Kessie
napsal(a):
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak funguje prodlužovací vodítko? Nějak nechápu jeho princip, děkuju za odpovědi
Myslíte přepínací vodítko? Pokud ano, tak funguje tak, že má na obou koncích karabinu a po své délce má třeba tři kroužky, na které se dá připnout karabina a tím pádem určit délka vodítka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

marcelaamax
napsal(a):
Myslíte přepínací vodítko? Pokud ano, tak funguje tak, že má na obou koncích karabinu a po své délce má třeba tři kroužky, na které se dá připnout karabina a tím pádem určit délka vodítka.
ještě je např. tamer vodítko, video na youtube, to je teda pro mě úplně nepoužitelné, tolik myšlenkových pochodů si obsazovat nemohu
klasické s dvěma karabinami má výhodu sepnutí dvou psů k sobě, to když najdeme Jacka, Marleyho nebo Psa, vrátíme je domů
přepínání mi nefunguje, furt je to ten stejný pes :-) ale když jdou dva psi spolu, tak se poslouchají, blbý jde vždy vzadu a o vodítko si opře těžkou hlavu
Jestli je na mysli to s více očkama pro nastavení délky .... tak já ještě před pořízením sedáku jsem používala zapnutí na větší oko na uchycení vodítka kolem boků (většinou mi to vyjde, bo jsem kyprých tvarů ).
Jinak již výše zmíněné ..... nastavení vhodné délky vodítka ..... připoutání dvou psů ..... použití zaháknutí dvou karabin za očko obojku - na jistotu, kdyby jedna karabina rupla ..... někdo používá připevnění vodítka přes rameno .... na očka leze zavěsit zásobník na hovnotlíky.
Do očka lze strčit i prst a nechat si ho zlomit.