Dobrý den,
máme 3 týdenní štěňata,dnes jsem jednomu z nich na čumáku viděla blechu,ale nestihla ji chytit. Zřejmě je musela přinést mamina z venku,při prohlížení jsem na ní ale nic nenašla,nicméně je to chlupaté černé plemeno,takže snadné přehlídnutí je možné.Raději bych tedy kojící maminu odblešila a ideálně pokud by bylo i něco použitelné na štěnda.Zítra zajedu na veterinu,ale abych zhruba věděla co a jak je osvědčené.Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pro matku bravecto nebo stronghold, pro štěňata fipronil ve spreji

impact
napsal(a):
Proc i na stenata, kdyz staci dat tabletu fene?
Nestačí, blechy, které sají na štěňatech, to nezabije.

kiko
napsal(a):
Bravecto nechci.A látky ze Strongholdu se přenesou i na štěňata?Děkuji
Bravecto i Stronghold můžou i kojící.

kiko
napsal(a):
A nebude pro štěňata velká zátěž když se to bude o pár dní krýt s prvním očkováním?A když je nastříkám,nevadí,že je fena líže a vzájemně se koušou?
No, bude to menší zátěž než je nechat zablešené...
A nevadí, frontline je určený pro štěňata od dvou dnů věku.
napsal(a):
Nestačí, blechy, které sají na štěňatech, to nezabije.
Plácáte nesmysly, viděla jsem to xkrát na vlastní oči. Nasajou si to přes mlíko.
U nejmenších štěňat jsem to viděla u dvoudenních, který byly doslova obsypaný blechama. Zejména v podpaží, na bříškách a kolem očí měly přicucnutý vrstvy blech. Po podání tablety feně snad do hodiny bylo po blechách..

impact
napsal(a):
Plácáte nesmysly, viděla jsem to xkrát na vlastní oči. Nasajou si to přes mlíko.
U nejmenších štěňat jsem to viděla u dvoudenních, který byly doslova obsypaný blechama. Zejména v podpaží, na bříškách a kolem očí měly přicucnutý vrstvy blech. Po podání tablety feně snad do hodiny bylo po blechách..
nepletete si to s comfortisem?
bravecto jsem zablešeným zvířatům dávala mnohokrát a taková rychlost to teda není. i samotný výrobce říká, že zabírá do osmi hodin.

a comfotis se do mlíka vylučuje, to jo.

No, pak to byl obal od bravecta a uvnitř byl comfortis, protože takovej rychlej účinek jsem u bravecta nikdy neměla a podle výrobce se bravecto do mlíka nevylučuje, proto taky má schválení pro použití při březosti a laktaci.
ale comfortis zabírá skoro okamžitě a do mlíka přechází.

no, ale Bravecto nesmí zvířátka pod 2kg a určitý věk, tak když vím, že štěňata se toho fakt napijí, tak to feně nedám ?
tuto situaci nezávidím, protože i ten nejobyčejnější Frontline, který je téměř bez účinku, mohou štěňata olízat z kůže feny, z tlapek svých nakonec a kdovíco
do celé feny vlastně přejde všecko, i to, co se jako zdánlivě leje na kůži
Megi,řešit to ale nějak chci.Na feně blechy nevidím ani se nedrbe.Štěnda pozoruju,chytla jsem jich pár.Ale mimo jiné příští týden začnou jezdit noví majitelé a nerada bych aby první co na ně vyskočí byla blecha.Nicméně ráda bych to řešila co nejšetrněji,ideálně jen na feně a malým holt budu chytat.Přemýšlela jsem zkusit i ten elektrický hřebínek.

Njn, jenže viditelné blechy jsou tak procento blech.
Frontline může i na sající štěňata.
A fena je určo zablešená taky.

impact
napsal(a):
Cha cha cha. Tak tomu říkám propečená konspirační teorie.
Jeden blud tak zabít ještě větším bludem.
Pokud mi výrobce jednoho preparátu říká, že do mléka nepřechází a druhý preparát přechází a nějaká impact tvrdí, že použila první preparát, ne ten druhý, a odblešila fenu a štěňata mlíkem, hádejte, komu budu spíš věřit, že něco nepopletl :D:D

kiko
napsal(a):
Megi,řešit to ale nějak chci.Na feně blechy nevidím ani se nedrbe.Štěnda pozoruju,chytla jsem jich pár.Ale mimo jiné příští týden začnou jezdit noví majitelé a nerada bych aby první co na ně vyskočí byla blecha.Nicméně ráda bych to řešila co nejšetrněji,ideálně jen na feně a malým holt budu chytat.Přemýšlela jsem zkusit i ten elektrický hřebínek.
fenu vykoupat a vyčesat a řešit prostředí ? fakt nevím jak, ta volba rizika je na Vás, u všeho nějaké je, ale řešila bych hlavně prostředí a z těch malých to sebrat a asi Frontline sprej nebo Bolfo
to šetrné právě většinou bohužel nefunguje
na Bolfo nejsou moc stížnosti
napsal(a):
no, ale Bravecto nesmí zvířátka pod 2kg a určitý věk, tak když vím, že štěňata se toho fakt napijí, tak to feně nedám ?
tuto situaci nezávidím, protože i ten nejobyčejnější Frontline, který je téměř bez účinku, mohou štěňata olízat z kůže feny, z tlapek svých nakonec a kdovíco
do celé feny vlastně přejde všecko, i to, co se jako zdánlivě leje na kůži
Zoufale situace si nekdy zadaji zoufale ciny.....
Hlavně taky nezapomeňte důkladně sanovat i prostředí - pelech, deky, koberce (pokud jsou), podlahu, čalounění, podlahové spáry vše důkladně vyluxovat, vystříkat Biokillem.
https://www.veterinarnipece.cz/bio-kill-pouze-na-prostredi-1242.html
A důsledně dodržovat hygienu, postřik v doporučeném intervalu určitě opakovat.
napsal(a):
fenu vykoupat a vyčesat a řešit prostředí ? fakt nevím jak, ta volba rizika je na Vás, u všeho nějaké je, ale řešila bych hlavně prostředí a z těch malých to sebrat a asi Frontline sprej nebo Bolfo
to šetrné právě většinou bohužel nefunguje
na Bolfo nejsou moc stížnosti
Prostředí samozřejmě vystříkáno Biokillem.
Protože mě téma celkem zajímá, vkládám, co jsem našla o selamectinu = účinná látka Strongholdu; komu se to nechce číst, tak pro kólie a příbuzná plemena může Stronghold znamenat riziko kvůli přestupu účinné látky přes hematoencefalickou bariéru "díky" genové mutaci... Jinak se ale může používat jak u březích, tak u kojících fen.
WARNING: Dogs of some breeds do not tolerate macrocyclic lactones or other medicines (e.g. emodepside) that can cross the blood-brain barrier. They can suffer more or less serious adverse effects if treated at dose rates slightly higher than the recommended ones. Consequently dosing must be as accurate as possible. This is
the case for Collies and related breeds, which have a mutation in the MDR-1 gene
that affects the blood-brain barrier and makes it more permeable to such compounds than in dogs without this mutation. Besides Collies, other dog breeds have shown similar problems, although the MDR-1 mutation has not been confirmed in all of them. The breeds more affected by this mutation are (% frequency): Collie (70%), Long-haired Whippet (65%), Australian Shepherd (50%, also mini), McNab (30%), Silken Windhound (30%), English Shepherd (15%), Shetland Sheepdog (15%), English Shepherd (15%), German Shepherd (10%), Herding Breed Cross (10%). Other less affected breeds are: Old English Sheepdog, Border Collie, Berger Blanc Suisse, Bobtail, Wäller. The only way to be sure that a dog is affected or not is to test for it. As more dogs are tested it is likely that the mutation is discovered in other breeds, or that the frequencies change.
napsal(a):
Pokud mi výrobce jednoho preparátu říká, že do mléka nepřechází a druhý preparát přechází a nějaká impact tvrdí, že použila první preparát, ne ten druhý, a odblešila fenu a štěňata mlíkem, hádejte, komu budu spíš věřit, že něco nepopletl :D:D
Takze kvuli tomu, ze Vy tvrdite, ze ti proste nefunguje a fungovat nemuze, ja mam prestat Bravecto pouzivat? Ale ni taaaaaak. Pouzivam ho CILENE v techto pripadech, jinak bych po nem nesahla a muzete si placat, co chcete. Kvuli Vasim bludum to rozhodne menit nebudu.