Ahoj,
chtěla bych se zeptat jak bojujete s rychlým plněním an. žlázek. Moje fenka mívá docela rychle přeplněné žlázy. Stolici má tuhou a nemívá problémy s průjmy. Na vet. mi říkali, že se to jinak řešit nedá než vymáčknutím, ale příjde mi, že když jsem jí ted nechala prákrat zlazky vymačkat, začínají se plnit ještě rychleji :/ .... nekde sem kdysi slysela že by se to údajně mělo dát léčit, že je to porucha.... Prosím, jak jste to řešili vy? dík
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bohužel někteří psi na to prostě trpí a nezbývá, než pravidelně vyprazdňovat, může z toho být až zánět, čímž jsme si s jednou feňulí taky prošli.
Já zase nedávno někde četla, že častým vytlačováním se to právě ještě zhrošuje (jako tím tlakem z vnějšku). Že se ztrácí (ochabuje) ta schopnost vytlačovat sekret při stolici.
Taky jsem sháněla nějaké jiné pomáhadlo než abychom s čivavákem lítali každých 14 dní k veterináři. Já se to neodvažuju mačkat sama .... má zadelku jako dva česnečky. U velkých psů jsem to dělala.
Veterinární preparáty jsem okukovala, ale tam mi to příjde, že to jsou většinou předražená dýňová semínka s nezaručeným výsledkem. Zatím jsem nic nezkoušela.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Já zase nedávno někde četla, že častým vytlačováním se to právě ještě zhrošuje (jako tím tlakem z vnějšku). Že se ztrácí (ochabuje) ta schopnost vytlačovat sekret při stolici.
Taky jsem sháněla nějaké jiné pomáhadlo než abychom s čivavákem lítali každých 14 dní k veterináři. Já se to neodvažuju mačkat sama .... má zadelku jako dva česnečky. U velkých psů jsem to dělala.
Veterinární preparáty jsem okukovala, ale tam mi to příjde, že to jsou většinou předražená dýňová semínka s nezaručeným výsledkem. Zatím jsem nic nezkoušela.
Už jsem to taky slyšela nebo četla z více stran, takže na tom asi něco bude. A proto je asi blbost to dělat preventivně, jak to občas někoho napadne. Taky mně už občas veterinář říkal: podívám se ještě na tu druhou, takže jsem mu hned zarazila ruku. Pokud nemá potíže, tak prostě ne.
Trpí mně na to jedna labradorka, pořád sáňkuje, takže prostě musíme, ale sami to doma neuděláme, neudržíme ji ani dva.