Stará fenka nevydrží přes noc?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2019 17:04
sufle

XXX.XXX.8.64

Dobrý den,
mám skoro 13ti letou adoptovanou fenku lurchera. S čistotou nikdy problém neměla.
Ale za poslední půlrok se začala dosti často počůrávat doma, hlavně přes noc. Venčím okolo 21h, pak ji pouštím ještě mezi 22h a půlnocí na zahradu, tam se vyčůrá a jde spát. Ráno vstáváme asi v 6h a jde ven.
Nicméně, asi poslední 2 měsíce je pravidelně v noci nebo k ránu doma načůráno. Je to vlastně každou noc, někdy i přes den, když jsme v práci, to ale není vždy.
Je zdravá, moč vyšetřená, normálně jí, venku je pořád celkem aktivní. Doma je ještě s jednou fenkou. Za posledních 5 let žádné změny. Žrádlo dostává trochu ráno a hlavní dávku okolo 16h.
Bere léky na srdce - Benamax.
Nevím, jak moc je to potřeba močení (vím, že léky na srdce odvodňují) a jak moc je to nějaký zlozvyk.

Ačkoliv je to neskutečně úmorné, nepočítám s tím, že by se to mohlo zlepšit.
Chtěla bych se jen zeptat, zda někdo nemáte podobnou zkušenost, zda třeba neexistují, tak jako u lidí, nějaké léky na snížení tvorby moči přes noc.
Samozřejmně bych ji nechtěla ublížit, ale pokud by existovalo řešení, moc bych to uvítala.
Děkuji

19.2.2019 10:24
fikovnice

XXX.XXX.135.170

sufle napsal(a):
Dobrý den,
mám skoro 13ti letou adoptovanou fenku lurchera. S čistotou nikdy problém neměla.
Ale za poslední půlrok se začala dosti často počůrávat doma, hlavně přes noc. Venčím okolo 21h, pak ji pouštím ještě mezi 22h a půlnocí na zahradu, tam se vyčůrá a jde spát. Ráno vstáváme asi v 6h a jde ven.
Nicméně, asi poslední 2 měsíce je pravidelně v noci nebo k ránu doma načůráno. Je to vlastně každou noc, někdy i přes den, když jsme v práci, to ale není vždy.
Je zdravá, moč vyšetřená, normálně jí, venku je pořád celkem aktivní. Doma je ještě s jednou fenkou. Za posledních 5 let žádné změny. Žrádlo dostává trochu ráno a hlavní dávku okolo 16h.
Nevím, jak moc je to potřeba močení (vím, že léky na srdce odvodňují) a jak moc je to nějaký zlozvyk.

Chtěla bych se jen zeptat, zda někdo nemáte podobnou zkušenost, zda třeba neexistují, tak jako u lidí, nějaké léky na snížení tvorby moči přes noc.
Samozřejmně bych ji nechtěla ublížit, ale pokud by existovalo řešení, moc bych to uvítala.
Děkuji

Ten lék, co Vaše fenka bere, až tak extra neodvodňuje, není to diuretikum. Určitě prosím nepřemýšlejte nad léky, které by snižovaly tvorbu moči přes noc. Jednak nejsou a kdyby byly, budete škodit srdci Vaší fenky. Chce to se obrnit, že to tak prostě asi bude...a vybavit se. Inkontinenční podložky, vyhrazení místa na noc, které půjde snadno setřít, apod. Holt už je stará...tak ať Vám ještě nějaký čas dělá radost!

19.2.2019 10:28
nadja

XXX.XXX.112.238

sufle napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji

U veta jste předpoládám byly? zánět močáku vyloučil? Fena určitě bude kastrovaná, že? U kastrovaných fen je inkontinence docela častý problém. Velmi dobře na něj zabírá Propalin, zlepšení nastane už druhý den. Dávkování je na váhu feny, zpočátku se dává i až 3x denně, pak lze dávkování snížit.

19.2.2019 10:30
fikovnice

XXX.XXX.135.170

nadja napsal(a):
U veta jste předpoládám byly? zánět močáku vyloučil? Fena určitě bude kastrovaná, že? U kastrovaných fen je inkontinence docela častý problém. Velmi dobře na něj zabírá Propalin, zlepšení nastane už druhý den. Dávkování je na váhu feny, zpočátku se dává i až 3x denně, pak lze dávkování snížit.

Ta fenka je stará a má nemocné srdce. Nevím, zda léky na inkontinenci jsou v její situaci to správné.

19.2.2019 10:35
nadja

XXX.XXX.112.238

fikovnice napsal(a):
Ta fenka je stará a má nemocné srdce. Nevím, zda léky na inkontinenci jsou v její situaci to správné.

To si netroufám soudit, od toho je vet. Jiná rada asi není, než krom léků, každé ráno uklízet loužičky. Pokud se fena nepomočuje ve spánku, tak já osobně bych to asi lékama neřešila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2019 10:42

sufle napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji

Za celý život jsem neviděla tolik hvězd, jako ten poslední rok, co jsem měla starého psa.
Chodili jsme v noci i 2x ven. Kolikrát se mi nechtělo lézt z postele ( tak se vyčůrej do kouta ), ale on ťapkal a ťapkal, dokud jsem s ním nešla ven.

19.2.2019 10:51

ve 13letech se může vracet do štěněcích let a senilní nebo může mít už špatné ledviny. Pokud má za sebou negativní vyšetření nic moc s tím neuděláte.

19.2.2019 12:18

Taky si myslím, že už s tím nic neuděláte a já na vašem místě bych se na to i vyprdla. Měla jsem psa, který umřel v 15ti letech a poslední rok nebo i dva nevydržel ani tu dobu, než jsme přišli z práce. Řešili jsme to různě podložkama, ručníkama a byl vždy v místnosti, kde se to dalo dobře setřít. Až odešel, tak se muselo vyhodit lino a vymalovat.
Prostě se zařiďte podle něj, pelíšek nebo nějaké to místečko mu umístěte tam, kde to bude snadnější uklidit a více s ním choďte v noci ven. Starého člověka taky nebudete cpát léky, aby to přes noc vydržel.

19.2.2019 15:35
sufle

XXX.XXX.124.17

Děkuji všem za názory.
Kastrovaná byla okolo jednoho roku v útulku. Inkontinentní není.
Já jsem asi smířená s každodenním ranním úklidem. I když už tak nějak zahnívají spáry u dlažby na místě kam chodí. Položce se zatím vyhýbá.

Pro orionku:
Dříve si říkala, když chtěla ven. Ale poslední dobou si řekne jen občas a i když jdem v noci ven, stejně se většinou ještě počůrá. Tak je to asi lepší, alespoň se trochu vyspím 😏

Také asi už trochu senilní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík