Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2019 12:48
vacicanda

XXX.XXX.124.93

Zdravim, nedokazali byste prosim poradit nejakeho vycvikare, klidne hobbika, nepotrebujem pripravit psa na vykonostni zkousky, nebo tak, jen zakladni provozni poslusnost, aby se ji nekdo venoval a rozvijel ji, viz pribeh niz. Obepsala jsem vcera nekolik vycvikaru a zatim mi odpovedeli 2 a bohuzel suma je dost vysoka. Navzdory praci v zahranici jsem poradna socka, po prijezdu pekne odevzdam vydelek drahemu na hypoteku. A tehle zahranicni misi jsem dost obetovala a jeste obetuju, takze kazda kacka je tezce vydelana. I kdyz samozrejme chapu, ze kvalitni sluzba ma svou cenu. Chtela jsem to zkusit tady. Idealne Morava, ale neni podminka.

Dobry den,
musela jsem pracovne odcestovat na 3mesice do Saudske Arabie, doma na me cekaji 2 fenky jack russell teriera - Kari a Chilli. Chilli je 6let a je to super pes, procestovaly jsme spolu treba nekolik tisic km Evropou na kole natezko, kdy se vezla jako pani v kosiku, umi spoustu povelu a je presny opak...Kari.
Te je cca pul roku, poridili jsme ji jako partacku Chilli. Je typicky JRT a uplne se mi nedari usmernovat jeji energii tak, jak bych si predstavovala. Ale je to zkratka jeste stene a jinak je skvela, miloucka a porad stastna.
Starsi fenka na me ceka u maminky, ale mladsi potrebuje jako pubertacka drill a to by u mamy nefungovalo, takze jsme ji domluvili hlidani u kamaradky. S kamaradkou se znaly, je moc zlata a v ramci pripravy si ji pujcovali na venceni a parkrat na prespavacku. Meli v minulosti nekolik psu. Takze to vypadalo idealne. Ted ale po 2tydnech pise, ze to nezvladaji, ze je moc akcni a pry jim i cika uvnitr, i presto, ze byla vyvencena kratce predtim/ To bude asi reakce na zmenu, nebo nejaky naschval./ Predtim meli velka plemena a JRT je bohuzel asi jiny kalibr.
Jsem z tehle zrady nestastna a vazne nevim, jak situaci vyresit. Nakonec rikali, ze by byli ochotni to jeste mesic vydrzet, ale ani tak nevim o nikom, kdo by ji pohlidal, komu bych verila a hlavne kdo by se ji venoval a v tomhle citlivem obdobi ji cvicil, aby se nam nevratila nezvladnutelna prisera. Vcera jsem po nekolika dnech trapeni napsala inzerat, ze ji daruji, samozrejme s tim, ze vyberem 100% majitele a pujde s s darovaci smlouvou. Ozvalo se mi nekolik desitek lidi, ale kdyz ted prochazim emaily, mam pocit, ze ji stejne dat pryc nedokazu.
Napadlo me jeste pred definitivnim rozhodnutim napsat Vam. Potrebovala bych ji odlozit na 1-1,5mesice. Chtela bych, aby se ji nekdo venoval a ucil ji zakladni poslusnost. Hygiena u nas byla tak na 80%, byla zvykla pri emergency jit na plinku, coz pry pejskari odsuzuji, protoze pes pak nepochopi rozdil mezi chozenim doma a ven. Ale dokud mely jeji steneci nadrzky malou kapacitu, nemuseli jsme v praci stresovat. Ted uz bychom ji zacali ucit jen na ven. Takze i hygienu bychom potrebovali nejak dopilovat. Jsem trochu v soku, ze u kamaradky cikala uvnitr, u nas to bylo za posledni mesic max 2-3x, coz podle me na pulrocni stene neni az tak zle a minimalne jednou jsme si za to mohli sami. :)
Byl by podobny pobyt realny, eventuelne na kolik by prosim prisel?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101176942/Darujeme-stene-fenku-JRT.php

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2019 12:54

Nebuďte sobec a z těch e-mailů vyberte jednoho šťastlivce.

K čemu je dobrý mít psa, když jste měsíce v zahraničí? Vždyť přece pes je o tom, že si na sebe zvykáte, že se psí osobnost formuje kolem té vaší a i vy se přizpůsobujete psovi a na konci, když se to podaří, je takový ten kamarád, co funguje na myšlenku.

Když ale odrostlé štěně stejně nevyrůstá s vámi, tak to prostě nebude váš pes. Bude to chudák, který bude střídat štace podle toho, jak vy budete nebo nebudete k dispozici.

25.2.2019 13:00
vacicanda

XXX.XXX.124.93

To je pravda, ale zase si rikam, ze jsou to jen tri mesice behem nejakych 15let zivota. Ale je pravda, ze dost zasadni. To prave nedokazu posoudit, tak dekuju za nazor. Ona je povahove takovy maly oprsk a mozna i tim, ze odmalicka mela psi partacku, neni na me nijak extremne fixovana, jako nekteri uzkostlivi psi znamych. A myslim, ze bude vzdycky takova a vuci vsem. :)

25.2.2019 13:01

Hotely s internatnim výcvikem samo existuji a docela to funguje. Ale nikdo to nebude delat zadarmo.

25.2.2019 14:30
vacicanda

XXX.XXX.124.93

Tomu samozrejme rozumim a rada zaplatim, ale zatim mi nabidli jen mesic za cenu skoro meho mesicniho platu, takze jsem se chtela poradit. Precejenom si rikam, ze na cvicitele jsou jine naroky, kdyz dostane zadani pripravit psa na pracovni zkousku, nebo prevychovat problemoveho psa, coz si tak nejak predstavuju, ze jsou pripady, kdy lidi investuji do takovych vychovavacich bootcampu, nez tohle psi hlidani. Ale jestli je to standartni cena, neda se nic delat, musim vymyslet, jak to ututlam pred muzem :D

25.2.2019 15:37
25.2.2019 19:04
macomb

XXX.XXX.219.4

Dobré reference jsem slyšela na p. Zavadilovou co má hotel pro psy v Újezdu u Brna. Musíte ovšem počítat ,že pod 250,- za den se nedostanete a pokud chcete i s výcvikem tak je cena ještě vyšší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík