Zdravím,
potřebovala bych poradit se situací, která se teď během týdne párkrát opakovala. Bydlíme ve městě, takže chodíme do parku, kde potkáváme víceméně stejný psy. Náš pes byl už několikrát napaden, ale naštěstí není "iniciativně" agresivní (nevím, jak to lépe napsat) a s 90 % psů/fen vychází v pohodě. K věci... V parku jsou psi, který už na něj několikrát vyjeli (psi i feny), ale ani mu nic neudělali, ale prostě zle vrčeli a kdyby nebyli na vodítku, asi by po něm šli. Teď když tyhle psy, o kterých ví, že jsou zlí, potkáme, začne na ně vrčet a vyjíždět po nich zpátky. Stalo se mi to 2x na přechodě, kde nemůžu zastavit nebo jinak moc manipulovat. Jak s tímhle naložit? V tu chvíli nevidí, neslyší a ráda bych to zvládla hned v začátku.
Fajn večer a díky
Není nic neobvyklého na tom, že pes se před vrčícím psem brání stejným způsobem. Je dobré mu ukázat, že to máte pod kontrolou. Když tyhle psy uvidíte někde blízko a musíte kolem nich těsně projít, hoďte si svého psa na druhou stranu - aby jste šla mezi němi - a na krátké vodítko. Pokud se vás váš pes stejně pokusí oběhnout aby si zařval, prostě ho "odtahněte". Hlavně žádné cukání, řvaní a nervozita. Hezký v klidu, bránit mu tělem vyjet a jít stále vpřed bez ohledu na to jestli tahá.
Každý pes nevychází s každým. Jako vy nevycházíte s každým
karo2702
napsal(a):
Není nic neobvyklého na tom, že pes se před vrčícím psem brání stejným způsobem. Je dobré mu ukázat, že to máte pod kontrolou. Když tyhle psy uvidíte někde blízko a musíte kolem nich těsně projít, hoďte si svého psa na druhou stranu - aby jste šla mezi němi - a na krátké vodítko. Pokud se vás váš pes stejně pokusí oběhnout aby si zařval, prostě ho "odtahněte". Hlavně žádné cukání, řvaní a nervozita. Hezký v klidu, bránit mu tělem vyjet a jít stále vpřed bez ohledu na to jestli tahá.
Každý pes nevychází s každým. Jako vy nevycházíte s každým
Jojo, to je mi jasný, že nemusí vycházet s každým. To po něm ani nechci, ale tohle mě celkem zaskočilo. Díky :)