Prosím o radu, děkuji (Útočná BOC)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2019 10:39
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Dobrý den, potřebovala bych poradit s BOC ( za chvilku 2 roky ). Pes ve stěněčím věku 3x napaden psy. Od té doby si cizí psy nechce pustit k sobě . Rovnou po nich vyjede . Nenutím ho ke kontaktu, aby byl se všemi kamarád, ale nemusí hned po nich startovat. V domácnosti mám ještě menšího psa ( je starší ) a to je v pohodě . BOC svoje psí kamarády má, ale ty zná odmalička. Ve městě , kde žiji je sice povinnost mít psa na vodítku, ale skoro nikdo to nedodržuje, proto byl 3x napaden. Už jsme trošku pokročili, že nehuláká na každého psa , ale někdy mi přijde , že si nemůže pomoct a musí na něj štěkat / vrčet. Nerozhoduje zda je to pes / fena / štěně . Na vodítku netahá . Jakmile sním jdu mimo město , zdá se , že je uvolněný a v pohodě , ale jakmile jdu po městě tak je našponovaný a číhá od jakého rohu vyjde pes. Jak byste to řešili ? Tady jsou lidi dementní a je jim fuk , že jejich pes jde k vašemu . PS nejhorší napadení, co jsme zažili bylo to, že jsme potkali x malého psa na mostě , ten ho rafnul do zadku a ani ne za 3 minuty šel chlap s velkým psem a ten po mém psu skočil a to byla konečná ( i přes moje volání ať si ho připne ). Ménu psu bylo 8-9 měs . Děkuji za odpovědi. Na kastraci musí jít ze zdravotních důvodu .

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2019 18:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím, jak psa zaměstnáváte, ale BOCek tady máme docela dost a téměř bez výjimky jsou na psy agresivní (a hodně, všichni se před nimi klidí) ty, se kterými majitelé i přes individuální vlohy pro práci nic nedělají. Psi jsou frustrovaní a dva nám tady zle startují i na feny. Jednoho znám od štěněte, kdy se choval normálně, ale majitelka pak zjistila, že bez PP se nemůže účastnit všech akcí a na původní záměr se psem sportovat se tak nějak vykašlala. Teď ho venčí ve stylu městského bišona a to samozřejmě nestačí.

Netvrdím, že je to váš případ, ale unavený pes je zpravidla hodný pes. Samozřejmě když pominu výcvik.

13.2.2019 21:53
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Děkuji za odpověď , věnuji se mu denně , vím jaké plemeno jsem si vybrala. Blbé je , že i po celodenní práci to prostě na ty psy zkouší... Snažím se to mírnit, zrovna dneska jsme potkali psíka a byl klid. Přitom se mi zdá, že on je klidné povahy(+ on nemá v předcích pracáky ). Doma je naprosto klidný , nic neničí, neštěká . Ideální pes až na ten jeho neduh se psy. Vím, že spousta lidí má problémy, že jim BOC pasou auta / cyklisty. Můj vůbec. No každopádně prostě dál budeme trénovat, aby si cizích psů nevšímal no . Taky jsem zjistila, že pokud ten druhý pes na nás neštěká tak zpravidla on nezačne taky. Ale jakmile druhý pes spustí on taky. ( Totiž, když ho poprvé napadli ve 4 měsících 2 malí psi, tak strašně štěkali a vrčeli , bohužel paní neměla zajištěné flexi vodítko. Přímo ho nekousli, jen za chlupy zatáhli, ale měl chudák takový strach , že se mi málem vyvlíknul z postroje ). Já vím moje chyba že jsem si ho neochránila, ale šla jsem kolem baráku a paní zrovna vyšla s nima ven.

14.2.2019 00:21
b.k

XXX.XXX.210.242

Vaše chyba to pochopitelně není ,nýbrž těch ocasů co neměli zajištěného psa,který toho Vašeho napadl.navíc štěně..Odbourat jeho chování zřejmě bude chvilku trvat.
Dobré je,že má i zvířecí kamarády se kterýma vychází..Já bych ho zkusila vzít třeba na prověřený cvičák,aby pracoval bok po boku z cizími psy.. mohlo by to pomoct jednak ke zklidnění psa a postupně s dobrým výcvikářem příp.figurantem i k nabytí sebevědomí toho psa.. Má 2 roky jak píšete - tak nic není ztraceno.
P.S. - zažila jsem to ...

14.2.2019 07:25
bobina65

XXX.XXX.124.148

Jestli ještě mohu poradit, tak nechoďte v místě kde byl napaden (jestli je to teda možné). Ta nepříjemná situace se mu vždy vybaví. Pes si vždy vzpomene na věci které zažil, když se dostane do stejné situace. Jak píše b.k. také máme hodně podobných zážitků. Chce to klid pes vám bude věřit a bude to za nějaký čas v pohodě.

14.2.2019 07:25
L(phi)

XXX.XXX.171.205

Mala som podobné len v hovawarťom vydaní, teraz už je na tom oveľa lepšie.

Najviac pomáhajú akcie, kde je milión psov ale každý si na svojho dáva pozor a on je tak celý týždeň medzi psami bez toho aby sa s nimi musel kontaktovať.
A ďalej, prechádzky s iným psom zase také, že si každý pes robí svoje a nekontaktuju sa. Kľudne na vodítku.
A nám ešte veľmi pomohli hodiny Obedience kde sme rok každý týždeň robili spoločné odloženie aspoň raz za lekciu, a vždy keď cvičil tak tam niekde sedel iný pes a pozeral na neho.

Naopak vôbec sa mi neosvedcilo snažiť sa na cudzie psy zvykať na hromadných venceniach alebo chodiť na obľúbené vencoviska vo frekventovanej dobe. To sa príliš často našiel niekto čo psa pod kontrolou nemal a všetko sa len zhoršilo

14.2.2019 08:20
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Moc vám děkuji za odpovědi. Jsem na malém městě . Místo kde se nám stalo, to napadení tím velkým, psem ( ač on teda měl elektrický obojek, ale bylo to na nic ) tak tam už nechodím . Jenže pán co má toho malého vořecha, tak on sním vyráží i na námko ( samozřejmě na volno ) jenže já bydlím poblíž námka a přesně jde kolem našeho baráku. Takže já se musím pořádně podívat jestli tam ten pes není, protože pán bývá od psa "kilometr daleko". Můj pes na toho psa s E.O nic nedělal, jen seděl a koukal a on po něm skočil.Chlap vůbec neměl snahu si ho chytit. A jednou se nám taky stalo že k nám přišel velký cizí pes (ale nechtěl se bít ) a můj se ho strašně bál ( schovával se za přítele - ten ho bránil , když viděl jak se ho ten náš bojí). Jenže paní je taky ten typ venčitele " dělej si co chceš " . Takže pro mě je to docela těžká situace. Protože 80 % procent lidí u nás ty psy nemají na vodítku. No každopádně se nevzdám a budu dále trénovat a trénovat .. taky hlavně uvidím , co sním udělá ta kastrace na kterou půjde. ( Má totiž nesestouplé varle. )

14.2.2019 09:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

b.k napsal(a):
Vaše chyba to pochopitelně není ,nýbrž těch ocasů co neměli zajištěného psa,který toho Vašeho napadl.navíc štěně..Odbourat jeho chování zřejmě bude chvilku trvat.
Dobré je,že má i zvířecí kamarády se kterýma vychází..Já bych ho zkusila vzít třeba na prověřený cvičák,aby pracoval bok po boku z cizími psy.. mohlo by to pomoct jednak ke zklidnění psa a postupně s dobrým výcvikářem příp.figurantem i k nabytí sebevědomí toho psa.. Má 2 roky jak píšete - tak nic není ztraceno.
P.S. - zažila jsem to ...

Taky jsem něco podobného řešila. A s tím cvičákem, no nápad je to asi fajn, akorát teda u nás to dopadlo tak, že se pes normálně naučil fungovat na cvičáku klidně v řadě ostatních psů v bezprostřední blízkosti, ale jakmile jsme šli po městě nebo vesnici a vynořil se pes, někde, kde to můj pes nečekal,tak byl opět problém. Kupodivu třeba na náměstí nebo na frekventovanějších místech to nebylo tak hrozné, ale když se pes objevil někde za vesnicí, v poloprázdném parku apod. tak to bylo horší. Řekla bych vyloženě, že ty situace na cvičáku prostě bral jako tréninkové, jako cílené ale když to přišlo z nenadání tak to bylo úplně něco jiného. Ale taky jsme to zvládli, mě hodně pomohlo to, že jsem psovi začala dávat košík a tím jsem se sama hodila do klidu. Já jsem se totiž ani tak nebála toho, že by jiný pes ublížil mému psovi, ale spíš, že můj pes ublíží tomu cizímu. Ale stane se mi doteď, že když potkáme venku psa v místě, kde ho normálně nepotkáváme tak je pes nejistý, ale už nestartuje a je ovladatelný.

14.2.2019 21:38
Potvora

XXX.XXX.235.76

Mohla by vam pomoct knizka Turid Rugas - Konejsive signaly, kde su popisane techniky ako svojim spravanim mozete dat psovi najavo, ze sa nic nedeje a upokojit ho v situacii ked je neisty. Je dolezite, aby ste psika ak je neisty a vystraseny v danej situacii za jeho strach neodmenovali, co znamena, ze ho budete hladkat a utisovat ako male dieta, taketo spravanie ho iba utvrdi v tom, ze sa tak ma spravat. Ak je to mozne skor zmenit smer prechadzky a vyhnut sa stresovej situacii pre psika, alebo obist miesto - psa ktory je na volno vo velkom obluku, ktory sa casom a s dostatkom trpezlivosti bude zmensovat. Ak nie je mozne obist miesto - ineho psa v dostatocnom obluku, tak si prehodte vlastneho psika na druhu stranu ako je ten cudzi pes, tak aby ste vy tvorili prekazku medzi nimi dvomi v okamihu stretnutia. To su zakladne techniky ako sa da situacia zvladnut, ale kedze zivot nie je podla pravidiel, treba zvazit moznosti kazdej situacie a jej riesenia. Nie vsetci su zodpovedny, ale vy sa snazite, tak vam zelam vela trpezlivost a pokoja v neprijemnych situaciach

18.2.2019 09:01
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Díky za odpověď . Nevzdám to a budu se snažit dál . Zrovna včera lítal se 4 psy na louce ( zná je od mala ). Má prostě problém s cizími psy. Začala jsem mu dávat náhubek. Ono, když člověk vidí , že pes má náhubek , tak už má snahu si toho svého chytit. To se nám docela osvědčilo. Lidi vidí náhubek a většina z nich si radši se svým psem přejde na druhou stranu . Ale i tak se občas najde blb , který nechá dojít k Vám svého psa. Jenže pak je taky těžký to , že lidi tady jdou nakoupit a pes si jím běhá před krámem. Znáte to ..prostě lidi ..

Přidejte reakci

Přidat smajlík