Cena za lekce na cvičáku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2019 15:43
Staff99

XXX.XXX.129.0

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak se pohybují ceny za lekce na cvičáku? Diky

19.2.2019 16:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Staff99 napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak se pohybují ceny za lekce na cvičáku? Diky

jak kde, a taky záleží, jestli je to individuál, skupinka, nebo jestli chcete seriozní trenink s konkrétním sportovním zaměřením.

19.2.2019 16:31
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Za běžné začátečnické kurzy počítejte min. 100 Kč za lekci (hodinu). Můžete narazit na nižší cenu, ale to bude spíš výjimka.

19.2.2019 16:43
LájošM

XXX.XXX.14.251

Ceny jsou velmi rozdílné. Vesnické cvičáky bývají levnější (neplatí zřejmě tak vysoký nájem pozemku nebo je jejich vlastní).
Pokud se stanete klasickým členem nějaké místní kynologické organizace, většinou se platí roční poplatek, který může být 500 Kč, ale i přes 2000,- Kč. To vás pak na jednu lekci přijde celkem levně. Někde chtějí, abyste prošli školičkou či základním kurzem, tam to bývá cca 10 hodin kolem 1500,- Kč. A až pak vás vezmou za člena. Někde je nízká cena, ale máte povinnost si odpracovat brigády (nebo si neodpracované zaplatit).
Někde jsou zas kurzy (školičky), kde si platíte 100,- až 200,- Kč za lekci a cvičí se v malých skupinkách.
A pak bývají individuální lekce, nebo lekce zaměřené na určitě dovednosti zvlášť (poslušnost, obrana, OB, nosework, příprava na konkrétní zkoušku), instruktoři si cenu určují podle zájmu, pokud už mají dobré jméno, můžete platit i 200,- Kč za 20 minut cvičení.
Obrana bývá nejdražší.
Doporučuji si najít weby cvičáků v okolí, kouknout na reference.
A dívejte se, jestli chce cvičák kromě klasického ročního příspěvku ještě vstupní poplatek. Ten také může být i několik stovek.

19.2.2019 20:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Na vesnickém cvičáku jsem platila před 10lety 200Kč ročně...což už teď není vypovídající, momentální cenu netuším. To jen pro zajímavost

19.2.2019 20:44
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Ohledně referencí .... hlavně se koukněte jaké psy mají členové - fotogalerie, info o členech. Ne každý cvičákový výcvikář umí pracovat s jinými plemeny než s NO či BO, či původními služebními plemeny. Stejně tak má-li cvičák svého figuranta (kdybyste chtěli dělat se psem obrany) je dobré se podívat na jeho práci. Jestli nebere všechna plemena jedním šmahem.

A taky existují rozdíly mezi cvičáky. U nás máme vedle klasických cvičáků (můžeme psům říkat NE, NESMÍŠ a FUJ) i cvičáky specializované pouze na pozitivní metody (NE je sprosté slovo).

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2019 21:37

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Ohledně referencí .... hlavně se koukněte jaké psy mají členové - fotogalerie, info o členech. Ne každý cvičákový výcvikář umí pracovat s jinými plemeny než s NO či BO, či původními služebními plemeny. Stejně tak má-li cvičák svého figuranta (kdybyste chtěli dělat se psem obrany) je dobré se podívat na jeho práci. Jestli nebere všechna plemena jedním šmahem.

A taky existují rozdíly mezi cvičáky. U nás máme vedle klasických cvičáků (můžeme psům říkat NE, NESMÍŠ a FUJ) i cvičáky specializované pouze na pozitivní metody (NE je sprosté slovo).

....platím 300 až 400 korun za 60 minut čistého času, kdy mám individuální trénink jak ve cvičebně, tak venku - ulice, parky, nádraží apod.........cvičí se pozitivkou.....nemusím používat klikr (stejně bych to já ve své podstatě kopyto nezvládla) a používá se i to sprosté slovíčko ne-ne.....pes je nadšený a já spokojená a bez nervů.....

20.2.2019 00:46
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
....platím 300 až 400 korun za 60 minut čistého času, kdy mám individuální trénink jak ve cvičebně, tak venku - ulice, parky, nádraží apod.........cvičí se pozitivkou.....nemusím používat klikr (stejně bych to já ve své podstatě kopyto nezvládla) a používá se i to sprosté slovíčko ne-ne.....pes je nadšený a já spokojená a bez nervů.....

U nás máme fakt cvičák s ultra pozitivkou. Dokonce nutí klienty aby psa oslovali jinak než se jmenuje. A na pár stejných jsem už po republice narazila. Ale neříkám, že úplně špatně .... někomu to vyhovuje. Proto na to upozorňuji. On je rozdíl cvičit pozitivní ultras a cvičit s prvky pozitivní metody (to máte zrovna vy). Já třeba na výše uvedený cvičák občas majitele (hlavně z okolí, když se ptají) odkazuji ..... když mi příjde, že zrovna tenhle styl bude pro majitele lepší ..... píšu pro majitele, protože psovi je to podle mého jedno, jak mu to podáte - hlavně tomu musí rozumět.

Stejně tak když mi někdo sdělí, že by případně chtěl se psem dělat agility, tak ho rovnou nasměruji na cvičák, který agilitáře hostí. Mají většinou základní vybavení, které využívají i při nácviku základní poslušnosti a může si to vyzkoušet. My to třeba nemáme, využívám klasické sportovně kynologické vybavení.

Nepsala jsem ten příspěvěk tak, že pozitivka je zlo.

20.2.2019 01:11

...."Dokonce nutí klienty aby psa oslovali jinak než se jmenuje"......
To je myšleno tak, že na cvičáku bude oslovován jinak než doma a na procházce?

20.2.2019 01:25
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

...."Dokonce nutí klienty aby psa oslovali jinak než se jmenuje"......
To je myšleno tak, že na cvičáku bude oslovován jinak než doma a na procházce?

Joo. Vychází prý z faktu, že pes má již na své jméno vybudovanou špatnou vazbu. Takže v rámci tréninku ho oslovují jinak ..... volí lepší jméno - kratší výstižnější. Ale tak třeba jim to funguje, já to nerozporuji jako špatnou metodiku. Jak jsem psala, někomu to vyhovuje a funguje.

Já se spíš dostanu ke klientům (majitelům), kteří to "nedali" a radši volí běžnejší výcvik. Většinou si stěžují, že nechápou smysl nebo, že ačkoliv trénují, tak jim příjde, že pokroku dosahují poněkud pomalu. Ale mám tu v okolí právě několik lidí, kteří naopak jsou z tohoto stylu výcviku nadšení a funguje jim to. Já jsem chtěla jenom upozornit na to, že slovo cvičák je jen jedno, ale zadavatel může narazit opravdu na různé styly tréninku a podle toho by taky měl vybírat - co mu bude vyhovovat. Někdy to není jenom o ceně.

20.2.2019 09:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak u nás stojí 11 lekcí 1000 Kč - dostanete permanentku, kterou můžete využít jak na psí školičku (tam jsou dvě skupiny, štěňata a pokročilí, jde především o socializaci a pak o takové ty základy,dělají se tam i různé "blbosti", hry, soutěže) tak na individuální trénink, kdy se výcvikářka věnuje pouze vám (to je dobré třeba při přípravě na zkoušky). Každou lekci vede jiná výcvikářka a je možné to různě kombinovat. Já už jsem členem dlouho tak nevím jak to teď přesně je, ale myslím, že už se nejde stát rovnou členem, musíte nejdřív absolvovat těch 10 lekcí a pak se můžete stát členem. Za členství se platí ročně nějakých 1200 Kč s tím, že jsou brigády, odpouští se když vám chybí pár hodin, ale když chybí hodně hodin tak se to doplácí. Ale ono i s tím ,že bych měla brigády platit se to pořád vyplatí víc, než si kupovat pořád permanentky.

Pak tam máme většinou dvakrát měsíčně figuranta, který ale není našim členem a platí se mu 200 kč za trénink (dvě kola), za štěňata 100 kč.

A pak tam pravidelně ještě dojíždí dva výcvikáři z jiných ZKO - kteří s vámi také cvičí individuálně, ale je to placené.

20.2.2019 09:10
Staff99

XXX.XXX.236.104

Zatím mi jde jen o chůzi na vodítku, přivolání. Momentálně neplanuji nic extra. Tak jsem zjistil, že to není cvičák, ale ta paní cvičí pejsky. Jsem zvedavej kolik to bude

20.2.2019 09:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Staff99 napsal(a):
Zatím mi jde jen o chůzi na vodítku, přivolání. Momentálně neplanuji nic extra. Tak jsem zjistil, že to není cvičák, ale ta paní cvičí pejsky. Jsem zvedavej kolik to bude

Takže je to individuální? To je určitě fajn, že se věnuje jen vám a řekne vám co a jak, a hlavně - řekne vám všechny chyby, které děláte, ale sám je nevidíte. I tak bych ale pak vyhledala spíš nějakou školičku, nebo cvičák, kde se cvičí ve skupině a hlavně socializuje. A nebo to trénovat potom v parku, kde jsou i další psi. Ono spoustě psům dělá problém cvičit v přítomnosti dalších psů. Taky znám psi, kteří jezdí na cvičák jen na individuální tréninky (což u nás znamená, že je place jen jeden pes, ten který zrovna cvičí a ostatní jsou v autech nebo kotcích). Případně když se trénuje třeba odložení, tak si člověk řekne, že chce dalšího psa na place. Ale znám ty, co jezdí jen na to individuální - kde pes šlape jak hodinky - ale pak stačí když se míjí s jiným psem cestou do auta a pes má vypnuto a nevnímá, natož aby dokázal fungovat normálně vedle dalších psů.

20.2.2019 09:24
Staff99

XXX.XXX.236.104

Paní jsem to říkal, že na místech kam často nechodíme a nebo v přítomnosti jiných je jak blázen (klapky na oči jak kůň a jede si to svoje) Ale poslední dvě procházky ve městě mě donutil vyhledat pomoc. Tahal jak silenej předtím to ještě šlo, ale jako kdyby se probudil a byl z něj kůň co tahá dřevo z lesa

20.2.2019 09:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Staff99 napsal(a):
Paní jsem to říkal, že na místech kam často nechodíme a nebo v přítomnosti jiných je jak blázen (klapky na oči jak kůň a jede si to svoje) Ale poslední dvě procházky ve městě mě donutil vyhledat pomoc. Tahal jak silenej předtím to ještě šlo, ale jako kdyby se probudil a byl z něj kůň co tahá dřevo z lesa

A kolik mu je? On je starší než ta naše, že jo? Ono právě na tohle je nejlepší začít chodit se štěndem do školičky nebo mezi psi hned. A ne jen chodit, ale chtít, aby vás tam vnímala. Ono to štěněti pak připadá tak nějak normální, když je zvyklá od mala vnímat i mezi psy.

20.2.2019 09:33
Staff99

XXX.XXX.236.104

9m. On mezi psi chodí normálně. Dnes a denně je v kontaktu s jinejma. On je hotovej i když vidí lidi. Je to prostě takovej milovník no

20.2.2019 09:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Staff99 napsal(a):
9m. On mezi psi chodí normálně. Dnes a denně je v kontaktu s jinejma. On je hotovej i když vidí lidi. Je to prostě takovej milovník no

stafbulík no . Máme to stejně, ale právě úplně od malička vážu na sebe a pokud třeba vidí lidí a je z nich hotová, tak právě oslovím, navážu na sebe a když se to zadaří tak pochválím a jako odměnu ji pustím k těm lidem (popřípadě psům). Což se nám zatím daří a už po mě kouká automaticky, ale taky počítám s tím, že jak bude dospívat tak to bude horší

No ona vám paní něco poradí :-)

20.2.2019 09:43
Staff99

XXX.XXX.236.104

Uvidime snad to k něčemu bude. Nejvíc chodíme do lesa a na pole. Tam poslouchá, ale jinde mu to prostě chvilku trvá než všechny pozdraví

20.2.2019 09:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Staff99 napsal(a):
Uvidime snad to k něčemu bude. Nejvíc chodíme do lesa a na pole. Tam poslouchá, ale jinde mu to prostě chvilku trvá než všechny pozdraví

Jasně no, to je právě tím, že nejvíc chodíte tam, kde psy nejsou .

20.2.2019 10:01

Za 1 lekci štěněcí školky jsem dávala 100 Kč, následně za lekci pro lovecká plemena začátečníci 200 Kč, pokročilí v terénu 350 korun, individuálka stála taky cca 350, intenzivní výcvikový víkend včetně pátečního odpoledne 1800.
Pokud byl výcvik na oploceném pozemku, vždy se před výcvikem nechávali psi tak cca 10 minut vyblbnout. V 9ti měsících je ještě poměrně malej, ale postupem času se naučí přepínat mezi "teď se hraje" a "teď se cvičí".

20.2.2019 10:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Za 1 lekci štěněcí školky jsem dávala 100 Kč, následně za lekci pro lovecká plemena začátečníci 200 Kč, pokročilí v terénu 350 korun, individuálka stála taky cca 350, intenzivní výcvikový víkend včetně pátečního odpoledne 1800.
Pokud byl výcvik na oploceném pozemku, vždy se před výcvikem nechávali psi tak cca 10 minut vyblbnout. V 9ti měsících je ještě poměrně malej, ale postupem času se naučí přepínat mezi "teď se hraje" a "teď se cvičí".

V 9ti měsících je ještě poměrně malej, ale postupem času se naučí přepínat mezi "teď se hraje" a "teď se cvičí".

No sám se to nenaučí, musí mu to někdo vysvětlit . A čím dřív se s tím začne, tím líp.

20.2.2019 10:09
Staff99

XXX.XXX.236.104

Včera jsem s ním byl na veterine a pak k bankomatu a tam to nezná. Ani jeho Milovany sušenky nechtel

20.2.2019 10:12

marcelaamax napsal(a):
V 9ti měsících je ještě poměrně malej, ale postupem času se naučí přepínat mezi "teď se hraje" a "teď se cvičí".

No sám se to nenaučí, musí mu to někdo vysvětlit . A čím dřív se s tím začne, tím líp.

Já taky nepíšu, že se to naučí sám.
Sám se pes naučí maximálně tak hrabat díry na zahradě.

20.2.2019 10:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Staff99 napsal(a):
Včera jsem s ním byl na veterine a pak k bankomatu a tam to nezná. Ani jeho Milovany sušenky nechtel

Já osobně bych na ta místa začala chodit častěji, pokaždé jinam. A naučila bych ho doma spolehlivě to - že mě bude vnímat. Stačí vyslovit jméno - pes se podívá na mě - odměna. Klidně u štěněte takhle zkrmím celou dávku. Nejdřív doma, pak na zahradě, pak za barákem, pak ve vesnici atd... A docílím toho, že psovi vlastně udělám takový reflex - vysloví jméno, podívám se, dostanu odměnu. A pes už pak nepřemýšlí nad tím, proč nebo kde to dělá, ale dělá to spolehlivě všude.

20.2.2019 10:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A teda nevím - možná jsem na štěně přísná, ale rozdíl mezi tím, kdy se hraje a kdy se cvičí chápe teď v 5ti měsících a nepřijde mi na to malá. Když se cvičí tak se cvičí a psi ji nezajímají, po cvičení ji klidně pustím hrát. A samozřejmě to není nějak dlouhé cvičení, jen kraťounké formou hry.

20.2.2019 10:23
Staff99

XXX.XXX.236.104

Chodíme kde se dá. Jen ho to musím doucit. Jezdím kamionem, jsem fotbalový trenér, výlety s detma, venčení les, louka atd. A všude je s nama. Bez vodítka to tak nějak jde. Pozdraví a pak je v klidu no. Teď musím hlavně to vodítko. 90% chodíme bez.

20.2.2019 10:24

marcelaamax napsal(a):
A teda nevím - možná jsem na štěně přísná, ale rozdíl mezi tím, kdy se hraje a kdy se cvičí chápe teď v 5ti měsících a nepřijde mi na to malá. Když se cvičí tak se cvičí a psi ji nezajímají, po cvičení ji klidně pustím hrát. A samozřejmě to není nějak dlouhé cvičení, jen kraťounké formou hry.

Moje fenka tehdy taky, ale asi ne každej pes. Jinak by tady Staff asi nepsal: v přítomnosti jiných je jak blázen (klapky na oči jak kůň a jede si to svoje)
Zřejmě nemá od mala pravidelný výcvik a možnost se často s ostatními psy a lidmi vyblbnout.

20.2.2019 10:27
Staff99

XXX.XXX.236.104

Moje fenka tehdy taky, ale asi ne každej pes. Jinak by tady Staff asi nepsal: v přítomnosti jiných je jak blázen (klapky na oči jak kůň a jede si to svoje)
Zřejmě nemá od mala pravidelný výcvik a možnost se často s ostatními psy a lidmi vyblbnout.

Možnost má např. Přijde tchán pes se může zbláznit. Tchán odejde a vrátí se za 3 minuty a máme repete

20.2.2019 10:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jasně, chápu. Já teda musím říct, že jsem teď se psema téměř 24 hodin denně, takže mám výhodu. Navíc mám dva psy, takže je malá zvyklá fungovat v přítomnosti psa a nejsou pro ni ti psi až taková vzácnost.

Učila bych v případě zadavatele hlavně tu návaznost, no. Udělat ze cvičení něco strašně super, ohromnou zábavu - kdy fakt štěně nepotřebuje řešit okolí. Začala bych to dělat doma a postupně přecházela tam, kde jsou rušivé vlivy.

20.2.2019 10:33
saola

XXX.XXX.77.182

Staff99 napsal(a):
Možnost má např. Přijde tchán pes se může zbláznit. Tchán odejde a vrátí se za 3 minuty a máme repete

A co to má co společného s naučením chůze na vodítku?
Jak jste ho učil na vodítku netahat?
Nebo je to prostě v devíti měsících úplně syrový pes ohledně ovladatelnosti na vodítku? Jestli jo, je to vaše velká chyba.

20.2.2019 10:33

Staff99 napsal(a):

Jasně, ale toho zná. Chce to různý lidi, třeba i takový, který na něj budou řvát: Vypadni, parchante :-)
Jinak to vodítko učit v 9ti měsících je dost pozdě.

20.2.2019 10:35
saola

XXX.XXX.77.182

No, tak hlavně jste měl cca sedm měsíců pracovat na tom, abyste byl pro psa vždy ta nejzajímavější bytost vy. Pokud je většina věcí mnohem zajímavější než vy, budete to mít poměrně složité.

20.2.2019 10:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Staff99 napsal(a):

Tak bych té návštěvy tchána využívala. Přijde tchán - pes je jak urvaný ze řetězu - tak si vezmu mňamky nebo hračku, něco o co má fakt zájem a je to pro něho top. Oslovím jménem, podívá se na mě a oooobrovská pochvala a odměna, nejdřív stačí jen to , že mě vnímá. Pak ho pustím za odměnu se přivítat s tchánem. Chvíli ho nechám a zase ho oslovím, odměním. Postupně přidám třeba sedni, pak vytáhnu hračku a začnu si s ním hrát. Ukážu mu, že větší zábava než s tchánem je se mnou. Tchána poprosím, aby si psa do té doby nevšímal, aby ho ignoroval, aby se nevítal.

20.2.2019 10:36
Staff99

XXX.XXX.236.104

psal jsem ze donedavna chodil na vodítku Ježis zas ty chytraci.....

20.2.2019 10:40

marcelaamax napsal(a):
Jasně, chápu. Já teda musím říct, že jsem teď se psema téměř 24 hodin denně, takže mám výhodu. Navíc mám dva psy, takže je malá zvyklá fungovat v přítomnosti psa a nejsou pro ni ti psi až taková vzácnost.

Učila bych v případě zadavatele hlavně tu návaznost, no. Udělat ze cvičení něco strašně super, ohromnou zábavu - kdy fakt štěně nepotřebuje řešit okolí. Začala bych to dělat doma a postupně přecházela tam, kde jsou rušivé vlivy.

Taky jsem měla vždycky víc psů a musím teda říct, že teď naposled to výhoda moc nebyla, protože starší fenka byla z dočasky a ještě jí zůstaly nějaké menší nešvary. Spíš naopak teď pozoruju, že se učí od té mladší, přivolání 100%ní, to nikdy předtím neměla, dokonce asi před týdnem se zdálo, že nám i začne nosit bažanta, a to má už 9 let .

20.2.2019 10:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
No, tak hlavně jste měl cca sedm měsíců pracovat na tom, abyste byl pro psa vždy ta nejzajímavější bytost vy. Pokud je většina věcí mnohem zajímavější než vy, budete to mít poměrně složité.

Jo přesně tak jsem to myslela. Od štěňátka učit, že já jsem tím největším zdrojem zábavy. Tady nejde jen o cvičení jako takové, ale o normální ovladatelnost. O to, aby pes byl navázaný především na mě a chtěl dělat cokoli se mnou. Stafík má hrozně rád lidi, všechny. A je jasné, že pokud ho od mala nechám aby se bouřlivě vítal a ignoruji ho tak je to pro něho super zábava a nemá důvod vnímat mě, když má tu zábavu jinde. U štěněte je to roztomilé, u dospělého psa už pak tolik ne.

Dám příklad třeba na cvičáku - přijdeme na plac a je tam výcvikařka - pes nadšený, super, člověk, zábava. Ale výcvikářka štěně naprosto ignoruje. Zatímco já mám něco po čem on touží, tím zdrojem zábavy jsem já. Takže štěně jde pracovat se mnou (hrát si). A potom mu dám klidně volno a nechám blbnout s výcvikářkou. po chvilce ho zase oslovím, výcvikářka v tu chvíli zase začne štěně ignorovat a ono nadšeně běží ke mě - protože z mojí strany ta zábava bude. Teď když přijdeme na cvičák tak už ani nemá potřebu jí řešit, už ví co bude, ví že bude zábava, mňamky, hra.

20.2.2019 10:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Staff99 napsal(a):
Chodíme kde se dá. Jen ho to musím doucit. Jezdím kamionem, jsem fotbalový trenér, výlety s detma, venčení les, louka atd. A všude je s nama. Bez vodítka to tak nějak jde. Pozdraví a pak je v klidu no. Teď musím hlavně to vodítko. 90% chodíme bez.

A já bych to naučila přesně naopak - nejdřív budeš v klidu a pak můžeš jít pozdravit. :-)

20.2.2019 10:48

Staff99 napsal(a):
psal jsem ze donedavna chodil na vodítku Ježis zas ty chytraci.....

Chytráci, nechytráci, prostě nechápu, jak teď můžete chodit bez vodítka, když řešíte přivolání.

20.2.2019 10:49
Staff99

XXX.XXX.236.104

nic mějte se fajnove

20.2.2019 10:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Staff99 napsal(a):
nic mějte se fajnove

Myslím, že to nikdo nemyslel špatně. Všichni vám chtěli jen pomoct.

20.2.2019 11:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak to by mě nenapadlo, že tohle někoho naštve až tak, že si deaktivuje účet

20.2.2019 11:20

marcelaamax napsal(a):
Tak to by mě nenapadlo, že tohle někoho naštve až tak, že si deaktivuje účet

Asi není zvyklý na kritiku, dneska to ti mladí tak bohužel mají. Přitom si myslím, že to tady bylo ve vší slušnosti.

20.2.2019 13:09
saola

XXX.XXX.77.182

Staff99 napsal(a):
nic mějte se fajnove

Málo jsme vás plácali po zádech, jak jste dobrej?

21.2.2019 12:06
macomb

XXX.XXX.219.4

V Brně 200,- za skupinovou hodinu

29.4.2019 19:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Koukám, že jste se vrátil mezi nás :-)

Tak jak jste pokročil? Neberte to jako nějakou provokaci, nemyslím to špatně. Jen mě u těch diskuzí vždycky zajímá, jak to pokračuje nebo jak to dopadlo

29.4.2019 19:41
Staff99

XXX.XXX.68.8

Pejska jsem naučil vše sám

30.4.2019 09:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Staff99 napsal(a):
Pejska jsem naučil vše sám

Tak super .

Přidejte reakci

Přidat smajlík