes na první pohled laikovi připomíná hubeného vypelichaného kavkaze .... a stejně netrnou, když se jejich psi k němu hrnou (ať už na pohodovou vítačku, tak i na zastrašovací výpad).

12.2.2019 11:42

....."Já fakt někdy ty lidi nechápu ...... můj velkej pes na první pohled laikovi připomíná hubeného vypelichaného kavkaze .... a stejně netrnou, když se jejich psi k němu hrnou (ať už na pohodovou vítačku, tak i na zastrašovací výpad)".......

Přece když máte velkého psa, tak je vaše povinnost nenechat ho jejich malé psy sežrat ! ( z jejich pohledu - ne mého, abych to neschytala )

12.2.2019 11:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
....."Já fakt někdy ty lidi nechápu ...... můj velkej pes na první pohled laikovi připomíná hubeného vypelichaného kavkaze .... a stejně netrnou, když se jejich psi k němu hrnou (ať už na pohodovou vítačku, tak i na zastrašovací výpad)".......

Přece když máte velkého psa, tak je vaše povinnost nenechat ho jejich malé psy sežrat ! ( z jejich pohledu - ne mého, abych to neschytala )

Jo s tím jsem se setkala taky a to dokonce na vlastní zahradě (neoplocené). Byla jsem tam se psem trénovat a najednou koukám, že k nám běží cosi malého chlupatého. Tak jsem si psa dala k noze, otočila se a šla domů, jenže on nás doběhl a začal po psovi rozzuřeně chňapat. Psa jsem držela ve vzduchu za obojek a toho malého se snažila nohou odehnat, ale nedal si říct. Naštěstí se zachvíli objevil majitel, který si pro psa došel, vzal ho do náruče a se slovy, proč můj pes nemá košík naštvaně odešel.

12.2.2019 12:23
Čajda

XXX.XXX.44.117

Ano, velký pes musí poslouchat ne na slovo, ale na myšlenku, zatímco malý pes nemusí nic, dokonce jeho zákus do mé nohavice je tak roztomilá hra...

To jsme taky jednou šli na večerní procházku a proti nám pán a paní, jeden bílého a jeden černého teriéra na vodítku. Se psem u nohy jsem sešla do silnice a když jsme byli od sebe jen pár metrů, pán natáhl vodítko toho svého černého tak, že pes prakticky panáčkoval a začal k němu promlouvat "Opovaž se, říkám ti opovaž se jednou jedinkrát ceknout, zkus to a nezůstane z tebe ani vodítko, opovaž se ceknout" Pohled psa, který těkal z pánečka na nás a zase zpět, mluvil za vše, ale pes opravdu ani necekl

Věty typu "pro toho bys byl jen svačinka" slýcháme často, přitom můj pes nikdy na žádného psa nezaútočil, nikdy se s žádným neporval, kočky na ulici nehoní ani mě nevláčí za sebou na vodítku. Na to tady máme jiné experty. Ale ti jsou menší... ti můžou

12.2.2019 12:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Čajda napsal(a):
Ano, velký pes musí poslouchat ne na slovo, ale na myšlenku, zatímco malý pes nemusí nic, dokonce jeho zákus do mé nohavice je tak roztomilá hra...

To jsme taky jednou šli na večerní procházku a proti nám pán a paní, jeden bílého a jeden černého teriéra na vodítku. Se psem u nohy jsem sešla do silnice a když jsme byli od sebe jen pár metrů, pán natáhl vodítko toho svého černého tak, že pes prakticky panáčkoval a začal k němu promlouvat "Opovaž se, říkám ti opovaž se jednou jedinkrát ceknout, zkus to a nezůstane z tebe ani vodítko, opovaž se ceknout" Pohled psa, který těkal z pánečka na nás a zase zpět, mluvil za vše, ale pes opravdu ani necekl

Věty typu "pro toho bys byl jen svačinka" slýcháme často, přitom můj pes nikdy na žádného psa nezaútočil, nikdy se s žádným neporval, kočky na ulici nehoní ani mě nevláčí za sebou na vodítku. Na to tady máme jiné experty. Ale ti jsou menší... ti můžou

No jasně, ti menší nemusí mít ani náhubek ve vlaku nebo v MHD a kolikrát se po nich ani bobky nemusí uklízet, proč taky, takový malý . Můžou chodit do potravin, jezdit si tam v nákupních košíku - ano, i to už jsem viděla.

12.2.2019 13:36
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

marcelaamax napsal(a):
No jasně, ti menší nemusí mít ani náhubek ve vlaku nebo v MHD a kolikrát se po nich ani bobky nemusí uklízet, proč taky, takový malý . Můžou chodit do potravin, jezdit si tam v nákupních košíku - ano, i to už jsem viděla.

S bobkama je to u nás paradoxně naopak. Kdejaká málo ohebná babka po svým malým puňťovi sbírá ..... machýrci a mobilzombie po svých hafanech nikoliv.

Já už několikrát udělala to, že jak jsem takovédleho nesbírače míjela, vrazila jsem mu do ruky pytlík s tím že "zrovna vám asi došly, že jo? tak tady máte a běžte to sebrat" .... zatím všichni sebrat šli. Ale pochybuju, že příště to seberou. A to máme krásnou dlouhou přehlednou venčící louku hned na konci malýho sídliště.

A jak to tak sleduju, tak spíš v poslední době je víc nevychovaných středně velkých psů. Ony ty malý kriplíky (čivavák promine) většinou mají u nás na sídlištích lidi na vodítkách a právě je moc neberou na tyhle místa s vysokou koncentrací středně velkých psů. Většinou babči, co v klídku obchází paneláky, protože na chodníku mají větší jistotu chůze, nebo děcka, která to mají zase nařízené od rodičů. Horší je to s těmi středňáky, na chodníku to vyvádí a na volném prostoru je to neodvolatelné.

My tady dokonce máme takovou babčoidní venčící skupinku ..... sedávají na starém pískovišti. K nim já nejradši chodím socializovat psy. Na hry to není (i jejich mladí psi jsou už v temperamentu babčoidní), ale je to prima na nácvik jak se chovat ve skupině různě starých psů.

12.2.2019 13:39

marcelaamax napsal(a):

To je ale nespravedlnost. ...moji pesani by se mnou šli taky určo rádi nakoupit, klidně bych je i posadila do nákupního vozíku....akorát bychom potřebovali celkem 3 (jeden na psa, jeden na fenu, jeden na nákup)....

To je prostě psí rasismus...čivava může a ber-ber ne??

12.2.2019 13:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To je ale nespravedlnost. ...moji pesani by se mnou šli taky určo rádi nakoupit, klidně bych je i posadila do nákupního vozíku....akorát bychom potřebovali celkem 3 (jeden na psa, jeden na fenu, jeden na nákup)....

Já v rámci socializace beru psa do Decathlonu (se štěndem to mám taky v plánu), tam můžou, přímo tam mají ceduli s nápisem : "nenechávejte své psí miláčky čekat venku, u nás jsou vítaní", nebo něco takového. Tam mi to nepřijde tak hrozné, když jsou je tam oblečení a sportovní potřeby. Ale jako cíleně když jedu nakupovat tak psy neberu, tohle je fakt jen v rámci socializace. A nebo když jsme se vraceli z tréninky a chtěla jsem tam jen jednu určitou věc a v autě bylo vedro, tak jsem ho vzala. A taky si nedokážu moc představit, jak by to vypadalo, kdyby tam bral psa každý. Ale zatím jsem jich tam moc nepotkala.

12.2.2019 14:00

Psa a fenu posadíte na ten placatý, co je na stavební materiál, a nákup se vyskládá do koše - náhubku.

12.2.2019 14:05
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já teda čivaváky, když byli menší do krámu brala .... ale potutelně. Měla jsem takovou tašku, co vypadala jako hranatější brašna - až trochu maxikabelkového stylu. Byla černá a průduchy měla na bocích a pak jenom na přední straně - velké srdíčko. Když jsem tašku otočila srdcem na sebe vůbec nebylo poznat, že uvnitř jsou psi .... dokud nezačali kňourat, že by si dali ten rohlík, co zrovna kupuju. Nosila jsem je takhle i ke klientům .... kdo měl zájem, tak si vypustil antistresové psíky.

12.2.2019 14:10
Čajda

XXX.XXX.44.117

My jsme tedy jezevčici taky brávali do obchodu, ale do potravin ne. Jen do Bauhausu atp. Tam se nám stala jednou příhoda, kdy jsme měli ten plochý vozík s malým košíkem nahoře a v tom košíku seděla jezevčice. Míjel nás pán, zrak mu padl na psa a povídá "vy tady máte jezevčíka!" S mámou jsme se lekly, že bude průšvih, vyhoštění z obchodu a dosmrtný zákaz , ale pán jen poodběhl, chytl za rukáv svojí manželku, přitáhl ji k našemu košíku a povídá "Vidíš, TAKHLE má vypadat jezevčík!" A odešli. Asi paní koupila nějakého bezpapíráka

12.2.2019 15:05
TyVed

XXX.XXX.4.247

marcelaamax napsal(a):
Já v rámci socializace beru psa do Decathlonu (se štěndem to mám taky v plánu), tam můžou, přímo tam mají ceduli s nápisem : "nenechávejte své psí miláčky čekat venku, u nás jsou vítaní", nebo něco takového. Tam mi to nepřijde tak hrozné, když jsou je tam oblečení a sportovní potřeby. Ale jako cíleně když jedu nakupovat tak psy neberu, tohle je fakt jen v rámci socializace. A nebo když jsme se vraceli z tréninky a chtěla jsem tam jen jednu určitou věc a v autě bylo vedro, tak jsem ho vzala. A taky si nedokážu moc představit, jak by to vypadalo, kdyby tam bral psa každý. Ale zatím jsem jich tam moc nepotkala.

Počkat, fakt tam takovou ceduli mají? To mi nepřijde uplně domyšlené, asi někdo nezná všechna plemena

12.2.2019 15:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

TyVed napsal(a):
Počkat, fakt tam takovou ceduli mají? To mi nepřijde uplně domyšlené, asi někdo nezná všechna plemena

Ano opravdu to tam je. Teda alespoň v Hradci, nevím jak jinde. Kdyby tam začal brát psa každý, tak by to asi bylo hustý. Ale asi to lidi nezneužívají a berou jen v případě potřeby a nebo jako my v rámci socializace. Zas na druhou stranu, pokud je pes schopný fungovat mezi psy ve městě, tak proč by měl být problém v takovém obchodu.

12.2.2019 15:20
TyVed

XXX.XXX.4.247

marcelaamax napsal(a):
Ano opravdu to tam je. Teda alespoň v Hradci, nevím jak jinde. Kdyby tam začal brát psa každý, tak by to asi bylo hustý. Ale asi to lidi nezneužívají a berou jen v případě potřeby a nebo jako my v rámci socializace. Zas na druhou stranu, pokud je pes schopný fungovat mezi psy ve městě, tak proč by měl být problém v takovém obchodu.

Já nemyslím, že by měl být se správně vedeným psem problém. Jen sem si představil, jak procházíme podobným obchodem a ty reakce lidí. Tuhle mi stačila čekárna u veterináře, jelikož jsme vešli a najednou pištící holčička, babička s pudlíkem v náručí skokem na útěku a psisku sem musel vysvětlovat, že to není nácvik prohlídky objektu a že se uprostřed vší té švandy posadíme a budeme čekat. Jediné co sem před vysvětlením neuhlídal bylo, že se miláček postavil na zadní a prohlédl si, jestli se za recepčním pultem někdo neschovává. Nakonec se tedy všichni, až na vrčící pološílené pejsky uklidnili a pochopili, že jim nic nehrozí a už to bylo v pohodě.

12.2.2019 16:48
Čajda

XXX.XXX.44.117

Zajímavý je rozdíl ve vnímání psů (nebo tedy konkrétně mého psa) v různých krajích. U nás, na Jižní Moravě, od něj odháním lidi "klackem", aby mu neskákali do tlamy, protože "ježiši to je pejšánek, já ši ho pohladkám bobánka". Lidi absolutně nechápou, že pes může být i ostrý a nemusí milovat kontakt s cizími osobami. Všichni psi jsou přece mazlíčci.
U přízně v Beskydech úplný opak - jdu s ním po ulici, protijdoucí přecházejí na druhou stranu ulice. Když nás potká známej, tak mi říká "drž si ho a nepřibližuj se, jo?", když někdo zvoní u branky, chytím psa a kynu ať jde návštěva dál, tak "nevlezu tam, dokud ho někam nezavřeš". Jezdíme sem a tam dost často a ten rozdíl je opravdu markantní a naprosto jasný. Chtělo by se mi říct, že v horách jsou zatím lidi normální.. Je otázka, jak ještě dlouho.

12.2.2019 17:11
TyVed

XXX.XXX.36.57

Čajda napsal(a):
Zajímavý je rozdíl ve vnímání psů (nebo tedy konkrétně mého psa) v různých krajích. U nás, na Jižní Moravě, od něj odháním lidi "klackem", aby mu neskákali do tlamy, protože "ježiši to je pejšánek, já ši ho pohladkám bobánka". Lidi absolutně nechápou, že pes může být i ostrý a nemusí milovat kontakt s cizími osobami. Všichni psi jsou přece mazlíčci.
U přízně v Beskydech úplný opak - jdu s ním po ulici, protijdoucí přecházejí na druhou stranu ulice. Když nás potká známej, tak mi říká "drž si ho a nepřibližuj se, jo?", když někdo zvoní u branky, chytím psa a kynu ať jde návštěva dál, tak "nevlezu tam, dokud ho někam nezavřeš". Jezdíme sem a tam dost často a ten rozdíl je opravdu markantní a naprosto jasný. Chtělo by se mi říct, že v horách jsou zatím lidi normální.. Je otázka, jak ještě dlouho.

Já mám pocit, že se to dělí tak nějak na třetiny. Jedna jsou hladiči, z toho je ještě část naprosto sebevražedná, jelikož se snaží pohladit pokoutně, zezadu, když prochází někde kolem psa a ještě rychle a ucuknout. To je myslím nejlepší recept, jak si jí nechat plácnout košem, případně přirazit na barák, seknout nohu tlapou nebo co ten pes vymyslí, když kousnout nemůže. Tahle skupina by měla absolvovat nějaký výchovný seminář o slušném chování k cizím psům.

Pak lidi co se chovají normálně, nepanikaří a buď správně předpokládají, že když to vedu po ulici, tak asi nehrozí, že žereme lidi na potkání a je možno nás normálně minout, případně když se mi pes líbí a chtěl bych si ho pohladit, tak se zeptat.

A pak je ta třetí skupina, která se zbytečně bojí a chová se jako když vedu tygra na tkaničce od bot. Na druhou stranu chápu, že ne každý má rád velké psy a může mít všelijaké zkušenosti, takže když vidím, že se někdo krčí a rozhlíží se, na jaký strom by vylezl a za jaký plot skočil, tak se snažím to vzít nějak obloukem, abych ho zbytečně nestresoval.

Jo a samozřejmě, ještě je čtvrtá skupina "náš pes nic nědělá, nebojte se" a to se, nevím proč, vždycky úplně zděsím, co přijde.

12.2.2019 17:49

Psa a fenu posadíte na ten placatý, co je na stavební materiál, a nákup se vyskládá do koše - náhubku.

Ježiš s tím košem-náhubkem mě to nenapadlo, do toho tak max sbírám houby, když nějakou náhodou na procházce najdem...

12.2.2019 18:03

No tak to já beru do krámu psy jenom když jdeme zkoušet obojek, koš apod. - do zveráče, ale i to byl s fenou trošku problém, protože jsem se bavila s majitelem, co bych potřebovala, fena byla hodná, stála tak nějak za mnou, protože majitel tam měl svoje dvě feňule...bohužel jsem si neuvědomila, proč je fena tak hodná....že tam mají na stojanu pověšený sušený mňamky uši apod. bez obalů a fena se jaksi taksi obsloužila....takže jsme platili koš a ucho, co si feňule už stihla olízat a následně zkoušela sundat ze stojanu, takže co vám budu povídat, nakupovat to ona asi umí...dokonce podezřívám majitele, že tam mají v cestě stojan umístěný schválně, protože tam hodně lidí chodí se psy a že některý psi umí "pěkně prosím...smutně koukám...koupíš mi to?? "

12.2.2019 18:05

to já k tomu stojanu chodím nakupovat úplně schválně, akorát to chce v určitou chvíli stopnout

12.2.2019 18:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No tak to já beru do krámu psy jenom když jdeme zkoušet obojek, koš apod. - do zveráče, ale i to byl s fenou trošku problém, protože jsem se bavila s majitelem, co bych potřebovala, fena byla hodná, stála tak nějak za mnou, protože majitel tam měl svoje dvě feňule...bohužel jsem si neuvědomila, proč je fena tak hodná....že tam mají na stojanu pověšený sušený mňamky uši apod. bez obalů a fena se jaksi taksi obsloužila....takže jsme platili koš a ucho, co si feňule už stihla olízat a následně zkoušela sundat ze stojanu, takže co vám budu povídat, nakupovat to ona asi umí...dokonce podezřívám majitele, že tam mají v cestě stojan umístěný schválně, protože tam hodně lidí chodí se psy a že některý psi umí "pěkně prosím...smutně koukám...koupíš mi to?? "

To je ještě dobrý, mě pes ,puberťák, ve zverimexu ztrapnil víc . Byli jsme tam taky zkoušet náhubek, už jsme měli vybráno a stáli u pokladny. Paní prodavačka se začala vyptávat a tak jsme si chvilku povídali no a pes v nestřeženém okamžiku strhnul asi dvoulikový pytlík s kočičíma granulema. Měli to na takovým nízkým pultíku přímo u pokladny. Ty vážené v igelitovém slabém pytlíku. Takže granule se rozletěli po celém obchodě a pes to nadšeně začal žrát. No nic, zametli jsme si to, paní nám dala nový pytlík a kromě náhubku jsme odváželi ještě kočičí granule.

12.2.2019 18:15

marcelaamax napsal(a):
To je ještě dobrý, mě pes ,puberťák, ve zverimexu ztrapnil víc . Byli jsme tam taky zkoušet náhubek, už jsme měli vybráno a stáli u pokladny. Paní prodavačka se začala vyptávat a tak jsme si chvilku povídali no a pes v nestřeženém okamžiku strhnul asi dvoulikový pytlík s kočičíma granulema. Měli to na takovým nízkým pultíku přímo u pokladny. Ty vážené v igelitovém slabém pytlíku. Takže granule se rozletěli po celém obchodě a pes to nadšeně začal žrát. No nic, zametli jsme si to, paní nám dala nový pytlík a kromě náhubku jsme odváželi ještě kočičí granule.

12.2.2019 18:24
Čajda

XXX.XXX.44.117

Jak se ztrapnit v restauraci, která o vás doposud neměla ani tušení? Po předchozím zeptání a svolení jsme šli s naším SAOším mimčem (4měs) na socializaci do restaurace. Nenápadně jsme se proplížili ke stolu u zdi v rohu, plná restauračka lidí, nikdo si nás nevšiml. Objednali jsme si jen kafe, mimčo mi leží u nohou, klid, pohoda. Pak se mimčo rozhodlo, že proleze židlí. Což se mu chudáčkovi povedlo jen napůl - propadl skrz šprušle zadečkem, takže byl v mojí židli zapasovaný asi tak, jakobyste se po zadku nasoukali do kýble. A protože se tím zcela znehybnil, spustil nářek. Ale lidi zlatí on řval jako by ho vraždili. Strašně . Stolovníci třískli příborama, nadskočili a samozřejmě se pídili po původci toho řevu. Vyprostila jsem maličkýho ze židle a musela jsem ho vzít do náruče a ukázat, že mu opravdu nic není a kuchař mu nic neuřízl . Dámy se rozněžnily, pánové se usmáli a tím to skončilo.
Aneb - hlavně nenápadně!

12.2.2019 19:02
conie

XXX.XXX.206.202

Tak za ty roky mám veselých příhod plno. Jedna z dobrých: měli jsme fenky brabantíka a boxera - obě přátelské, milující lidi, boxina nesmírně ráda cestovala autem. Venčila jsem po půlnoci na sídlišti, nikde nikdo, horko jako v peci, holky navolno, brábuša do 3m kolem mě, boxina za nízkými keříky. Přijelo služební policejní auto, okénka dole, chlapci se zřejmě nudili, takže zastavili a: "Mladá paní, víte že máte mít toho psa (3,5 kg brábošku) na vodítku?" Odpovídám, že vím, ale víc nestačím. Z křoví vyběhla nadšená boxerka, hodila packy do otevřeného okénka a otevřenou tlamou se smála na nečekané kámoše. Co kdyby jí svezli autem, podrbali nebo měli nějakou mňamku? Příslušníci cosi zadrmolili, já čubu odvolala, oni vyrolovali okénko a byli pryč. Chudinka boxina byla smutná, že jí ujeli.

12.2.2019 19:09
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Čajda napsal(a):

Jojo, to je u nás v Beskydech normální😂😂😂.

12.2.2019 19:12
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Něco podobného s čivavákama. Byl jim asi rok a půl a v podstatě všude chodili na volno, nevzdalovali se ode mne. Ale uměli "k noze". Jdu si takhle po sídlištním chodníku. Kousek přede mnou zastaví měšťáci, vystupují a jeden stačil říct "Paní, víte že ..... " ..... já do toho zavelela "k noze" .... čivaváci přiběhli a předpisově ťapkali měsťákům vstříc. Oba (měšťáci) se začali strašně chechtat ..... a ten co začal končil ".... no tyvole! Prosím vás běžte, ale příště na vodítku!"

Od té doby jsem vyměnila povel "k noze" za "se mnou pojď" .... páč mi tenkrát bylo docela stydno.

12.2.2019 19:12
TyVed

XXX.XXX.36.57

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Jojo, to je u nás v Beskydech normální😂😂😂.

Že by nějaká, v horské populaci podvědomě zakořeněná, opatrnost vůči pasteveckým psům?

12.2.2019 19:14
conie

XXX.XXX.206.202

Ještě jedna příhoda, nebylo to jen jednou . U vrat, kolem kterých chodí dost turistů, hlídají 2 šarplaninky a s nimi nejčastěji čivava - sice s PP, ale povahou pravý venkovský vořech! A kolemjdoucí: "Jé, hele, maminka, tatínek a štěňátko!" Dokonce se našla i paní, která si to prostě nedala vysvětlit a odešla s tím, že je to hrozný, když lidi ani neví, co jim běhá po zahradě!

12.2.2019 19:17
TyVed

XXX.XXX.36.57

conie napsal(a):
Ještě jedna příhoda, nebylo to jen jednou . U vrat, kolem kterých chodí dost turistů, hlídají 2 šarplaninky a s nimi nejčastěji čivava - sice s PP, ale povahou pravý venkovský vořech! A kolemjdoucí: "Jé, hele, maminka, tatínek a štěňátko!" Dokonce se našla i paní, která si to prostě nedala vysvětlit a odešla s tím, že je to hrozný, když lidi ani neví, co jim běhá po zahradě!

Tak to je nádhera To víte no, když tu čivavu máte ještě takhle barevně vyladěnou, to je pak těžký.

12.2.2019 19:25
Čajda

XXX.XXX.44.117

TyVed napsal(a):
Tak to je nádhera To víte no, když tu čivavu máte ještě takhle barevně vyladěnou, to je pak těžký.

Mohla bych poprosit o fotku Vašeho krasavce? Klidně do SZ

Co se týče těch Beskyd, tak bych řekla že to je právě tím, že tam byli obyvatelé odjakživa zvyklí na psy, kteří měli jasnou práci. Lidé ze samot ještě dneska mají psa na řetězu u boudy před barákem. Prostě tam pes hlídá a stráží, neradno se přibližovat a vůbec nemusí jít jen o pastevce.... Ale je to jen moje doměnka.

12.2.2019 19:31
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

TyVed napsal(a):
Že by nějaká, v horské populaci podvědomě zakořeněná, opatrnost vůči pasteveckým psům?

No asi ano.....
Šla pošťačka dát sousedům poštu do schránky.
Sousedi mají HW.
Pes skočil na plot a štěkal (vítal).
Byla jsem zrovna venku a pošťačka začala ječet.
Přišla jsem za ní a ptala se jí, co se stalo.
Ona: Ten p p p pes málem p p p přeskočil p p p plot!
Já: Koukněte, jak je ten plot vysoký...... To by nepřeskočil.
Ona: Ale když on je tak velký...... Dyť vypadá jak medvěd.

No a od té doby je tam veliká cedule "pozor pes" a pošta nikde .

12.2.2019 19:43

marcelaamax napsal(a):

U nás taky. Tady je důkaz :-))

12.2.2019 19:46
TyVed

XXX.XXX.36.57

Čajda napsal(a):
Mohla bych poprosit o fotku Vašeho krasavce? Klidně do SZ

Co se týče těch Beskyd, tak bych řekla že to je právě tím, že tam byli obyvatelé odjakživa zvyklí na psy, kteří měli jasnou práci. Lidé ze samot ještě dneska mají psa na řetězu u boudy před barákem. Prostě tam pes hlídá a stráží, neradno se přibližovat a vůbec nemusí jít jen o pastevce.... Ale je to jen moje doměnka.

Krasavec zde, on není nějak masivní ani v rámci plemene extra velikej, ale lidi ve městě asi moc na větší velikost než střední plemena zvyklí nejsou. Hlavně když se postaví a nahlíží oknem do přízemí.

12.2.2019 19:50
conie

XXX.XXX.206.202

TyVed napsal(a):
Krasavec zde, on není nějak masivní ani v rámci plemene extra velikej, ale lidi ve městě asi moc na větší velikost než střední plemena zvyklí nejsou. Hlavně když se postaví a nahlíží oknem do přízemí.

A hlavně my jsme na ta naše zlatíčka zvyklí, nepřijdou nám příliš velcí, ale lidé kolem mívají jiný názor .Mně už přijde 10 let šarplaninec jako normálně velké plemeno, když pak vidím, jak lidé přecházejí na protější chodník, divím se.

Malkina

XXX.XXX.50.199

No asi ano.....
Šla pošťačka dát sousedům poštu do schránky.
Sousedi mají HW.
Pes skočil na plot a štěkal (vítal).
Byla jsem zrovna venku a pošťačka začala ječet.
Přišla jsem za ní a ptala se jí, co se stalo.
Ona: Ten p p p pes málem p p p přeskočil p p p plot!
Já: Koukněte, jak je ten plot vysoký...... To by nepřeskočil.
Ona: Ale když on je tak velký...... Dyť vypadá jak medvěd.

No a od té doby je tam veliká cedule "pozor pes" a pošta nikde .

S tou poštou-u nás se rozváží auty a náš jezevčík auta nerespektuje(je to jediná věc která mně na něm fakt se..,ale nevím co s tím).No a v létě jezevec chrápal uprostřed naší příjezdovky a přijela pošťačka a ráda by projela až nahoru ke tchýni.Zastavila až u něj-nic,ani nezvedl hlavu-tak musela vystoupit a jít pěšky.Já to zaregistrovala až když se vracela a to mi říkala,že myslela že už je přejetej.Prostě když se opaluju tak se opaluju a vlezte mi všichni na hrb a hlídejte si sami

Čajda

XXX.XXX.44.117

TyVed napsal(a):

Děkuji, krásný

12.2.2019 19:53
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Malkina napsal(a):
S tou poštou-u nás se rozváží auty a náš jezevčík auta nerespektuje(je to jediná věc která mně na něm fakt se..,ale nevím co s tím).No a v létě jezevec chrápal uprostřed naší příjezdovky a přijela pošťačka a ráda by projela až nahoru ke tchýni.Zastavila až u něj-nic,ani nezvedl hlavu-tak musela vystoupit a jít pěšky.Já to zaregistrovala až když se vracela a to mi říkala,že myslela že už je přejetej.Prostě když se opaluju tak se opaluju a vlezte mi všichni na hrb a hlídejte si sami

😂😂😂

12.2.2019 19:53
TyVed

XXX.XXX.36.57

conie napsal(a):
A hlavně my jsme na ta naše zlatíčka zvyklí, nepřijdou nám příliš velcí, ale lidé kolem mívají jiný názor .Mně už přijde 10 let šarplaninec jako normálně velké plemeno, když pak vidím, jak lidé přecházejí na protější chodník, divím se.

Jo to máte pravdu. Taky se mi ten pohled na běžně velká "velká" plemena dost změnil

12.2.2019 19:57

Zamlada jsem chodívala o víkendu zalévat. Měla jsem to do práce asi 10km, procházka krásnou přírodou, podél potoků a tak jsem to chodila pěšky s dvěma velkými psy, jednak se perfektně proběhli a taky mi tam oběhli kůlny, tak jsem věděla že tam nikdo nepřespává. Měli jsme tam zabezpečovací zařízení, které se jednou rozbilo a začalo hlasitě houkat. No zalít jsem musela, tak sem nechala psy na zahradě a zalejvala. Najednou se mi zdálo že něco slyším. Když jsem vyšla ze skleníku, uviděla jsem svou šéfovou, jak je opřená o zeď a šíleně ječí, jeden z mých miláčků jí zrovna nadšeně olizoval obličej a druhý na ní štěkal. Ta paní měla asi 140cm a byla ve svátečním, protože jela zrovna někam na návštěvu. Ve chvíli, kdy jsem zjistila že je na zahradě, už měly její šaty stejnou barvu jako moji psi, vyválení v potoce, lese, hnoji a všem co cestou potkali. Moc veselo mi tehdy nebylo.

12.2.2019 19:58
conie

XXX.XXX.206.202

Přidám ještě jednu příhodu se šarplaninkami v hlavní roli. Zvoní mi v práci telefon, podívám se a ona sousedka z vesnice. Je mi to divné a tak, i když to nemám dělat, telefon zvednu. "Ahoj, prosím tě, potřebuji zajet do garáže". Já: "Ahoj, a co ti v tom brání???" "No, před vašimi vraty sedí obě velké holky a divně na mě koukaj!" "Jako venku????" "No jo, já sedím v autě a nemůžu si otevřít vrata!" Okamžitě telefonuji domů manželovi, který před chvílí přijel a jaksi nezajistil branku. Naštěstí holky hlídaly jen ten kousek před vraty a dál nešly, ale byla ve mě malá dušička!

12.2.2019 20:07
TyVed

XXX.XXX.36.57

conie napsal(a):
Přidám ještě jednu příhodu se šarplaninkami v hlavní roli. Zvoní mi v práci telefon, podívám se a ona sousedka z vesnice. Je mi to divné a tak, i když to nemám dělat, telefon zvednu. "Ahoj, prosím tě, potřebuji zajet do garáže". Já: "Ahoj, a co ti v tom brání???" "No, před vašimi vraty sedí obě velké holky a divně na mě koukaj!" "Jako venku????" "No jo, já sedím v autě a nemůžu si otevřít vrata!" Okamžitě telefonuji domů manželovi, který před chvílí přijel a jaksi nezajistil branku. Naštěstí holky hlídaly jen ten kousek před vraty a dál nešly, ale byla ve mě malá dušička!

Jo tak přesně z tohohle mám hrůzu a když jedeme pryč, tak vždycky kontroluju, že sem vyhodil jistič od brány. Jelikož jednou takhle dělám něco na zahradě a najednou brána jede a otevře se. Tak koukám jako vrána a no a doma se mi kočka uvelebila na klíčích a dokázala nějak stisknout to tlačítko. Naštěstí miláček krade lopatu, převrhává kolečko a tak podobně, takže mé zahradnické práce musí vydržet v kotci. Ale představa, že se ta brána otevře a nebudeme doma mě nenechává v klidu, i když tajně doufám, že by si lehl do brány a prostě nahradil chybějící hranici teritoria. Ale jak mám vědět, jestli náhodou naše teritorium nesahá někam kam oko dohlédne...

12.2.2019 20:09
Čajda

XXX.XXX.44.117

conie napsal(a):

Můj chlap říká, že když bude chtít vyděsit půl vesnice, tak se psem odjede a nechá otevřenou vjezdovou bránu

Ale podobnou historku mám taky, ovšem ne se psem. Volá mi sousedka, jestli bych mohla vyjít na zahradu. Vyjdu, ona stojí na terase i s děckama a povídá mi "prosím tě, u nás v kuchyni sedí na lince váš kocour, mohla by sis pro něj přijít?" Lidí se bojí, neudělá nic

12.2.2019 20:12
Čajda

XXX.XXX.44.117

TyVed napsal(a):
Jo tak přesně z tohohle mám hrůzu a když jedeme pryč, tak vždycky kontroluju, že sem vyhodil jistič od brány. Jelikož jednou takhle dělám něco na zahradě a najednou brána jede a otevře se. Tak koukám jako vrána a no a doma se mi kočka uvelebila na klíčích a dokázala nějak stisknout to tlačítko. Naštěstí miláček krade lopatu, převrhává kolečko a tak podobně, takže mé zahradnické práce musí vydržet v kotci. Ale představa, že se ta brána otevře a nebudeme doma mě nenechává v klidu, i když tajně doufám, že by si lehl do brány a prostě nahradil chybějící hranici teritoria. Ale jak mám vědět, jestli náhodou naše teritorium nesahá někam kam oko dohlédne...

Tohle mě taky budilo ze spaní. Takže jsme pro jistotu udělali ještě jeden plot. Teď máme pevný drátěný plot s brankou a za ním parkoviště s pojezdovou bránou. Už jsem klidná... No... klidnější.

12.2.2019 20:12
TyVed

XXX.XXX.36.57

Čajda napsal(a):
Můj chlap říká, že když bude chtít vyděsit půl vesnice, tak se psem odjede a nechá otevřenou vjezdovou bránu

Ale podobnou historku mám taky, ovšem ne se psem. Volá mi sousedka, jestli bych mohla vyjít na zahradu. Vyjdu, ona stojí na terase i s děckama a povídá mi "prosím tě, u nás v kuchyni sedí na lince váš kocour, mohla by sis pro něj přijít?" Lidí se bojí, neudělá nic

Nádhernej tvor

12.2.2019 20:15

Čajda napsal(a):

To se nedivím. Vždyť vypadá jako Baghéra křížený s rysem.

12.2.2019 20:17
TyVed

XXX.XXX.36.57

Čajda napsal(a):
Tohle mě taky budilo ze spaní. Takže jsme pro jistotu udělali ještě jeden plot. Teď máme pevný drátěný plot s brankou a za ním parkoviště s pojezdovou bránou. Už jsem klidná... No... klidnější.

Jo tak přesně tohle teď máme v plánu. Jelikož teď vždycky zastavim a jako trubka běžim zavřít psiska otevřít bránu, zajet autem, zavřít bránu, pustit zvěř. No prostě než se někam dostaneme, tak je celkem akce...

12.2.2019 20:23
conie

XXX.XXX.206.202

TyVed napsal(a):
Jo tak přesně tohle teď máme v plánu. Jelikož teď vždycky zastavim a jako trubka běžim zavřít psiska otevřít bránu, zajet autem, zavřít bránu, pustit zvěř. No prostě než se někam dostaneme, tak je celkem akce...

Tak to u nás není problém, holky při zajíždění či vyjíždění sedí v otevřených kotcích a ani se nehnou. Kéž by takové IQ bylo rozšířenější i mezi lidskou populací !

12.2.2019 20:30
Čajda

XXX.XXX.44.117

TyVed napsal(a):

Přesně tak to bylo u nás. Chytnout psa, uvázat ke sloupu, vyjet autem, zavřít bránu, pustit psa, obejít plot a projít brankou, auto mezitím blokuje silnici... To prostě nešlo. A zajet dovnitř... ještě na dýl.

12.2.2019 20:34
Čajda

XXX.XXX.44.117

conie napsal(a):
Tak to u nás není problém, holky při zajíždění či vyjíždění sedí v otevřených kotcích a ani se nehnou. Kéž by takové IQ bylo rozšířenější i mezi lidskou populací !

A tak on by neutekl jakože by mašíroval někam na špacír. To neudělal nikdy. Vždycky ho zajímalo jen naše auto a ten kdo v něm sedí. Ale kdyby náhodou zrovna někdo procházel se psem...

12.2.2019 20:36
TyVed

XXX.XXX.36.57

conie napsal(a):

jj no, neni on ten šarplaninec poněkud rozumnější? Já doufám, že by to bylo v pohodě, ale prostě si na to netroufám a nechci se chovat neohleduplně. Kdyby třeba zrovna někdo projel na kole, na bruslích, prostě něco co se stane rychle, tak i kdyby ho ten pes jen varoval, tak se ten slušně řečeno "hrozně lekne" a dost určitě spadne. To není o tom, že by pes reagoval blbě na běžné věci, na všechny lidské dopravní prostředky je zvyklý, ale že se někdo hodně rychle přiblíží k někomu z nás a nebo možná by stačilo i k tomu autu.

12.2.2019 20:37
TyVed

XXX.XXX.36.57

Čajda napsal(a):
Přesně tak to bylo u nás. Chytnout psa, uvázat ke sloupu, vyjet autem, zavřít bránu, pustit psa, obejít plot a projít brankou, auto mezitím blokuje silnici... To prostě nešlo. A zajet dovnitř... ještě na dýl.

jj 100% shoda. Zajet dovnitř ještě na dýl, to je ještě s vítáním a kdo by chodil do kotce, když se musíme nejdřív přivítat

12.2.2019 20:42

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Něco podobného s čivavákama. Byl jim asi rok a půl a v podstatě všude chodili na volno, nevzdalovali se ode mne. Ale uměli "k noze". Jdu si takhle po sídlištním chodníku. Kousek přede mnou zastaví měšťáci, vystupují a jeden stačil říct "Paní, víte že ..... " ..... já do toho zavelela "k noze" .... čivaváci přiběhli a předpisově ťapkali měsťákům vstříc. Oba (měšťáci) se začali strašně chechtat ..... a ten co začal končil ".... no tyvole! Prosím vás běžte, ale příště na vodítku!"

Od té doby jsem vyměnila povel "k noze" za "se mnou pojď" .... páč mi tenkrát bylo docela stydno.

No dalo by se říct, že něco podobného jsem zažila......byli jsme venčit...já s chrťákem a paní s berňuchou...pesani na volno a proti nám pán s dvěma malými pudlíky...takže my dvě jsme si psy zavolali ...já "Lupoušku.." moje spoluvenčitelka .."Matýsku" a pán s pudlíky "Rocky, Rambo.. KE MNĚ!!!!".....

12.2.2019 20:46

No, a Nora nejlíp funguje na "Norinko, držtičko!"

Onehda jsme vylezly po pěšince z lesa a trochu vylekala lidi na větší cestě, protože si nejdřív mysleli, že jde divoké prase

12.2.2019 21:01

No, a Nora nejlíp funguje na "Norinko, držtičko!"

Onehda jsme vylezly po pěšince z lesa a trochu vylekala lidi na větší cestě, protože si nejdřív mysleli, že jde divoké prase

Tak to je slabýýýý ....já volám "štěňatááá" a to je potom překvápko

12.2.2019 21:28
conie

XXX.XXX.206.202

Tak to je slabýýýý ....já volám "štěňatááá" a to je potom překvápko

Přála bych vám vidět výraz turistky v lese, když po předpisovém povelu:"Ty čúzo jedna, co tam zas máš?", křikráčela vyklidněná šarpoška s výrazem "Nepruď, už jsem na to stará"!

13.2.2019 07:48
Čajda

XXX.XXX.44.117

Onehdá jsme šli v lese po cestě a koutkem oka jsem zahlídla, že mezi stromama vlevo od nás někdo jde. Pes ho zmerčil taky, přidal do kroku, tak aby k ničemu nedošlo, houkla jsem na něj "stůj"! Pes se vzorně zastavil, stejně tak, jako chlap s pilou Pak se jen zeptal "už můžu jít?" Omluvila jsem se mu, že to nebylo na něj a chlap povídá "já jsem zvyklej poslouchat"

13.2.2019 07:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Malkina napsal(a):

U nás teda jen PPL a podobné. Otevřu bránu a jdu se obléct, hledám peníze Vyjdu před barák, nevidím psy, vyjdu před garáž a už vidím jak vesele poskakujou kolem auta, co zase budou za dobrotky a v autě třeští oči pán: můžu vystoupit, nesežerou mně? (samojed a berňák) Já: jé samozřejmě že ne, nezlobte se, já myslela, že přijde někdo, kdo nás už zná (většina řidičů už mi mezitím složí nákup do garáže i s asistujícíma psiskama )

13.2.2019 08:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Čajda napsal(a):
Onehdá jsme šli v lese po cestě a koutkem oka jsem zahlídla, že mezi stromama vlevo od nás někdo jde. Pes ho zmerčil taky, přidal do kroku, tak aby k ničemu nedošlo, houkla jsem na něj "stůj"! Pes se vzorně zastavil, stejně tak, jako chlap s pilou Pak se jen zeptal "už můžu jít?" Omluvila jsem se mu, že to nebylo na něj a chlap povídá "já jsem zvyklej poslouchat"

To mi připomnělo příhodu, znám ji z vyprávění, ještě jsem v tu dobu nebyla na světe . Táta byl mladý a měli malého černého vořecha, jmenoval se cikán. Jedno odpoledne cikán štěkal, byla otevřená vrata, tak se šel táta podívat co se děje, u vrat stál nějaký rom, tátovi to nedošlo a zařval: "cikáne, lehni!!". No a jak myslíte, že to dopadlo? Lehnul si jak pes, tak i ten člověk před vraty

Jinak teda v té době to asi nebyl takový problém, se psem se nikam nechodilo, byl jen na dvoře nebo na zahradě. Ale v dnešní době si nedokážu představit, že by se pes jmenoval takhle a někde venku bych na něj volala

13.2.2019 08:27

marcelaamax napsal(a):
To mi připomnělo příhodu, znám ji z vyprávění, ještě jsem v tu dobu nebyla na světe . Táta byl mladý a měli malého černého vořecha, jmenoval se cikán. Jedno odpoledne cikán štěkal, byla otevřená vrata, tak se šel táta podívat co se děje, u vrat stál nějaký rom, tátovi to nedošlo a zařval: "cikáne, lehni!!". No a jak myslíte, že to dopadlo? Lehnul si jak pes, tak i ten člověk před vraty

Jinak teda v té době to asi nebyl takový problém, se psem se nikam nechodilo, byl jen na dvoře nebo na zahradě. Ale v dnešní době si nedokážu představit, že by se pes jmenoval takhle a někde venku bych na něj volala

Cikán bylo dřív pro černé psy docela časté jméno. To ještě lidi neblbnuli tolik jako dnes.

13.2.2019 10:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Cikán bylo dřív pro černé psy docela časté jméno. To ještě lidi neblbnuli tolik jako dnes.

Jo, jo, dneska by to musel být, jestli vůbec, rom u nás na vesnici teda nikdo rom neříká. je tu pár cikánů a na to i slyší, jsou to ale normálně slušní lidi, tak se nemají za co stydět a jsou na to hrdí

13.2.2019 10:49

conie napsal(a):
Přála bych vám vidět výraz turistky v lese, když po předpisovém povelu:"Ty čúzo jedna, co tam zas máš?", křikráčela vyklidněná šarpoška s výrazem "Nepruď, už jsem na to stará"!

Tak já jsem používala na psa : ani nešpítni, Cipísku.
Jdu sídlištěm, pes přede mnou, předcházel nás mladý muž, šosy baloňáku za ním vlály, pes zastříhal ušima, bafnout na něj zezadu - to by bylo. Tak mu říkám : Hele nech toho a ani nešpítni. Muž se otočil s rozhořčeným : Prosssím ?

13.2.2019 10:57

A přidám nejčerstvější nemilou příhodu :
V neděli na trase autobusu, kterou jezdíme víceméně pravidelně 9 let. Pravda, je to tam samá zatáčka, ale 9 let v pohodě.
Psice leží, hlavu pod mým sedadlem a najednou koukám, mezi předníma tlapama "plivanec". Nepříjemné....pohotovostní balíček už s sebou dávno nevozím. Cesty jsou rutinní záležitost. Kouknu lépe a pod sedadlem, pár centimetrů od naleštěné kozačky spolucestující, regulérně nabl...to. Docela prekérní situace.....Nakonec jsem to několika igeliťáky, ubrouskem a dočištěno papírovými kapesníky, zvládla.
Ale do výbavy jsem na dno batohu hned zařadila pohotovostní balíček ( igeliťák, papírové utěrky, kousek hadru ). Vřele doporučuji. Teď mám jistotu, že se zas dlouho nic nestane.

13.2.2019 21:29
L(phi)

XXX.XXX.114.133

A přidám nejčerstvější nemilou příhodu :
V neděli na trase autobusu, kterou jezdíme víceméně pravidelně 9 let. Pravda, je to tam samá zatáčka, ale 9 let v pohodě.
Psice leží, hlavu pod mým sedadlem a najednou koukám, mezi předníma tlapama "plivanec". Nepříjemné....pohotovostní balíček už s sebou dávno nevozím. Cesty jsou rutinní záležitost. Kouknu lépe a pod sedadlem, pár centimetrů od naleštěné kozačky spolucestující, regulérně nabl...to. Docela prekérní situace.....Nakonec jsem to několika igeliťáky, ubrouskem a dočištěno papírovými kapesníky, zvládla.
Ale do výbavy jsem na dno batohu hned zařadila pohotovostní balíček ( igeliťák, papírové utěrky, kousek hadru ). Vřele doporučuji. Teď mám jistotu, že se zas dlouho nic nestane.

Mne sa takto po treningu doblil pes v saline. Obcas ked toho viac zozerie a vela beha, tak si to odnesie domov, vygrca a znova zozerie ( ), ale natriasanie v MHD zjavne proces urychlilo. Chudak, ani si to potom nemohol znova zjest.

14.2.2019 17:36

conie napsal(a):

to mně fakt pobavilo....jsou všichni nádherní.....

14.2.2019 20:17
Grandina

XXX.XXX.2.30

Dobrý den, já se jdu kouknout na tu střechu. Jasně, pojďte dál....ehm...nebojíte se psů? Nee, myslím že ne. Ani velkejch?? (ve vratech se objevuje naše ,,skorojakošpic) Pán se klátí v záchvatu smíchu a pracně ze sebe vysouká, že velkého psa si teda představuje jinak. Mezitím vejde do průjezdu a .....ticho....pán zcepení, poněkud vyděšený pohled upřený na šarplaninku stojící uprostřed dvora. Po chvilce vstřebávání leknutí se na mě opatrně otočí a říká ,, Paní, vy jste děsná srandistka....mluvíte o psech..napřed na mě vyletí ta štětka na vymývání flašek a pak medvěd....Přiběhnuvší beauceronku už raději nekomentoval....No...ale tu střechu teda prej udělá.... :D

14.2.2019 20:35

tak nějak nevím....v Beskydech bydlím, pastevce mám ale s něčím takovým jsem se ještě nesetkala.A to ani když byli ti medvědi dva. Zato chválu ala "to je krásný pes a co to je..." takřka dnes a denně, pokud teda někoho potkáme. Ale je fakt, že na pohlazení se každý ptá, nikdo se bez dovolení nehrne.

14.2.2019 20:45
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

tak nějak nevím....v Beskydech bydlím, pastevce mám ale s něčím takovým jsem se ještě nesetkala.A to ani když byli ti medvědi dva. Zato chválu ala "to je krásný pes a co to je..." takřka dnes a denně, pokud teda někoho potkáme. Ale je fakt, že na pohlazení se každý ptá, nikdo se bez dovolení nehrne.

No tak to je zas jak kde. U nás mají skoro všichni přivázaného NO na zahradě před boudou, aby hlídal...................... Větší psi jim asi vadí................

Ps. Jsem taky z Beskyd.

14.2.2019 20:54
TyVed

XXX.XXX.36.74

No tak to je zas jak kde. U nás mají skoro všichni přivázaného NO na zahradě před boudou, aby hlídal...................... Větší psi jim asi vadí................

Ps. Jsem taky z Beskyd.

To by mě zajímalo, kolik NO dokáže bez výcviku dělat i něco jiného než štěkat, kdyby jim tam někdo vlezl.

15.2.2019 11:55

Mám čerstvý zážitek, ale z opačné strany pohledu. Byla jsem dneska na procházce s naším dorostencem (7 měsíců, cca 12kg) a přes plot za námi skočil ridgeback, velmi urostlý pes, odhadem ještě o něco větší a mohutnější, než je standard plemene. Předtím nebyl vidět, neštěkal, nevrčel, a zčistajasna "přiletěl". Doslova. Docela šok to byl, měla jsem co dělat, abych to vydýchala.
Musím uznat, že to nebylo zlé zvíře a důvodem přepadovky byla čirá zvědavost, v klidu se s mlaďochem očichali (ten byl na vodítku, ale povolila jsem ho, abych neeskalovala napětí). Když si ho prohlédl ze všech stran, říkám mu "tak pojď zase domů", nakráčel k brance a chtěl po mě, abych mu otevřela.
Páníček se přišel podívat, kde má psa, až po pár minutách, a na moje upozornění, že mu pes přeskakuje plot, mi vklidu povídá: "Jó, von to občas dělá, ale většinou se nic nestane, to je ale dobře, že ten váš na něj nevrčel".
Nechápu
A apeluji tímto na vás, majitele větších plemen, mějte zvířata pod kontrolou. Jsou to krásní psi, můžou být i hodní, ale jsou prostě velcí a budí respekt!

15.2.2019 15:55
Anatolka

XXX.XXX.76.234

Naše známá má fenku labradora, věrnou svému plemeni širší než delší . Fenule je starší a po těžkém zánětu dělohy, kdy ji sebrali hrobnikovi z lopaty. Panička se snaží její váhu držet pod kontrolou, ale holt nedaří se. A tak vyráží na delší vycházky do přírody. Před pár dny takhle vyrazily z naší vísky podél lesa. Zničeho nic se z lesa vynoří pitbul a bostonek a hrr k nim. Podotýkám, že známá je dáma vyššího věku. V tu chvíli by se v ní prý krve nedorezal. Nicméně nezpanikařila a po prvotním šoku zjistila, že ti dva samovenčitelé jsou přátelští a nejvíc s feňulí. A protože se jich ti dva drželi jak klíšťata, tak s nimi došla skoro až domů. Páníček samozřejmě nikde. No a jak tak jdou zpátky, zastaví u nich auto a ti dva psi výtečníci se na něj vrhnou, že chtějí dovnitř. Ukázalo se, že po příjezdu domů, špatně zavřel branku a uličníci utekli. Tak je vyrazil hledat. Mimo jiné jsou to canisterapeuti, kteří jezdí pomáhat do blízké léčebny. Tak se z šoku vyklubal dobrý skutek.

24.2.2019 17:21
TyVed

XXX.XXX.51.204

Stěhuju kompost. Tak sem si naložil jedno kolečko, ale na povrchu je ta kupa zmrzlá a moc dobře to nešlo, takže sem vyrazil pro krumpáč, že si to nakopu. Přijdu zpátky, kolečko skoro prázdný, tedy plný bylo dost, ale naší 4 měsíční fenky, která ho statečně hájila před psem, aby tam nevlezl taky. Nakonec sem je musel zavřít, jelikož se mi s jejich pomocí po chvíli nedařilo to kolečko ani naložit. Moc se na ty zahradní práce letos těším

24.2.2019 17:23

TyVed napsal(a):
Stěhuju kompost. Tak sem si naložil jedno kolečko, ale na povrchu je ta kupa zmrzlá a moc dobře to nešlo, takže sem vyrazil pro krumpáč, že si to nakopu. Přijdu zpátky, kolečko skoro prázdný, tedy plný bylo dost, ale naší 4 měsíční fenky, která ho statečně hájila před psem, aby tam nevlezl taky. Nakonec sem je musel zavřít, jelikož se mi s jejich pomocí po chvíli nedařilo to kolečko ani naložit. Moc se na ty zahradní práce letos těším

Jó známe, taky mám bezva pomocníky

24.2.2019 18:04

TyVed napsal(a):

..my máme na zahradě starou jabloň........v létě shazuje jablka a tak každý den vyrážím s kýblem jablka sebrat aby byla zahrada odpovídala představám mé mamky....takže položím kýbl na trávník u jabloně a sbírám, z druhé strany stojí motýl a vše co sesbírám a dám do kýble zase on poctivě vyndá a na trávník položí.......k tomu přihlíží tři kočky........jednou se mamča vyjádřila, že takhle nějak si představuje ústavní zahradu psychiatrie a zabavování jejich chovanců prací .......

25.2.2019 00:14
Fatia

XXX.XXX.64.240

nám se jednou podařilo zapomenout našeho křížence pastevce na ulici před domem. vykládáme auto, zavřeme vrata, uvaříme večeři, sníme večeři a najednou zvonek... sousedka, že nám utekl pes a stojí u vrat. vzhledem k tomu, že pes nebyl útěkář nám došlo, že jsme ho prostě zavřeli na ulici. a protože byl převážně venkovní, při večeři doma nám nechyběl... on byl spokojený, konečně hlídal pozemek z té správné strany plotu. sousedka nám se smíchem vyprávěla, jak přísným pohledem donutil přejít na druhou stranu ulice pána s kočárkem. Teď už je to historka k pobavení, ale tehdy nám do smíchu nebylo... pána s kočárkem považuji za velmi statečného, já bych asi nenápadně vycouvala z ulice. on byl převážně hodný, ale měl vytipované konkrétní jedince z člověčí i psí říše, které upřímně nesnášel...

25.2.2019 06:59
TyVed

XXX.XXX.32.75

..my máme na zahradě starou jabloň........v létě shazuje jablka a tak každý den vyrážím s kýblem jablka sebrat aby byla zahrada odpovídala představám mé mamky....takže položím kýbl na trávník u jabloně a sbírám, z druhé strany stojí motýl a vše co sesbírám a dám do kýble zase on poctivě vyndá a na trávník položí.......k tomu přihlíží tři kočky........jednou se mamča vyjádřila, že takhle nějak si představuje ústavní zahradu psychiatrie a zabavování jejich chovanců prací .......

No my jabloně nemáme, takže nic sbírat nemusíme, je nám milostivě dovoleno si otrhat všechno, co roste v dostatečné výšce, kam náš dobrotivý ochránce nedosáhne. On je vůbec prostě lovec a sběrač, akorát ostružiny si vzhledem k velké pichlavosti přeje natrhat, to přijde upozornit, že jsou zralé a pokud je "obsluha" přítomna, tak švestky má radši vypeckované. Ale když tam nikdo není, tak je žere i celé. Do toho občas sklidí nějakou cuketu nebo dýni, ale to nejí, to používá jako míč

25.2.2019 07:19

TyVed napsal(a):
No my jabloně nemáme, takže nic sbírat nemusíme, je nám milostivě dovoleno si otrhat všechno, co roste v dostatečné výšce, kam náš dobrotivý ochránce nedosáhne. On je vůbec prostě lovec a sběrač, akorát ostružiny si vzhledem k velké pichlavosti přeje natrhat, to přijde upozornit, že jsou zralé a pokud je "obsluha" přítomna, tak švestky má radši vypeckované. Ale když tam nikdo není, tak je žere i celé. Do toho občas sklidí nějakou cuketu nebo dýni, ale to nejí, to používá jako míč

....u nás takhle obíral kam dosáhnul náš maliňák a to včetně rybízu......maminka obírala na jedné straně rybíz a maliňák to jel z druhé strany - já rybíz nenáviděla, tak jsem byla moc ráda.......motýl miluje mrkev, když pro ni jdu do lednice a krájím, tak doslova stepuje než mu dám, chodí ji i krást i králíkovi do klece, takže ho s ní musím zavírat aby ji vůbec měl - jinak je stabilně klec otevřená.....

25.2.2019 08:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

....u nás takhle obíral kam dosáhnul náš maliňák a to včetně rybízu......maminka obírala na jedné straně rybíz a maliňák to jel z druhé strany - já rybíz nenáviděla, tak jsem byla moc ráda.......motýl miluje mrkev, když pro ni jdu do lednice a krájím, tak doslova stepuje než mu dám, chodí ji i krást i králíkovi do klece, takže ho s ní musím zavírat aby ji vůbec měl - jinak je stabilně klec otevřená.....

Náš retrívr se takhle obsluhoval na zahradě - sám si trhal maliny, ostružiny, třešně, rybíz, angrešt, švestky a nevím co všechno. Třešně a švestky si i peckoval . Ale naštěstí jsme měli tohle všechno na zahradě za dvorem, za plotem, takže sám tam nechodil (to by nám toho moc asi nezbylo, ale hlavně by mu bylo špatně, přežíral by se), ale když jsme ho tam pustili tak se okamžitě běžel obsloužit

25.2.2019 08:14

marcelaamax napsal(a):
Náš retrívr se takhle obsluhoval na zahradě - sám si trhal maliny, ostružiny, třešně, rybíz, angrešt, švestky a nevím co všechno. Třešně a švestky si i peckoval . Ale naštěstí jsme měli tohle všechno na zahradě za dvorem, za plotem, takže sám tam nechodil (to by nám toho moc asi nezbylo, ale hlavně by mu bylo špatně, přežíral by se), ale když jsme ho tam pustili tak se okamžitě běžel obsloužit

25.2.2019 09:27
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Jojo .... a pak takhle jdete s kyblíčkem k rybízu, že ho očešete do koláče a tam na vás koukají jenom prázdné stopkovětývky. Fakt precizně sundané jenom ty kuličky. To dělali čechohoráci. No a pak se těšíte na první jahodu .... ta zmizí, čekáte na druhou .... taky zmizí a tak dál. Než načapáte kocoura jak si jde ráno zkontrolovat, která je zralá a hned jí slupne ..... kocour byl exot - perská krátkosrstá placatočumáková! Mimochodem kocour byl s PP a bytový odchovanec. Po přesunu na venkov se z něj stal nejlepší myšilov v okolí. Myš umlátil packama, pak jí přinesl feně, ta mu jí překousla ..... sama si snědla půlku s hlavou, půlku s ocáskem nám přišel kocour ukázat. Když byla jednou fena nemocná a byla v domácím ošetřování, chodil s ulovenou myší za psem .... ten na něj koukal jako puk, protože nevěděl co má dělat a myši mu zřejmě nechutnaly. Tak kocour nešťastnej chodil pokládat ty mrtvé myši před dveře, za kterými byla čuba. No tak lepší ráno šlápnou na mrtvý myši než do bobku.

25.2.2019 09:38

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Jojo .... a pak takhle jdete s kyblíčkem k rybízu, že ho očešete do koláče a tam na vás koukají jenom prázdné stopkovětývky. Fakt precizně sundané jenom ty kuličky. To dělali čechohoráci. No a pak se těšíte na první jahodu .... ta zmizí, čekáte na druhou .... taky zmizí a tak dál. Než načapáte kocoura jak si jde ráno zkontrolovat, která je zralá a hned jí slupne ..... kocour byl exot - perská krátkosrstá placatočumáková! Mimochodem kocour byl s PP a bytový odchovanec. Po přesunu na venkov se z něj stal nejlepší myšilov v okolí. Myš umlátil packama, pak jí přinesl feně, ta mu jí překousla ..... sama si snědla půlku s hlavou, půlku s ocáskem nám přišel kocour ukázat. Když byla jednou fena nemocná a byla v domácím ošetřování, chodil s ulovenou myší za psem .... ten na něj koukal jako puk, protože nevěděl co má dělat a myši mu zřejmě nechutnaly. Tak kocour nešťastnej chodil pokládat ty mrtvé myši před dveře, za kterými byla čuba. No tak lepší ráno šlápnou na mrtvý myši než do bobku.

..když já ten rybíz tak nesnáším v jakékoli podobě, jak já tomu psovi byla vděčná.........dcery flet žil s kočkami na baráku a ty venku lovily a usmrcené nosily domů na práh.......flet pak dostal takovou tu šedou myš z Ikei a tak jí nosil a pokládal k mrťafám na práh také........vždycky u té sbírky seděl, radostně máchal ohonem a čekal, jak bude pochválen........motýl s námi chodí do lesa na houby, poctivě pak lítal po lese a čichal u všech hub, bohužel pouze holubinek, praváky se zatím najít a označovat nenaučil........

25.2.2019 09:39
TyVed

XXX.XXX.15.235

Ruzena_Ruzova napsal(a):

To by si Váš kocour rozuměl s naším psem. Ten by měl radost, že konečně někdo spolupracuje a myši mu nosí. Naše kočky mu je dobrovolně nenosí, chtějí si je vzít domů a on jim je musí pracně zabavovat. I když sám tedy taky loví, ale nějak mi přijde, že ty myši které zaplácne sám, nejsou tak dobré, jako ty kradené.

25.2.2019 10:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mě pes chytá myši venku na louce a má z toho hroznou srandu. Možná je to pro někoho trochu morbidní, ale když myš chytne (což je celkem často) tak si s ní hraje - hází si jí do vzduchu, pouští ji a pak ji packou zase chytne a přimáčkne a vydrží to dělat fakt dlouho. Až když mu řeknu, že jdeme dál tak s myší zatřepe, nebo ji překousne, nechá ležet a běží dál.

25.2.2019 10:49

marcelaamax napsal(a):
Mě pes chytá myši venku na louce a má z toho hroznou srandu. Možná je to pro někoho trochu morbidní, ale když myš chytne (což je celkem často) tak si s ní hraje - hází si jí do vzduchu, pouští ji a pak ji packou zase chytne a přimáčkne a vydrží to dělat fakt dlouho. Až když mu řeknu, že jdeme dál tak s myší zatřepe, nebo ji překousne, nechá ležet a běží dál.

Tak moje fena je humánní...úlovek usmrtí zakousnutím okamžitě, než stihnu doběhnout, abych případně hlodavce, mladýho kosáka..jednou dokonce krtka, zachránila, tak je po všem.

25.2.2019 16:51
conie

XXX.XXX.206.202

U nás fungovala smečka - kocour zrzek a trpasličí pinčové. Kocour nehnutě číhal na hlodavce, jak se hnul, přiběhly na pomoc fenky a společně kořist dostali - šli ze 3 stran, kořist neměla šanci, utahali a uváleli společně, nežral ji pak ani jeden.

Přidejte reakci

Přidat smajlík