Dobrý den,
mám takový problém. Pořídila jsem si pejska z útulku, necvičený, už je starší a je mu 8 let. Udělala jsem si na něj zvlášť čas, když jsem měla týden volno, takže jsme si na sebe zvykli a hodně jsem se mu věnovala. A teď k věci. Když odejdu a nechám ho samotného, počůrá se a vykadí se mi v bytě. Nemyslím si, že je problém ve venčení, protože když ho venčím třeba v 10 večer a v 6 ráno ho jdu znovu vyvenčit, během noci nic nevyvede. Doma stráví maximálně tak 8 hodin sám, což vím od ostatních pejskařů, že pes tohle vydržet dokáže. Pravděpodobně je to způsobené separační úzkostí, že je doma sám. Řvát a mlátit ho nechci, i když se přiznávám, že jsem to už párkrát udělala. Jak mám tohle řešit, aby to už nedělal?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to pes z útulku, musíte být trpělivá. No, a hlavně ho teda nemlátit a neřvát na něj. Musíte být ale smířená s tím, že 8mi letýmu psovi se to už třeba nikdy nepovede tohle nedělat. Mám kamarádku, které se to u starého útulkáče podařilo po třech měsících.
psa rozhodně nebít a nekřičet na něj. Tím ničemu nepomůžete spíše naopak. U starého psa s neznámou minulostí je potřeba mnoho času a velmi pomalé krůčky. Vlastně se učí vše odznovu. Ale dá se to. My psa zdědili v 9 výchovou nepolíbeného a až na pár zlozvyků se naučil skoro vše. A to neznal žádné povely a nikdy ven nechodil. Přeji především velkou trpělivost!!!!
Zelinda
napsal(a):
Dobrý den,
mám takový problém. Pořídila jsem si pejska z útulku, necvičený, už je starší a je mu 8 let. Udělala jsem si na něj zvlášť čas, když jsem měla týden volno, takže jsme si na sebe zvykli a hodně jsem se mu věnovala. A teď k věci. Když odejdu a nechám ho samotného, počůrá se a vykadí se mi v bytě. Nemyslím si, že je problém ve venčení, protože když ho venčím třeba v 10 večer a v 6 ráno ho jdu znovu vyvenčit, během noci nic nevyvede. Doma stráví maximálně tak 8 hodin sám, což vím od ostatních pejskařů, že pes tohle vydržet dokáže. Pravděpodobně je to způsobené separační úzkostí, že je doma sám. Řvát a mlátit ho nechci, i když se přiznávám, že jsem to už párkrát udělala. Jak mám tohle řešit, aby to už nedělal?
Za toho pejsu opravdu moc moc prosím: Nebijte ho a nekřičte na něj! Vždyť vůbec nevíte, čím si v životě prošel... Najednou má domov, ale má se znovu bát, že jej budou mlátit?? To já bych se možná taky poka....!!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych postupovala stejně jako u štěněte......
pozitivkou jde naučit leccos
plen a podložek netřeba
https://www.facebook.com/petslov3/videos/2198774553708920/UzpfSTEwMDAwMDAwNDg2NjQ3NjoyNDIxNDE0NjUxMjAyMDA3/
Zelinda
napsal(a):
Dobrý den,
Upřímně...moc mi není jasné, co jste si slibovala od řvaní a mlácení, pokud jste po návratu našla doma bobek nebo louži. Ani kdyby se pes postavil na hlavu, nemohl by si to spojit s vykonáním potřeby před x minutami či hodinami...pouze jste si ulevila a psa jste utvrdila v tom, že se od vás může dočkat nepochopitelné agrese.
Noční pauza bývá u většiny psů něco trochu jiného, nejde jen o počet hodin. V noci většina psů spí a pokud nevyvíjí aktivitu, není problém vydržet bez vykonání potřeby.
Psi, kteří jsou zvyklí, spí i přes den, ale jak je to s tím vaším, nevíme. Nevíme, na co byl zvyklý, co má za sebou...pokud je během vaší nepřítomnosti vzhůru, je nervózní, nespí, štěká, vyhlíží vás, kouše cokoliv, pije apod., či prostě je aktivní a nespí, pak se asi není co divit, že se mu chce čůrat a kadit.
Řešit to jedině laskavostí a trpělivosí...za mě teda...uklidit po návratu domů bobek by bylo to poslední, co bych řešila. Stejně tak louži...
Moje fena to teda nikdy neudělala, s výjimkou štěněcího období, ale pokud by se jí někdy v době mé nepřítomnosti chtělo, byla bych mnohem spokojenější, pokud by to udělala kdekoliv doma než aby se kroutila až do mého příchodu.