Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2019 13:28
Smart

XXX.XXX.58.102

Zdravím,
jaké máte zkušenosti s hledáním pronájmu bytu se psem? Snad nikdo nechce pronajmout byt pro lidi se psem. Nechápu to vždyť každá druhá rodina toho psa má a byty si pronajímá. Máte třeba zkušenost s tím, že když jste jim nabídli větší kauci, že vám ho tam nakonec dovolili? Nebo že jste psa zatajili? Mám dojem, že jsem někde četla, že ze zákona majitel bytu nemůže nájemníkovi psa zakázat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2019 13:29

zakázat nemůže, ale dát přednost jinému zájemci, který zvíře nemá, případně neprodloužit smlouvu nájemníkovi, který si zvíře pořídil, samozřejmě může.

25.2.2019 13:42
Andrýsek3

XXX.XXX.40.121

Já teď hledala cca dva měsíce, intenzivně měsíc. Byt jsem nakonec našla, prostě majiteli nevadil. Párkrát jsem byla odmítnuta kvůli psovi, zkusila jsem i vyšší kauci, to nakonec nevyšlo. Hledejte, najdete. Určitě bych nezatajovala..vždy jsem jednala s majitelem bytu na rovinu a vyplatilo se mi to.

25.2.2019 16:20

Smart napsal(a):
Zdravím,
jaké máte zkušenosti s hledáním pronájmu bytu se psem? Snad nikdo nechce pronajmout byt pro lidi se psem. Nechápu to vždyť každá druhá rodina toho psa má a byty si pronajímá. Máte třeba zkušenost s tím, že když jste jim nabídli větší kauci, že vám ho tam nakonec dovolili? Nebo že jste psa zatajili? Mám dojem, že jsem někde četla, že ze zákona majitel bytu nemůže nájemníkovi psa zakázat.

...to sice nemůže, ale vezme si podnájemníka bez psa, pokud mu to vadí a já se ani kolikrát nedivím, že nechce......sama bych si do podnájmu psa prostě nevzala, protože i sebelépe vychovaný pes může byt poničit - přijde např. nemoc a pes může močit, kálet až do zničení podlah a podobně..........určitě ale seženete, u nás v domě je už několik let pár se psem v pronájmu........nejrozumnější je pořídit si psa až do vlastního......

25.2.2019 18:22
ainu

XXX.XXX.247.200

Ve kterem meste hledate?

25.2.2019 18:43
Smart

XXX.XXX.58.102

ainu napsal(a):
Ve kterem meste hledate?

Okres Hodonín

Přidejte reakci

Přidat smajlík