Vyděšená fenka - jsem zoufalá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2019 17:05
Sariskaaa

XXX.XXX.65.232

Zdravím, jsem tu zase. Dneska jsme byly já a moje fenka venku ve výběhu, přišli tam pan a paní s nějakou bull rasou. Já jsem fenku posadila a jen jsme se na ně koukaly. On asi 3x přiběhl k nám a ta moje příšerka se lekla a cenila a cvakala na něj zubama. Od té doby, co nám ji porafala (sice ne do krve, ale stejně) ta jedna fenka, tak se bojí takových hrrrr psů. Jsem zoufalá, fakt už nevím co dělat. Když jsme pak šly domů, potkaly jsme 4 další psy a 2 fenky si v klidu očuchala a další dva psi šli kousek od nás. Jak udělat, aby byla zase v pohodě a nebála se? Se psama si vždycky vesele hrála, tak mě to mrzí a jsem opravdu bezradná.

22.2.2019 18:06
impact

XXX.XXX.195.92

Prostě se na nějakou dobu vyhýbejte psům, kteří jsou moc hrrr. Kdyby na Vás naběhl nějakej kulturista a začal kolem Vás poskakovat, taky Vám to asi nebude úplně příjemné. Vaše fenka má špatnej zážitek, takže se o to víc bojí. Měla byste ji chránit. Stoupnout si mezi ni a toho zbrklýho psa a poslat ho pryč, případně poprosit lidi, ať si pejska odvolají, než z výběhu odejdete. Fence dopřejte kontakt pouze se psy, kteří jsou v klidu.

22.2.2019 18:11
impact

XXX.XXX.195.92

Jinak teda je taky otázka, co je vyloženě panika a co je v podstatě normální komunikace. Já mám stafbulla a to je teda kříženec nosorožce s parniválcem. A když takhle bezohledně naběhne na moje malý feny, tak ty vyceněj zuby a s pištěním ho poštípou na držce. Což by mohlo vypadat, že z něj maj hrůzu, ale ony ho normálně seřežou. A on si pak třeba aspoň dva dny dává pozor, aby po nich nešlapal, když běží. Než se zase zapomene.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2019 21:02

kříženec nosorožce s parniválcem.

23.2.2019 00:16
b.k

XXX.XXX.210.23

Sariskaaa napsal(a):
Zdravím, jsem tu zase. Dneska jsme byly já a moje fenka venku ve výběhu, přišli tam pan a paní s nějakou bull rasou. Já jsem fenku posadila a jen jsme se na ně koukaly. On asi 3x přiběhl k nám a ta moje příšerka se lekla a cenila a cvakala na něj zubama. Od té doby, co nám ji porafala (sice ne do krve, ale stejně) ta jedna fenka, tak se bojí takových hrrrr psů. Jsem zoufalá, fakt už nevím co dělat. Když jsme pak šly domů, potkaly jsme 4 další psy a 2 fenky si v klidu očuchala a další dva psi šli kousek od nás. Jak udělat, aby byla zase v pohodě a nebála se? Se psama si vždycky vesele hrála, tak mě to mrzí a jsem opravdu bezradná.

Upřímně řečeno více zbytečně vystresovaná mně přijdete Vy než Vaše fenka.. Každý pes si nesedne tak to prostě je,netřeba se stresovat ,panikařit a být "bezradná". Přece se nic nestalo ,ne? To je život.. A sama píšete ,že ve finále je fenka v pohodě narozdíl od Vás.

23.2.2019 07:11
Dája6

XXX.XXX.40.42

Sariskaaa napsal(a):

Dobrý den,
nebydlíte někde v okolí Havířova? Pokud ano můžeme spolu na procházku a moji psy by Vám mohly pomoct. Mám všechny tři pohodaře:-) :-) :-)
Dája

23.2.2019 07:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

b.k napsal(a):
Upřímně řečeno více zbytečně vystresovaná mně přijdete Vy než Vaše fenka.. Každý pes si nesedne tak to prostě je,netřeba se stresovat ,panikařit a být "bezradná". Přece se nic nestalo ,ne? To je život.. A sama píšete ,že ve finále je fenka v pohodě narozdíl od Vás.

Něco podobného jsem chtěla napsat, ale zase by mi bylo vmeteno, že mám jiné psy a bla, bla. No a co, že fenka cenila a cvakala zubama? To je pro mne prostě normální psí komunikace. Nechci se kamarádit, bojím se, tak zkusím cenit a cvakat, třeba to vetřelce odežene. Když to nepomůže, můžu se zkusit hodit na záda. Ano vím, že ten proti pes může být magor...to riziko je tu vždycky, také jsme několik takových zažili. Ale že mi, většinou fenky, takto reagují na psa, mi přijde normální a jemu ostatně taky. Alespoň je neotravuje On, když k němu přiběhne jeden s minijorků(mám velkého psa) který mu naskakoval na zadní nohy a od té doby ho můj nemá rád, tak když se k němu přiblíží, tak můj vrkne. Běžně to na psy nedělá, ale prostě je to pro jorka jasný signál: ty neotravuj, nebo bude zle. Jork naštěstí chápe a drží se v povzdálí. A já oči na šťopkách, protože konfrontace těchto dvou, by pro jorka dobře nedopadla. Stačilo by, kdyby se můj jen ohnal...

23.2.2019 09:50
Sariskaaa

XXX.XXX.13.197

Teď se pokusím tak nějak na všechno odpovědět. Z Havířova bohužel nejsme.
Na druhou stranu, zlá fakt není, možná po něm cvakala jen proto, že jak přiběhl, tak já znervózněla aby se neservali, přitom moje fenka se nikdy nervala a nerve. Zkusím prostě být víc v klidu, no. Ale asi se tady toho hrrr psa fakt lekla, protože po jejích pár cvaknutí se schovala za mě. Na druhou stranu, tohle byl za její život nejvíc hrrr pes, kterého jsme kdy potkaly, no je jí rok a půl

23.2.2019 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A rasa?

23.2.2019 20:19
Sariskaaa

XXX.XXX.78.181

lesnížínka napsal(a):
A rasa?

Kolie. Dneska jsme byly venku a potkaly jsme spoooustu hafanů a byla úplně v pohodě

23.2.2019 21:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No my jsme dneska zase naopak měli problém..s borderákem. Sly jsme s mojí mámou a její střeďačkou, která se také celkem psů bojí, protože ji také pár psů poňafalo. Vyřítil se na nás za keřema borderák, já myslela, že je to mladý kámošky, kterého moc neznáme, ale už jsme se s mým psem s nima potkali a dobrý. Jenže to byl jiný pes. Mého psa obešel a šel otravovat Mandy. Ta se motala mámě do flexiny a kolem mého psa, všichni zamotaní se různě točili, už to smrdělo konfliktem, ale uklidnili se, když jsem na ně mluvila, ať jnedělají kraviny. Jenže do toho přiběhli majitelé, holka s klukem, psa nebyli schopni odvolat, mladý pán se ho bál i chytit za obojek, nejspíš už po něm někdy vyjel(nevím, jestli byl společný, nebo jen slečny) No jakmile se přiblížili, začal ten jejich pes už na vážno útočit na Mandy, to už se do toho vložil i můj pes a vyletěl po něm, bylo nějaké grr, grr. Mele všech jsme zabránili, jim se povedlo ho nějak spacifikovat. Drželi ho za obojek, než jsme odešli a ten řval, doslova řval, jako by mu trhali drápy Tuhle slečnu jsem už několikrát potkala i v dobách, kdy byl pes štěně, vždycky ho táhnula od nás pryč...no a výsledek je, že pes se neumí slušně chovat

23.2.2019 22:26
Sariskaaa

XXX.XXX.78.181

lesnížínka napsal(a):
No my jsme dneska zase naopak měli problém..s borderákem. Sly jsme s mojí mámou a její střeďačkou, která se také celkem psů bojí, protože ji také pár psů poňafalo. Vyřítil se na nás za keřema borderák, já myslela, že je to mladý kámošky, kterého moc neznáme, ale už jsme se s mým psem s nima potkali a dobrý. Jenže to byl jiný pes. Mého psa obešel a šel otravovat Mandy. Ta se motala mámě do flexiny a kolem mého psa, všichni zamotaní se různě točili, už to smrdělo konfliktem, ale uklidnili se, když jsem na ně mluvila, ať jnedělají kraviny. Jenže do toho přiběhli majitelé, holka s klukem, psa nebyli schopni odvolat, mladý pán se ho bál i chytit za obojek, nejspíš už po něm někdy vyjel(nevím, jestli byl společný, nebo jen slečny) No jakmile se přiblížili, začal ten jejich pes už na vážno útočit na Mandy, to už se do toho vložil i můj pes a vyletěl po něm, bylo nějaké grr, grr. Mele všech jsme zabránili, jim se povedlo ho nějak spacifikovat. Drželi ho za obojek, než jsme odešli a ten řval, doslova řval, jako by mu trhali drápy Tuhle slečnu jsem už několikrát potkala i v dobách, kdy byl pes štěně, vždycky ho táhnula od nás pryč...no a výsledek je, že pes se neumí slušně chovat

Chápu a mrzí mě, že jste měly takovej stresík.. já jsem za ní ale fakt dneska byla ráda, ti psi všichni (a že jich bylo hodně) brala úplně okej a kromě toho poprvé viděla srnky, když byla na volno. Zdrhla mi asi 50 metrů, já na ni zařvala “ke mně”, tak se zastavila, pak přiběhla zpátky na cestu, zastavila a pak pokračovala na cestě za mnou. Fakt mě potěšila, vždycky jsem si myslela, že kdyby se tohle stalo, tak ji v životě neodvolám a budu muset hodiny čekat, než se uračí vrátit

23.2.2019 22:32

Sariskaaa napsal(a):
Chápu a mrzí mě, že jste měly takovej stresík.. já jsem za ní ale fakt dneska byla ráda, ti psi všichni (a že jich bylo hodně) brala úplně okej a kromě toho poprvé viděla srnky, když byla na volno. Zdrhla mi asi 50 metrů, já na ni zařvala “ke mně”, tak se zastavila, pak přiběhla zpátky na cestu, zastavila a pak pokračovala na cestě za mnou. Fakt mě potěšila, vždycky jsem si myslela, že kdyby se tohle stalo, tak ji v životě neodvolám a budu muset hodiny čekat, než se uračí vrátit

Přidejte reakci

Přidat smajlík