Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemáte někdo tip na osvědčené granule, které by chutnaly psům s menším apetitem? Dokrmujeme pytel Essential, zezačátku psovi s chutnaly, ale teď už mu moc nejedou, tak bych zkusila něco nového. Je to odrůstající štěně, v současné době váží 12 a v dospělosti by měl mít zhruba kolem 15kg.

lesnížínka
napsal(a):
Tak já pro nežravce mám už asi 7let granule Wolfsblut, jen měním příchutě. Mého psa jsem kolikrát málem na kolenou prosila, aby něco snědl a tu mu nechutnala snad jen příchuť buvol s rýží kdysi. Vzala bych ale menší balení na zkoušku, nebo od někoho odsypat, to víte, je to pes od psa.
Jo, díky, mrknu na ně. U nás to s tou nežravostí zas tak kritické není, ale je vidět, že žere, až když má hlad. Tak to chci zkusit vystřídat, jestli mu jiné nebudou chutnat víc.

napsal(a):
Jo, díky, mrknu na ně. U nás to s tou nežravostí zas tak kritické není, ale je vidět, že žere, až když má hlad. Tak to chci zkusit vystřídat, jestli mu jiné nebudou chutnat víc.
a to nechce žádné od té značky ? Rybí celkem voní. Ale my kupujeme jen 3kg pytle, protože krmíme aj maso a vlastně vůbec nechci mít tak dlouho otevřené 12kg balení, i kdybychom krmili jen granule, tak ten velký pytel je na 45 dní - u nás. To už nevoní a myslím si, že je to i "zkažené".

Jenže já mám ještě štěně, a tam je jenom 1 příchuť. Myslíte, že mít pytel otevřený déle než měsíc je problém? To mě nenapadlo, vždyť trvanlivost je mnohem delší a doma jsou granule v suchu a konstantní teplotě.

U těch Wolfsblutů je psané o dost vyšší dávkování, než jsme měli doteď. Pro stejnou váhovou a věkovou kategorii 260-350g oproti 140-180g u Essential. Proč? Nejsou míň využitelné, nebo tak něco?

každé granule mají psanou metabolizovatelnou energii a ano, každé mají jinou
obecně ty kvalitnější (z masa) mají méně, protože nepoužívají koncentráty (moučky)
takhle - neříkám, že se Vaše granule kazí :-) ale tak každý den (a možná několikrát) otevřete barel a může k nim vzduch, což má za následek teoreticky žluknutí a opravdově ztrátu vůně / chuti
tak i kdyby nebyl pes vybíravý, za měsíc ty granule prostě mohou chutnat trošku jinak
no a ohledně výběru puppy adult mini maxi... odborníci by mne asi hnali, ale co, krmím dost často dospělého psa štěněčími granulemi, protože to sedí ... množství upravím právě podle té energie (psa i granulí)
Wolfsblut mají hromadu receptur, puppy active small breed jsou určitě "výkonnější" než jiné

napsal(a):
každé granule mají psanou metabolizovatelnou energii a ano, každé mají jinou
obecně ty kvalitnější (z masa) mají méně, protože nepoužívají koncentráty (moučky)
takhle - neříkám, že se Vaše granule kazí :-) ale tak každý den (a možná několikrát) otevřete barel a může k nim vzduch, což má za následek teoreticky žluknutí a opravdově ztrátu vůně / chuti
tak i kdyby nebyl pes vybíravý, za měsíc ty granule prostě mohou chutnat trošku jinak
no a ohledně výběru puppy adult mini maxi... odborníci by mne asi hnali, ale co, krmím dost často dospělého psa štěněčími granulemi, protože to sedí ... množství upravím právě podle té energie (psa i granulí)
Wolfsblut mají hromadu receptur, puppy active small breed jsou určitě "výkonnější" než jiné
Jo, už jsem zjistila, že jsem ze všech štěněcích koukala zrovna na ty s nejvyšším dávkováním. Ostatní receptury mají dávkování 180-230g/den, to už by šlo.
Zkusím vymyslet nějaký lepší způsob odebírání granulí z pytle, někde jsem našla radu odebrat třeba 2kg do zavíratelné dózy a pytel znovu neprodyšně uzavřít svorkou nebo izolepou. To by mohlo fungovat, takto by se přímo do pytle lezlo jen párkrát...
napsal(a):
Jo, už jsem zjistila, že jsem ze všech štěněcích koukala zrovna na ty s nejvyšším dávkováním. Ostatní receptury mají dávkování 180-230g/den, to už by šlo.
Zkusím vymyslet nějaký lepší způsob odebírání granulí z pytle, někde jsem našla radu odebrat třeba 2kg do zavíratelné dózy a pytel znovu neprodyšně uzavřít svorkou nebo izolepou. To by mohlo fungovat, takto by se přímo do pytle lezlo jen párkrát...
Tak to dělám s kočičíma, které se taky tak rychle neminou a beru 10kg pytel. Odeberu si vždycky 2kg do zipového pytle(byl to vzorek jiných granulí) a ten původní pytek s granulema velice poctivě s vytlačením vzduchu zamotám a zatížím činkou. Ten 2kg pytel mi stačí pro kočky víc než na týden.

Ještě jsem narazila na tento produkt - co si myslíte o složení? Cena překvapivě nízká a složení se mi, jako laikovi, zdá docela dobré. Kdo se vyznáte víc, zkuste se na to podívat.
Pes by mi je žral s chutí, měla jsem vzorek na vyzkoušení. Částečně mu granule prostřídávám přirozenou stravou, ale nemám kapacitu přecházet na barf se vším všudy. Granule jsou sice primárně určeny pro psy od 1 roku, ale myslím, že v součtu s našimi negranulovými dávkami by se to mohlo doladit, ne?
Díky
DELIKAN dog ORIGINAL conditioin BEEF
Kompletní krmivo s hovězím masem a rýží pro dospělé psy všech plemen ve věku 1 - 7 let v běžné zátěži. Kvalitní sušené hovězí maso spolu s rýží tvoří nutriční základ pokrývající potřeby psa. Krmivo obsahuje nenasycené mastné kyseliny Omega 3 a Omega 6 podporující zdravou kondici kůže a srsti. Glukosamin a chondroitin sulfát působí na správnou funkci kloubů a současně jako prevence proti kloubnímu onemocnění. Krmivo neobsahuje pšenici, kukuřici, sóju a vepřové maso.
Složení: dehydrované hovězí maso - 42%, rýže - 35%, hovězí lůj, sušená řepná dužina, sušená jablka, Salmon Pro - výtažek z mořských ryb - 3%, hydrolyzovaná drůbeží játra, rozmarýnový olej, ostropestřec mariánský, glukosamin - 300 mg/kg, chondroitin sulfát - 210 mg/kg, probiotika, Yucca Schidigera, minerální látky a vitamíny. Analytické složky: Hrubý protein 28%, Hrubý tuk 14%, Hrubý popel 5,8%, Hrubá vlánknina 2,2%

lesnížínka
napsal(a):
Nevím, proč je tam poznámka o vepřovém mase, protože z mé zkušenosti je vepřové pro psy dobré. Neberu nic, kde je něco z kuřat(zde játra) protože tam je právě alergie nejčastější a můj pes kuřecí nechce(asi ví proč )
Můj pes s čímkoliv kuřecím problém nemá, žádná alergie ani problém s trávením, takže drůbeží játra v receptuře pro něj problém nejsou.
Jinak je to složení OK?
Přiznám se, že mě nejvíc znejisťuje ta cena - dají se koupit za necelých 500Kč/12kg.

Nj, ale znáte to, cena někdy o kvalitě vůbec nevypovídá, najde se i předražený šrot, tak proč by nemohlo existovat přijatelné krmivo za rozumný peníz, i když je ta pravděpodobnost výrazně menší
Mně je v zásadě jedno, jestli dám za denní krmnou dávku 10 nebo 20Kč, mám malého psa s malou spotřebou, na druhou stranu nepotřebuju super nabušené granule, když kombinuji s přirozenou stravou. A hlavně potřebuju granule, které je ochoten žrát. Kromě těchto mu chutnaly i Platinum, ale ty taky nejsou složením kdovíjaký zázrak.... rozhodně ne vzhledem k ceně.
Od zde výše doporučených Wolfsblutů se mi zatím nepodařilo sehnat vzorek k ochutnání, naslepo pytel kupovat nechci, co potom s ním.
napsal(a):
Nj, ale znáte to, cena někdy o kvalitě vůbec nevypovídá, najde se i předražený šrot, tak proč by nemohlo existovat přijatelné krmivo za rozumný peníz, i když je ta pravděpodobnost výrazně menší
Mně je v zásadě jedno, jestli dám za denní krmnou dávku 10 nebo 20Kč, mám malého psa s malou spotřebou, na druhou stranu nepotřebuju super nabušené granule, když kombinuji s přirozenou stravou. A hlavně potřebuju granule, které je ochoten žrát. Kromě těchto mu chutnaly i Platinum, ale ty taky nejsou složením kdovíjaký zázrak.... rozhodně ne vzhledem k ceně.
Od zde výše doporučených Wolfsblutů se mi zatím nepodařilo sehnat vzorek k ochutnání, naslepo pytel kupovat nechci, co potom s ním.
Odkud jste..alespoň přibližně? Momentálně mám dva druhy Wolfsblutů(odkoupila jsem zbytek od kamarádky) Nebo bych vám je mohla hodit do krabice a prostě poslat. Jen by jste platila navíc právě to poštovné(proto jsem to doteď nenabídnula)

lesnížínka
napsal(a):
Odkud jste..alespoň přibližně? Momentálně mám dva druhy Wolfsblutů(odkoupila jsem zbytek od kamarádky) Nebo bych vám je mohla hodit do krabice a prostě poslat. Jen by jste platila navíc právě to poštovné(proto jsem to doteď nenabídnula)
Svitavy.
Poštovné u České pošty se dá snížit posláním v režimu Doporučené psaní. Jsou tam parametry zásilky myslím 50x35x5cm, hmotnost do 2kg. U granulí by se to dalo vyřešit sbalením granulí do sáčků vložených např. do krabice od bonboniéry, nebo seříznuté krabice od bot. Na poště se lépe obhajuje výška do 4cm, i když v parametrech zásilky mají psáno 5, někdy to přeměřují. Chtělo by to ale rozměrově větší krabici, aby se tam vešlo aspoň 1,5kg v případě 2 různých příchutí. 750g od každého druhu, abych to mohla miláčkovi předložit několik dní po sobě (někdy si první dávku dá, protože to je "novinka", ale pak už to nechce). Byla byste tak hodná? Poštovné je pak 60Kč u zásilky do 2kg, to je přijatelné.
napsal(a):
Svitavy.
Poštovné u České pošty se dá snížit posláním v režimu Doporučené psaní. Jsou tam parametry zásilky myslím 50x35x5cm, hmotnost do 2kg. U granulí by se to dalo vyřešit sbalením granulí do sáčků vložených např. do krabice od bonboniéry, nebo seříznuté krabice od bot. Na poště se lépe obhajuje výška do 4cm, i když v parametrech zásilky mají psáno 5, někdy to přeměřují. Chtělo by to ale rozměrově větší krabici, aby se tam vešlo aspoň 1,5kg v případě 2 různých příchutí. 750g od každého druhu, abych to mohla miláčkovi předložit několik dní po sobě (někdy si první dávku dá, protože to je "novinka", ale pak už to nechce). Byla byste tak hodná? Poštovné je pak 60Kč u zásilky do 2kg, to je přijatelné.
Máme vzdálené příbuzné v Radiměři(nevím jestli přímo, já tam nikdy nebyla ) Třeba jste to Vy V pohodě. večer kouknu, do čeho to zabalit a napíšu vám, jaké máme, jestli je budete chtít. Pak se na soukromých zprávách domluvíme

lesnížínka
napsal(a):
Máme vzdálené příbuzné v Radiměři(nevím jestli přímo, já tam nikdy nebyla ) Třeba jste to Vy V pohodě. večer kouknu, do čeho to zabalit a napíšu vám, jaké máme, jestli je budete chtít. Pak se na soukromých zprávách domluvíme
Dobře, super. Radiměř je za humny