Pes žere věci i z linky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kenda

16.2.2019 20:17
Kenda

XXX.XXX.109.126

Potřebovala bych menší radu. Pořídili jsme si psa z útulku (cca 2 letý pes) a pokaždé když odejdeme z bytu (třeba jen na 15 min) tak si vyskočí na linku/stůl/kamkoliv a něco si vezme (např. roztrhá krabičku s buchtou a buchtu sežere, roztrhá obal od vajíček, otevře nutellu a vylízá jí) ikdyž má nasypaný granule.. Nejde mi o zničený věci jako tak o to že mám strach o něj že se mu něco stane.. Předem děkuju za odpovědi..

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2019 20:23

Aha....já myslela, že někdo založil téma o naší feně . Radu nemám...všechno se snažíme uklízet. A to nejen na lince, ale nenecháváme plnej ani odpadkovej koš...

Jó, kdyby to vždycky bylo jednoduchý tak jako s mým psem ...tomu stačilo říct jednou jedinkrát, když jsem ho přistihla, jak "kontroluje" linku, že se to nesmí a od té doby to už nikdy neudělal

16.2.2019 20:33

tak všecko lepší než granule..
1) dejte mu něco dobřejšího k jídlu
2) uklízejte

16.2.2019 21:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo, to znám. Na stole si dovolím něco nechat maximálně když si jdu před okno zakouřit a to s tím, že ho celou dobu pozoruji a ťukám na něj, jako že ho vidím, a to tam většinou nechám třeba jen ovoce, které ho zase až tak neláká. Kdybych tam nechala něco lepšího, tak věřím tomu, že to sežere v tu chvíli kdy budu na chodbě a neuvidím. . Jinak musí všechno ze stolu pryč, na lince už vůbec nic nenecháváme, už jsme vyléčení . A ještě musíme zamykat špajz, protože jakmile odejdeme tak první věc, kterou pes udělá, je to, že jde zkusit otevřít špajzové dveře.

16.2.2019 21:46

Ono by to možná naučit šlo....já když třeba vařím a potřebuju si odskočit nebo chci vynést koš nebo skočit pro něco nahoru, tak řeknu feně "nesmíš" a ona nic nevezme....ale za prvé to musím výslovně zakázat a za druhé, kdybych se oblékla a odešla z domu nebo byla pryč na její vkus už hodně dlouho, tak by si to normálně vzala.....
Ono by to možná šlo natrénovat, ale určitě by to bylo hromada práce a času a s nejistým výsledkem, jednodušší a rychlejší je pro mě uklidit to...

16.2.2019 23:22

Kenda napsal(a):
Potřebovala bych menší radu. Pořídili jsme si psa z útulku (cca 2 letý pes) a pokaždé když odejdeme z bytu (třeba jen na 15 min) tak si vyskočí na linku/stůl/kamkoliv a něco si vezme (např. roztrhá krabičku s buchtou a buchtu sežere, roztrhá obal od vajíček, otevře nutellu a vylízá jí) ikdyž má nasypaný granule.. Nejde mi o zničený věci jako tak o to že mám strach o něj že se mu něco stane.. Předem děkuju za odpovědi..

Nikdo vás tak dobře nenaučí uklízet, jako pes.
Já to měla vylepšené o gumicuk na lednici. Dobře věděli, kam se jídlo uklízí a rádi se v mé nepřítomnosti obsloužili. Existují různé odstrašující triky ( třeba přivázat k řízku na stole plechovku šroubů, která se na psa při stažení řízku vysype, obdoba plecháč s vodou....). Já to nezkoušela, stejně jako pro Sar...., je pro mne jednodušší věci sklidit.
A odpadky vzít při odchodu s sebou.

16.2.2019 23:25

Ještě dodám : Kamarádi měli super vychovanou fenu, nic by si ze stolu ani z linky nevzala. Fungovalo to do té doby, než se naučila spolupracovat s kočkou. Kočka jídlo shazovala a co bylo na zemi, to už si fena bez zábran vzala.

16.2.2019 23:28

Naučit to samozřejmě jde. Já bych teda něco takového nesnesla. Abych při každém odchodu z kuchyně nebo z bytu uklízela všechno, brala odpadky a třepala se, aby pes neotevřel ledničku či spížku, to by mě mohlo...

16.2.2019 23:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Naučit to samozřejmě jde. Já bych teda něco takového nesnesla. Abych při každém odchodu z kuchyně nebo z bytu uklízela všechno, brala odpadky a třepala se, aby pes neotevřel ledničku či spížku, to by mě mohlo...

Já zase znám dost lidí, kteří berou při odchodu odpadky automaticky s sebou - a žádného psa nemají.

16.2.2019 23:32

Vaše prohlášení asi zadavatele neuspokojí, řeknete-li A, řekněte taky B a popište váš způsob.

16.2.2019 23:49

Vaše prohlášení asi zadavatele neuspokojí, řeknete-li A, řekněte taky B a popište váš způsob.

Už jsem to do jedné z diskuzí psala. Dva psi, dva způsoby. Pokud to zadavatel čte a zajímá ho to, ať se ozve. Nechce se mi to zde vypisovat znovu jen tak.

17.2.2019 06:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Už jsem to do jedné z diskuzí psala. Dva psi, dva způsoby. Pokud to zadavatel čte a zajímá ho to, ať se ozve. Nechce se mi to zde vypisovat znovu jen tak.

Tak jestli můžete, me by zajimalo taky. Jak naučit zraveho psa, ze moji nepřítomnosti ma nechat jidlo na pokoji?

17.2.2019 07:47

marcelaamax napsal(a):
Tak jestli můžete, me by zajimalo taky. Jak naučit zraveho psa, ze moji nepřítomnosti ma nechat jidlo na pokoji?

Ale zrovna vy jste to určitě četla!

17.2.2019 07:54

OK, kopíruji svůj příspěvek ze starší diskuze -

Tohle jsem řešila dvakrát se psy rozdílných plemen, povah a stáři. První byl samojed. Asi v 5 - 6 měsících, když tehdy malý syn odešel od stolu od nedojezeného chleba a v místnosti krom psa nikdo nebyl, tak si pes vyskočil na lavici u stolu a chleba sežral. Použila jsem metodu, o které jsem kdysi četla - psa vystrašit. Takže jsem připravila stejnou situaci a číhala za pootevřenými dveřmi. Jakmile se pustil do jídla, vyběhla jsem s vařečkou, křičela na něj a vařečkou bouchala do stolu. Stačilo to jednou. Od té doby si nic nikdy nevzal a mohla jsem nechat na stole, lince, konferáku, cokoliv lákavého - maso, sýry, chlebíčky, cukroví, fakt cokoliv - a odejít třeba do práce.
Druhá byla černá rusanda, která k nám přišla jako víc jak dvouletá a tohle neuměla, protože do té doby žila venku. Přišla k nám do bytu a klidně se sama obsloužila, když zůstala v obýváku sama s něčím dobrým na konferáku. S ní jsem zvolila jiný způsob, zákazový povel Nesmíš! Pochopila velmi rychle, zvykla si, že si sama nemůže vzít a do konce života to respektovala. Takže jsem mohla stejně jak u samojeda nechat na konferáku, stole, lince, cokoliv.
Jinak byli oba psi hodně žraví.

Kavkazanka dovnitř moc nechodí, a když, tak si ze stolu, stolku, linky, si nic nevezme.

17.2.2019 08:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zřejmě mám štěstí na zvířátka. Ani jeden ze 3 psů,ba ani kocour, mi z linky nikdy nic nevzali a neberou. Bez učení. Jsem tomu ráda. Ale má zásluha to opravdu není.

Zřejmě nezbývá, než uklízet a do misky dát zajímavější věci, než granule.

17.2.2019 08:12

Výhoda "invalidního " psa, co doma nikam neskáče, ale všude se nechá pohodlně zvednout. Takže když na konferáku uprostřed leží křupky, je to jako v trezoru, pes tam ze země nedosáhne a od štěněte se zásadně na zadní nestaví......jinak venku vyskočit umí...nebožka erdela si za naší přítomnosti nic nedovolila, ale naším odchodem byl byt její revír. věkem se to zlepšilo.... video vložot z fotopasti nejde.

17.2.2019 09:03

Svého aktuálního psa nemám šanci naučit, že př. linka je zakázaná zóna. Vždycky, když neznámo kam zmizí a je ticho, je mi úplně jasné, že ručkuje okolo linky. Když se připlížím do kuchyně a bafnu na něj, že ho vidím, tak začne dělat, že se protahuje a ještě u toho slastně zavzdychá. Někdy si i prdne.

Prostě uklízím a je klid. Ne vždy se ale zadaří. O svátcích při pečení jsem nechala na kraji linky změknout máslo, seděl vedle, tvářil se nezúčastněně. Otočka na 3 sec, beru máslo a ejhle, otisk chrupu. A blbounek seděl na stejném místě s tím samým výrazem. Asi duch či co.

17.2.2019 09:06

OK, kopíruji svůj příspěvek ze starší diskuze -

Tohle jsem řešila dvakrát se psy rozdílných plemen, povah a stáři. První byl samojed. Asi v 5 - 6 měsících, když tehdy malý syn odešel od stolu od nedojezeného chleba a v místnosti krom psa nikdo nebyl, tak si pes vyskočil na lavici u stolu a chleba sežral. Použila jsem metodu, o které jsem kdysi četla - psa vystrašit. Takže jsem připravila stejnou situaci a číhala za pootevřenými dveřmi. Jakmile se pustil do jídla, vyběhla jsem s vařečkou, křičela na něj a vařečkou bouchala do stolu. Stačilo to jednou. Od té doby si nic nikdy nevzal a mohla jsem nechat na stole, lince, konferáku, cokoliv lákavého - maso, sýry, chlebíčky, cukroví, fakt cokoliv - a odejít třeba do práce.
Druhá byla černá rusanda, která k nám přišla jako víc jak dvouletá a tohle neuměla, protože do té doby žila venku. Přišla k nám do bytu a klidně se sama obsloužila, když zůstala v obýváku sama s něčím dobrým na konferáku. S ní jsem zvolila jiný způsob, zákazový povel Nesmíš! Pochopila velmi rychle, zvykla si, že si sama nemůže vzít a do konce života to respektovala. Takže jsem mohla stejně jak u samojeda nechat na konferáku, stole, lince, cokoliv.
Jinak byli oba psi hodně žraví.

Kavkazanka dovnitř moc nechodí, a když, tak si ze stolu, stolku, linky, si nic nevezme.

Takže jsem připravila stejnou situaci a číhala za pootevřenými dveřmi. Jakmile se pustil do jídla, vyběhla jsem s vařečkou, křičela na něj a vařečkou bouchala do stolu.

Něco podobného jsem na mojí fenu vyzkoušela....a možná by to i fungovalo, ale nechala se takhle "načapat" jen jednou, pak se šla osobně přesvědčit, zda není nikdo v dosahu, že fakty nikde nečíhám.....prostě není blbá, ona ví, že se to nesmí, že když bude přistižena, tak se panička bude fakty zlobit, tak se prostě přistihnout nenechá.

U chrta zkoušeny "nástrahy"....on teda nebyl zloděj všeho, ale když si třeba syn udělal párek v rohlíku a chtěl si odskočit...koukne na psa, pes tvrdě spí v obýváku...přijde, má na lince rohlík bez párku a pes tvrdě spí v obýváku (tak to byli asi skřítkové)...kupodivu, pokud to na něj bylo nastraženo, tak si toho ani nevšiml a to tam ten párek mohl ležet celej den a pes mohl být celej den sám doma.

Pesani teda nelezou na kuchyňskej stůl, pokud teda není něco vysloveně na krajíčku....nedělal to ani chrt....důvod mě neznámý, ale cukroví na stole klidně nechat můžu, ale na lince v žádném případě......na stolku v obýváku bych nemohla nechat nic a hlavně mám psy naučený, že tam maj mísu s jablky (s jejich jablky) a že si můžou vzít, když mají chuť.

17.2.2019 09:16

Takže jsem připravila stejnou situaci a číhala za pootevřenými dveřmi. Jakmile se pustil do jídla, vyběhla jsem s vařečkou, křičela na něj a vařečkou bouchala do stolu.

Něco podobného jsem na mojí fenu vyzkoušela....a možná by to i fungovalo, ale nechala se takhle "načapat" jen jednou, pak se šla osobně přesvědčit, zda není nikdo v dosahu, že fakty nikde nečíhám.....prostě není blbá, ona ví, že se to nesmí, že když bude přistižena, tak se panička bude fakty zlobit, tak se prostě přistihnout nenechá.

U chrta zkoušeny "nástrahy"....on teda nebyl zloděj všeho, ale když si třeba syn udělal párek v rohlíku a chtěl si odskočit...koukne na psa, pes tvrdě spí v obýváku...přijde, má na lince rohlík bez párku a pes tvrdě spí v obýváku (tak to byli asi skřítkové)...kupodivu, pokud to na něj bylo nastraženo, tak si toho ani nevšiml a to tam ten párek mohl ležet celej den a pes mohl být celej den sám doma.

Pesani teda nelezou na kuchyňskej stůl, pokud teda není něco vysloveně na krajíčku....nedělal to ani chrt....důvod mě neznámý, ale cukroví na stole klidně nechat můžu, ale na lince v žádném případě......na stolku v obýváku bych nemohla nechat nic a hlavně mám psy naučený, že tam maj mísu s jablky (s jejich jablky) a že si můžou vzít, když mají chuť.

Tak ten první způsob fungoval u štěněte... U dospělého jsem to nezkoušela - jak píšu.

17.2.2019 09:44

Podle mě je jediný spolehlivý způsob, jak naučit psa, nežrat z linky, ze stolu......Když bude od štěněte naučený, že jeho jídlo je jedině v misce. T.j. nekrmit od linky, od stolu....Ale kdo to tak má ? :-)

17.2.2019 09:47

Podle mě je jediný spolehlivý způsob, jak naučit psa, nežrat z linky, ze stolu......Když bude od štěněte naučený, že jeho jídlo je jedině v misce. T.j. nekrmit od linky, od stolu....Ale kdo to tak má ? :-)

Ani my ne... a přesto psi ze stolu, stolku, linky, nic nežrali. Běžně jsem nechávala při odchodu do práce na lince maso rozmrznout, nebo zbytky cukroví na tácu na konferáku,...

17.2.2019 09:53

Ani my ne... a přesto psi ze stolu, stolku, linky, nic nežrali. Běžně jsem nechávala při odchodu do práce na lince maso rozmrznout, nebo zbytky cukroví na tácu na konferáku,...

Jenom teď nevím jestli to bylo tím, že jste geniální vy, nebo byli geniální psi? :-)

17.2.2019 09:55

Jenom teď nevím jestli to bylo tím, že jste geniální vy, nebo byli geniální psi? :-)

Určitě my i psi! O tom nemůže být pochyb!

17.2.2019 09:56

Tak ten první způsob fungoval u štěněte... U dospělého jsem to nezkoušela - jak píšu.

No ono je to jedno....jak říkám, každý pes je jiný, na každého funguje něco jiného...
Já to mám půl na půl....ovčandu nikdo nic neučila a v životě jí nenapadlo cokoliv vzít, pesovi jsem to řekla jednou a je klid......

Já to nikdy nezkoušela u štěněte, protože štěně mi na linku nevylezlo....třeba by to fungovalo, třeba ne......

Já jsem prostě lenoch a pokud můžu jít cestou nejmenšího odporu, tak si jí stopro vyberu....takže raději uklízím.....no a někdo to psa raději naučí.....navíc pokud už potřebuju v kuchyni něco nechat, tak mám vyvýšené místo u mikrovlnky, kam pesa neleze.....a nebo to přiklopím pokličkou....

17.2.2019 09:56

S tím nemůžu souhlasit, psiska nikdy od stolu nic nedostávala, když byly nějaké zbytky nebo mňamky, tak jedině v misce nebo v talíři postaveném na zemi, nebo z ruky úplně mimo místo, kde se jedlo nebo kde se skladuje jídlo, ale stejně by se teda obsloužili všichni. Ne, když se na ně koukalo, ale... Aida byla mistr v kouzlech a čárech a jídlo zmizelo a přitom pes v kuchyni vůbec nebyl, na Niky zase pořád samovolně něco ze stolu padalo a ze země přece už může. Nora nevím, čistě proto, že do kuchyně dobrovolně nechodí, ale nechat venku na terase nehlídaný stejk bych prostě nedělala

17.2.2019 09:57

.....my se psy stolujeme.....to bych nedala, já jsem chronickej krmič...

17.2.2019 09:59
TyVed

XXX.XXX.16.220

tak u nás tohle tedy obstarávají kočky. I když všechny ovládají povel "dolů", tak bez dozoru se to tam nechat nedá a podle toho, kolik už na sebe shodily věcí, tak bych tipoval, že vystrašit se dají maximálně krátkodobě. Psi naštěstí nemají bez dozoru domů přístup a stejně musíme uklidit všechno, ne jen jídlo, jelikož všude dosáhnou. Starší si tedy nevezme jídlo ani při krmení, dokud nedám najevo, že smí, ale myslím, že zrovna třeba odpadkáč by si vyndal a vůbec bychom se asi divili, nechat je uvnitř bez dozoru.

17.2.2019 10:01

Kupodivu s masem na rozmražení nemám problém....většinou ho teda dávám do dřezu, ale ani když je na lince, tak ho nikdo nevezme.....já mám pocit, že se třeba čubina na to i jukne, ale zjistí, že je to zmrzlý....možná se třeba za hoďku jukne znova (co já vim)...maso pořád zmrzlý, tak už jí to přestane zajímat.....

17.2.2019 10:02

.....my se psy stolujeme.....to bych nedala, já jsem chronickej krmič...

Jasně, stojím u linky, krájím maso...třeba na guláš....takové pěkné masíčko, to víš, že ti kousek dám, a psice dostává "odřezky", pak se otočím a ona si dojí zbytek ( tohle jsi
mi ještě zapomněla dát, já ti ušetřím práci ) a já mám brambory s tvarohem - třeba.

17.2.2019 10:03
TyVed

XXX.XXX.16.220

Kupodivu s masem na rozmražení nemám problém....většinou ho teda dávám do dřezu, ale ani když je na lince, tak ho nikdo nevezme.....já mám pocit, že se třeba čubina na to i jukne, ale zjistí, že je to zmrzlý....možná se třeba za hoďku jukne znova (co já vim)...maso pořád zmrzlý, tak už jí to přestane zajímat.....

Tak u nás v takovém případě sedí kousek vedle jeden kočičí hlídač, který má právě na starosti kontrolovat, jestli už je to rozmrzlý a za oknem se střídavě objevuje hlava, která nahlíží a zkoumá, zda už se to neporcuje a nedává do misek.

17.2.2019 10:06

TyVed napsal(a):
tak u nás tohle tedy obstarávají kočky. I když všechny ovládají povel "dolů", tak bez dozoru se to tam nechat nedá a podle toho, kolik už na sebe shodily věcí, tak bych tipoval, že vystrašit se dají maximálně krátkodobě. Psi naštěstí nemají bez dozoru domů přístup a stejně musíme uklidit všechno, ne jen jídlo, jelikož všude dosáhnou. Starší si tedy nevezme jídlo ani při krmení, dokud nedám najevo, že smí, ale myslím, že zrovna třeba odpadkáč by si vyndal a vůbec bychom se asi divili, nechat je uvnitř bez dozoru.

No tak možná proto nemám problém všechno uklízet....jsem zvyklá od koček, že vlezou úplně všude a tam je to ještě horší....dáte vykynout těsto pěkně v míse na topení, přijdete se za nějaký čásek kouknout, jak to kyne a ono to nekyne, protože na tom leží kocour.....holka našla onehdá ležet kocoura v hrnci s vlažnou polívkou - nějaký bramborový krém...nejenže byla polívka na vyhození, nejenže byl kocour jak to prase, ale ještě při pokusu ho odchytit, aby ho mohli umýt jim zaneřádil kuchyň i obývák....to zase na druhou stranu zlatej pes....ten se mi do hrnce nevejde

17.2.2019 10:16
TyVed

XXX.XXX.16.220

No tak možná proto nemám problém všechno uklízet....jsem zvyklá od koček, že vlezou úplně všude a tam je to ještě horší....dáte vykynout těsto pěkně v míse na topení, přijdete se za nějaký čásek kouknout, jak to kyne a ono to nekyne, protože na tom leží kocour.....holka našla onehdá ležet kocoura v hrnci s vlažnou polívkou - nějaký bramborový krém...nejenže byla polívka na vyhození, nejenže byl kocour jak to prase, ale ještě při pokusu ho odchytit, aby ho mohli umýt jim zaneřádil kuchyň i obývák....to zase na druhou stranu zlatej pes....ten se mi do hrnce nevejde

Už sem tedy s našima kočkama zažil leccos, ale zalhenout v hrnci s polívkou se ještě nikomu nepodařilo. Možná proto, že nás život naučil, na ty poklice prostě nezapomínat, jinak polívka nezbude. Ovšem máme jednu úžasnou kočičku, která při distribuci krmení do misek všechny ty zloděje umravňuje. Prostě přišla na to, že když mě někdo okrádá musím na to dávat pozor, tak to trvá mnohem delší dobu, takže každý kdo to zkusí to většinou slízne. Bohužel máme i jedince, kteří jsou větší a když vidí žrádlo, tak je jim nějaká ta facka drápama dost ukradená...

17.2.2019 10:16

Tak to je za 100 bodů !
( A já se vztekám, že mi kocour chodí spát na stůl a ubrus je samý chlup.)

17.2.2019 10:20

můj pes je trápený, asi
nejí nic, když nejsem doma
někdy jsem z toho smutná, protože to vypadá, že nesmí ? ona totiž nejí ani to, co má v misce, na stole, na zemi, dokonce ani to, co jí dám při odchodu
až dojdu domů, skáče a slintá a takové věci vítací, a pak běží sníst ten pamlsek
to se bojí, když je sama nebo hlídá ?
u cvičení totiž také nejí

sardullah, hehe bramborový krém, si představte kocour namočený v rajské :-)

17.2.2019 10:21

Vím, proč nemám kočky...

17.2.2019 10:49

TyVed napsal(a):
Už sem tedy s našima kočkama zažil leccos, ale zalhenout v hrnci s polívkou se ještě nikomu nepodařilo. Možná proto, že nás život naučil, na ty poklice prostě nezapomínat, jinak polívka nezbude. Ovšem máme jednu úžasnou kočičku, která při distribuci krmení do misek všechny ty zloděje umravňuje. Prostě přišla na to, že když mě někdo okrádá musím na to dávat pozor, tak to trvá mnohem delší dobu, takže každý kdo to zkusí to většinou slízne. Bohužel máme i jedince, kteří jsou větší a když vidí žrádlo, tak je jim nějaká ta facka drápama dost ukradená...

No ono je to nenapadlo....kocour, byť je to koťátko, tak ale je to mainka, takže už i jako mimino je větší než normální dospělá kočka a hrnec byl poměrně malý, tak je nenapadlo že by tam za prvé vlezl a za druhé že by se tam vešel....no ona s kočkama nemá zkušenost....ona netuší kam jsou schopné se nacpat......kocourovi koukal z hrnce jen ocas........no a samozřejmě po téhle zkušenosti poklice již používají.

17.2.2019 10:53

sardullah, hehe bramborový krém, si představte kocour namočený v rajské :-)

No pěkně hororová představa...

17.2.2019 11:03

Vím, proč nemám kočky...

...tak naše nelezou nikam po kuchyňské lince ani po stole, jen jediný kocour lehá na konferenčním stolku, protože ho přítel jako kotě nechal...ostatní si to nedovolí.....jen kocour má ještě jednu libůstku a o je jak dožehlím, vleze si o kbelíku od prádla, kde usíná......jinak psi nikdy nic ze stolu ani z linky, jen když opracovávám maso a vařím, tak polehávají spolu s kočkami okolo mně doufajíc, že by pro ně něco mohlo ukápnout.......a jak připravuji na lince maso nebo kapsičky do misek pro kočky, tak ty sedí a řvou a řvou a řvou, že to vypadá, že jsem je naposledy krmila někdy v dávnověku - když vařím a krájím maso pro nás, tak tyhle záchvaty řvaní nemají.....

17.2.2019 11:05

... si představuji místo toho bramborového krému takovou borůvkovou zavařeninu......

17.2.2019 11:15

... si představuji místo toho bramborového krému takovou borůvkovou zavařeninu......

No tak v tom případě zlatá rajská, o které psala megí

17.2.2019 11:21

No tak v tom případě zlatá rajská, o které psala megí

..tady vidíte, že může být vždycky hůř

17.2.2019 11:37
Čajda

XXX.XXX.44.117

Teď už máme ohledně kradení jídla klid, ale když žila jezevčice, ta byla mistr v přetvářce. Například večer přišla návštěva, na stůl se nanosily laskominy a jezevčice ležela v koutku pohovky, nikoho a ničeho si nevšímala. Jednotlamky? Tady nějaké jsou? Nezááááájem. Návštěva odešla, znavená rodina šla spát, jezevčice taktéž. Kolem jedné v noci se jezevčice probudila a šla vyluxovat vše, co zbylo na stole Prostě když viděla, že je něco na stole, absolutně ji to nezajímalo. Ale počkala, až odejdem a počkala, až FAKT jakože máme jinou práci (klidně přes hodinu) a pak šla a luxovala. Taky nás naučila uklízet...

Kocour maiňák má svou misku i klidný koutek v rohu linky, protože pod linkou je působiště psa. Kocour je od malička zvyklý na Whiskas kapsičky a ač jsem se roky snažila ho naučit na cokoli jiného, nepodařilo se, nic jiného nežere (sežere 4 denně, je to na krmení snad dražší zvíře než kůň). Takže cokoli lidského je pro něj jedovaté a obchází to obloukem - doslova, přičemž většinou z linky sletí a něco nádobí vezme s sebou. Říkávám, že ze tří pokusů o výskok na linku dvakrát spadne a jednou se netrefí. Holt mu v šikovnosti nebylo zhůry moc dáno Zato má dar lehávat na nejblbějších místech viz foto

Pes je máložravka, když nechám na stole oběd, přijde čichne, odejde. Když jím rohlík se šunkou a kousek mu odlomím, ve většině případů očichá a odejde (s pohledem "hady nežeru"). V menšině případů vezme sousto opatrně do zubů, aby se toho nedejbože nedotknul dásněmi, odnese na místo, vyplivne, očichá a buď pozře nebo nechá být.
Pytel s odpadky z kuchyně můžu nechat u dveří dva dny, ani si ho nevšimne.

17.2.2019 12:00
Malkina

XXX.XXX.50.199

Rodičů siamka spávala na jídelním stole,nikdy ji nikdo nepřistihl,ale když jsem přišla ze školy ubrus býval ještě teplej.Starej kocour mi zas zalehával kytky v květináčích.Co jsme dřív bydleli byla okna v přízemí do ulice,v okně tři květináče a v prostředním ležel nebo seděl kocour-kolikrát i lidi zastavovali Jednou mi tenhle kocour sebral sáček s kysaným zelím,nakousal ho a schoval do botníku.Já uklízela nákup a zelí nikde tak jsem myslela,že jsem blbá a nechala ho v obchodě-našlo se až druhej den a to si děti zas myslely že mamince už hrabe a strká zelí do botníku

17.2.2019 12:44

Kocour je od malička zvyklý na Whiskas kapsičky a ač jsem se roky snažila ho naučit na cokoli jiného, nepodařilo se, nic jiného nežere (sežere 4 denně, je to na krmení snad dražší zvíře než kůň).

Tak dceři vyřídim, že si klidně toho poníka koupit mohli. Ten jejich není takový specialista na jídlo, že by jedl jen nějakou konkrétní věc, ale zase je specialista na podávání....třeba jogurt chce jen od páníčků z kelímku stylem "naberu si na packu a tu následně olížu, ale pak si nechce nechat packu umýt a i ta malá potvora ví, kdy se již páníčci chystají ho drapnout na očistu, takže samozřejmě zdrhne...a roznese jogurt po podlaze, koberci atd......jakékoliv snahy podávat mu ho na misce nebo, že by to alespoň z kelímku vylízal jsou liché....jo člověk si řekne, tak si trhni nohou potvoro, když to nechceš jíst "inteligentně" tak ti nic nedám, ale známe kočky...Ferďásek nebere NE jako odpověď, takže si to buď "vymňouká" a nebo v nestřežené chvíli jim strčí packu do jogurtu......

Přidejte reakci

Přidat smajlík