Jak dlouho jste venku na procházce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2019 13:37
Tasyrka

XXX.XXX.12.52

Zdravím, zajímalo by mě, kolik průměrně času trávíte na procházce. Tím myslím mimo zahradu pro ty, co mají psa venku a mimo okolí paneláku, pro ty co bydlí v bytě (prostě se do toho nepočítá nutné venčení). Tahle informace mi asi k ničemu pořádně nebude, ale přemýšlela jsem nad tím, zda jsem s procházkami průměrná, či nadprůměrná :D. Venku na procházce trávím průměrně se psem hodinu, až hodinu a půl denně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2019 13:54

Já podle počasí a podle času. Psy mám teda celý den venku ve výběhu. Když je vánice nebo prší, tak je to maximálně hodina. Když je pěkně, jako třeba dnes, tak to bývají tak dvě hodiny. Ale je to i s cvičením...aporty, dohledávání v terénu.

26.2.2019 15:58
karo2702

XXX.XXX.162.156

Já podle počasí a nálady psa. Nechávám hodně na volno, přidávám porty a nějaký trénink, občas plavání. Chodím minimálně 1 hodinu v tom hrozném počasí. Když je hezky a relativně teplo, tak průměrně 3 hodiny (ve dvou procházkách)

26.2.2019 16:04

Hodina je krátká procházka, když je fakt hnusně nebo když jsem extra líná.

Průměrná procházka je dvouhodinová a dlouhá je delší až celodeňák. Ale na celodeňáky už jsem nějaká líná, když je volný celý den, tak ho už jen velmi málokdy rezervuju na turistiku.

26.2.2019 16:04

Hodina je krátká procházka, když je fakt hnusně nebo když jsem extra líná.

Průměrná procházka je dvouhodinová a dlouhá je delší až celodeňák. Ale na celodeňáky už jsem nějaká líná, když je volný celý den, tak ho už jen velmi málokdy rezervuju na turistiku.

26.2.2019 16:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pes je na zahradě, obří. Jak často píšou ostatní, stejně tam většinu dne někde proleží. Dokud byli psi dva a mladí, lítali k přednímu plotu každou chvíli, nebo z křoví vyletěl pták, tak tam běželi. Teď k stáru a sám...už je to jiné. Ráno máme hodinu - to je taková venčící. Odpoledne je minimum hodinu a půl. Ale to je zase už obden, na tu nechodíme každý den. Ten volnný den, když tak vyběhnem jen tak obejít tady kolem baráku, nebo vyvážím ze zahrady, tak on si tam mezitím poobchází okolí. Či zajdem k mámě, nebo do obchodu a to je jen tak na půl hoďky. Dokud psu sloužily nohy, chodili jsme ty dvě hodiny a více denně, protože to bývalo i 15km. Stejně tak jeden den o víkendu, jsme zajížděli někam dál autem, na celodenní výlet a byl někdy i 30km. Jenže mám saňového psa, museli jsme.

26.2.2019 18:34

Já jsem denně tak hodinu a půl, vyjímečně i 2 hodiny - když jdu do práce, tak chodíme brzo ráno, když mám volno a je dobrý počasí, tak nakládám do auta a vyrážíme dál za město nebo do hor a to je tak na 3 hoďky. Ale my chodíme klidně a rozvážně, tak toho za ty 3 hodiny moc neujdeme. Když byli pesani mladší a aktivnější, tak to bylo třeba 5 hodin denně, rozděleno do 2-3 procházek....defakto se přizpůsobuju pesanům.

26.2.2019 19:27
aluska

XXX.XXX.168.76

Ráno půl hoďky v lese, odpo 1-1,5 hodiny les, louka, večer půl hoďky před spaním. V zimě jsou přes den v baráku, od jara je nechávám na zahradě, procházky jsou stejný celoročně. Mám trpasličí jezevčíky.

26.2.2019 19:55
LájošM

XXX.XXX.14.251

Ráno tak půl hodiny až hodinu. Odpoledne buď hodina až dvě hodiny běhu po lese, nebo stejnou dobu cvičíme. Večer býváme v létě zas tak hodinku, v zimě méně, podle počasí. Minimálně jednou týdně máme delší výlet, většinou půldenní. A když máme před zkouškama, cvičíme intenzivněji 2 denně + průběžné cvičení na procházce (stopy, vyhledávání v terénu apod.).

26.2.2019 20:39
Tasyrka

XXX.XXX.12.52

Koukám že jsem podprůměrná :D ale nevadí, vím že to přizpůsobuji svému času a psu :) v podstatě když mám volno, tak jsem se psem venku, či se mu jinak věnuji. Když má pohybu málo, tak jdu na koloběžku a vezmu ho vyběhat. A občas naše procházky trvají i 2 hodiny a víc, když mám hodně času a venku je hezky.

26.2.2019 20:40

Pracuju na směny, psina to má pestré, když mám volno jedem za koněm, tam jsme od 8 do 12 i déle.Pes má takměř volnou zábavu- lítá s ostatníma psama, občas ho zavolám nebo se chodí sama ukazovat. Když dojedem dom, psina padne a spí do 16h a pak chodíme ještě na jednu procházku, podle psa a počasí, samozřejmě i podle mě,od půl hoďky až ke dvoum hodinám, až bude léto a víc vidět a tepleji budem venku i déle. Když nejdem ke koni, jdem ráno na skoro hoďku na psí louku- házet klacky, kamarádit se.Jiný den, když jsem v práci , venčí rodina a to má tak kolem paneláku - ne vždy a pak to večer zachraňuju půl hodinou na přivítanou. V letě si pes prakticky řídí procházky sám- udělá potřebu a plácne sebou do trávy- tzn. nikam nejdu DONES mě domu, pokud možno ihned a o nic se nesnaž, je mi horko......no tak jedem na místo určení autem, no.

26.2.2019 20:48

...pracuju na směny takže různě......o mých denních směnách má venčící tetu, která s ním je skoro dvě hodiny venku.......jinak do práce a z práce chodíme pěšky.......pravidelně jeden den v týdnu individuální trénink noseworku a hodinu poslušnosti......jinak mně všude doprovází, takže pořád někde........ráno a odpoledne na hodinovou procházku - lítání ukončené na psí louce blbnutím s ostatními psy ........několikrát za den krátké procvičování poslušnosti, noseworku a triků........prostě podle počasí, času a chutí........

26.2.2019 20:52
Tasyrka

XXX.XXX.12.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...pracuju na směny takže různě......o mých denních směnách má venčící tetu, která s ním je skoro dvě hodiny venku.......jinak do práce a z práce chodíme pěšky.......pravidelně jeden den v týdnu individuální trénink noseworku a hodinu poslušnosti......jinak mně všude doprovází, takže pořád někde........ráno a odpoledne na hodinovou procházku - lítání ukončené na psí louce blbnutím s ostatními psy ........několikrát za den krátké procvičování poslušnosti, noseworku a triků........prostě podle počasí, času a chutí........

To je zajímavé a nemá problém jít s člověkem kterého moc nezná (nebo alespoň na začátku moc neznal)? u nás by to asi problém byl :)

26.2.2019 20:54
LájošM

XXX.XXX.14.251

Vidím bohužel hodně lidí, co si pořídili psa, a pak s ním jen 2 - 3x denně obejdou barák. Já hodně běhám po lese a loukách, a potkávám tam minimum psů. Hlavně ženský se postaví kousek od baráku, splknou s nějakou jinou pejskařkou, jejich psi si 20 minut pohrají a jdou domů. A to v tom lepším případě.
Někdy narazím na psa, co jsem ho v životě neviděl a když se dám do řeči s majitelem, zjistím, že je to skoro soused a psa má několik let. Jen při jejich velmi řídké frekvenci a délce venčení nebyla šance je potkat.

26.2.2019 21:04

Tasyrka napsal(a):
To je zajímavé a nemá problém jít s člověkem kterého moc nezná (nebo alespoň na začátku moc neznal)? u nás by to asi problém byl :)

..on je velice kontaktní, navíc kamarádku zná od chvíle kdy jsme ho přivezli od chovatelky.......

26.2.2019 21:06
Tasyrka

XXX.XXX.12.52

LájošM napsal(a):
Vidím bohužel hodně lidí, co si pořídili psa, a pak s ním jen 2 - 3x denně obejdou barák. Já hodně běhám po lese a loukách, a potkávám tam minimum psů. Hlavně ženský se postaví kousek od baráku, splknou s nějakou jinou pejskařkou, jejich psi si 20 minut pohrají a jdou domů. A to v tom lepším případě.
Někdy narazím na psa, co jsem ho v životě neviděl a když se dám do řeči s majitelem, zjistím, že je to skoro soused a psa má několik let. Jen při jejich velmi řídké frekvenci a délce venčení nebyla šance je potkat.

Zrovna tam, kde bydlím já, tak jsou dobří pejskaři co chodí hodně často ven. Viděla jsem dokonce jednoho důchodce s malamutem, co si to vykračovali po městě bez vodítka a pes šel spořádaně v okolí metru u páníčka a druhý tu má zase huskyho, který též nevypadá, že by měl málo pohybu. Louky tu mám neustále plné, v podstatě nikdy se mi moc nestalo, že bych byla někde vyloženě sama. Psy na louce dokonce potkávám i když prší a je hodně hnusně (sice ojediněle, ale i tak tam někdo je). Takže naštěstí s tím tu není tak velký problém :)

26.2.2019 21:07
Terven

XXX.XXX.160.10

Během posledních pár dnů jsem shodou okolností slyšela hned od dvou majitelů větších psů, že můj pes se má, že je to snad jedinej malej pes z okolí, kterého potkávají i v lese a na poli a ne jenom kolem baráku.
Snažíme se, aby fena měla poctivou prochajdu ideálně denně. Takže buď jsme u koní, to jsou dvě hodiny určitě, ale spíš víc anebo jdeme na procházku, která obvykle taky ty dvě hodiny trvá.
Případně, mám-li volno, jdeme třeba na hodinu až dvě ráno, odpoledne ke koním anebo na další procházku. Někdy je cvičák či nosework, občas přibíráme na venčení psy z rodiny.
A jsou dny, kdy to není ideální, jsme rádi, pokud pokryjeme nutné venčení, ale to jsou spíš výjimky, takže to fena v pohodě přežije, jen pak v noci trochu ponocuje

26.2.2019 21:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No já teda takhle vůbec nedokážu říct, kolik hodin denně strávíme na procházce - záleží jestli do toho jedeme cvičit, na obrany, na coursing, trénujeme bull sporty nebo třeba jezdíme na koloběžce. Ale takhle přesně fakt na hodiny to neřeknu, protože nemáme vyloženě režim od kolika do kolika jsme na procházce. A pokud hodně cvičíme nebo něco trénujeme tak na pořádnou procházku ani nejdeme.

Nicméně teď jsme od prosince doma. Ráno vstávám na 7 - jdeme venčit na zahradu a nechám psy pohrát, proběhnout - dejme tomu 30-40 minut. Pes už teda po vykonání potřeby kouká po dveřích, protože se těší na snídani . Pak jdeme domu a dám jim nažrat. Po žrádle je nechám minimálně hodinu odpočívat, spíš dvě. Kolem 10 jdeme zase na zahradu a to je většinou beru po jednom a něco trochu pocvičíme, pohrajeme si. Nebo je nechám blbnou jen doma spolu. Pak se jde zase odpočívat, tak do 13,14 hod. Pak jdu buďto se starším na koloběžku a nebo za barákem vyblbnu s udicí a peškem - se štěndem opravdu jen chvilkově. Potom jdeme většinou na společnou procházku cca na 1,5 - 2 hodiny. Ale pokud trénuju se starším psem nějak intenzivněji, tak už na procházku ani nejdeme. Pak se zase odpočívá, s tím. že třeba chvilkami něco potrénujeme doma - třeba hlavolamy nebo tak (ale to není každý den). A navečer jdu většinou ještě se štěnětem na krátkou procházku vesnicí. Se starším pak už jen na zahradu nebo za barák na louku. Večer pak ještě řádí spolu doma. Ale pokud do toho vleze cvičák nebo jiný trénink, tak je to úplně jinak . Nebo když třeba vyrazíme do města, jedeme k rodičům atd...

A tohle je teda teď režim, že jsem doma - až budu zase chodit do práce, tak tolik času mít nebudu. To se třeba přiznám bez mučení, že ráno před ranní jsem byla zvyklá psa jen venčit - on je po ránu takovej ňuňavej, že by ještě spinkal a nějakou aktivitu nepotřebuje. Ale uvidíme jak to bude se štěndem. Se psem jako se štěnětem jsem chodila i ráno. Takže na procházku jsem šli až po 14 když jsem přijela z práce - a nebo na cvičák, nebo na koloběžku, jak kdy. A to samé po noční - to je pes zvyklý se ráno jen vyvenčit pak se mnou spát a nějaká aktivita až odpoledne. A taky se přiznám, že mám prostě dny, kdy se mi nechce vůbec nic a jdeme fakt jen třeba nachvilku .

Prostě nemáme vyloženě režim od kdy do kdy by jsme byli na procházce. Teď jsem se psema opravdu 24 hodin denně a už si začínám říkat, že bych s tím měla začít něco dělat

26.2.2019 21:56
VENULEE

XXX.XXX.191.113

U nás je to pestrobarevné 😂. Někdy jsem o víkendech ve škole někdy mám přes týden odpolední brigády ale se psy pořád někdo je. Přítel ráno v sedm vstává a jde se štěnětem 3mesice na ranní vycházku kolmé rybníku co máme pod barákem cca 20 minut a kde pak na zahradu (jinak spí ještě doma) V osm vstávám já a jdu pro psy rodičů (dva jorksiri) a otevírám jim průchod na zahradu pomazlim a podle potřeby buď škola nebo brigáda. V poledne když jsem doma tak přijde i přítel a vencime na velké vycházce všechny tři psy cca hodina. Pak jdou jorci zpět do svého domu s přístupem na zahradu a štěně s nimi kde blbnou. Cca ve 4 přijíždí rodiče z práce a péče o jorky je na nich. Já mám přes den štěně pořád u sebe. Večer cca v 7 vycházka před spaním asi na hodinu. Ale každý den to je jiné hlavně socializujeme takže se snažíme každý den jiné aktivity ale normální de vypadá takto. Mám výhodu že jsem skoro pořád se psy doma. Dva baráky vedle sebe a dvě zahrady na vsi mezi rybníky a loukami pořád je co dělat 😊.

27.2.2019 07:24
L(phi)

XXX.XXX.114.133

My priemerne 1.5h za den, zvysok su len nutne obchadzacky okolo baraku. Pes je lenivec, ked sme chodievali viac tak uz to moc neocenil.

27.2.2019 07:51

Koukám, že sem na tom podprůměrně a to mám údajně to hyperaktivní plemeno :-). Ráno 20-30 min (vstávám v pět, takže na víc se fakt před prací nezmůžu), odpoledne hoďka až hoďka a půl většinou spojené s cvičením nebo kolo nebo běžky, dříve i běh u koně, večer ale ještě něco cvičíme, v zimě míň, v létě poměrně hodně. 1x-2x týdně cvičák, o víkendu jeden den buď nějaká intenzivka, závody nebo výlet, ale není to pořád spíš tak jednou do měsíce, v sezoně i dvakrát. Dvakrát do roka týdenní psí tábor. Holt toho času moc není a den má jen 24 hodin. Oba psi v bytě.

27.2.2019 08:48
bobina65

XXX.XXX.124.148

Já chodím asi 10 km ,něco málo přes dvě hodiny. Chodíme do našeho lesa (teda Brna) ,když prší jsou jen na zahradě .Sníh jim nevadí, ale pršení nemusí. Přidávám foto..(košíky sundané kvůli focení).

27.2.2019 09:30

L(phi) napsal(a):
My priemerne 1.5h za den, zvysok su len nutne obchadzacky okolo baraku. Pes je lenivec, ked sme chodievali viac tak uz to moc neocenil.

No jsme na tom obdobně, psina s sebou dokáže mrskat, ale jen když chce ona....řídí mě jak pokemona(házej klacek, nemohla by si mě chvilku nést, ani na vodítku nejdu ale loudat se můžu, jsem profík umím chodit u nohy a teď už mi to dej- má i světlé chvilky). Byla jsem zvyklá od minulého psa na dlouhé procházky s venčicí kamarádkou nebo třeba v létě na půl dne do lesa na houby, kdy jsme přijely domu a děti seděly nad psem a ptaly se mě, co jsem mu udělala, že se nehejbe- pes byl nad míru spokojeně vyvenčen. a todle mi u současného psa docela chybí......ano klidně bude současná psina půl dne venku, ale určitě ne na tůře....

27.2.2019 11:19
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já bydlím na sídlišti ve větším městě. Ale u nás jsou většina sídlišť na okraji a máme tu celkem dost přírody okolo. Ale kdyby někdo soudil mé venčení podle toho, jak mne kde vidí, tak si taky bude myslet, že se psy akorát obejdu barák a nebo stojím půlhodiny na venčící louce a kafrám s ostatníma venčícíma. Ale já třeba brzo ráno (když je vidět) jedu se psy na stopy. Dopoledne je vyvážím na procházku nahoru do kopců, nebo cvičit. Odpoledne třeba zase cvičíme, nebo si dáme socializační procházku s dítětem. Někdy máme klidový den ..... vykrmovací - ten potřebuje hlavně velký pes - jinak mi hubne (moc se hejbe). V sobotu většinou dlouhá rodinná procházka a v neděli skoro celý den se psy (mám osobní volno, takže cvičák, kurzy a domů se mi moc nechce ). No a mezi tím funguju tak, že venčící (záchodové) pauzy máme v běžných časech. Takže když mne sleduje někdo ze sídliště, tak to taky musí vypadat tak, že chodím se psy jenom kolem baráku a na venčící louku. Když to spočtu, tak jsem průměrně denně víc jak 3 hodiny venku se psy. Ale není to na mne vůbec vidět! Jak nemám čas, to je to samej rychlej rohlík a oslazené mlíkokafe.

28.2.2019 20:20
hanelbi

XXX.XXX.145.197

Většinou chodím po práci na hoďku, dvě, k tomu hodně blbneme na zahradě, miluje aportky, takže házíme do zblbnutí. A o víkendech dáváme procházky delší plus cvičák, občas vejlet do hor, prostě jak je čas. :) Ale miniálně tu hoďku za den se snažím dodržovat.

28.2.2019 20:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Já bydlím na sídlišti ve větším městě. Ale u nás jsou většina sídlišť na okraji a máme tu celkem dost přírody okolo. Ale kdyby někdo soudil mé venčení podle toho, jak mne kde vidí, tak si taky bude myslet, že se psy akorát obejdu barák a nebo stojím půlhodiny na venčící louce a kafrám s ostatníma venčícíma. Ale já třeba brzo ráno (když je vidět) jedu se psy na stopy. Dopoledne je vyvážím na procházku nahoru do kopců, nebo cvičit. Odpoledne třeba zase cvičíme, nebo si dáme socializační procházku s dítětem. Někdy máme klidový den ..... vykrmovací - ten potřebuje hlavně velký pes - jinak mi hubne (moc se hejbe). V sobotu většinou dlouhá rodinná procházka a v neděli skoro celý den se psy (mám osobní volno, takže cvičák, kurzy a domů se mi moc nechce ). No a mezi tím funguju tak, že venčící (záchodové) pauzy máme v běžných časech. Takže když mne sleduje někdo ze sídliště, tak to taky musí vypadat tak, že chodím se psy jenom kolem baráku a na venčící louku. Když to spočtu, tak jsem průměrně denně víc jak 3 hodiny venku se psy. Ale není to na mne vůbec vidět! Jak nemám čas, to je to samej rychlej rohlík a oslazené mlíkokafe.

Většinu prochajd chodím tam, kde se lidi moc nevyskytují a když pak jdu někdy vesnicí a potkám někoho, kdo chce pokecat, tak je to: ježíš, ty se s tím psem taky něco nachodíš! Já koukám vyjevená, jak to dotyčná může vědět a ona: no občas tě tu vidím jít.. Jsem spíš jediná, co chodí se psy(psem) pravidelně. Lidi sem tam psy ven vemou, ale to je tak spíš jednou za týden(měsíc, rok) Všichni tu mají alespoň ten dvorek a jsou přesvědčení, že to psu prostě musí stačit. No a strašně se diví, proč já s takovou zahradou, chodím se psem ještě ven(ty ho máš zavřeného? - myšleno v kotci) tak se snažím vysvětlovat, že v zahradě to zná, ale chce se pozdravit s jinýma psama, sousedama, projít si revír, přečíst PeSeMesky...

1.3.2019 09:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Většinu prochajd chodím tam, kde se lidi moc nevyskytují a když pak jdu někdy vesnicí a potkám někoho, kdo chce pokecat, tak je to: ježíš, ty se s tím psem taky něco nachodíš! Já koukám vyjevená, jak to dotyčná může vědět a ona: no občas tě tu vidím jít.. Jsem spíš jediná, co chodí se psy(psem) pravidelně. Lidi sem tam psy ven vemou, ale to je tak spíš jednou za týden(měsíc, rok) Všichni tu mají alespoň ten dvorek a jsou přesvědčení, že to psu prostě musí stačit. No a strašně se diví, proč já s takovou zahradou, chodím se psem ještě ven(ty ho máš zavřeného? - myšleno v kotci) tak se snažím vysvětlovat, že v zahradě to zná, ale chce se pozdravit s jinýma psama, sousedama, projít si revír, přečíst PeSeMesky...

O mě si asi taky ve vesnici musí myslet, že moc se psem nechodím. Protože většinou chodíme zahradou, takže přes vesnici vůbec nejdeme a venku nikoho nepotkáme. A nebo jdeme jen kousek po vesnici, protože bydlíme úplně na kraji, pak kousek po silnici a šup na louky. Hodně pak trénujeme a blbneme i na zahradě, ale na tu není ze silnice z vesnice vůbec vidět. A nebo pak naložím psy a jedeme na celé odpoledne na trénink,závody. na celodenní výlet a tak, to taky nikdo nevidí. Mě se soused chvíli potom co jsme se nastěhovali ptal, kde máme psa (protože viděl ceduli na vratech), jestli ho vůbec máme, že o něm neví. Protože jsme byli buďto venku na procházce nebo na tréninku, ale na zahradě moc ne, byla zima.

A jinak jsme tady od října a venku nikoho, kdo by chodil se psem pravidelně nepotkávám. Akorát jedna paní chodí kolem našeho baráku s nějakým bílým velkým pastavcem a soused se stafordkou - ten chodí asi taky denně, ale spíš do vesnice. Jinak za vesnicí nepotkávám téměř nikoho.

1.3.2019 12:02
Čajda

XXX.XXX.44.117

My tak hodinu až hodinu a půl ráno, kolem hodiny v poledne a večer asi 3/4 hodiny. Pes se nepotřebuje vylítat, na pozemku hlídá a furt někde běhá, spíš chodíme za kultůrou, jak tomu říkám. Počuchat, počurat, pokoukat, v zimě rozrážet kry na rybníku, v létě plavat (na pastevce plave často a rád). Na místech s výhledem si dřepnem a třeba deset minut pozorujeme co se kde děje. V poslední době pes nechce chodit do lesa, že prý je to tam jen samej strom a listí a nic z toho . Že chce chodit po civilizaci, kde si může něco přečíst, tak brouzdáme v rozlehlé chatové kolonii, kterou máme nad barákem.

1.3.2019 13:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

V poslední době pes nechce chodit do lesa, že prý je to tam jen samej strom a listí a nic z toho - No...do lesa taky chodíme hlavně kvůli mě, já to mám ráda. Je tam ticho a klid, příjemný vzduch v létě a většinou i sníh v zimě. Pokud se tam nemihne srna či zajíc, je to dle psa taky prochajda na nic A stejně tak vždycky frflala mamka, když jsem naplánovala psí výlet někde lesem. To bylo: bože, jedeme autem 50km a tady nic k vidění, jen stromy a stromy a stromy. Proč tudy jdeme, přijdem k něčemu, alespoň hradu nějakému?!? Pak už jsme museli plánovat výlety podle toho, jestli tam někde něco k vidění bude, jinak by frflala celou cestu

1.3.2019 15:30
Tasyrka

XXX.XXX.12.52

lesnížínka napsal(a):
V poslední době pes nechce chodit do lesa, že prý je to tam jen samej strom a listí a nic z toho - No...do lesa taky chodíme hlavně kvůli mě, já to mám ráda. Je tam ticho a klid, příjemný vzduch v létě a většinou i sníh v zimě. Pokud se tam nemihne srna či zajíc, je to dle psa taky prochajda na nic A stejně tak vždycky frflala mamka, když jsem naplánovala psí výlet někde lesem. To bylo: bože, jedeme autem 50km a tady nic k vidění, jen stromy a stromy a stromy. Proč tudy jdeme, přijdem k něčemu, alespoň hradu nějakému?!? Pak už jsme museli plánovat výlety podle toho, jestli tam někde něco k vidění bude, jinak by frflala celou cestu

Můj pes sice má rád procházky lesem, ale podle něj všeho moc škodí :D takže se po víkendu na vesnici zase těší do města, kde má spoustu zajímavých pachů.

1.3.2019 17:05

Tasyrka napsal(a):
Můj pes sice má rád procházky lesem, ale podle něj všeho moc škodí :D takže se po víkendu na vesnici zase těší do města, kde má spoustu zajímavých pachů.

No něco podobného máme my. Často se divím jak někteří chodí jen nebo hlavně do přírody. Mně připadá že můj Akim chodí na procházky radši po vesnici než po poli. Ve vesnici totiž pořád potkáváme nějaké lidi, děti, ostatní psy, kočky, víc zpráv si přečte a někdy ho pouštím na volno i přes vesnici - mimo hlavní silnice. Bydlíme na velké vesnici, takže než ji přejdeme tam a zpět okruh je to kolem 6km.

Přidejte reakci

Přidat smajlík